Говорим си за Свръхестественото 2

• 30 480
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
  • Чужбина

А, и да допълня - това с геометрията, фигурите, клиповете е интересно, но пък някъде бях чела - не вярвайте на очите си (т.е. прекалено да не вярваме). Всичката тази геометрия я има в природата май. Но тя не ми носи познание (на мен). Та почти не гледам видеа - искам да си го прочета.

За древните гърци пътят към разбиране на Вселената е преминавал през геометрията.
На входа на Академията на Платон е стояло следното:
"Не пускайте никой невежа за геометрията да премине през тези врати".
Две хилядолетия по-късно Кеплер все още вярва, че Бог е геометрик, и дори Нютон, който първоначално несъмнено развива своите калкулации по алгебричен начин, избира да напише "Principia" в контекста на геометрията.

Но Нютон поставя физиката преди геометрията. С други думи, физиката определя геометрията. Тази философия кулминира при Айнщайн, чиято обща теория относителността е свързана с това, че гравитацията всъщност е особен вид геометрия на пространството и времето.
Масивните тела изкривяват пространство-време, което на свой ред действа върху тях и влияе върху тяхното движение. Геометрията и гравитацията всъщност са синоними във великата визия за Айнщайн.

Цялата философия обаче се промени драстично скоро след откриването на теорията за относителността, когато стана ясно, че това е само половината от историята, що се отнася до нашето разбиране на законите на физиката.

Другата половина, разбира се, е квантова физика. В момента има силно вярване, че квантовата физика всъщност е теория на информацията.

Това горе е от една статия, написана от сънародник на Тесла - Влатко Ведрал, който е професор по физика в Харвард.

Какво е информация?

Информацията е значение, изразено посредством символи / форми.

Във физиката съществува обсесия по геометрията и геометричните форми. Нещо подобно съществува и в религиите, между другото.

Цветето на живота е обсесия по геометрията:

т. е. влагаш мисъл / значение във форма / символ.

Например, в стария език за програмиране SQL * (звездичка) означава всичко:

'Select *' означава избери всичко от дадена таблица в базата данни.

Последна редакция: нд, 11 ное 2018, 00:54 от Eleonora_27

# 106
Амир Аксел има една много достъпно написана книга "Вплитането" за връзката в квантовата физика, за която стана дума на предната страница. Той е писал и за ЦЕРН, за последната формула на Ферма и не е нужно да си физик, за да го разбереш.

# 107

Олеле...Портали ли?
По-скоро..програминг...

Вибрация-натрупване-контрол - „11“ и други психотронни пропаганди
https://www.parallelreality-bg.com/statii/control/377--11-.html

Програмирането „11:11“ и книгата „Урантия“
https://www.parallelreality-bg.com/statii/control/382--1111-.html

Метасемантично хиперразширение v. 9.11
https://www.parallelreality-bg.com/statii/ezoterika/439--v-911.html

п.п.И3бухвaнето нa ниЩО и превръщaнето му в неЩО съм описaлa тук,кaкто и 0-лaтa..
Когато Абсолютът се изявява посредством своите форми,то винаги тръгваме от неговата първична фаза - летентната.Това е целия първичен океан който наричаме ХАОС..Формата която ние познаваме и изучаваме е тороид и за това говоря за тороида.
Хаосът е = 0 ,и това е вортекса вътре в тороида,който представлява вихър от този не трансформиран,още суров, първичен хаос.
Едва вътре във формата,този хаос се разделя на подредени и обособени форми и субстанции с +/- заряд

http://apocryphal-academy.com/index.php?topic=326.msg1241#msg1241
Сaмокомпресиятa/свивaне нaвътре към същносттa/  нa 0-лaтa води до проявaтa нa "плътнa точкa,която с трептенето си се рa3гръщa и кaто вълнa

Това е начинът по който буквата Щ е била изписвана в глаголицата

Както виждате,имаме принципа на триединство -ТРИЗЪБЕЦА-  положен върху формата на проявлението -СФЕРАТА.

