Говорим си за Свръхестественото 2

• 30 446
  • 740
  •   1
Отговори
# 75
Ми..щото глада е до 5тия етаж..После ве4е в 6, си  не само си активирал Perpetuum mobile и КПД-то му е на макс,но и ти самия,съвсем осъ3нато контролираш целия процес,като имаш пауър да 3ахранваш цели светове..Кво ше се кокошкариш на дребно с овцете да им то4иш енергията,като ти самия имаш в и3лишък..
Но да се месиш и да го играеш "вода4,гуру,месия" и про4ее тинтири-минтири,и да даваш насоки в 4ужди животи,откъде- накъде?
С какво право,при условие,4е самия Първои3то4ник-Творец е 3аложил именно свободната воля като и3ве4на и неотменима константа?
Цитат
"Първите глътки от науката те правят атеист, но на дъното на чашата те очаква Бог."
Hug
Здравейте на всички, включвам се и аз да ви чета. Основно. Grinning Някак си съвсем случайно ви открих (всъщност нали няма нищо случайно; чела съм някои книги; по-нататък ще пиша и питам за това) и се зачетох, признавам основно заради Петя и Елеонора (нали щото - Западен свят).
Горното много ми хареса. Дотук бях, че ... работа.

# 76
Цитат
Оттам и теорията за холографската вселена (което е метафора, естествено - не си представяйте, че вселената е холограмата, която познаваме

Ели,инфото се и3трива от носителя.Може да остава информационен 3апис в 4ерната дупка,но 4ипът носител,и3ли3а от другата страна съвсем пра3ен от инфо.
НО..не 3нам как то4но да се и3ра3я..

4ипът и3ли3а непроменен откъм..клъстерна структура?

ПОнеже решетката на клъстерите му се редят в 3ависимост от придобития и осъ3нат опит,после дори инфото да се делийтне,клъстерите остават същите/в 4овешки тела му викат "стар опитен дух",но пркти4ески е това..клъстерите в енергииното поле на Монадата/4ипа

те3и клъстери пък имат пряка връ3ка подредбата и проти4ането на импулсите по нишките на Монадата...
Т.е.от 3аписваната и осъ3ната информация.Но се 4исти кеша и практи4ески не можеш да и3вле4еш инфо и да проследиш пътеката която са рисували импулсите докато стигнат настоящата подредба(към момента на делийтване)/респективно енергийния клъстер-аура.Той не се променя

Дано ме ра3бра,4е ми е сложно ..

Последна редакция: пт, 09 ное 2018, 17:55 от Какво?

# 77
  • Чужбина
...признавам основно заради Петя и Елеонора (нали щото - Западен свят).

Hug Flowers Hibiscus Ина, добре дошла!

Дано да пишеш повечко, че ти си от напредналите.

Дано ме ра3бра,4е ми е сложно ..

Тц, не разбрах, щото ти се опитваш да обясниш, да кажем, теорията за струните, на първокласник.

Аз още не съм се научила да виждам в тъмното, но сА мъча де.

Ели,инфото се изтрива от носителя. Може да остава информационен запис в черната дупка, но чипът носител, излиза от другата страна съвсем празен от инфо.

Това трябва да се случва в черната дупка в центъра на тороида, предполагам. Старата вселена влиза от едната страна, от другата страна излиза новата вселена, без кеш.

С една дума, ние сe явяваме нещо като събирачи на инфо в системата за събиране на информация. Интелигентна система, бих казала.

Чета The Field (The Quest for the Secret Force of the Universe) на Lynne McTaggart на английски, щото нЕма превод на български и се скъсах от смях на следното:

Скрит текст:
The pioneers of quantum physics – Erwin Schrödinger, Werner Heisenberg, Niels Bohr and Wolfgang Pauli – had some inkling of the metaphysical territory they had trespassed into. If electrons were connected everywhere at once, this implied something profound about the nature of the world at large.

They turned to classic philosophical texts in their attempt to grasp the deeper truth about the strange subatomic world they were observing. Pauli examined psychoanalysis and archetypes and the Qabbalah; Bohr, the Tao and Chinese philosophy; Schrödinger, Hindu philosophy; and Heisenberg, the Platonic theory of ancient Greece.

Пионерите на квантовата физика - Ервин Шрьодингер, Вернер Хайзенберг, Нилс Бор и Волфганг Паули придобиха някакво впечатление за метафизичната територия, в която бяха преминали.

Ако електроните са свързани навсякъде едновременно, това означава нещо дълбоко за природата на света като цяло.

Те се обърнаха към класическите философски текстове, опитвайки се да схванат по-дълбоката истина за странния субатомарен свят, който наблюдаваха. Паули изследва психоанализата и архетипите и Кабала; Бор - тао и китайската философия; Шрьодингер - философия на индуизма; и Хайзенберг, платоническата теория за древна Гърция.

