А, и да допълня - това с геометрията, фигурите, клиповете е интересно, но пък някъде бях чела - не вярвайте на очите си (т.е. прекалено да не вярваме). Всичката тази геометрия я има в природата май. Но тя не ми носи познание (на мен). Та почти не гледам видеа - искам да си го прочета.
За древните гърци пътят към разбиране на Вселената е преминавал през геометрията.
На входа на Академията на Платон е стояло следното:
"Не пускайте никой невежа за геометрията да премине през тези врати".
Две хилядолетия по-късно Кеплер все още вярва, че Бог е геометрик, и дори Нютон, който първоначално несъмнено развива своите калкулации по алгебричен начин, избира да напише "Principia" в контекста на геометрията.
Но Нютон поставя физиката преди геометрията. С други думи, физиката определя геометрията. Тази философия кулминира при Айнщайн, чиято обща теория относителността е свързана с това, че гравитацията всъщност е особен вид геометрия на пространството и времето.
Масивните тела изкривяват пространство-време, което на свой ред действа върху тях и влияе върху тяхното движение. Геометрията и гравитацията всъщност са синоними във великата визия за Айнщайн.
Цялата философия обаче се промени драстично скоро след откриването на теорията за относителността, когато стана ясно, че това е само половината от историята, що се отнася до нашето разбиране на законите на физиката.
Другата половина, разбира се, е квантова физика. В момента има силно вярване, че квантовата физика всъщност е теория на информацията.
Това горе е от една статия, написана от сънародник на Тесла - Влатко Ведрал, който е професор по физика в Харвард.
Какво е информация?
Информацията е значение, изразено посредством символи / форми.
Във физиката съществува обсесия по геометрията и геометричните форми. Нещо подобно съществува и в религиите, между другото.
Цветето на живота е обсесия по геометрията:

т. е. влагаш мисъл / значение във форма / символ.
Например, в стария език за програмиране SQL * (звездичка) означава всичко:
'Select *' означава избери всичко от дадена таблица в базата данни.

А какво разбираш под "медитация"?!