Коледа 2018

• 104 094
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 510
  • Русе
Нова доза маслени бисквитки.

# 511
christiana_, в айсинга има толкова много захар, че тя действа като консервант и трайността е много голяма. Ако се притесняваш от сурови яйца можеш да ползваш суха смес за роял айсинг.
Лепила съм с мед/глюкоза. Бисквитката трябва да е гладка и равна. Намазвам я с малко чист мед, после с мокра четка минавам картинката и я лепкам. Започвам да заглаждам от центъра към краищата, за да не остава въздух. Отделяш повече време на краищата, за да си сигурна, че са залепнали. Накрая обръщаш бисквитката с картинката надолу докато позасъхне.
И аз не съм привърженик на фондана, но в интерес на истината, специално за биквитки, фондановата хартия ми е в пъти по лесна за употреба от вафлената и се прежалвам по Коледа и Великден да спретна няоя и друга бисквитка с нея.

# 512
  • Plovdiv, Bulgaria
2в1 Благодаря за отговора. Ами взела съм ги вече тези картинки, наистина не ми се иска да ги захвърля просто така. Ще пробвам довечера с мед една да видя как ще стане. Ако не ще мисля за айсинг, или в краен случай ще взема фондан и ще ги лепя върху него. То не е за това, че ще го ядем, а просто че не ни харесва вкуса. Торта с фондан също не обичаме.. Но явно с него би станало най-хубаво. А ако сложа картинките върху фондана - те ще омекнат ли? Всъщност пак трябва да измисля с какво да лепя и върху него да е.. Абе вкарах си автогол с тия сладки, изобщо не ми се занимаваше и викам, че картинките ще ме накарат да ги направя Grinning Ама сега ще похабя малко нерви и за тия сладки. Карай, дано се харесат накрая поне, че съм предвидила и за подаръци уж..

# 513
Върху фондана ги лепиш с малко вода. А и него лесно можеш да го махнеш от бисквитката преди да си я хапнеш Wink.
В крайна сметка наистина стават красиви бисквитки с тези картинки и децата, а и възрастните им се радват.
Приятна занимавка и да покажеш после какво се е получило Simple Smile.

# 514
Аз затова си взех фонданови лепенки, тук четох, че те са по-лесни за залепване.
Освен с вода, с мед мога ли да пробвам?

Също така, поръчах си зелен фондан да украся някоя и друга елхичка, но той много твърд. Как се процедира с него и пак ли с вода се лепи към бисквитките?

# 515
Мира, може с мед, не е проблем.

Зеленият фондан, ако не е станал твърд заради неправилно съхранение, го размачкай с ръце. От топлината би трябвало да омекне. Разточваш, изрязваш и лепиш.

# 516
  • Norge
.....тези маслени бисквитки... май и те ли за фризер?!

arino, тези сладки също могат да се замразят.
Да го кажа така: замразявам всичко, защото сладки, в които има чисто масло, след два дни замирисват на старо. Дори не заради изсъхването ги слагам във фризера, а тъкмо заради аромата на свежо, който при замразяване се запазва.
Държа навън само сладки, правени с олио; растителната мазнина се „държи“ по друг начин и не променя вкуса си.

Разбирам обаче проблема с място във фризера .  Confused Hug

2в1, голямо си злато! Hug Hug

За зеления фондан: може да се добави капка-две вода или да се меси с влажни длани, за да поомекне, ако е изсъхнал повечко.

# 517
  • Euskal Herria
Твърд фондан - за 5 секунди в микровълнова и се отпуска. После само трябва да се омеси добре.

# 518
  • Варна
Здравейте, имам голямо количество поизсъхнали меденки от неправилно съхранение, може ли да ми препоръчате някаква торта, чиизкейк или нещо друго за да ги оползотворя. Благодаря предварително, и приятно сладкоправене Simple Smile

# 519
Твърд си беше още като го получих, даже заплаших ММ, че ако ме ядосва имам законно оръжие, което да използвам срещу него.

Микровеле нямам, сега го държа в кухнята на един рафт, като му дойде реда ще пробвам с мачкане.

# 520
Френската селска торта е с медени блатове, така че можеш да направиш крем от заквасена сметана и захар на вкус, малко сладко от боровинки и си готова.

# 521
Здравейте, имам голямо количество поизсъхнали меденки от неправилно съхранение, може ли да ми препоръчате някаква торта, чиизкейк или нещо друго за да ги оползотворя. Благодаря предварително, и приятно сладкоправене Simple Smile
Аз бих ги използвала в нещо такова...
http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpha … -orehi-i-shokolad

# 522
  • София
Здравейте, извинявам се за нахлуването в темата, но моля да ми кажете от къде в София мога да купя основата на джинджифилова къщичка, под основа имам предвид - стени с изрязани прозорци и врата и покрив.
Благодаря в аванс ..

# 523
Здравейте, извинявам се за нахлуването в темата, но моля да ми кажете от къде в София мога да купя основата на джинджифилова къщичка, под основа имам предвид - стени с изрязани прозорци и врата и покрив.
Благодаря в аванс ..
В Икея имаше готови за сглобяване на 10лв бройката, ако съм запомнила точно

# 524
  • Варна
Момичета, на каква основа разточвате тестото? Имате ли подложки или на нещо друго?

Общи условия

Активация на акаунт