Представяте ли си, хора. Всичките са били толкова зашеметени от поведението на електроните, че са почнали да четат древни текстове, за да могат да вдЕнат, за каква Марийка става въпрос.

Катерица бе споменала, че квантовата физика я е върнала към православието.

# 78
Цитат
С една дума, ние сe явяваме нещо като събирачи на инфо в системата за събираме на информация. Интелигентна система, бих казала.

Именно..

Тц, не разбрах, щото ти се опитваш да обясниш, да кажем, теорията за струните, на първокласник.
Их беее...В теб ми беше надеждата,4е няма да си говоря сама Joy

п.п.Ново дошли ли има?
Ми добре са дошли тогава Beers

# 79
Тези дни четох за института Монро. За съжаление нямах много време, но пък прочетох много интересни неща - планирам да продължа Simple Smile Искаше ми се да си намеря някаква медитация, която да следва техните методи, за да направя опита си малко по-мета.
Открих ето тази - изглежда ми приличен източник и отзивите са добри; мисля през уикенда да я пробвам.
Скрит текст:

Какво се очаква да изпитам, освен спокойствие? Преди написах, че основното, което ми се случва, когато се опитам да медитирам, е че страшно ми се доспива. Някой знае ли как да преодолея това?

# 80
  • Чужбина

Их беее...В теб ми беше надеждата,4е няма да си говоря сама Joy

п.п.Ново дошли ли има?
Ми добре са дошли тогава Beers

Бъди сигурна, че не си говориш сама. Да знаеш, че много от нещата, които пишеш, резонират с някаква вътрешна интуиция при някои хора, въпреки че не могат да хванат цялата картина.

Може би Ина разбира в по-голяма степен концепцията.  

Тези дни четох за института Монро. За съжаление нямах много време, но пък прочетох много интересни неща - планирам да продължа Simple Smile Искаше ми се да си намеря някаква медитация, която да следва техните методи, за да направя опита си малко по-мета.
Открих ето тази - изглежда ми приличен източник и отзивите са добри; мисля през уикенда да я пробвам.
Скрит текст:

Какво се очаква да изпитам, освен спокойствие? Преди написах, че основното, което ми се случва, когато се опитам да медитирам, е че страшно ми се доспива. Някой знае ли как да преодолея това?

Петя, и аз заспивам. Тия дни, тъкмо почнах да виждам звездите, и заспах. Може и да си внушавам, че съм видяла нещо, но със сигурност се движех, щото пред мен имаше тъмен концетричен кръг, който някакси напредваше (не мога да го обясня с човешки думи).
Но си заспивам като стой та гледай, щото съм мързел.

Като спомена института Монро - чакайте да ви пусна един много як клип с възстановка на далечно виждане на Марс. Това е разсекретените документи на ЦРУ-то - пращали са от техните медиуми на Марс:

Това е филмирано по записките на ЦРУ от сесия за далечно виждане.

Ето го документа на страницата на ЦРУ-то:
https://www.cia.gov/library/readingroom/docs/CIA-RDP96-00788R001900760001-9.pdf

Гледайте го, много е интересно. Връщат медиума 1 млн години назад и той вижда хора (или нещо подобно на хора). Един от хората също вижда медиума Grinning , но си мисли, че това е халюцинация - това е към края на видеото.

Медиумът е Joe McMoneagle. Това е един от най-добрите медиуми в проекта Старгейт. Писах за него в предишната тема. Той има две преживявания, близо до смъртта. Първият път, през 80-те, са го закарали в една Мюнхенска болница и психиатърът там му е казал да престане да разказва за това, което е видял, докато не е дишал близо 35 минути, ако иска да го пуснат от болницата и да се върне на работа в армията.

Между другото, сигурна съм, че много от сценаристите в Холивуд, ползват документи на ЦРУ за сценариите си.

Последна редакция: пт, 09 ное 2018, 20:04 от Eleonora_27

# 81
E тъй 4увствaм вътрешнa провокaция дa се обяснявaм,сякaш непременно много държa все някой дa ме рa3бере:)
Дaно пък Инa се от3ове.

Последна редакция: пт, 09 ное 2018, 22:46 от Какво?

# 82
Изгледах го, интересно е. Напомни ми за някои филми с извънземни, които съм гледала. Това с вулканичната планета ме подсети за "Краят на детството", който излезе миналата година - малко депресиращ минисериал, но вероятно е вдъхновен от подобни източници.

Спойлер, в случай, че някой реши да го гледа:
Скрит текст:
Човешката раса беше отсята от Вселенски разум, или някакво свръхразвито съзнание, което подбра децата и унищожи всички останали, заедно с планетата. Съществото беше асистирано от извънземни, които изглеждаха като дяволи и които залъгаха хората, че идват, за да подобрят живота им и да ги изведат на следващо ниво на развитие. В известен смисъл не беше лъжа...
Има и книга на Артър Кларк, която се различава от екранизацията, но развръзката е горе-долу същата.

