Коледа 2018

  • 103 917
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 780
  • София
  • Мнения: 12 233
[
Много лесно се вадят - "с един удар" имах само 2-3 счупени. Само след като ги извадите от фурната изчакайте 4-5 минути, обръщате тавата и от ниско с едно ударно движение излизат всичките.
Или върху тавата се поставя хартия за печене и плътно се държи, обръща се и готово.

# 781
  • София
  • Мнения: 12 139
Да докладвам за рохличките,по точно за формата.
Късах си от тестото без да оформям на цилиндър.От всяко парче си направих фитил и го поставих в гнездото и оформих по отвора.
Грешката ми е,че не оформих с шпатула.Съответно сладките се надигаха от отвора нагоре още преди изпичането.Може би в резултат на това се е образувало ръбче по средата на рохличките.
По-важното е,че нямам нито едно счупено кравайче!Това не го очаквах! Shocked
Излязоха много лесно. Rolling Eyes Не съм намазнявала формата,нищо.
От една доза излязоха към 52 рохлички,при по-добро разпределение на тестото,можеше и повече да бъдат.
Пиша го успешен опит.
Имам въпрос.Каква пудра захар ползвате?Аз ползвам фина на Крина и като че ли не полепва добре или по-скоро се поема от кравайчето.
Досадих вече с рохличките,моля за извинение!
Отивам да забъркам следващото тесто.

# 782
  • София
  • Мнения: 12 233
--...................Имам въпрос.Каква пудра захар ползвате?Аз ползвам фина на Крина и като че ли не полепва добре или по-скоро се поема от кравайчето.
Досадих вече с рохличките,моля за извинение!
Отивам да забъркам следващото тесто.

За пудрата захар само да не става въпрос, че направо ми идва да им я ударя по главата. Толкова е лоша, взех и на Биосвет ли беше, някаква си,  смилах я, минавах я през сито и пак е лоша, не полепва.  Да бях скочила до итал. магазин да си купя нормална хубава пудра захар. Домързяме и най-вече не предполагах, че няма да ми върши добра работа. То бива, бива... измамници и най-вече мързеливци,  не желаят да работят добре, мелници ли нямат...по-добре и тях да ги няма.  Sick

# 783
  • Мнения: 6 157
И аз се мъча сега с пудрата захар на Биосет, пратих ММ да ми купи, че бях започнала напуканите сладки и той взел тази. Резултатите са на лице - половината сладки все едно нямат пудра. 🙄
Вчера маслените теста ги замесих със Захира.

# 784
  • София
  • Мнения: 676
И аз за рохличките ползвам една форма със звездички, но е силиконова. Разпределям тестото в звездичките(такава е формата на гнездата) и после заглаждам отгоре с шпатула. След изпичането ги оставям няколко минути и тогава ги вадя... няма никакви фалове!

# 785
  • София
  • Мнения: 12 233
Капучинови звезди, -  капучинки  Joy





Край!  Simple Smile ако нещо отново не ми щукне на акъла, щото вие сте подстрекателки  Wink

# 786
  • Мнения: 2 954
Ева,каква е тази торта Рубен?! Simple Smile

# 787
  • Мнения: 210
Пудрата захар на Крина, подготвена за рохлички, я изхвърлих на боклука аз, след като овалях десетина.
Купих си на Сладея, повече прилича на истинска.

# 788
# 789
  • Мнения: 8 032
Направих бисквитките с боровинки на Марчева. Много лесни и вкусни. Единственото, което промених от рецептата е, че не слоижих бадемова есенция, а я замених с ванилия. Линцерите ми са с бадеми и лешници и не исках още едни сладки с ядков привкус.
Набързо направих едно сладко от малини и червено френско грозде. Сега чакам да поизстине и да слепя линцерите. Остана само да оформя и изпека кучидатите и приключвам със сладките за сега. Меденките ги пропускам тази година.
За Нова година ще спретна тиквените сладки и бонбоните с бишкоти. Само се чудя дали за празничната вечеря да е Павлова или някаква друга торта, ама до тогава има време. Миналата година имаше Павлова и Шоколадова, че и Рафаело. Ще видим тази какво ще си пожелае домочадието.

# 790
  • Мнения: 1 953
Оказа се, че имаме сладко от къпини. Ще стане ли за линцерите? Гледайки го, къпините ми изглеждат цели или доста цели. Или да търся друго?
Оказах се много неподготвена за тези сладки. Имах 2 кг и повече бяло брашно, било свършило, мислех че имам още, но... Имам пълнозърнесто, имам от лимец, но не и бяло. Бях се захванала да правя сметановите и едната чаша остана с 2 пръста по-малко пълна. Добавих пшеничено нишесте, не знам дали и какво ще стане, в хладилника е тестото.

Последна редакция: вт, 18 дек 2018, 15:09 от rovaru

# 791
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 9 955
Марчева, много благодаря за рецептата за линцер сладките. Със самото тесто се работи изключително лесно. Толкова са вкусни и красиви. ♡

# 792
  • София
  • Мнения: 12 233
Направих бисквитките с боровинки на Марчева. Много лесни и вкусни. Единственото, което промених от рецептата е, че не слоижих бадемова есенция, а я замених с ванилия. Линцерите ми са с бадеми и лешници и не исках още едни сладки с ядков привкус.
Набързо направих едно сладко от малини и червено френско грозде. Сега чакам да поизстине и да слепя ...............
Благодаря за доверието!!  Hug Бадемовата есенция не всеки я харесва и правилно,  че си добавила ванилия, никакъв проблем, да ти кажа и аз се колебаех. Ма,  душа,  newsm78 ама какво сладко правиш посред зима, да беше купила едно бурканче сладко от малини. Браво!
Оказа се, че имаме сладко от къпини. Ще стане ли за линцерите? Гледайки го, къпините ми изглеждат цели или доста цели. Или да търся друго?............
Ми, що да не стане с къпини, всичко става. Можеш малко да си минеш с пасатор, а ако ти е по-редичко  го сложи на умерен котлон при непрекъснато разбъркване да изви малко течността , охлаждаш и си готова.
Марчева, много благодаря за рецептата за линцер сладките. Със самото тесто се работи изключително лесно. Толкова са вкусни и красиви. ♡
.................
Красота! chef

# 793
  • София
  • Мнения: 12 139
Не съм виждала пудра захар на Сладея.Кристална захар да.Къде се предлага?
Марчева откъде може да се купи италианската пудра захар?

# 794
  • София
  • Мнения: 12 233
Не съм виждала пудра захар на Сладея.Кристална захар да.Къде се предлага?
Марчева откъде може да се купи италианската пудра захар?
От Пулия -" Костенски водопад" там имаше, ама реших, че е глупост и пудра захар да купя, но направих грешка.

Общи условия

Активация на акаунт