Коледа 2018

• 103 930
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 705
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
след тая баклавичка и гервреците мога да кажа само едно:
Марш съвест! Марш дието!
ще си ходя овална.

# 706
Кога се декорират меденките с шоколад?

Последна редакция: нд, 16 дек 2018, 13:16 от rovaru

# 707
след тая баклавичка и гервреците мога да кажа само едно:
Марш съвест! Марш дието!
ще си ходя овална.

Тъй, тъй, st. Dobri,  то окръжност се поддържа къде по лесно от линия! Няма сега и по празниците мъки, после ще му мислим! Ще направим завой към спортните теми! Joy bouquet

rovaru, дай линк, моля те, за масленките, по рецепта с мас и вино/ кисело мляко. Нищо не замествам аз, с мас, според мен, си стават най-вкусни тия сладчици. Peace

# 708

BiankaD , кленовият сироп в захаросания джинджифил дали може да се замени с мед или нещо друг, че нямам само него от рецептата.

# 709
Лабрекс, бяха две различни рецепти и се различаваха само по това: вино/ мляко.
Едната е на Джема, другата не помня на кого е.
Използвана е чаша от 200 мл.
Към
2 чаши разтопена св. мас ( при мен масло)
се добавят:
1 чаша пудра захар
1 чаша бяло вино/ кисло мляко ( при мен течна сметана)
1 ч. л сода (1 пакетче бакпулвер при мен Simple Smile)
6 чаши брашно.
Пекат се на 180° до порозовяване.
Аз ги правих с продълговат накрайник от пош.

Последна редакция: нд, 16 дек 2018, 14:11 от rovaru

# 710
Марчева, в тази ти рецепта колко е количеството на захарта в тестото, че не е посочено?

# 711
https://recepti.gotvach.bg/r-9672-%D0%91%D0%B0%D0%B1%D0%B8%D0%BD … D0%BD%D0%BA%D0%B8
Слагам тази рецепта да покажа, че има рецепта все пак.
Вчера направих буркан вино и буркан мас-от винтовите по малки ,мисля 630 мл са.но смисълът е равни окличества ,може и по една чаша.Щипка сол и нищо повече.Омесвам ,разточвам  до 5мм, ако е повече се раздърпва ,изрязвам с формичка ,може с чаша ,но  остри ръбове, че някак не се доизрязва.Сложих ядка-бадеми  орех като свърши бадема  и сладко, едно прасковено преварено  и гъсто ,точно да не се разтича.Слепих и пекох на 180 до 200 градуса, като ми омръзна да чакам увеличих температурата.До бледо розови.Топли поръсих с пудра захар. Това е от детството ми и периодично ги правя, с времето стават по  трошливи ,хрупкави.Излязоха ми 8-9 тави,че работих с три и смених поне три пъти.Нищо не броя, един голям поднос е  с голям връх.
Последните са от изрезките и малко се отварят от премесването и са по дебели.Почвам с тях докаот дойдат празниците.Опитвам по десетина.

# 712
Аз вчера експериментирах да правя коледни сладки без яйца - нямаха вид, но определено вкусът беше уникален.

Скрит текст:
https://recepti.ezine.bg/r-111273-Коледни_сладки_без_яйца

# 713
  • София
Марчева, в тази ти рецепта колко е количеството на захарта в тестото, че не е посочено?
Пропуснали са я, ахх.... нищо, давам ти абсолютна същата

https://recepti.gotvach.bg/r-57399-Коледни_Линцер_сладки_от_моята_кухня

Баклавата, коя  приятна госпожица  Simple Smile си я поиска...

https://recepti.gotvach.bg/r-57461-Моята_коледна_баклава

Спретнах едни меденки снощи по късни доби и те взеха , че станаха, на всичко отгоре са и мекички по рецепта на Мария Митева. На шега ги врътнах и те се получиха, елементарни  са.  Сега им трябва украсата с айсинг, дрън, дрън,  що се вкарах в работа??  Mr. Green
Ще ги покажа, ако нещо успея да изрисувам.... Mr. Green

Кога се декорират меденките с шоколад?
Може и сега, той се стяга и.. готово.

