Коледа 2018

• 103 903
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 795
  • София
Благодаря ти! HugМисля че се досещам,къде е магазина.
Аз търсих пудра захар различна от тази на Крина в Била,Фантастико,Кауфланд и 1-2 магазинчета около нас.Е няма и няма.Само на едно място видях,но фирмата беше непозната за мен.
Да споделя,че маслото с краварката в момента е на промоция във Фантастико,около 4,50 му е цената за 250 грама.

# 796
Не съм виждала пудра захар на Сладея.Кристална захар да.Къде се предлага?
Марчева откъде може да се купи италианската пудра захар?
В Лидл вчера гледах пудра захар на Сладея.

# 797
..........................Бях се захванала да правя сметановите и едната чаша остана с 2 пръста по-малко пълна. Добавих пшеничено нишесте, не знам дали и какво ще стане, в хладилника е тестото.
Ще станат. Просто ще са една идея по-нежни и пръхкави.Дори имам рецепти за маслени сладки, които са с част брашно, част нишесте.
Аз дори като правя пандишпанов блат заменям 1/3 от брашното с нишесте. Сладкар ми даде този съвет. Блатът става по-лек и въздушен.

..................Ма,  душа,  newsm78 ама какво сладко правиш посред зима, да беше купила едно бурканче сладко от малини. Браво!
.....................
newsm47
Да не си помисли, че съм се престаравала. Замразени плодове в тигана, малко захар и за по-малко от 10 минутки съм готова. По-бързо е от това да отида до магазина Wink. А и предпочитам вкуса, цвета и аромата на прясно сварено сладко Simple Smile.

Последна редакция: вт, 18 дек 2018, 18:05 от 2в1

# 798

BiankaD , кленовият сироп в захаросания джинджифил дали може да се замени с мед или нещо друг, че нямам само него от рецептата.

zari65,  съжалявам, че сега отговарям - може- със захарен сироп от обикновена захар или кафява, може и с агаве, но то е много по-сладко от захарта и от кленовия сироп. Аз харесвам аромата на кленовия сироп и затова използвах него.

и едни много вкусни Картофени бонбони с кокос

Трюфели " Мини коледни пудинги"

Коледни венчета с боровинки и шамфъстък

Последна редакция: вт, 18 дек 2018, 20:39 от BiankaD

# 799
Ali97, навсякъде, където има захар Сладея има и пудра захар, но е на различен рафт и сега е по 250 г - и в Била, и във Фантастико. В хартиена кутийка е.
Аз купих на Крина, че беше по 500г, пък и нали уж Крина са свестни...
Отдавна захар само Сладея купувам.
Ти ми кажи: маслото с краварката става ли за сладки? Всички други дойче маркенбутер са ми боклуци.

# 800
  • София
.................
Ти ми кажи: маслото с краварката става ли за сладки? Всички други дойче маркенбутер са ми боклуци.
С кравата - става, другото е.... ако уцелиш  добро и то ще стане, но е на принципа "има-няма" т.е. става - не става и съответно ти разваля бисквитката и хвърляш и много се ядосваш.

# 801
  • Пловдив
Аз миналата година си взех тези - 2бр. силиконови с дървена преса.

https://olele.bg/product/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0 … 0%B4%D0%BA%D0%B8/
А тази година заглеждах едни точилки с печати. Някой ползвал ли е такава и има ли отзиви, тъй като мернах един-два коментара някъде, че не стават и че трудно се работи с тях?

И аз имам такива печати, та питането ми е с какво тесто е най-удачно да се ползват, така че да не се развали печата при печенето? 

# 802
С кравата - става, другото е.... ако уцелиш  добро и то ще стане, но е на принципа "има-няма" т.е. става - не става и съответно ти разваля бисквитката и хвърляш и много се ядосваш.
Благодаря! От няколко години ползвам едно и също и си ми харесва, но пусти страх да не го развалят... и взема, та се запася с други и после съжалявам. Ей сега опитах на вкус това с кравата и моето тюринген - ми тюрингена е по-вкусен. Сега започвам линзери с краварки и после ще докладвам Simple Smile

# 803
  • Mostly in my mind
Линцерите ги правих с краварката в левия ъгъл. Супер станаха.

# 804
И аз приключих със сладките, утре ще врътна едни бонбони само - нова рецепта за мен, дано са вкусни Simple Smile
Записвам се с бадемови линцери (Марчева), обикновени линцери (Наталина), ричарели, напукани сладки, меденки.

По Коледа със Свеки може да врътнем още 1-2 варианта от новите дето показа Марчева, но за момента е това.

А утре ще творим с ММ по частта с украсата (най-трудната 😂). Дано да успея да ги наместя по кутиите и да стане красиво.

# 805
Аз почти съм готова със сладките Simple Smile Сега, обаче, се замислих нещо - преди няколко дни бях във Виена и буквално се влюбих в глювайна. Никога не съм вярвала, че ще ми хареса толкова. Сега търся хубава рецепта, изрових нета и май тази е най-подходяща, но пък се казва пунш, а не глювайн. Дали е същото?

https://www.kulinarno-joana.com/2011/01/viennese-christmas-punch/

Поздрав

# 806
  • София
Срам не срам,не наем,че има два вида масло с краварка.Това,което купувам е с краварка,крава и къщичка.
Според мен става,но аз съм далеч от сладкарските умения и опит на Марчева.
Но подкрепям мнението и за Дойче Мактенбутер,златна опаковка със син надпис.Е няма такава смрад.Това не попречи чавка да ми изпие мозъка и да го сложа в рокличките. ooooh!
Ще споделя и вкуса после.Това масло,за което споделих,с краварката съм го ползвала многократно.
Елоне никъде не видях такава пудра захар.Пак ще търся,благодаря! Peace

# 807
  • Fort Worth, TX
Капучинови звезди, -  капучинки  Joy

Край!  Simple Smile ако нещо отново не ми щукне на акъла, щото вие сте подстрекателки  Wink
Eh, Marcheva.Kisss

# 808
  • София
................................

Eh, Marcheva.Kisss
Kiss for you!  Hug Happy Holidays! Greetings most heartfelt!

# 809
  • Norge
Веселушке, наистина си 2 в 1!  Hug

Наталина, благодарност за това, че поддържаш темата жива!
Зарадвах се да видя и Джемма, макар и за кратко.
 bouquet

Аз днес съм с това. Бадемови, напукани.

И тези, но снимката е от предна година.

Общи условия

Активация на акаунт