Коледа 2018

• 103 917
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 780
  • София
[
Много лесно се вадят - "с един удар" имах само 2-3 счупени. Само след като ги извадите от фурната изчакайте 4-5 минути, обръщате тавата и от ниско с едно ударно движение излизат всичките.
Или върху тавата се поставя хартия за печене и плътно се държи, обръща се и готово.

# 781
  • София
Да докладвам за рохличките,по точно за формата.
Късах си от тестото без да оформям на цилиндър.От всяко парче си направих фитил и го поставих в гнездото и оформих по отвора.
Грешката ми е,че не оформих с шпатула.Съответно сладките се надигаха от отвора нагоре още преди изпичането.Може би в резултат на това се е образувало ръбче по средата на рохличките.
По-важното е,че нямам нито едно счупено кравайче!Това не го очаквах! Shocked
Излязоха много лесно. Rolling Eyes Не съм намазнявала формата,нищо.
От една доза излязоха към 52 рохлички,при по-добро разпределение на тестото,можеше и повече да бъдат.
Пиша го успешен опит.
Имам въпрос.Каква пудра захар ползвате?Аз ползвам фина на Крина и като че ли не полепва добре или по-скоро се поема от кравайчето.
Досадих вече с рохличките,моля за извинение!
Отивам да забъркам следващото тесто.

# 782
  • София
--...................Имам въпрос.Каква пудра захар ползвате?Аз ползвам фина на Крина и като че ли не полепва добре или по-скоро се поема от кравайчето.
Досадих вече с рохличките,моля за извинение!
Отивам да забъркам следващото тесто.

За пудрата захар само да не става въпрос, че направо ми идва да им я ударя по главата. Толкова е лоша, взех и на Биосвет ли беше, някаква си,  смилах я, минавах я през сито и пак е лоша, не полепва.  Да бях скочила до итал. магазин да си купя нормална хубава пудра захар. Домързяме и най-вече не предполагах, че няма да ми върши добра работа. То бива, бива... измамници и най-вече мързеливци,  не желаят да работят добре, мелници ли нямат...по-добре и тях да ги няма.  Sick

# 783
И аз се мъча сега с пудрата захар на Биосет, пратих ММ да ми купи, че бях започнала напуканите сладки и той взел тази. Резултатите са на лице - половината сладки все едно нямат пудра. 🙄
Вчера маслените теста ги замесих със Захира.

# 784
  • София
И аз за рохличките ползвам една форма със звездички, но е силиконова. Разпределям тестото в звездичките(такава е формата на гнездата) и после заглаждам отгоре с шпатула. След изпичането ги оставям няколко минути и тогава ги вадя... няма никакви фалове!

# 785
  • София
Капучинови звезди, -  капучинки  Joy

Край!  Simple Smile ако нещо отново не ми щукне на акъла, щото вие сте подстрекателки  Wink

# 786
Ева,каква е тази торта Рубен?! Simple Smile

# 787
Пудрата захар на Крина, подготвена за рохлички, я изхвърлих на боклука аз, след като овалях десетина.
Купих си на Сладея, повече прилича на истинска.

# 788
# 789
Направих бисквитките с боровинки на Марчева. Много лесни и вкусни. Единственото, което промених от рецептата е, че не слоижих бадемова есенция, а я замених с ванилия. Линцерите ми са с бадеми и лешници и не исках още едни сладки с ядков привкус.
Набързо направих едно сладко от малини и червено френско грозде. Сега чакам да поизстине и да слепя линцерите. Остана само да оформя и изпека кучидатите и приключвам със сладките за сега. Меденките ги пропускам тази година.
За Нова година ще спретна тиквените сладки и бонбоните с бишкоти. Само се чудя дали за празничната вечеря да е Павлова или някаква друга торта, ама до тогава има време. Миналата година имаше Павлова и Шоколадова, че и Рафаело. Ще видим тази какво ще си пожелае домочадието.

# 790
Оказа се, че имаме сладко от къпини. Ще стане ли за линцерите? Гледайки го, къпините ми изглеждат цели или доста цели. Или да търся друго?
Оказах се много неподготвена за тези сладки. Имах 2 кг и повече бяло брашно, било свършило, мислех че имам още, но... Имам пълнозърнесто, имам от лимец, но не и бяло. Бях се захванала да правя сметановите и едната чаша остана с 2 пръста по-малко пълна. Добавих пшеничено нишесте, не знам дали и какво ще стане, в хладилника е тестото.

Последна редакция: вт, 18 дек 2018, 15:09 от rovaru

# 791
  • Mostly in my mind
Марчева, много благодаря за рецептата за линцер сладките. Със самото тесто се работи изключително лесно. Толкова са вкусни и красиви. ♡

# 792
  • София
Направих бисквитките с боровинки на Марчева. Много лесни и вкусни. Единственото, което промених от рецептата е, че не слоижих бадемова есенция, а я замених с ванилия. Линцерите ми са с бадеми и лешници и не исках още едни сладки с ядков привкус.
Набързо направих едно сладко от малини и червено френско грозде. Сега чакам да поизстине и да слепя ...............
Благодаря за доверието!!  Hug Бадемовата есенция не всеки я харесва и правилно,  че си добавила ванилия, никакъв проблем, да ти кажа и аз се колебаех. Ма,  душа,  newsm78 ама какво сладко правиш посред зима, да беше купила едно бурканче сладко от малини. Браво!
Оказа се, че имаме сладко от къпини. Ще стане ли за линцерите? Гледайки го, къпините ми изглеждат цели или доста цели. Или да търся друго?............
Ми, що да не стане с къпини, всичко става. Можеш малко да си минеш с пасатор, а ако ти е по-редичко  го сложи на умерен котлон при непрекъснато разбъркване да изви малко течността , охлаждаш и си готова.
Марчева, много благодаря за рецептата за линцер сладките. Със самото тесто се работи изключително лесно. Толкова са вкусни и красиви. ♡
.................
Красота! chef

# 793
  • София
Не съм виждала пудра захар на Сладея.Кристална захар да.Къде се предлага?
Марчева откъде може да се купи италианската пудра захар?

# 794
  • София
Не съм виждала пудра захар на Сладея.Кристална захар да.Къде се предлага?
Марчева откъде може да се купи италианската пудра захар?
От Пулия -" Костенски водопад" там имаше, ама реших, че е глупост и пудра захар да купя, но направих грешка.

Общи условия

Активация на акаунт