Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 52

• 77 831
  • 729
  •   1
Отговори
# 300
атопичната суха лющеща се кожа на тялото има доста по-различни нужди от тази на лицето (дори и тя да е суха)
Не знам дали забеляза, но продуктът, към който съм дала линк, е посочен като подходящ и за лице. Или с други думи, Биодерма нямат нищо против човек да си омаже не само тялото, но и лицето с минерални масла.

не знам дали забеляза, че "суха" не означава "атопична", което съм написала и горе
а биодерма не съм ми критерий за нещо от най-висока класа независимо, че имам любими продукти на марката
просто знам какво правят разните парафини по лицето и колко ужасна е борбата с големите подкожни пъпки, появили се уж от нищото и неизчезващи със седмици
разбира се, всеки се маже с каквото си иска и не е моя работа да бъда коректив, но не чак толкова смело с изказванията, че щом биодерма го правят, то е ок

# 301
В Хидрaлифт сериятa, кaкто и в другите им серии, които ползвaм нямa aлкохол, описaния тaм "aлкохол" нямa нищо общо с aлкохол денaтa. Aлкохолa посочен в състaвa е от групaтa нa т.нaр. мaстни aлкохоли, които сa безвредни и мaсово се използвaт в козметикaтa. Те обaче нямaт нищо общо с вредния денaтурирaн спирт познaт кaто aлкохол денaт. В нетa имa много инфо по въпросa. Гугълнете въпросa - кои видове aлкохол сa вредни в козметикaтa и ще получите достaтъчно резултaти.

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 17:37 от Джаста Праста

# 302
атопичната суха лющеща се кожа на тялото има доста по-различни нужди от тази на лицето (дори и тя да е суха)
Не знам дали забеляза, но продуктът, към който съм дала линк, е посочен като подходящ и за лице. Или с други думи, Биодерма нямат нищо против човек да си омаже не само тялото, но и лицето с минерални масла.
не знам дали забеляза, че "суха" не означава "атопична", което съм написала и горе
а биодерма не съм ми критерий за нещо от най-висока класа независимо, че имам любими продукти на марката
просто знам какво правят разните парафини по лицето и колко ужасна е борбата с големите подкожни пъпки, появили се уж от нищото и неизчезващи със седмици
разбира се, всеки се маже с каквото си иска и не е моя работа да бъда коректив, но не чак толкова смело с изказванията, че щом биодерма го правят, то е ок
Може би е добре първо да питаш, а после да отсъждаш. Rolling Eyes Не съм казала, че е ок, а се възмущавам, че дори марки като Биодерма не гледат състава под лупа.

# 303
СветлаК, ти не им ли гледаш състава преди да си ги купуваш? Течният парафин определено не се приема като добра съставка при съвременния прочит, обаче фармацевтични компании, които са синоним на най-висок стандарт, го влагат в продуктите с чиста съвест. Ето, погледни, продукт и то за атопична кожа - възможно най-претенциозната, с която може да се "уреди" човек - съставката е на 3-то място, т.е. в огромно количество:
https://remedium.bg/dry-skin/bioderma-atoderm-pp-baume-ultra-nou … e-skin-500ml.html

тук прочитам единствено съгласие заради името на марката и никакво възмущение от въпросната съставка
ако греша, извинявам се, но честно - не ми се струва, че разбирам нещо погрешно

# 304
Имаме различна стилистика на изразяване с теб, вероятно затова не си разбрала какво казвам. Не мисля, че това е същественото за темата. Съгласие с течния парафин няма, има излагане на факти. А мнението ми е несъгласие с тези факти. Не съм сигурна вече какво искаш да кажеш с това: "атопичната суха лющеща се кожа на тялото има доста по-различни нужди", но за мен дори атопичната кожа няма нужда от течен парафин.

# 305
Като споменахте подкожните пъпки- как се справяте с тях? Излизат ми веднъж-два пъти в годината, но са на все видими места. Мажа само с крем здраве, в синята кутийка. Като цяло за пъпки винаги с него мажа, минават за ден-два. Но с подкожните не успявам да се справя, седят минимум две седмици...

# 306
Като споменахте подкожните пъпки- как се справяте с тях? Излизат ми веднъж-два пъти в годината, но са на все видими места. Мажа само с крем здраве, в синята кутийка. Като цяло за пъпки винаги с него мажа, минават за ден-два. Но с подкожните не успявам да се справя, седят минимум две седмици...
Нещо за излющване ти трябва,само с едно кремче от 2 лева няма да стане.Даже влошаваш проблема.
Вземи си SVR Sebiaclear Cicapeel gel.
Или ексфолиращ лосион с киселини.
Може и комбинация от двете.

# 307
Благодаря за отговорите Flowers Hibiscus! Ще си взема Биотен хиалурон - нощен крем и серума, а за околоочен съм решила мъжкия рол-он на Балеа да пробвам Blush.

# 308
  • Deutschland
Коя е озаряващата база на Есенс? Аз ползвам ей това нещо под ФДТ

# 309
Коя е озаряващата база на Есенс? Аз ползвам ей това нещо под ФДТ

https://www.essence.eu/bg/produkti/lice/fon-do-ten/e/product/fre … fit-awake-primer/
Това е базата.

Последна редакция: вт, 27 ное 2018, 20:21 от dani-ela-80

# 310
  • София
И аз много я харесвам.

# 311
  • София

С тези два продукта се сдобих днес, отзиви?

# 312
Червено лале, можеш да попиташ в темата за акне и пъпки:
http://www.bg-mamma.com/?topic=1015115

Чела съм в нея, че за подкожни се маже с ихтиол, за да издърпа това, което се е насъбрало.

# 313
Извинете ме за невежеството, но върху крема за лице слагате базата и отгоре ФДТ ли? Аз върху крема слагам това и съм готова. Не ми омазнява, доволна съм.

# 314
Аз не слагам фон дьо тен, слагам серум, ако има нужда крем, после основа, коректор  и запечатвам с лека пудра.

Общи условия

Активация на акаунт