Последна редакция: нд, 16 дек 2018, 16:27 от marchеva14

# 714
Айде и аз като мъж да споделя как сътворихме прекрасни жинджифилово-канелени сладки с жена ми.

Значи, само да кажа, че първо бях скептичен към рецепта, но се оказа невероятна:

3 1/2 ч.ч. брашно, 220 гр. масло, 3/4 ч.ч. кафява захар, 1/2 ч.ч.бяла захар, 3 средни яйца, 1 с.л.канела, 1 с.л.джинджифил на прах, 1/2 ч.л.сода бикарбонат, щипка сол, щипка карамфил на прах, щипка индийско орехче.

Разбийте маслото и захарта до получаване на хомогенна смес.  Постепенно добавете яйцата.
В отделна купа смесете сухите съставки и постепенно ги прибавете към сместа от масло и захар.
Разделете тестото на 3-4 части и оставете в хладилник, докато стегне (около 60-90 минути)
Разточете тестото и изрежете сладките в желаните от вас форми.
Поставете върху суха хартия за печене. Печете 10-ина минути в предварително загрята на 180 градуса фурна
Оставете да се охладят и декорирайте по избор.

Бон апетит Simple Smile))

# 715
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
две тави меденки на Джема Simple Smile Simple Smile Simple Smile - готови.
от мързел са направени на топета, не на фигурки, но мисля, че и така никой няма да им прости.
една доза шведски джинджифилени бисквитки отлежава в хладилника - печене довечера или утре. Simple Smile
там вече няма да се размине творенето. по план трябва да има заготовка за къщичка, коледни фигурки, 3Д фигурки и най-коледните - стар уорс печати Simple Smile  Simple Smile Simple Smile
има още 1001 идеи и почти никакво време. малко ме помръзва да ида до магазина за едно масло за рохличките, но пък като си представя, че белтъците ще станат на павлова и ми минава мързела Simple Smile

# 716
Благодаря, Марчева, спретнах ги Simple Smile Както и другите линцери (на Наталина) и меденки.
Бадемовите линцери ще слепвам със сладко, а от другите ще ползвам за декорация (нали си взех фонданов принт, да не остана по-назад 😁)
И така.. 4 вързопчета почиват в хладилника, утре ще пека.

Останаха ми и 3-4 белтъка, колко могат да издържат във хладилника? Мисля да ги вложа в едни ричарели.

# 717
  • Габрово
Айде и аз като мъж да споделя как сътворихме прекрасни жинджифилово-канелени сладки с жена ми.

Значи, само да кажа, че първо бях скептичен към рецепта, но се оказа невероятна:

3 1/2 ч.ч. брашно, 220 гр. масло, 3/4 ч.ч. кафява захар, 1/2 ч.ч.бяла захар, 3 средни яйца, 1 с.л.канела, 1 с.л.джинджифил на прах, 1/2 ч.л.сода бикарбонат, щипка сол, щипка карамфил на прах, щипка индийско орехче.

Разбийте маслото и захарта до получаване на хомогенна смес.  Постепенно добавете яйцата.
В отделна купа смесете сухите съставки и постепенно ги прибавете към сместа от масло и захар.
Разделете тестото на 3-4 части и оставете в хладилник, докато стегне (около 60-90 минути)
Разточете тестото и изрежете сладките в желаните от вас форми.
Поставете върху суха хартия за печене. Печете 10-ина минути в предварително загрята на 180 градуса фурна
Оставете да се охладят и декорирайте по избор.

Бон апетит Simple Smile))
Колко броя стават приблизително?

# 718
  • София
Дами, имате ли рецепта за бисквитки с меласа да ми препоръчате?

http://marmottesetchocolat.blogspot.com/2016/12/02-biscuits-de-n … garam-masala.html

Невероятни са, различни, но невероятно вкусни.

От днес отчитам и едни напукани шоколадови сладки по рецепта на вкуснотека: http://www.vkusnoteka.bg/2016/12/blog-post_18.html

Невероятни! Одобрени от домочадието, което веднага поиска да сме забъркали още 2 дози Simple Smile

Иначе до сега имам една доза локумки на Джема, 2 дози меденки на Джули, коледните сладки с гарам масала, напуканите шоколадови сладки, едни целувки за употреба на белтъците, линцер (неспепени) на Nudel33.

Иска да направя още мини щолените на Лабрекс, едно коледно пънче, а за ванилените кравайчета имам проблем, че не мога д анамеря тук ванилия на прах  ooooh! И не знам дали ще ги правя. А и откъм врмее съм много притисната вече.

# 719
  • Viena
    А, колко тави излизат от една доза меденки  на Джема? Мерси.

Общи условия

Активация на акаунт