Коледа 2018

  • 103 896
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 765
  • Мнения: 1 953
Marcheva14, добре че не обичам много сладко, иначе по аромата щях да те издиря. Що сладки, що чудесии.
Аз ще правя пак сметановите. Днес черпих колегите и много се харесаха, то щом аз ги харесах. Не бях предвидила такова голямо сладкоправене, почти ми свърши 1,25 кг. масло. Днес взех още 0,5 кг, дано стигне.
Забравих да си похваля и модифицираните меденки, и те се харесаха. То май всичко харесаха Grinning.

Последна редакция: пн, 17 дек 2018, 16:50 от rovaru

# 766
  • Мнения: 6 157
И аз взех 1 кг. масло само за сладките, но като гледам още ще ми трябва. Което ме навежда на мисълта да кажа, че 250 гр. Президент в Кауфланд е на 5.89 до Коледа.

# 767
  • Балчик
  • Мнения: 9 289
Благодаря ви, сега потърсих в ютуб клип, за да видя тестото, явно е трябвало още да го меся...
Ще пробвам пак скоро.

Не, не, точно обратното. Това тесто се меси колкото да се събере тестото. Колкото повече го месиш, толкова повече избива мазнината и става на трохи. Не трябва и с брашното да се прекалява, най-добре да остане леко лепкаво у да се работи с брашно. Освен това напоследък малко намалявам мазнината, един пръст под ръба на чашата.

# 768
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 9 955
И аз взех 1 кг. масло само за сладките, но като гледам още ще ми трябва. Което ме навежда на мисълта да кажа, че 250 гр. Президент в Кауфланд е на 5.89 до Коледа.
Дааа. И аз го гледах. Също и зехтин Коста Доро 1л на 10 лв. Simple Smile

# 769
  • София
  • Мнения: 12 231
Marcheva14, добре че не обичам много сладко, иначе по аромата щях да те издиря. Що сладки, що чудесии.
Аз ще правя пак сметановите. Днес черпих колегите и много се харесаха, то щом аз ги харесах. Не бях предвидила такова голямо сладкоправене, почти ми свърши 1,25 кг. масло. Днес взех още 0,5 кг, дано стигне.
Забравих да си похваля и модифицираните меденки, и те се харесаха. То май всичко харесаха Grinning.
Ще те поканя на гости и ще ти предложа от всички бисквити, само ако не посмееш да не си ги изядеш, ще видиш какво те чака след това.. Joy
От всяка бисквита която направих съм опитал само по 1 - това е.
Масло..... не мога да кажа колко ми трябваше, заредила съм се може би с около 3 кг, да имам. Всичко метнах във фризера и от там вадя.  Simple Smile Трябва да сметна средно по 200 г колко до момента съм ползвала.

Ето ми и любимата бисквитка - от нея хапнах 2 бр.  Много фина и елегантна.

# 770
  • София
  • Мнения: 12 139
Марчева да те попитам ползва ли формичките за рохличките?Реших да пробвам една доза с тях да направя.Не съм съвсем сигурна,че ще успея,но ми се иска да пробвам.
Не съм я ползвала, но не съм ги и правила, може би ще ги пропусна. Ако ги направиш подай инфо как е, много е плитка. Интересното при нея е това, че държиш готовото тесто  в ръка и го разпределяш в/у формата, не ги оформяш предварително,  и то си се намества, може би затова са така плитки формите.

Не знаех,че това е начинът за оформяне /тестото без да е оформено да се разпределя във формичките/.
Извадила съм тестото от час и половина и не иска да се отпусне.
Ще докладвам после дали са ми издържали нервите с формичките.

# 771
  • Мнения: 8 482
Днес направих една доза от меденките на Джемма. Много ги харесваме. Нямам много време за експерименти и не рискувах с тези на Джули, по-нататък. Направих ги на топчета тази година (26 по-дребни и 40 по-едри).  Peace

Клер, рохлички и на нас ни харесват повече с орехи.  Peace

# 772
  • Мнения: 8 023
Марчева да те попитам ползва ли формичките за рохличките?Реших да пробвам една доза с тях да направя.Не съм съвсем сигурна,че ще успея,но ми се иска да пробвам.
Не съм я ползвала, но не съм ги и правила, може би ще ги пропусна. Ако ги направиш подай инфо как е, много е плитка. Интересното при нея е това, че държиш готовото тесто  в ръка и го разпределяш в/у формата, не ги оформяш предварително,  и то си се намества, може би затова са така плитки формите.