За триединството на съзнание-енергия-материя,писахме в по-горните постове,няма пак да го обяснявам

И сега,това до тук е интересно..

Но следва още по интересното,като изключим нали факта,че в българския език всички думи които касят причина-следствие -съществуване, имат в себе си именно тази буква.Същност,същество,защо,защото,нищо,нещо и т.н.

Та оставяйки тази малка подробност настрана,вижте какво се получава с думите НИЩО и НЕЩО!!!

ниЩО  - неЩО

Виждате коя е общата частица нали? Замислете се за другите езици и какво богатство е нашия!

И сега да видим самите думи,или по скоро не общата им частица ЩО,а частиците които определят това ЩО...

Ако ги обърнем на обратно ще се получи следното :

НИ - ЩО,махаме ЩО, остава само НИ,обръщаме му буквите и се получава какво?Точно така,получава се ИН..Т.Е. отново имаме отрицателния аспект - мрака
 НЕ– ЩО..получава се НЕ - ЕН ,което всъщност е Ян..положителен аспект- светлина
Да не забравяме,че сме наричали светилото ЕН-чо/ьо

И така излиза,че нашето ГЛАГОЛИЧЕСКО Щ е опростен вариант на символа ин-ян

Последна редакция: нд, 11 ное 2018, 10:53 от Какво?

# 108
  • Чужбина
Амир Аксел има една много достъпно написана книга "Вплитането" за връзката в квантовата физика, за която стана дума на предната страница. Той е писал и за ЦЕРН, за последната формула на Ферма и не е нужно да си физик, за да го разбереш.

Иза, благодаря за тази референция. Не съм го чела този автор, но ще се постарая да намеря нещо онлайн на английски.

На български книжката струва 8 лв:
http://knijarnica.bg/vplitaneto-nai-golqmata_zagadka_na_fizikata.html

Не съм сигурна, дали я има някъде по читанките и спиралата.

Не, не е нужно да си физик, за да разбереш концепцията за вплитането (quantum entanglement). Аз нищо не вдявам от физика, но съм чела много за квантите и горе-долу съм разбрала материята.

Не знам, дали Амир Аксел обяснява за ролята на съзнанието в цялата история. Докато няма наблюдател, няма материя. Електроните или квантите на практика не са нищо, преди да бъдат наблюдавани или измервани.

Слагате електон в контейнер в Париж. Разделяте контейнера на две части - едната пращате в Токио, другата - в Ню Йорк. Електронът се намира и в двата контейнера едновременно, докато не отворите и не проверите, в кой контейнер е. Докато не погледнете в контейнерите, електронът се намира едновременно в Токио и в Ню Йорк.

# 109
Да, мисля, че само тези са книгите, преведени на български език. Купувала съм ги отдавна, чела съм го и на други езици. Мисля, че могат да се намерят негови неща за сваляне, но като че ли и тези опции вече силно ограничиха. (В "Пиратския бай" от седмици не мога да влизам, а там имаше много книги също). Мога да ти ги дам, за да ги прочетеш, ако искаш.

Не, той е физик и се опитва, според мен, да представи материята по-достъпна, като оставя интерпретацията на всеки, но споменава за наблюдаващия.

# 110
Цитат
Сaмокомпресиятa/свивaне нaвътре към същносттa/  нa 0-лaтa води до проявaтa нa "плътнa точкa,която с трептенето си се рa3гръщa и кaто вълнa

Товa е единствения модел нa рa3витие и съществувaне,който трябвa дa следвaме.

П.п.Не хaресвaм думaтa " трябвa",но не 3нaм с кaкво дa я 3aменя..

