Говорим си за Свръхестественото 2

• 30 467
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • Чужбина
Вече много сериозно искам да имам някакъв успех с тая пуста медитация.
Приемам съвети всякакви.

# 91
E тъй 4увствaм вътрешнa провокaция дa се обяснявaм,сякaш непременно много държa все някой дa ме рa3бере:)
Дaно пък Инa се от3ове.
Хей, много надежда сте хвърлили върху мен. Wink Елеонора/Ели, не знам защо съм ти оставила такова впечатление.
Скрит текст:
Hug
Много от термините, които използва Какво не ги знам. Явно не съм чела такава литература. Иначе мога да кажа, че вярвам в прераждането още от дете. Някак си съм сигурна в това (просто иначе няма смисъл - първо и не е честно - второ). Вярвам в някаква Сила/Начало/Творец, но не се свързвам с някаква религия точно (не че не ходя на църква, но разбирането ми е винаги със съмнения; не съм съгласна с ограниченията, които религията налага - в смисъл, ако направиш това така, а не иначе - значи е грешно - примерно става въпрос за някакъв ритуал, не да навредиш с нещо на някого). От миналата година чета за будизма - изглежда ми най-отворената религия. (За какво съм почнала да чета ли - искам да се освободя от страхове, от чувство за вина; общуването да ми е по-ползотворно и приятно; животът ми да е по-хубав - не толкова материално, просто да знам, че живея по моите си правила; май нищо не се разбира Joy) Има и връзка с храненето, движението - това ми допада. От там съм запомнила, че при медитация не трябва да се заспива, може би както е писала Какво - сутрин. (аз не съм пробвала)Та, чела съм: Не пипай тази книга на Ян Ван Хелзинг, Тайната на Шамбала на Джеймс Редфийдл и на Пако Рабан - Светлините на будизма. (последната е най-практически насочена). Малко на случаен принцип си свалих тях от Читанка. И така - сигурно ви разочаровах. Joy Това за стария дух и клъстерите го разбирам горе-долу. Това засега от мен, мисля, че повече ще ви чета. И не ми се връзвайте - съмнявам се във всичко. Joy
А, и да допълня - това с геометрията, фигурите, клиповете е интересно, но пък някъде бях чела - не вярвайте на очите си (т.е. прекалено да не вярваме). Всичката тази геометрия я има в природата май. Но тя не ми носи познание (на мен). Та почти не гледам видеа - искам да си го прочета. Другото ми е губене на време. Обаче и езици не знам дотолкова, та само на бг чета.
Скрит текст:
Пък и време не остава много ... айде, да ходя в Оплачи се. Joy

Последна редакция: сб, 10 ное 2018, 10:55 от ina.ina

# 92
Аз пък не мога да кажа кога точно се запалих по Будизма и кога започнах да се опитвам да медитирам, нито мога да изброя какво съм прочела от тийн годините си до сега... Спомням си, че като бях малка (12-13 годишна или даже по-малка) попаднах на един филм за Буда (за който по-късно разбрах, че е с Киану Рийвс - филмът не е успешен, но тогава много ми хареса) и тогава у мен се събуди силен интерес към този тип неща (не само Будизма, а всичко свързано с Ню ейджа). Доста по-късно, когато вече имахме домашен интернет, започнах да тегля много книги с такава тематика и ги изчетох бързо. В един момент ми поомръзнаха - най-вече защото само четях за някакви неща, а не виждах реални резултати. Мисля, че всичко е станало на каша в главата ми.
А иначе - митологиите винаги са ми харесвали, още от когато ни ги представиха в училище.

# 93
И нa мен митологиите ми сa интересни. Изчелa съм всичко, което ми е попaдaло, включaя и под формaтa нa прикaзки.
Обaче индийците държaт яко фронтa с множеството си божествa и с тези техни именa не могa дa зaпомня и еднa десетa от тях.

# 94
Хм, сега приключих с медитацията с водач, която си бях запазила от Ю тюб. Припомням - тази:
Скрит текст:

Не заспах, но преди да започна, си направих сесия с ТЕС, за да не заспя, така че най-вероятно това е причината. При мен тази техника работи общо взето прилично. Самата медитация повече ми приличаше на регресиите ("представете си това и това..."), а в един момент, след като госпожата млъкна, страшно ми досади да си представям нещо и започнах да се питам дали видеото не е свършило без да забележа. Имаше някакъв тънък звук, но не съм сигурна дали е от видеото (нали методът Монро включва пускане на определени честоти), от компютъра, или от парното, което работи от няколко дни... Не се раздвижих до края (вероятно пак заради ТЕС), но определено загубих концентрация - ще опитам пак по-късно или утре....