Не знаех,че това е начинът за оформяне /тестото без да е оформено да се разпределя във формичките/.
Извадила съм тестото от час и половина и не иска да се отпусне.
Ще докладвам после дали са ми издържали нервите с формичките.
Момичета,не съм ползвала тази форма,но съм гледала ,че се разпределя тестото с шпакла(дали точно така се казваше?),шпатулка и излишното се обира.

# 773
  • София
  • Мнения: 6 649
Марчева да те попитам ползва ли формичките за рохличките?Реших да пробвам една доза с тях да направя.Не съм съвсем сигурна,че ще успея,но ми се иска да пробвам.
Не съм я ползвала, но не съм ги и правила, може би ще ги пропусна. Ако ги направиш подай инфо как е, много е плитка. Интересното при нея е това, че държиш готовото тесто  в ръка и го разпределяш в/у формата, не ги оформяш предварително,  и то си се намества, може би затова са така плитки формите.

Не знаех,че това е начинът за оформяне /тестото без да е оформено да се разпределя във формичките/.
Извадила съм тестото от час и половина и не иска да се отпусне.
Ще докладвам после дали са ми издържали нервите с формичките.
Момичета,не съм ползвала тази форма,но съм гледала ,че се разпределя тестото с шпакла(дали точно така се казваше?),шпатулка и излишното се обира.

Да, с щпатула и не трябва да се стяга в хладилника, най-добре е веднага да се прави.Аз миналата година така ги правих, имах проблем с изважднето, все ги чупех, но синът ми им хвана цаката и той ги вадеше, аз овалвах.

Мини щолените на Лабрекс -  може ли тестото да престои ден-два в хладилника?

# 774
  • Мнения: 6 157
Момичета, преди малко забърках ричарелите, каква трябва да е консистенцията на тестото? Моето е къмто кексово, не е като да се меси с ръце.
Сега е в хладилника и гледам го стегнало, но за първи път правя и не знам как трябва да е. Утре ще пека от тях.

# 775
  • Мнения: 164
Благодаря ви, сега потърсих в ютуб клип, за да видя тестото, явно е трябвало още да го меся...
Ще пробвам пак скоро.

Не, не, точно обратното. Това тесто се меси колкото да се събере тестото. Колкото повече го месиш, толкова повече избива мазнината и става на трохи. Не трябва и с брашното да се прекалява, най-добре да остане леко лепкаво у да се работи с брашно. Освен това напоследък малко намалявам мазнината, един пръст под ръба на чашата.

Благодаря много за разясненията, ще направя със сигурност пак, защото тези много се харесаха от всички.

# 776
  • Мнения: 2 856
Мини щолените на Лабрекс -  може ли тестото да престои ден-два в хладилника?

Може, няма проблем.

# 777
  • София
  • Мнения: 12 231
Момичета, преди малко забърках ричарелите, каква трябва да е консистенцията на тестото? Моето е къмто кексово, не е като да се меси с ръце.
Сега е в хладилника и гледам го стегнало, но за първи път правя и не знам как трябва да е. Утре ще пека от тях.


Тях ги забравих....ето ги, но съм ги правила  2015 , подстрекатели сте се събрали  Wink

https://recepti.gotvach.bg/r-30461-Ричарели


Мини-щолените на Лабрекс.... и тях забравих , миналата година обрах овациите с тях.

# 778
  • Пловдив
  • Мнения: 641
Скрит текст:
Марчева да те попитам ползва ли формичките за рохличките?Реших да пробвам една доза с тях да направя.Не съм съвсем сигурна,че ще успея,но ми се иска да пробвам.
Не съм я ползвала, но не съм ги и правила, може би ще ги пропусна. Ако ги направиш подай инфо как е, много е плитка. Интересното при нея е това, че държиш готовото тесто  в ръка и го разпределяш в/у формата, не ги оформяш предварително,  и то си се намества, може би затова са така плитки формите.

Не знаех,че това е начинът за оформяне /тестото без да е оформено да се разпределя във формичките/.
Извадила съм тестото от час и половина и не иска да се отпусне.
Ще докладвам после дали са ми издържали нервите с формичките.
Момичета,не съм ползвала тази форма,но съм гледала ,че се разпределя тестото с шпакла(дали точно така се казваше?),шпатулка и излишното се обира.
[/quote]
Много лесно се вадят - "с един удар" имах само 2-3 счупени. Само след като ги извадите от фурната изчакайте 4-5 минути, обръщате тавата и от ниско с едно ударно движение излизат всичките.

# 779
  • Viena
  • Мнения: 3 972
Мини щолените са супер, две дози свършиха за проба уж. 😂

Общи условия

Активация на акаунт