КГБ = Клуб на Готините Баби - 192.

• 42 390
  • 573
  •   1
Отговори
# 150
  • Кубрат/ Пишурка

Здравче, само с чубричка и чер пипер!Е, и аз слагам дафинов лист, ама като не обича...За сексуалното образование - имам момиче. Трябва да разпитам Галена newsm78
Доби, не знам точно какво я притеснява, но май е стресирана, че толкова бързо станаха нещата. Тя се надяваше поне до Коледа да е тук, за да може да празнува РД с приятелките си. Малко й дойде като гръм от ясно небе и протестира против всичко - че е далеко, че ще пътува 4-5 спирки, че има униформи, че ще е сред непознати....Но децата са приспособими - ще свикне! И както отбеляза Дидия по-добре, че е сега в 6 клас да има време да свикне.

# 151
  • София

Добра вечер! Сега сколасам да подвия крак, днес се мотах из куФнята. Не, че съм сготвила кой знае какво, ами прередих едни шкафове и мих туй-онуй и то... гледам се стъмнило. Сега чакам Влади и дядо от английски ще дойдат и трябва да го нахраня с нещо любимо малкия мъж. Големият също, да не си помислите, че ще го оставя гладен.  Mr. Green

Здравче, аз съм прочела пред няколко години на Влади класиката - Бебе на нулева възраст - още от годините, когато гледах моето дете. Освен това говорим така между другото за естествените неща в отношнията  между мъжа и жената. А останалото, с най-подробни синоними и образи се знае перфектно от училище. Това е. Сега има много книги на тази тема, поразрови се в нета, ще откриеш. Аз не съм ползвала. Майка му също. Апропо, знае и за женското съзравяне. Това с мама са го говорили. Така, че няма нищо "страшно", интелигентен човек като теб ще се справи по най-добрия начин.

Никога не съм готвила зелето с дафинов лист. Знам, че по някои краища на България го готвят така, но у нас не. Ще минете и без него, с чер и червен пиперец само.

Доби, радвам се да те чета и да те "усетя" по този начин. Целувкииии!  Heart Eyes

Алфея, браво за радостната новина. Браво на оправната Кремче. АлФея, ако искаш снимай си подаръка и го покажи тук. Така правехме преди време всички. Ако сте съгласни и сега можем да повторим.  Heart Eyes

Декември започна със сняг, да, време му е, но аз не го искам.  Пита ли ме някой? Ако съм в планината, на чист въздух - друго е, ама в градска среда със заледените тротоари - мерси, Фандъкова!

Хайде, със здраве!

# 152
Здравче, нямам идея по твоя въпрос.
Алфея, с обаждането ти по тел. и ти много ме зарадва.
Днес ходих при децата, те правеха украсата за Коледа.С малкото Пухи се гонехме да я гушкам, тя се крие, аз я търся. После сменяхме ролите.Много е радостна, когато ме изпраща.Тогава скача, гушка и целува.Питам я дали ще дойде при дядо и кучо.."не"само, ако Ника била вкъщи. Кака й от бебе си идва при нас, вземахме я най-редовно от градината от петък до неделя, ама малкото не иска и досега само няколко пъти е спала в нас ( за ужас на майка си ).
Лека и спокойна вечер.

# 153
Да ви се оплача! На Йойо му се повдига видимо от всяка манджа, в която има и идейка от дафинов лист или карамфил. Ами как сега ще готвя пиуе със зеуе? Anguished

Аз в зелето слагам само малко джоджен и скилидка чесън една или две, взависимост от количеството на зелето. Домати и червен пипер, олио, че зелето обича, сол и толкоз.
И джодженът и чесънът са здравословна храна.

# 154
Аз си говоря с внука свободно за пубертета при момчетата. Сега е в 3 клас и за друго още е рано. Но нямам проблем да отговарям на всички въпроси. По-добре от нас да научават нещата в интелигентна форма, отколкото от улицата по най- циничния начин.

У нас кисело зеле с месце се готви  с червен пипер. После при сервиране, който иска си слага чер пипер и кимион. Прясното е с домати, червен пипер, сол, може и малко люто чушле.

