Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 11 ноем. 2018, 21:33 ч.

Витамин В12 - тема 4

  • 27 508
  • 716
  •   1
Отговори
# 660
  • Мнения: 1 305
Не знам защо тук така нападателно подхождате, какво и къде е писано не проверявам, аз разчитам на специалисти и всички, които следят бременността ми казват, че в големи стойности става токсичен за плода. Ще отбележа, че не са посредствени доктори, а такива, на които разчитат хора и най-вече бременни от цяла България. Но, по принцип, не бих разчитала за здравето си на нито едно мнение във форум в интернет, каквото и да пише. Приятна седмица и спокойна бременност, на тези от вас, които очакват рожба.
Добре де а ти като пишеш не осъзнаваш ли че четат бременни като теб и могат да се шашнат.Те докторите не са много на ти с този витамин, да не кажа хич.Спокойно никой не те напада.

# 661
  • Мнения: 121
Споделих собствен опит, все пак аз също съм бременна, но няма нужда повече да се включвам, всеки си преценява Simple Smile

# 662
  • Мнения: 1 305
Просто не пиши празни приказки, тук е тема за споделяне и личен опит.

# 663
  • Мнения: 3 803
Привет и от мен Simple Smile Може ли мнение за резултатите на половинката ми
Скрит текст:
Б12 - 171.30 (реф. 145-569) ; Витамин D - 17.55 (реф. 20.00-50.00)
Б12 е в норма според таблицата, но трябва ли да се качват стойностите понеже е близо до долната граница?
Витамин Д пък е нисък, какво трябва да се предприеме или какъв лекар трябва да го погледне?

Съжалявам, ако вторият ми въпрос не е за тук, но не можах да намеря тема само за витамин Д.

# 664
  • Мнения: 1 305
Хематолог ниско е нивото на б12 на Д също.

# 665
  • Мнения: 6 299
Привет и от мен Simple Smile Може ли мнение за резултатите на половинката ми
Скрит текст:
Б12 - 171.30 (реф. 145-569) ; Витамин D - 17.55 (реф. 20.00-50.00)
Б12 е в норма според таблицата, но трябва ли да се качват стойностите понеже е близо до долната граница?
Витамин Д пък е нисък, какво трябва да се предприеме или какъв лекар трябва да го погледне?

Съжалявам, ако вторият ми въпрос не е за тук, но не можах да намеря тема само за витамин Д.


И двете са ниски, трябва допълнителен прием  Peace

# 666
  • Мнения: 3 803
Благодаря за отговорите, момичета Simple Smile А в какви граници е нормалния Б12?

# 667
  • Мнения: 6 299
Благодаря за отговорите, момичета Simple Smile А в какви граници е нормалния Б12?

Има две мерни единици по лабораториите. За възрастни не трябва да е под 500 -600 pg/ml , твоя резултат е в другата мерна единица pmol/l обърнат в pg/ml е 232 Peace .
Или ако си гледаш твоята мерна единица трябва да стане поне 400-450...ох ама така обясних, дано разбра нещо  Mr. Green

На първата страница има линк с калкулатори за преминаване от едната в другата.

# 668
  • варна
  • Мнения: 53
Здравейте дами.Ще помоля и аз за вашето мнение относно мойте резултати Август.2018г-желязо 11.87mcmol/l  при реф. 5.83-34.50  Хемоглобин- 128g/l  реф.120-160
Магнезий 0.99mcmol/l реф. 0.60-1.0.
Вит.Д 27ng/ml-имам недостиг-изписаха ми Вигантол.
Изследвания 11.2018г-Хемоглобин -136g/l реф.120-160
Желязо 13.18mkmol/l реф.10.7-32.2
Тотален ЖСК-67.74 mkmol/l реф.44.8-80.6
Магнезий 0.98mmol/l  реф 0.65-1.1
Vit B12-369.40pg/ml реф.197 - 866.От няколко месеца не ми е добре.Имам често проблеми със стомаха,гадене,има дни съм като пияна и краката ми са като кашкавалки.Обиколих кардиолог.ендокринолог.гастроентеролог/която само вметна ,че желязото ми било ниско/..та от там тръгнах да чета и открих тази тема.не зная дали е от витамина....но искам да си помогна и облекча състоянието си.Вит.В 12 ми е нисък нали?Какво е вашето мнение ?Желязото ми ниско ли е ?Трябва ли да изследвам още показатели?

