Хистеректомията - въпроси,отговори,коментари. тема 5

• 70 292
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
Е,да,да сме живи и здрави.
Съвсем ли не подава естроген този яйчник?
За всяка жена е много кофти хистеректомията,ако се сбъдне мечтата ми да си имам котка,няма да я кастрирам.
На мен естрогени са ми противопоказни,а билковите не ми действаха.Само от Клименум имаше някаква полза,но не го пия вече.

# 571
  • Sofia
Скрит текст:
Е,да,да сме живи и здрави.
Съвсем ли не подава естроген този яйчник?
За всяка жена е много кофти хистеректомията,ако се сбъдне мечтата ми да си имам котка,няма да я кастрирам.
На мен естрогени са ми противопоказни,а билковите не ми действаха.Само от Клименум имаше някаква полза,но не го пия вече.
При последните изследвния се оказа, че функцията му е прекратена. Аз го гледам от друга гледна точка и не виждам нищо кофти. Напротив, позитивите за мен за мен са повече.

# 572
  • Бургас
Може би аз съм в грешка,че страдам толкова заради хистеректомията.Но това ми се случи на 28-29,сега съм на почти 38.
Все още не ми е време дори за предменопауза,а съм в постменопауза.Моя бивша съученичка роди наскоро...
Имам прекрасно дете,всеки ден благодаря на Господ,че го имам,но честно си признавам,че имах планове за поне две деца.
Иамам атрофия и ужасна вагинална сухота,след секс дори с лубрикант съм няколко дни като претрита...
Позитивното е,че съм жива и мога да гледам как расте моята най-голяма обич в живота,моят син.

# 573
  • Sofia
Скрит текст:
Може би аз съм в грешка,че страдам толкова заради хистеректомията.Но това ми се случи на 28-29,сега съм на почти 38.
Все още не ми е време дори за предменопауза,а съм в постменопауза.Моя бивша съученичка роди наскоро...
Имам прекрасно дете,всеки ден благодаря на Господ,че го имам,но честно си признавам,че имах планове за поне две деца.
Иамам атрофия и ужасна вагинална сухота,след секс дори с лубрикант съм няколко дни като претрита...
Позитивното е,че съм жива и мога да гледам как расте моята най-голяма обич в живота,моят син.
Не знам. Индивидуално е всичко. При мен сексуалния живот се развива чудесно и дори имам много по-силни усещания и по-голямо удовлетворение защото нямам болки по време на секс. Преди имах и не се чувствах добре. Сега продължителността е по-голяма за разлика от преди. Нямам сухота и атрофия - гинеколога ми го каза преди няколко дни при преглед. А плановете, които си правим често не съвпадат с тези на Господ.

# 574
  • Бургас
Да,така е.Вярвам си е Господ без да ходя по църкви и служби,понякога паля свещ в православна църква.И вярвам,че има някаква причина за моите заболявания,която не разбирам.Явно има някакъв урок за научаване в този живот.И в преражданията вярвам.

Аз обаче за съжаление имам атрофия+ доста смъкнато влагалище (или което е останало от него)и лекарят ми каза,че съм за пластика.Не е за пари,защото той не прави пластики,каза,ако искам да потърся лекар,който се занимава с това.Изобщо не искам такава процедура.
И инконтиненция имам,леко да се закашля и...ужас.

# 575
Confounded Явно моят лекар ми е спестил някои неща-като качване на килограми и тн.... Каза ми,че всичко ще си е както преди.
И аз да дам малко кураж. Моята беше отворена операция,та даже бях на буквата Т срязана заради секциото. С новородено,което трябва да се гледа и още едно на 3 годиники,което иска мама. Нямаше място за лежане и глезене. И да ви кажа-май-подобре стана така. Човек се събира и изтърпява болката. Не е кой знае какво. Имала съм и лапароскопия. След нея, на втория ден бях като сърничка Grinning Няма страшно.
Аз нямам никакви странични симптоми все още,макар че още кърмя и не знам до колко е обективно. Тренирам супер активно,със скачане,вдигане на тежести и тн. Вече съм под килограмите преди раждането....Не казвам,че винаги ще е така, но ако човек има воля и желание да не се отпуска и да позволява на болестта/операцията да го повали, всичко може да е даже по-добре от преди.
Успехи и по-позитивно!
П.С Аз също съм мн страхлива и с много нисък праг на болка, даже май нямам праг Joy

# 576
  • Бургас
На мен ми казват да не вдигам тежко,никакви там скачания и т.н.,защото имам спадане на органите,т.е. на червата.
Бях на 20ти юни на поредната колоноскопия и са отбелязали,че си имам птоза(спадане)на червата.

# 577
Момичета , някоя от вас има ли направена операция с робота , за пролапс на влагалището ?
...как се чувства след операцията , имаше ли чревните затруднения , характерни за отворените операции , след това усеща ли  някак веществото / " платно" ,което е сложено..такива " механични" неща:)

# 578
Момичета а с вените имахте ли проблеми след операцията. Като ходя едната се надува много.  Като легна спада.

# 579
Здравейте, момичета! Тези от вас които имат лимфедем, имали ли са отичане и в интимната зона или само краката ви отичат?

# 580
# 581
Краката при лимфедем, постоянно ли са отекли или не.
Моите отичат и двата , после се оправят. Забелязали ли сте кога се получава оток /работа, натоварване или нещо друго/.

# 582
Момичета днес взех епикризата. Няма в лимфи и метастази . 2 см е лезията. Чисти резекционни линии. Чисти параметрии.  Взех си въздух.

# 583
В диагнозата какви букви и цифри пише?
Ще имаш ли лъчетерапия?

# 584
T1b1m0n0 g2 пише че се препоръчва лъчетерапия

Общи условия

Активация на акаунт