Сега ми се прияде кисело зеле с висменка на тепси кебап.  Така се готви по нашия град на колене на прасе.
За желаещите - Рецепта:
Скрит текст:
киселото зеле се сварява предварително до готовност. Висменката се нарязва на дребно и се пържи . Като отпусне мазнината, се добавя изстисканото от водата зеле. Добавя се червен и черен пипер, и кимион на прах, сол, ако е неободимо.  Объркава се добре и се запича във фурната за около 30 мин. По желание може да се добави и малко ориз, но в такъв случай трябва да има и течност за ориза.
.
Яне, не ти е лесно, но се успокоявай, че не е в чужбина. Ти даде от себе си много за това дете. Дай си малко почивка, а Варна и Кубрат не са на голямо разстояние. Предполагам, че има удобен  транспорт.
Маринке, ти как може да се оплакваш от софийските улици?!  Щом си  избирате вашата кметица няколко пъти поред, значи всичко ви е чудесно. Аз преди малко ходих за млякото и  псувах нашия, щото лампите на нашата улица не светят по незнайни причини и стъпваме в тъмницата като в паници. А е дупка до дупка от разкопки поради водопроводни наводнения. Светлина има от прозорците на къщите. Но скоро няма да има ремонт. Живеем в дивия запад на града и не е в приоритетните улици.
Здравка, Делта, Фури, Крем, Алфея, Доби, Айша , поздрав от мен!
Лека нощ на всички и до утре със здраве!

Последна редакция: сб, 01 дек 2018, 22:25 от K.A.G.

# 155
Привет девойки Simple Smile
А честит ви сняг, а на нас дъжд. Сутринта към седем се събудих от нещо мокро. Понеже прозореца е отворен а трисовете (външни пласмасови щори) отворени напряко капки дъжд стигнаха и до кревата който е на 1.50 от прозореца. Заспах наново, нали е почивен ден, че акомпанимента на дъждовните капки са чудо приспивател.
Янче, ще се оправи бързо Анжелка, а униформите са едно голямо удобство. И при нас блузите трябва да имат логото на училището, но са във всякакъв цвят, до преди 3-4 години и връхните дрехи-жилетки, горнища на анцузи бяха също с лого на училището, но след това се реши , мисля от министреството ма образованието че така родителите   са принудени да харчат двойно повече пари за горни дрехи и от тогава достатъчно само блузите трябва да са с лого. Само когато имат физическо всички са със жълти блузи, а в петък и предпразнични дни всички са с бели блузки.
Здравче, аз дафинов лист слагам само на телешко варено или на гулаш и то само един лист защото миризмата му е много доминантна. На зелето ако е кисело , повечко олои, само червен пипер -сладък а и съвсеееем малко лют, а ако е пресно много домати, малко захар, сол, олио малко джиджън и много магданоз.

Четох на пресекулки, кое запомник кое не , но мислено на всеки пост реагирах. Лека нощ на всички Hug

# 156
Четох на пресекулки, кое запомник кое не , но мислено на всеки пост реагирах. Hug
Е, и с мен е точно така, като при Кари. Мозъчето като едро сито.
Ама днес - като влеза в темата - и май основно дрънкане на тенджери чувам. Ден за глезене на дечица, и при вас ли е така?
Аз чакам моите да се завърнат от скейтпарк - закрит, че инак на пингвини ще станат в този студ.
Ех, КАГ, завиждам ти. И аз бих говорила свободно за всичко, при все, че много-много не знам как. Но пък Йойо май е срамежливичък.
А кокалите боляяят... При вас как е?
Отивам да гушвам една книжка, един от последните подаръци на покойната ми леля, която не ми излиза от главата, все си говоря с нея.

# 157
  • София
Кари, честит ти дъжд!
Уж обещават другата седмица да се позатопли над 0, дано нямаме повече сняг.
КАГ, кметицата си има кой да я избира. Все пак мааалите тук са няколко. А и лесно се регистрират по 20 -30  бразилци на коптор. Но като цяло главните улици се чистят редовно, опесъчават се и спирките на гр. транспорт. Имам чувство, че зимното почистване е голяма далавера и касичка за приходе за наши хора. Тротоарите пред блоковете са грижа на живущите, а пък те заети. Лошо е, че по малките улички снегорин са виждали само на снимка. И снега ще се стопи чак пролетта. Аз живеех на подобна улица в аристократичното гето Лозенец. Ами като си продадох апартамента си търсех само на главен булевард. Да е светло и почистено, да не се прибирам по г-з.
За зелето сте се изказали. Предпочитам прясното, че киселото ми е доста солено. Дафинов лист никога не сме слагали, но в началото Пламен му слагаше чесън, а аз като Йойо.. Сега си знае и си изчиства скилидки отделно.