А през януари започва нов сериал - споменаван е в темата на сериалите - "Проект Синя книга". Той е вдъхновен от едноименен таен проект на американската армия, но предполагам, че няма да следва стриктно историческите източници.

# 83
  • Чужбина

Тези клъстери пък имат пряка връзка с подредбата и протичането на импулсите по нишките на Монадата...
, т.е. от записваната и осъзната информация. Но се чисти кеша и практически не можеш да извлечеш инфо и да проследиш пътеката, която са рисували импулсите докато стигнат настоящата подредба (към момента на делийтване)/респективно енергийния клъстер-аура. Той не се променя.

Това го вдявам, щото си е чиста информатика, т. е. обработка на информация.

Ин-форм-ация

Но ще ги разчленя горните изречения, за да си ги подредя отново в главата с мои си форми.

А през януари започва нов сериал - споменаван е в темата на сериалите - "Проект Синя книга". Той е вдъхновен от едноименен таен проект на американската армия, но предполагам, че няма да следва стриктно историческите източници.

Project Bluebook го чакам с нетърпение.

Дотогава ще си гледам, как в Бойна Звезда Галактика цилоните си прехвърлят съзнанието на следващия информационен носител.

Чудя се, дали действително Марс няма нещо общо с нашите предци. Има нещо гнило в тоя Марс, щото голЕм зор да го колонизират.

Или Марс го тематизират, щото едно време ни пълнеха главите с извънземните марсианци (паднали от Марс, дето се вика).

I am officially freaked out.

Последна редакция: пт, 09 ное 2018, 20:30 от Eleonora_27

# 84
Ехаа..
3наеш от колко години се опитвам да го втълпя то4но по то3и на4ин..

Ин-форм-ация

Щото докато не се слу4и органи3ирането в ин-форм-ации/я,нищо не се слу4ва:)
И трудно вдява народа,4е дори в най-рехавите пространствени структури,говорим 3а форми
Дори в най-ефирните плътности/духовен свят и про4ее алабали3ми/ пак говорим 3а ин-форми

# 85
Как ти върви БЗГ? До къде стигна? Четох, че в старата версия от 1978 имало много повече "ангели", отколкото в новата и на практика била екранизация на мормонската свещена книга, но доколкото съм запозната, в новата версия има почти същите неща, само че по-достоверно представени.

Утре, като пробвам медитацията, ще споделя дали съм заспала, или ми се е получило добре... Joy

Какво?, а ако монадите са само програми, това не значи ли според теб, че сме някак си обречени да се въртим в кръг - т.е. няма истински прогрес?

# 86

Какво?, а ако монадите са само програми, това не значи ли според теб, че сме някак си обречени да се въртим в кръг - т.е. няма истински прогрес?

Ми..кой е казал,4е са са "само" програми?Не са..Напротив..

# 87
Пока мы живы, можно все исправить…
Все осознать, раскаяться… Простить.
Врагам не мстить, любимым не лукавить,
Друзей, что оттолкнули, возвратить… Пока мы живы, можно оглянуться…
Увидеть путь, с которого сошли.
От страшных снов очнувшись, оттолкнуться
От пропасти, к которой подошли. Пока мы живы… Многие ль сумели
Остановить любимых, что ушли?
Мы их простить при жизни не успели,
А попросить прощения, — Не смогли…
Когда они уходят в тишину,
Туда, откуда точно нет возврата,
Порой хватает несколько минут
Понять — о боже, как мы виноваты…
И фото — черно белое- кино. Усталые глаза — знакомым взглядом.
Они уже простили нас давно
За то, что слишком редко были рядом,
За не звонки, не встречи, не тепло.
Не лица перед нами, просто тени…
А сколько было сказано не то,
И не о том, и фразами не теми. Тугая боль — вины последний штрих-
Скребет, изводит холодом по коже.
За все, что мы не сделали для них,
Они прощают. Мы себя — не можем…

<Эдуард Асадов>

http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=364.msg2080#msg2080

П.П. Лубимото ми стихотоворение..Може би единственото което ме докосва абсолутно всеки път..

# 88
Интересна проява на синхроничност - днес говорехме за проекции на мисли и психокинеза, а в момента дават епизод на Извънземни в древността, в който се говори за същото Simple Smile

# 89
Петя,погрешно се опитваш да медитираш ве4ер.
Много ясно,4е ще 3аспиваш.
Прави го или сутрин или след обяд.
Ве4ер си и3тощена съвсем и е по-трудно да не 3аспиш.

После,като му уловиш цаката,ще можеш и ве4ер да се пробваш

Общи условия

Активация на акаунт