Последна редакция: вт, 12 фев 2019, 16:17 от puhco

# 669
  • Мнения: 6 299
puhco В12 е нисък, но не е чак голям дефицита, да трябва допълнителен прием, но мисълта ми е за симптомите ти не знам дали ще са от това. Дефицита на Д също дава кофти симптоми, желязото ти е малко ниско та може съвкупно от всичките дефицити да не се чувстваш добре.

При ендокринолога всичко е наред така ли да разбирам, тоест щитовидната е проверена? И на гастрото всичко е наред? Изследван ли е фецес - за хеликобактер, кандида и други паразити и бактерии? Защото с толкова дефицити нещо в стомашно-чревния тракт не е ок.

Иначе желязото е хубаво да се вдигне още поне към 20 да стане при тези граници.

# 670
  • Мнения: 12 647
От 1 седмица пия б 12 на своя глава. Но сига се замислих че сцърках и тряцва първо да провиря нивата. Какво ще ме посъветвате? Сега тези дни ако изследвам дали приема ще се отрази? И колко да изчакам за да са реални резултатите. ?Малко избързах,но просто бях почти сигурна,че имам недостиг.
Дари ще го изхвърли организма ако изчакам известно време?

# 671
  • Мнения: 583
трябва 2 седмици най-малко да не се приема Б12, тогава се изследва иначе не са реални резултатите.

# 672
  • Мнения: 31 665
2 седмици минимум преди изследване се спира.

# 673
  • Варна
  • Мнения: 596
Здравейте дами.Ще помоля и аз за вашето мнение относно мойте резултати Август.2018г-желязо 11.87mcmol/l  при реф. 5.83-34.50  Хемоглобин- 128g/l  реф.120-160
Магнезий 0.99mcmol/l реф. 0.60-1.0.
Вит.Д 27ng/ml-имам недостиг-изписаха ми Вигантол.
Изследвания 11.2018г-Хемоглобин -136g/l реф.120-160
Желязо 13.18mkmol/l реф.10.7-32.2
Тотален ЖСК-67.74 mkmol/l реф.44.8-80.6
Магнезий 0.98mmol/l  реф 0.65-1.1
Vit B12-369.40pg/ml реф.197 - 866.От няколко месеца не ми е добре.Имам често проблеми със стомаха,гадене,има дни съм като пияна и краката ми са като кашкавалки.Обиколих кардиолог.ендокринолог.гастроентеролог/която само вметна ,че желязото ми било ниско/..та от там тръгнах да чета и открих тази тема.не зная дали е от витамина....но искам да си помогна и облекча състоянието си.Вит.В 12 ми е нисък нали?Какво е вашето мнение ?

Моето мнение, което подчертавам не е на мед. лице, е че Б12 е нисък и ти трябва допълнителен прием, за желязото не мога да коментирам, но при започване прием на Б12 ще трябва да си добавяш и желязо иначе съвсем ще спадне и приема им не трябва да е по едно и също време на деня.
Моят Б12 беше 450, което е в сивата зона, но аз си имах доста симптоми, та започнах прием на мултивитамини с активен б-комплекс и нещата плавно си влязоха в крак. Сега се чувствам много по-добре и не спирам да си ги пия.

# 674
  • Bulgaria/Pakistan/Germania
  • Мнения: 539
didito, би ли споделила кои са тези мултивитамини с активен Б-комплекс.
Благодаря ти

Общи условия

Активация на акаунт