Хистеректомията - въпроси,отговори,коментари. тема 5

• 70 297
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
А от къде сте сигурни? Аз все още имам съмнения за голяма лекарска грешка при мен, но никога няма да разбера..

# 421
И аз това исках да напиша. Как може да се знае какво е? Tonito86 четох съдебно решение в интернет, би следвало да е истина, в което жена, претърпяла вреди при хистеректомия осъжда лекар и болница да и платят обезщетение. Дали е обжалвано, не знам. Но явно се случва потърпевш да бъде възмезден

# 422
И аз това исках да напиша. Как може да се знае какво е? Tonito86 четох съдебно решение в интернет, би следвало да е истина, в което жена, претърпяла вреди при хистеректомия осъжда лекар и болница да и платят обезщетение. Дали е обжалвано, не знам. Но явно се случва потърпевш да бъде възмезден
Ами аз реших да живея с мисълта,че са ме спасили,а не уморили. По-лесно е. Матката няма как да ми я върнат... Но думи като ‘нали имаш вече две деца,отчела си се’ винаги ще помня. Защото аз исках да имам три. Ама какво ги е грижа тях...😒😆

# 423
О да, по- лесно е. Но в случая на онази жена е било въпрос на увреждане, скъсан уретер по време на операцията, ТЕЛК, последващи операции, страдания, много разходи за лечение и друго качество на живот.

# 424
О да, по- лесно е. Но в случая на онази жена е било въпрос на увреждане, скъсан уретер по време на операцията, ТЕЛК, последващи операции, страдания, много разходи за лечение и друго качество на живот.
Съгласна съм, щетите могат да бъдат много по-големи. Аз друго се замислих покрай тази моя случка... при мен беше по време на секцио... Дали може да се поиска видео запис на операцията и кога правят такъв?  Може би в моя случай не, макар че беше спешна операция след секцио, но при планувани такива е редно да има запис.

# 425
При лапароскопски операции правят запис и дават инфо на пациента. Но за отворени не съм чула.

# 426
Здравейте! Малко странен въпрос,но личната не успя да ми отговори. Полага ли ми се телк, ако имам отстранена матка,шийка и един яйчник (по време на секцио) и тръби. На 33 години съм. Хистологията е окей. Нямам идея защо се е стигнало до това.

# 427
Здравейте! Малко странен въпрос,но личната не успя да ми отговори. Полага ли ми се телк, ако имам отстранена матка,шийка и един яйчник (по време на секцио) и тръби. На 33 години съм. Хистологията е окей. Нямам идея защо се е стигнало до това.

Да, полага ти се И точно личната трябва да ти даде протокол за ТЕЛК.

# 428
Полага ти се.

# 429
Може и да не се полага понеже има един запазен яйчник. При чиста хистология за отстранена матка и тръби не дават. Дават само за отстранени яйчници до 50 години. Подайте документи и ще се разбери дали ще ви дадат.

# 430
Ами аз имам един,но нямам тръби и матка...Казаха ми,че е голяма разправия с документите и ако 20%,30% не си струва

# 431
Чак голяма разправия поне при мен не беше, но аз съм с РШМ, със запазени яйчници. Искаха ми документ от ЛЛ и от онколог. Сега при теб не знам какво ще искат. Но нали ви казвам по принцип дават 50% при отстранени два и е вероятно при един да дават 20-30%, но тези проценти реално нищо не ви дават.

# 432
Здравейте.
На мен ми правиха конизация със скалпел, заради Ca In situ. Мина добре, като изключа това, че няколко часа след операцията получих кръвоизлив. Благодарение на бързата и адекватна реакция на екипа в реанимация и най-вече на дежурния лекар, кръвоизлива беше овладян. Но... Пети ден след конизацията, все още ми тече, не е много, като при менстуация е. Освен това имам и леки болки ниско в корема и кръста, също като при цикъл, но ме тревожат.
 Някой имал ли подобен проблем?

# 433
Още един въпрос ми изниква...Кога може да се правят коремни преси? Аз съм с два разреза-един секцио и един напречно за хистер. Много ми се иска вече да вляза във форма,но не знам дали може.Не искам да се доверявам на лекаря,който ме оперира, за това питам Вас

# 434
Здравейте! Simple Smile
Присъединявам се към групата.
Направиха ми хистеректомия със запазване на яйчниците преди 3 месеца.
Бих искала да попитам,момичета, някоя от вас имала ли е предменструални болки и симптоми около датата на цикъл? Усещането ми е сякаш ще ми дойде. То е ясно,че няма, но усещам симптомите,които преди съм усещала преди цикъл.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт