🤙🏻 Ибрахим Челиккол - "Великолепният тандем" и преди това - №66

• 77 623
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • На зелено
Момичета, ето и ме мен! Изгледах серията и както и подозирах, разпалиха ни фантазията, оставиха много отворени сюжети и така до септември!
Благодаря на всички момичета, които участват в превода. Страхотни сте! Благодарение на вас, успяваме тези без руски, да гледаме този страхотен сериал.
За серията какво да кажа или по-точно от къде да започна?! В много коментари прочетох, че Демет и И.играят като зверове. Това мога да го кажа за целият актьорски състав. Нямаше поглед не на място, реакция или думи. Всички бяха фантастични, а Султана е номер 1. Страхотна е, и в мъката, и в смеха си.
Емине беше невероятна, пресъздаде много истински агонията от факта, че обижда майка си и от факта, че не разбират любовта й. Тази двойка ми е много, много интересна. Според мен няма да забременее или ако стане няма бъде под крилото на Нух. Може да потърси покрив при майка си, но толкова. Според мен ще наблегнат на лишаване на богатството на Фарук и пред какви избори ще бъде поставен той. Мисля си, че той търси лесния път и че всичко ще бъде така, както иска. Според мен не използва Емине, защото щеше да действа много по-отмъстително спрямо Зейнеп. Тази двойка, според мен, предизвиква интерес и ще я наблюдават не като ГГ, но ще й отделят доста екранно време, защото образите и историята са интересни. А и последно за тях, Емине търси разнообразието, пътешествията, живота извън махалата, но не задължително богат живот, а различен, разчупващ стеоретипите на квартала и очакванията на комшиите. Да се махне от това клюкаране и бъркане в чуждия живот. А за Нух са подготвили сестрата на Мехди, така си мисля. Той още не го знае, но намекнаха с погледи от страна на Джемиле.
Ибрахим играе перфектно, няма слабо място. Гледам го и си мисля "той обича тази жена". Това е ролята на актьора, забравяш истинският му живот и те пренася изцяло във филма. Демет не ми допадна този път толкова, колкото очаквах. Предаде емоциите, страховете, любовта, но не и изцяло, не и на 100%. Плаках на два момента с нея, докосна ме, но на моменти не ми хареса играта с очите й. Чисто физически и аз забелязах, че е напълняла, както и Нух. Но с тази корона-криза и ограничено излизане навън, се очакваше. Но това няма значение. Просто го споменавам, защото го прочетох тук-там.
Нермин е невероятна. Абсолютно въплъщение на класа, излъчваща авторитет и самочувствие жена. Очаквам Зейнеп да й помогне за/във фирмата. Очаквам, че един ден Екрем ще дойде да й се моли, като му свършат парите, но дотогава как ще се развият събитията, нямам и най-малко предположение.
И последно за Мюжган и Бенал. Нито една от двете не е нахална, освен Мюжган с директните си, а според мен  и невъзпитани коментари. Но ако бях на нейно място също бих взела Бенал в къщата. Изборът на спалня, естествено шок и ужас, да я беше настанила в нейната спалня. Хубавото при Мюжган е че директно казва и прави това, което мисли. Тоест няма интриги, а само мърморене зад гърба на Зейнеп. Интересно ми е и тук, как ще закрилят Бенал без да остава в тяхната къща. И пак си мисля, че или детето не е от Мехди или нещо друго се крие там.

# 601
Rovaniemi благодаря ,  радвам се че и на теб ти допадат фар. ем . и  мама султан  -три различни свята събрани заедно - традиция ,новаторство ,хаи лаиф , надявам се с .ц. да намерят общото в противоположностите
а за играта на  главните - съм от ""страната на младоженека ""
п.с. може ли да те наричам  неими или рони или ти кажи съкращение , ако искаш , че не е удобно всеки път копирането -  ако вече съм те питала, моля прощавай

днес , не откривам нов фотос / надявам се да се не разсърдите за този Grinning/

Последна редакция: пн, 06 юли 2020, 15:52 от kmaroo

# 602
Браво за анализа, Rovaniemi Hands Clap

Демет неслучайно благодари публично на Ибо, че я е научил на толкова много неща. Беше ми супер интересно, когато пуснаха сторита от атмосферата зад кадър. Гледаш ги в един момент как си пеят "Далга, далга" и после как във филма са се преобразили в Мехди и Зейнеп - ами, страшни хамелеони са!