# 158
Добър вечер мили дружки!
Досега ви четох.
Коментари различни.
Здравче в книжарниците има много литература за подрастващите ,за пубертета с илюстрации ,обяснения. Купи на Йо Йо книжки. Нека ги чете ,после да пита какво не му е ясно ,може да обсъждате книжката и така едно по едно ще си обясните нещата. Моите внуци пораснаха при нас и много четат книги ,та всякаква литература им купувахме.Обсъждахме някои  неща с мама ,с мен, с татко  , а и те между тях си коментират. Не се тревожи , в училище също обсъждат темата пубертета.
Кари, моето момче и целият му екип в момента са в Ерусалим , а на 5 декември идват в Тел Авив.
Янче, и аз ви мисля с Анжелка. и на двете ще ви е трудно. Вие двечките  си се грижите една за друга и ще ви е мъчно ,но като таткото иска да си я прибере при него ,нямаш избор , а и тя расте и така или иначе ,все ще отиде да учи извън Кубрат.После  и като расте и издръжката й става все по-голяма , а и пубертета не е лесен. Всяко начало ,местене на ново място е трудно , но се преодолява. Ти също имаш нужда от почивка. Ще свикне,но ще си липсвате. Мисля ,че не е много далече Варна -Кубрат.
По-добре сега , отколкото в седми клас. На Анжи й се струвало като игра ,на шега ,но като дойде време ,нещо се бунтува... От сърце ви желая и на двете да преодолеете по най-лек начин раздялата.В крайна сметка ,здраве и живот да е ,ще си гостувате.

Чета ви ,че коментирате за зелето. Аз не слагам дафинов лист в зелето. Него го слагам само  в тас -кебап. В киселото зеле слагам чер пипер ,червен пипер ,няколко скилидки чесън и свинска мас с малко олио. Варя го и след това го запичам в тавичка да остане на мазнина.Черният пипер и чесъна ги слагам когато го запичам. Който не желае чесън ,може да не се слага , а аз винаги си имам пасиран чесън с ябълков оцет в малко бурканче и когато го консумираме ,може да се слага в зелето.
Прясното зеле го готвя по същият начин ,но му слагам и повече доматен сок.
Аз също съм готова с подаръка за моето другарче ,но ще го пусна към 10 декември ,за да е по близо до Коледа.
При нас е сухо ,но си е студеничко.Другата седмица ще има повишение на температурите, а ние ги чакаме ,че имат довършителни неща по санирането, а при минусови температури не им позволяват да  работят с бои и да се качват на високо. Стълбището вече е боядисано. Стана много хубаво и чистичко.до края на следващата седмица дай Боже вече да приключат,.
Тази вечер правих млечна баница с домашна юфка. Става много хубава ,вкусна.Поръчка ми е от внука. Утре дъщерята и зета ще ходят при студента в Благоевград,че тази седмица не можа да си дойде. Започват им изпитите и до 16 декември свършват и после ваканция до 20 януари.
Свикна ,доволен е ,харесва му това ,което учи и базата като цяло. Доволен е от избора си!
Написах цял ферман пак.

Лека и спокойна нощ милички! Hug Hug Hug Hug

# 159
  • София

Маринке, ти как може да се оплакваш от софийските улици?!  Щом си  избирате вашата кметица няколко пъти поред, значи всичко ви е чудесно.

Грети, разсмя се с глас. Избират си я някои кметицата, или ги манипулират изборите. Не съм гласували и няма да гласувам за нея. А улиците в София са в ужасно състояние, по-точно тротоарите. Ако няма сняг, то трябва да си гледаш задължително в краката, защото иначе рисукваш да цопнеш в някоя дупка или да те удари по челото чак някое камъче, кал или нещо подобно от разклатени и извадени плочки. Няма кой да ги ремонтира, миражи са равните места за пешеходците. То, неслучайно в Пирогов в първия ден със сняг бяха минали 120 души.  Sad

Луси, радвам се, че на внукът му харесва какво учи и, че се справя добре. След има няма две седмици и ще си почине за по-дълго при вас.  Hug

И аз вече чакам ваканцията с нетърпение. Simple Smile Ама, сега сме в най-напрегнатия период. Моят внук всеки ден ме пита кой ми е любимият предмет. Но, аз си знам кой е и не го сменям за нищо на света. Та, тия дни и той дойде на моята. Получил една голяяяма шестица по литература. Но, предният ден му дадох зор и му разказах как се учи, та милият вдигал ръка и говорил много, че дори и учителката останала впечатлена. Та сега на дневен ред като любима е литературата. А аз съм щастлива!  Heart Eyes

Стига ми писанието за днес, че и за утре. Лека ви нощ!

