Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 465
  • Варна - Черна гора
  • Мнения: 231
Diorela, за моя размер набирам 171 бр., които трябва да намаля до 87.
Това е отговора, който получих от Carmela biscuit. Тя има много богат опит в плетенето и си позволявам да го споделя без нейно разрешение.
"Набират се бримките. На първи ред се плетат 3, свиват се 3 и така до края, получава се край с дъгички от свитите бримки. Следващите 7 реда се плете жартиерна плетка (лицево и от лицевата, и от опаковата страна). След това се започва с т.н. ажурньи рубчик (eyelet ridge pattern), който е 48 реда, като същевременно се правят свивките и наддавките според описанието."

След като до момента 3 пъти набирах и толкова разплитах стигнах до извода, че се свиват по следния начин:
3 лиц. свивам 3 бр., 2 лицеви ... 2 лицеви и от 171 бр. се редуцират да 87.
схема
Довечера продължавам с опитите. Твърдо съм решена да я оплета. Изглежда с не висока трудност, а аз направих няколко фалстарта  Joy

Последна редакция: вт, 11 юни 2019, 14:53 от _ilka_

# 466
  • Мнения: 1 072
Благодаря и на трите!
Ажура, мисля, че го разбирам.
Аз вадя бримките точно както в това клипче. Първото обяснение го зная, то се прилага в доста пети на чорапи.

По второто - прехвърлянето на бримка, успях да го докарам наклона в ляво. Правя както в клипа, 4:30 мин. и после изплетох 2 бр. заедно. При десни се получава първо наклон в ляво, но последната бримка е с наклон в дясно.

Като гледам снимката и схемата, ми изглежда че се редуват х 2 лицеви реда и няколко опъкови. От къде дойде тази жартиерна плетка? На снимката я виждам само отстрани, където са копчетата.

Не разбирам тези неща в скобите (- :наметка: наметка: свивка: свивка) (-:1:1:1:1) - както е в края на последния от 7-те реда.

Не мога да докарам и зъбчетата ( вълничките) в началото на плетката - най-отдолу на жилетката.

_ilka_, значи от 4 бримки получаваш 2, това съответства на броя в описанието. Но тази жартиерна плетка 7 реда не мога да я видя на снимката.  Опитах по този начин, не ми се получиха такива точно вълнички.
За разлика от тебе, аз опитвам на малка мостричка .

Последна редакция: пн, 10 юни 2019, 16:16 от Diorela

# 467
  • София
  • Мнения: 1 781
"закрыть" не значи да се изплетат заедно, а  трите бримки да се завършат както  в края на плетивото, тоест първата и втората заедно, после получената заедно с третата. Редовете са посочени един по един как се плетат. Малко е объркващо.

# 468
  • Мнения: 128
Малко щастие от отпуска в Украйна!

# 469
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 17 844
това пещерата на Али Баба ли е? Simple Smile Simple Smile Simple SmileWink

# 470
  • Мнения: 2 413
Да, пълна със съкровища. anji75 за това е толкова щастлива Yum

# 471
  • Мнения: 128
Здравейте, момичета!
Моят добър съпруг съгласи  се да ми донесе плетачна машина от Бг в Украйна, и ето го резултат на това, два топа за мен и снахата ми. Памук/вискоза/люрекс. И двата тежат  450 гр. Към тялото люрекс не боцка. Само не можах  на снимка да направя така, да се вижда люрекс.

Общи условия

Активация на акаунт