Относно Фарук и Емине - всичко е възможно при тях! Султан, донякъде разбра постъпката на Емине, защото и сама видя колко е хубаво на лукса. В тази връзка, предполагам, че няма да ѝ се сърди дълго, а и все пак ѝ е единствената дъщеря и няма никой друг освен нея. Въпросът е Фарук какво е готов да направи за тяхната любов, защото видяхме реакцията на баща му.

# 603
Да, Лилимче даде най-краткия изход от ситуацията с Бенал в дома на Мехди - изнасят се младите и толкова, но по стара турска серийна традиция, търпението към бременните претендентки е безкрайно и ще я носят на ръце сигурно, докато роди. А Мехди само ще вика "Аз какво да направя", а съзнателната Зейнеп ще се примири. Сега това е типичният турски вариант. Но...чакам да ни изненадат с някакво решение, което ще затвърди Мехди на престола на мъжествеността завинаги. Grinning

Благодаря, момичета, за хубавите коментари. Аз си мисля, че Емине действа по женски, без амбиции за богатство и разкош точно в този момент. Дори и да са били целта й преди, сега ми се струва, че просто се чувства харесвана. Но не изпитва никакви угризения да си ляга с Фарук. Някак си ми се струва без големи личностни амбиции, малко действа за момента, като се надява сигурно, че всичко това води към брак. Предполагам, че ще научи уроци за живота и да видим къде ще я отведе наученото - може би обратно в махалата, но този път без презрение към махленския (в добрия смисъл на думата) начин на живот. Тя е от типа жени, които лесно преодоляват душевните угризения, ако имат такива. Не харесвам такива жени, но харесвам Емине, защото има нещо искрено и непосредствено в нея.

Рови, за мен и Мюжгян, и Бенал са невъзпитани, нахални, първични. Никакво съобразяване с чувствата на другите. Тотален егоизъм, абсолютна първичност на реакциите, без грам мисъл за последствията.

Аз обаче вече си харесах двойката Нух-Джемиле и много искам да стане реалност. За Нух само такова съкровище като Джемиле трябва и обратното. Бяха много сладки, докато съзаклятничеха как са преметнали Султан и са ѝ дали да пие безалкохолен коктейл, а не алкохол.

И за Кмаро момента, за който помоли, ако правилно съм разбрала.

https://www.youtube.com/watch?v=803OtUKgSyk

# 604
Благодаря на всички за интересните коментари. Gift Heart

Днес било ден на целувката Heart Eyes

Нух и Джемиле наистина са сладка двойка и си подхождат, дори режисьора акцентира на това.
Но аз съм в шах и мат каква е възрастта на Нух!?!...
От 15- годишен харесвал Емине- колко разлика ще имат- 2-3 или най- много 5 години??? сега Нух трябва да е 25-26 годишен... не ми изглежда на толкова?
А Джемиле има дъщеря на колко- 15? Най- малко на 32-33 години ако е? Нещо не ми излиза аритметиката Simple Smile
Но Султан , дори и пийнала, дяволито ги наблюдаваше и сватосваше на ум Joy

Явно ще си имаме нова двойка Simple Smile

# 605
Здравейте и от мен! Емине може да е по-голяма с няколко години от Зейбеп и така горе-долу се намества аритметиката. Лично на мен всеки образ ми е интересен. Нито един от тях не е абсолютно черен или абсолютно бял. Както е в реалния живот. Погледнато от камбанарията на всеки поотделно, много от хората биха постъпили точно по този начин. Харесва ми, че засягат и открито подкрепят равенството между половете. Мехди е наистина справедлив мъж. Султан е звяр! Смях се и плаках с нея от сърце! Емине се справи страхотно с предаването на емоциите, Фарук ми е много симпатичен. Само гадая каква ще е развръзката при тях. Все пак и при двамата не е любов от пръв поглед, а затова си трябва време. Затова и сега реагират малко дистанцирано. Радвам се, че все пак не ни оставиха с някакъв финал, който да ме кара да тръпна в очакване. Много, много интересен сериал!