Свиването нaвътре винаги трябвa дa е следвано от разгръщане нaвън.Ритъм като дишането
Свиване - сaмпкомпресия/ек3пaн3ия нa поетото и осъзнато инфо - и3дишвне - спомнете си при силен и3ненaдвaщ удaр в диaфрaгмaтa,въ3духът буквaлно и3скa4a от белите дробове(и3кaрвa ви въ3духa)..То3и процес е 4истa мехaникa..
Рa3ширявaне - поемaне нa инфо и процес нa осъ3нaвне - вдишвaнa

Последна редакция: нд, 11 ное 2018, 12:06 от Какво?

# 111
Ели,3нaеш ли 3aщо енергиятa е рaвнa нa 0?

Предстaвете си е,то3и тороид  е Вселенaтa ни.
4ерното поле в което плувa е полето нa Първои3то4никa от което се рaждaт и в което плувaт (кaто пони4ки в олио) вси4ки съществувaщи Вселени.Абослутът не е сaмо 0-лaтa,но цялaтa скалa от 0 до 13,т.е. вси4ко което съществувa.И сътворено и несътворено.И битие и не-битие.

При всяко вдишвaне,Вселенaтa поемa 0левa енергия(н2о) и и3дишвa рa3бивки нa тa3и енергия,конфигурaции вaрирaщи в цялaтa въ3можнa мaтемaти4ескa(респективно и геометри4нa) скaлa

# 112
Всичко това е в сферата на теориите за сега - не смятам, че е категорично доказано.
Хубаво - представям си, че всичко е в една точка, която приемаме за 0, но какво има около точката?

# 113
Туше..

4ерното поле в което плувa е полето нa Първои3то4никa от което се рaждaт и в което плувaт (кaто пони4ки в олио) вси4ки съществувaщи Вселени.

# 114
Все пак това не е абсолютно нищо... Нещо е - поле.

# 115
  • Чужбина
Все пак това не е абсолютно нищо... Нещо е - поле.

И аз така го разбирам. Полето не е нищо.

Но мисля, че тези концепции трябва да се премислят дълго време, за да се хване идеята.

Аз сега чета ей тая книжка за полето, което Какво? нарича полето на Първоизточника.

https://universeisathought.files.wordpress.com/2014/11/the-field.pdf

Ще чета в АА темите в линковете, които Какво? е пуснала. Но ми е нужно време, за да ги осмисля.

Засега съм на ниво - разбирам ги горе-долу квантите и квантовата магия на света, в който живеем. Едно време бях чела за опитите с двойния процеп (Double Slit Experiment) и много се зарибих по тез кванти.

Скрит текст:

Това е за магията на вълните и частиците - всичко е вълна, когато няма, кой да наблюдава / мери.

Нужно е някой да възприема, т. е. съзнание, за да може електронът да се прояви като частица.

Ето какво е написала Какво? в АА:

Монада наричаме най-малкият градивен елемент в Мирозданието ни, който се явява едновременно частица-материя и вълна-енергия, но винаги, и при двете си проявления, монадата е и съзнание. Tова е първичната форма на сътворението ни, и всичко в нашата Вселена е изградено по неин шаблон.

Доближава се до идеята за квантите.

Мисля, че говорим за едно и също, но го наричаме с различни думи. 

# 116
Вече много сериозно искам да имам някакъв успех с тая пуста медитация.
Приемам съвети всякакви.

Много ме дразни това деление между наука и т. нар. религии. Как може да сме толкова тъпи и да не можем да видим, че то тва е едно и също.

Grinning А какво разбираш под "медитация"?!  Rolling Eyes Grinning
Моля те, посочи ми допирните точки между Корана и науката, между католическите алабалистики и науката и т.н. Единственото общо, което виждам между, най-общо казано, ортодоксалната наука и религия на този етап е, че и двете са манипулативни, ретардни и ригидни.  Sunglasses Grinning И двете нямат за цел освобождаване духовната мощ на човечеството, а точно обратното. Те се използват като средство за контрол. Дори да има съответствия между анализите и заключенията на научните проекти на ЦРУ и древните ведически източници например, това не означава, че наука и религия в глобален план действат в духовно направление. Да не говорим, че в т.нар наука има много хипотези и недоказани твърдения.  Grinning

# 117
  • Чужбина
Вече много сериозно искам да имам някакъв успех с тая пуста медитация.
Приемам съвети всякакви.

Много ме дразни това деление между наука и т. нар. религии. Как може да сме толкова тъпи и да не можем да видим, че то тва е едно и също.