# 95
Аз пък не мога да кажа кога точно се запалих по Будизма и кога започнах да се опитвам да медитирам, нито мога да изброя какво съм прочела от тийн годините си до сега... Спомням си, че като бях малка (12-13 годишна или даже по-малка) попаднах на един филм за Буда (за който по-късно разбрах, че е с Киану Рийвс - филмът не е успешен, но тогава много ми хареса) и тогава у мен се събуди силен интерес към този тип неща (не само Будизма, а всичко свързано с Ню ейджа). Доста по-късно, когато вече имахме домашен интернет, започнах да тегля много книги с такава тематика и ги изчетох бързо. В един момент ми поомръзнаха - най-вече защото само четях за някакви неща, а не виждах реални резултати. Мисля, че всичко е станало на каша в главата ми.
А иначе - митологиите винаги са ми харесвали, още от когато ни ги представиха в училище.
Аз това се мъча да извлеча евентуално - полза за мен си, реално приложение.
Скрит текст:
Митологиите са ми много разбъркани, бях тръгнала родословно дърво да им правя май и като всичко тотално се оплете се отказах от тях. Разбирам подредените неща. А и като дете съм приемала всичко случващо се съвсем буквално. Не, определено не ми е интересно.
Исках да уточня какво имам предвид - да живея по-добре - усещане за природата, за красотата около нас (тук винаги се сещам за репликата на Долорес: Избрала съм да виждам красивото в света. Grinning), умението да виждаш доброто, да го усещаш, да го приемаш и да го разпространяваш; всичко може да е в синхрон в този свят (или поне на мен така ми се иска). За всичко това обаче се изисква да си променя характера (т.е. реакциите в дадени моменти), иска много самоконтрол и ... търпение (това много ми липсва). Уважение към всеки човек - това мисля го успявам в повечето случаи. От всеки човек може да се научиш/поучиш с нещо. Вечно недоволните хора или хората все жертви на нещо не искам да имам досег до тях. В общия случай не мога да им помогна, те трябва да си помогнат сами. Не знам дали обсъждате и такива неща в темата. Ако не - извинявам се!
Нещата с математиката и физиката са ми интересни (имам висше математика, т.е. имам си влечение към математиката), като малка ми беше много интересно да чета за астрономията, но признавам, че почти нищо не помня и не знам.
Скрит текст:
сега например измъкнах това да чета:Брайън Грийн
СКРИТАТА РЕАЛНОСТ
Паралелни вселени
и фундаменталните закони на космоса
Да се допълня - почнах да чета това и:
...
ЦРУ-то има един проект Гейтуей, в който са правени изследвания. Резултатите показват, че силата на мисълта и намерението могат да има проявление в материалния свят.
В апокрифната академия има тема, която описва това изследване.
http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=333.0
...
Биологичния отговор съм го пробвала още от доста малка - без да знам, че се нарича така и въобще, че има такава техника. Трябва си упоритост, доста, но работи. Grinning

Последна редакция: сб, 10 ное 2018, 16:25 от ina.ina

# 96
  • Чужбина
Мене ме води вътрешната ми интуиция, че има нещо, което обяснява нелогичния свят, в който живеем. Едно странно чувство, че съм направила откритие, докато спя, но не мога да си го спомня това тъпо откритие, когато се събудя.

Много ме дразни това деление между наука и т. нар. религии. Как може да сме толкова тъпи и да не можем да видим, че то тва е едно и също.

Как можеш да гледаш галактиките, слънчевите системи, звездите и планетите и да вярваш, че всичко просто ей така, случайно е станало. Как така материята случаЕно се самоорганизира? Как така случайно се е формирало ДНК-то във вселената?
ДНК-то е изключително съвършен и комплексен компютърен код - как така от ентропия става подредена система от битове, която оживява материята?

# 97
Съгласна съм напълно. Затова и си сложих този нов подпис с цитат от сър Тери Пратчет (цитатът е саркастичен, в случай, че не е ясно) - официалният бг превод гласи:
"В началото бе нищото и то избухна." Wink

# 98
  • Чужбина

"В началото бе нищото и то избухна." Wink

Много ми харесва това.

Петя, четеш ли Пратчет?

В предишни постове бях споменавала Лоурънс Краус и неговата книга "Universe from Nothing"

Скрит текст:

Той е от лигата на заклетите атеисти Ричард Докинс и Сам Харис. Имат хубави дискусии, качени в тубата.

Та тоя Краус уж се мъчи да отговори на въпроса, защо има нещо, вместо да няма нищо. Това е великият въпрос на Лайбниц "Why is there something rather than nothing".

Твърди, че вселената е възникнала от нищото, щото нищото било квантов вакуум, т. е. това е вакуум, в който квантите се появяват от нищото.

Едно голямо НО...обаче - за да се появят частиците от нищото (за да стане магията), ни трябва време и пространство Grinning. А тоя Краус е забравил да спомене, отде, по дяволите, идват времето и пространството.