Последна редакция: пн, 06 юли 2020, 21:40 от Manique

# 606
отново изказвам благодарност за чудесните ви постове / може и да ви омръзна с нея /, но се възхищавам на съдържателните ви коментари , доставящи огромно удоволствие
дани мерси , че ми изпълни желанието , точно този  поглед  на мехди  изпълнен с уважение ,признателност към партньорката ,емоционалната близост изразена чрез прекрасната прегръдка .

# 607
Днес било ден на целувката Heart Eyes
Много добре са събрани на едно място трите целувки по врата на Зейнепчето Kiss Още, докато ги гледах ми направи впечатление как заради правилата, наложени от турския СЕМ, предпочитат да заместят инстантните целувки по устните с такива по врата, за да докарат малко повече страст Nature Fire На подсъзнателно ниво посланието на вторите било едно - "желая те", а чисто физиологично в тази част на врата им голяма концентрация на нервни окончания и ефектът е ясен Wink На другите две сцени Демет стоически издържа, обаче на сцената от най-горната снимка направо се сгъна. Можеби не очакваше, че Ибо така ще я атакува Kissing Face

# 608
Manique, добре дошла сред нас. И веднага моля да разшифроваш как да те наричаме - Маник, Манике или нещо, което не ми хрумва дори. Не ми се сменя на латиница, за да изпиша името. Дай българското звучене! Grinning

Много хубави постове, момичета!

И с малко закъснение да кажа на Пепелчето, че наистина ми се стори по-цветен квартала в последния епизод, даже май си го помислих точно по същия начин - че носи усещането на летен сериал.

Сякаш прекъсването е накарало сценаристите да ускорят малко някои процеси  - дипломирането и бягството на Екрем имам предвид. Може и да бъркам, но още една серийка поне щяха да отложат и двете събития. Но се получи добре така. Влизаме бързо в различно действие.

Лилимче, замислих се за годините на Нух и Джемиле. Да видим ще ни подскажат ли кой на колко е, защото най-логичното обяснение за мен е че 15-годишният Нух е харесвал доста младичката Емине. Детска любов - той на 15, тя сигурно на 9. Петнадесет години по-късно той на 30, тя на 24 например.

Джемиле ражда на 17 например, 15 години по-късно е на 32. Може и да е малко по-голяма от Нух. Сякаш е възможно да са подходящи Нух и Джемиле един за друг и по години. Заплюх си ги аз, ама много легендарна представиха любовта на Нух към Емине, че не знам ще отстъпят ли от това сценаристите.

# 609
Мехди :
- Добре дошла в моя живот! Heart

Зенеп:
- Моят дом е сърцето на моят любим! Heart

Приятна вечер, дами !  Blush

# 610
  • На зелено
И аз се замислих за любовта на Нух към Емине. Точно легендарна я представиха! И сега изведнъж да се прехвърли към Джемили. По-скоро тя ще има доста тайно да пострада, а него доста хора ще го насочват и подтикват.
И на мен ми се стори, че посъкратиха 1-2 епизода, за да стигнат по-бързо и само чрез 1 серия до финала на 1ви сезон. Затова и серията беше толкова динамична, интересна и ескплозия от чувства и бързо преливащи се ситуации. Въобще епизод бомба!!! Не оставя лошо чувство, има надежда за любов, но има много дълъг път да се извърви и най-вече кара зрителя да коментира и чака с нетърпение следващата серия. Засягат се ежедневни ситуации, житейски избори и като цяла една реална картинка, пъстър живот изпълнен с различни моменти. Като казах ежедневие и се сетих за Мюжган. Редовно повтаряше, че тя върти къщата и става рано да прави закуската. Спомням си и как една сутрин Зейнеп я замести и беше сложила за закуска и авокадо. Мюжган се мръщеше, но накрая пробва и й хареса. Та, питам се аз, каква е причината досега да не е пробвала. Твърде чужда за тях храна или твърде скъпа? Все пак Мехди не го представиха като беден, а като мъж издържащ цялото семейство. За Джемиле не си спомням да са споменали, че работи някъде.

# 611
Wink

И на мен ми се стори, че посъкратиха 1-2 епизода, за да стигнат по-бързо и само чрез 1 серия до финала на 1ви сезон.

Привет, момичета!

Това е и моето усещане. Явно застоят покрай коронавируса ги принуди да пришпорят събитията. Но всяко зло за добро, както казват. Ибо играе гениално, майсторски, много спокойно, търпеливо, изпипва всяка мимика и движение. Умее да пресъздава напрегнатост в ситуациите, когато Зейнеб се опитва да обясни нещо и той няма идея какво би могъл да очаква. Иначе обожавам да го наблюдавам как красиво първо я "обича с поглед". И след това - нали казват, че очите са външното изражение на душата - Ибо умее да показва как душата му се разтапя, когато види Зейнеб. Кротка благост има у този човек, когато е близо до нея. Стига покрай Зейнеб в радиус от няколко метра да няма друг мъж, най-паче с име Фарук...   wink:

# 612
привет  Nature Fireworks
мури , превъзходно си описала артистизма  на и. ч.  Hands Clap
 до колкото помня на сватбата мехди не беше от най -спокойните , нух едвам го спираше фарук да не отнесе голям  пердах   / не ми се гледат назад  епизодите - извинете  , тази ми стига - е още  не съм я догледала с б.г  превод ,срамота /
роуви , кака мюжгяна едва ли би дала лидерството си кухнята на друг   трудно ще допусне някой да я учи ,  придържа се към традициите  , а зиза внесе нова идея   и може би за това  първо беше скептична .  с  приготвянето , сервирането на храната ,тя демонстрира грижата си за семейството .джемиле я дадоха да се занимава с някаква ръчна работа -  с плетиво ли , сувенири ли правеше , не мога да кажа точно , и след това щеше да ги продава .
 лили ,  мерси за фотоса
дани -  с.ц. уцелили са целта да оставят зрителите  доволни  от финала  и  заинтригувани за по нататъшни истории на персонажите

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 11:31 от kmaroo

# 613
добро утро ,проверявам от време на време за  новости във викито    и насреща ми - султан фурия https://vk.com/doc303992364_558523153?hash=90369f8200f82a92fe&am … 399c19f45385d0d9e  

и тази статия

какво пише не разбирам / предполагам ще излъчват сериала по канал 5 /

# 614
  • На зелено
Момичета, днес изгледах момента в началото, когато Нермин отиде в къщата на Мехди, за да отведе Зейнеп. Влезна като фурия, майка готова веднага да отведе отрочето си от там. Спорът със Сакине се получи много грозен. Права беше Зейнеп да се защити и да излезне. Но това, соето ме озадачи беше бързото преминаване на Нермин от едната крайност в другата - стана мила с тях, търсеща контакт, разговор, общи теми. Някак си този преход трябваше да бъде по-плавен, но и това се дължи на по-бързото представяне на събитията, според мен. Очаквах, че ще реагира фрапиращо като види Султана с газовия котлон в хотела, но не, тя остана весела и не показа грам раздразнение.
Благодаря на всички, че пишете редовно в темата, слагате снимки и новини! Много ми е приятно и разтоварващо да ви чета Heart
Някой попадал ли е на инфо кога трябва да започне сезон 2?

Общи условия

Активация на акаунт