Коледа 2018

  • 103 911
  • 1 162
  •   1
Отговори
# 885
  • Мнения: 367
http://ilinayorkulinarni.blogspot.com/2010/12/blog-post.html
Тази рецепта гледам с 200 гр. пудра захар

# 886
  • Мнения: 22 867

Няма да е много, намерих къде "бистрихме" съотношението кристална:пудра захар, може би ще ти помогне, моят пост и следващите 2-3 след него. Peace

# 887
  • София
  • Мнения: 12 233
За първи път я виждам тази рецепта, ако искаш работи с нея, ако не искаш работи с моята, количествата са различни, при мен брашното е 380 г , а  в другата е 500 г - това е огромно количество , а те така или иначе си излизат много бройки. Не знам, като че ли моята рецепта, тя не е моя разбира се, взела съм я от Кремито, така и съм посочила като източник "приятел",  е пробвана в годините и винаги стават.  Peace

# 888
  • София
  • Мнения: 12 743
Да попитам за линцеровите сладки не е ли много 200 гр захар. Толкова гледах по една рецепта тук. Предвид,че имат и сладко при слепването и пудра захар отгоре. Не искам да са много сладки, но ако намаля захарта наполовина, може тестото да не ми се получи еластично за оформяне.

Не знам по коя рецепта са, но тази по която правя аз има 140 г пудра захар и 100 г кристална, така че е вероятно да е правилното количество. Всичко зависи от съотношението на останалите продукти, а конфитюрът най-малко има връзка с това. С него се слепват вече готовите сладки. Добре е да има леко кисел привкус като този от малините.

# 889
  • Мнения: 367
За първи път я виждам тази рецепта, ако искаш работи с нея, ако не искаш работи с моята, количествата са различни, при мен брашното е 380 г , а  в другата е 500 г - това е огромно количество , а те така или иначе си излизат много бройки. Не знам, като че ли моята рецепта, тя не е моя разбира се, взела съм я от Кремито, така и съм посочила като източник "приятел",  е пробвана в годините и винаги стават.  Peace
Благодаря за съветите на всички! Марчева, коя е твойта рецепта, щото вече се обърках. Тази рецепта ,която цитирах, мисля, че е на Джема. Но не съм сигурна, върху много линкове кликах Wink

# 890
  • София
  • Мнения: 12 743

Рецептата си е ОК. Погледнах съотношенията на продуктите и не виждам нищо притеснително. Ако искаш погледни и тази: Лешникови линцер сладки. Любими са ми!

# 891
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 424
Опекох плануваните сладки. За момента съм готова с тези: линцери, капучинови звезди и бадемово-лешникови спирали:

Остана ми само да декорирам меденките.

# 892
  • Мнения: 367
Не искам да са прекалено сладки, затова ме притесни захарта. Може и да е ОК. А конфитюрът има значение, моят е ягодов и си е сладък

# 893
  • София
  • Мнения: 12 233
Не искам да са прекалено сладки, затова ме притесни захарта. Може и да е ОК. А конфитюрът има значение, моят е ягодов и си е сладък

Ако нямаш бадеми ползвай лешници или орехи, няма проблем.

https://recepti.gotvach.bg/r-57399-Коледни_Линцер_сладки_от_моята_кухня

# 894
  • София
  • Мнения: 12 743
Не искам да са прекалено сладки, затова ме притесни захарта. Може и да е ОК. А конфитюрът има значение, моят е ягодов и си е сладък

Ако нямаш бадеми ползвай лешници или орехи, няма проблем.

https://recepti.gotvach.bg/r-57399-Коледни_Линцер_сладки_от_моята_кухня

marchеva14, ми то и твоето брашно е общо 530 г!

# 895
  • Мнения: 1 953
Хихи, получиха се, още не се е стегнал шоколада на някои. Благодаря!

...но развалих 200 гр. кувертюр, мога ли да го оправя или да хвърлям, имам предвид да ползвам за друго!?!
Почти се беше разтопил и с какъв акъл го топнах във врящата вода за по-бързо, не знам и пак се стегна, и няма отпускане. Добавих му сметана, на разваления, иначе ги правих с малко масло само.

# 896
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
Марчева, безкрайно благодаря!

# 897
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 976
...
от издутите основи на къщички, елхички и ботушчета остана доста материал. дайте някава идея как да го ползвам - скалички? бонбони? друго?
...

Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 898
  • в полите на Балкана
  • Мнения: 3 462
Добри, направи това http://www.gotvachnicata.com/potrebiteli/gotvachnicata/recepta/l … dkish-ot-ostataci или това http://www.cookwithasmile.com/кейк-попс-за-нула-време/

# 899
  • Мнения: 7 014
Привет, момичета!
Реших, че тази година ще правя Коледното пънче.
Препоръка за добър шоколад за готвене за.( ще го използвам за Глазура на пънчето.

Общи условия

Активация на акаунт