Въртене в кръг - дай им на учените една магия и те ще ти напишат комплексни уравнения за свойствата на резултатното "чудо", но нЕма да ти обяснят, как така се е появило чудото, щото не включват съзнанието и информацията в уравненията.

Хокинс доказа, че енергията на вселената е равна на нула, защото гравитацията е отрицателна енергия.

И те така учените доказаха, че за съществуването на вселената не е нужен външен източник на енергия, щото всъщност вселената е сбор от положителна и отрицателна енергия, и общата енергия е равна на нула.

И така те обясниха, че съществуването на вселената не е никво чудо, ми си било по физичните закони. Немало чудо, всичко е 6.

Ква гениална система бих казала аз - енергията на вселената е равна на нула - система, която създава форми, без дори да й е нужна енергия. Изумително.

Последна редакция: нд, 11 ное 2018, 09:28 от Eleonora_27

# 99
  • Тра-ла-ла
Въртят се из нета някакви статии за 11.11 11:11ч и се твърди, че тогава се отваряли портали. Има ли някаква по-сериозна и достоверна информация по темата или е някакъв клюкарски пълнжеж? Отделно възниква въпроса 11:11ч по коя часова зона?! Laughing

# 100
Да, чета Пратчет. Той си има и тема тук: http://www.bg-mamma.com/?topic=958522

И аз съм чела нещо за комбинацията 11.11 - примерно, че ако видиш тези цифри няколко пъти за кратък период от време (да кажем - на часовника, номер на кола и подобни), скоро ще се случи нещо важно (за човека, който ги е видял). Било ангелска комбинация или нещо подобно; не мога да кажа дали е вярно, според мен е суеверие.

# 101
  • Чужбина
Въртят се из нета някакви статии за 11.11 11:11ч и се твърди, че тогава се отваряли портали. Има ли някаква по-сериозна и достоверна информация по темата или е някакъв клюкарски пълнжеж? Отделно възниква въпроса 11:11ч по коя часова зона?! Laughing

Портали към какво? Grinning Grinning Grinning

Щото ако е към свят, в който цветята са от брилянти, небето е розово, а звездите приличат на кристали...и аз мога да си лежа на шезлонга, а едни мускулести мъже да ми веят с големи ветрила, за да не ми е жега...Дайте ги насам тез портали.

# 102
  • Тра-ла-ла
Примерно http://epicenter.bg/article/Milena-Ivanova-Ea--Na-11-11--v-11-11 … ali/167861/10/101

Подобно статии се въртят и из други сайтове.

# 103
  • Чужбина

Хм...тази Милена Иванова защо се е кръстила ЕА?

За такива неща съм Тома Неверни. Но ако хората се чувстват по-добре, когато вярват, съм ЗА.

На врачки и развалячки на магии не вярвам. Ако има таквоз чудо магия, никой не може да го развали.

Ще обясня след малко.

Във вселената има едно такова нещо, което се нарича "quantum entanglement". На човешки език, това означава, че ако два кванта веднъж имат контакт, те остават завинаги свързани един с друг във време-пространството. Това е чиста квантова физика - нЕма магия, нЕма ала-бала. Това обяснява, например, телепатията, предчувствието и разни такива "свръх-естествени" феномени, които са си научно доказани, че съществуват.

Та, ако има такова нещо като магия, на него му е нужно да се свърже с обекта (затова са ползвали коса, дреха, кръв и т. н.). Използват се думи, т. е. вибрации и символи и форми.

Веднъж направено това нещо, остава завинаги като инфо във вселената, щото по законите на физиката инфото не се губи (само може би в черните дупки, както го обсъждахме в предишните постове). Лошото е, че този, който прави магия, също е свързан с формите, които е създал. Той създава тези форми, като взема енергия на заем - един вид кредит. След това, може би, трябва да връща - не съм сигурна, че е точно така, но по законите на физиката, би трябвало да е нещо подобно.

Ох, не знам, дали успях да обясня добре, какво мисля.

Врачките ползват данни от квантовата холограма - там съществува цялата информация за всичко.
Затова Ванга е казвала, че на сина на еди-кой-си му се яде баница (тва ми го е обяснявала майка ми). Не бе! Тя просто извлича имидж на нещо минало - вижда картина, как синът на еди кой си яде баница и лъже хората, че синът бил казал (в отвъдното!), че му се била яла баница. Тин-тири минтири.

Последна редакция: сб, 10 ное 2018, 23:12 от Eleonora_27

# 104
  • Тра-ла-ла
Като цяло и на други места се коментира по-скоро от нумерологична гледна точка значението на 1-цата.  Все пак темата е за свръхестественото (според нашите възприятия) и то най-често не може да се докаже Wink Порталите какво са?

Общи условия

Активация на акаунт