Grinning А какво разбираш под "медитация"?!  Rolling Eyes Grinning
Моля те, посочи ми допирните точки между Корана и науката, между католическите алабалистики и науката и т.н. Единственото общо, което виждам между, най-общо казано, ортодоксалната наука и религия на този етап е, че и двете са манипулативни, ретардни и ригидниSunglasses Grinning И двете нямат за цел освобождаване духовната мощ на човечеството, а точно обратното. Те се използват като средство за контрол. Дори да има съответствия между анализите и заключенията на научните проекти на ЦРУ и древните ведически източници например, това не означава, че наука и религия в глобален план действат в духовно направление. Да не говорим, че в т.нар наука има много хипотези и недоказани твърдения.  Grinning

Съгласна съм с болднатото на 100%.

Това, че религиите и науката са превърнати в средство за контрол, е абсолютно вярно. Но няма как да отречеш, че и в двете има истини.

В Корана пише, че Земята е кръгла и бременността протича на фази. Това си е чиста наука за онези години. Старият Завет е чиста история, но трябва да се абстрахираш от педофилите в роби във Ватикана.

Дори да има съответствия между анализите и заключенията на научните проекти на ЦРУ и древните ведически източници например, това не означава, че наука и религия в глобален план действат в духовно направление.

Не съм твърдяла, че действат в духовно направление Grinning

Самата аз не се стремя към нищо духовно, Мариачи. Какво означава духовно направление?
Стремя се към знание. Нищо повече от това. А се стремя към знание, защото всичко около мен ми казва, че нещо не е така, както са ме учили мене у дома и в училище. Има неща, които аз самата не знам.

Кажи ми, според теб, знаем ли ние, бедните душишки на планетата Земя, какво всъщност представляваме? От маймуната ли сме произлезли или нещо друго е станало? Има ли някакъв смисъл в дребния ни животец - раждаме се и умираме. Това ли е всичко?

# 118
Аз все още се стремя да привлека към себе си печеливш билет от лотарията, посредством Закона на привличането - много духовно, знам Wink
Днес не ми се получи хич опитът за медитация - ужасно ми се доспа, а беше ранен следобед... Нощес спах много лошо и сутринта не ми се ставаше - предполагам, че това е причината. За сега не съм сигурна какво точно трябва да разбирам под медитация - на теория знам какво е, но на практика - никога не съм постигала нещо повече от състояние на спокойствие и евентуално - задремване (истинската медитация е състояние, в което не мислиш, не се влияеш от външния свят и в същото време постигаш дълбоко разбиране за "всичко"; евентуално може да се достигне до нирвана или самадхи, но не е задължително...).

# 119
Не знам какво ще каже Мариачи за смисъла на живота ,но илюзията, че има смисъл е  движеща сила.Иначе е голямо разхищение на ресурси.
Но има смисъл се отнася не за конкретен човешки живот,убедих се отдавна, че човечецът не струва нищо, дори в близък план-обкръжение, да не говорим на високо ниво.Иначе казано-гледат ни от високо.Други човечета ,дето се смятат за съществени, а не са.
Занимава ме едно силно вкопчване в живота, борим се  до последно, инстинктът  е вграден и се питам дали има основна роля, съществен ли  е  и колко, къде  е в градацията на важности на живота.Граничи ли със свръхестествоното.Защото физическото в нас се смята за по малко важно от духовното, поне така го виждам.Духовно като свързващо звено с началото.
Иначе малко схващам от последните постове,но оценявам старанието да е разбираемо.

Общи условия

Активация на акаунт