# 160
  • Кубрат/ Пишурка

Хайде и аз по късните часове.
Имаме транспорт директно Кубрат - Варна и въпреки, че е много рано \ в 6,40 \ - бива! Връща се същия ден в 16 и вечерта към 19,30 е в Кубрат. Но за сега за мен няма място - има само едно единично легло в стаята на Анжела - няма как да се съберем. До на лято ще вземат още едно. Така че сега те ще идват. Пък й предстои и РД, та правят сметка да го правят в събота тук \ иначе 17ти е в понеделник \.
За зелето - предпочитам кисело, суровото ми сладни. Джоджен слагам само на боб и леща, иначе чубрицата ми е универсална подправка. Слагам и дафинов лист, но едно листо го разделям на две и слагам в двата края.
И аз ще лягам вече. Лека да е нощта ви!

# 161
Скрит текст:
Хайде и аз по късните часове.
Имаме транспорт директно Кубрат - Варна и въпреки, че е много рано \ в 6,40 \ - бива! Връща се същия ден в 16 и вечерта към 19,30 е в Кубрат. Но за сега за мен няма място - има само едно единично легло в стаята на Анжела - няма как да се съберем. До на лято ще вземат още едно. Така че сега те ще идват. Пък й предстои и РД, та правят сметка да го правят в събота тук \ иначе 17ти е в понеделник \.
За зелето - предпочитам кисело, суровото ми сладни. Джоджен слагам само на боб и леща, иначе чубрицата ми е универсална подправка. Слагам и дафинов лист, но едно листо го разделям на две и слагам в двата края.
И аз ще лягам вече. Лека да е нощта ви!

За да не сладни зелето, слагам лимонтозу. Става като кисело, но по-меко кисело. Иначе и аз суровото не мога да го ям без лимонтозуто - безвкусно ми е.

# 162
  • София
Хайде да ви нагледам, какви сте ги натворили днес ( то всъщност вече вчера Mr. Green)
По отношение половото възпитание на юношите. С Ники не съм се разправяла - родителите му са свършили тази работа и по-големите в училището. Сладичка също е доста информирана за възрастта си - там майка й и показва разни филмчета от ю туб. Другите две внучки за сега са неграмотни. Щерката каза, че наближава времето, в което ще разкаже това онова на каката, а малечка ще почака - все пак няма още 6 години.
За зелето - обичам го и прясно и кисело. Прясното - с повече домати, с малко лимонтозу ( като ДЕЛТА ), а на киселото - само червен и черен пипер. За Нова Година, когато пека пуйката със зеле го правя само с масло, а през другото време - мас и олио. Чубрица слагам само в леща, а джоджен - в зрял боб, дафиново листенце - във винен кебап. Кервиз в телешко варено. Копър в лозовите сърмички и мноооого магданоз където се сетите.
Черен пипер върви в нашата къща.
Преди малко сложих точката на поредната курсова работа. Ама изостанаха документите за Касата. То не може едно за глава, едно за крака. Утре с тях ще се разправям.
Все забравям да ви се похваля как са ми нацъфтяли стайните китки - Азалията от ЛУСИ, орхидеята от ИХА, коледарчетата от ЯЖКА ( подраниха тази година, ама пак им се радвам) теменужката от МАРИНА. За сега си кротува антуриумът от ДЖИЛИ, ама последния път цъфтя два месеца без почивка.
Прибрах си отдавна мушкатата - в една стаичка на стълбището, а за наказание всичките амарилиси ги оставих на терасата. Омръзна ми да ги чакам да цъфтят. От една дузина, цъфти само по един. Сега да постоят на вън, та да им дойде акъл в главите, по-точно в луковиците Mr. Green Напролет ще ви кажа как са презимували и дали са оживяли hahaha flower
Хайде лека нощ. Hug

# 163
  • Кубрат/ Пишурка

Аз пък да ви се оплача за моите цветя: кучката проклета ми изяде каменното цвете, теменужката, юката, унищожи ми две копривки и една папрат  #2gunfire Ама и аз, загубената, още като ми изскубна папратта да си бях прибрала другите китки в кухнята! Ама се сетих късно ! Сега имам спасени 5 саксии в кухнята, а в хола останаха само две: восъчето ми е закачено на тавана, а бенжамена е висок. Затова пък цикламата ми има 10 цвята и отдолу напират още толкова! Красота! Анжелка, като стане, ще я помоля да я снима.

# 164
Добра слънчева неделя!
Времето при нас е прекрасно - слънцето озарява снега, който искри.
Ние сложихме къщичка за хранене на птици и тази сутрин, най-накрая птичките я намериха.
Тя е хранилка за малки птички, но дойдоха и едни свраки. Повъртяха се, повъртяха, пък като видяха, че няма да им се отвори парашута, си заминаха. За сега сме привлекли само този вид птички  - чичопей (голям синигер). Сега като се поразрових, се оказа, че чичопеят е символ на София - може да се види навсякъде из града, а явно и при нас, в планината. При нас съм виждала и сини синигери, но мисля, че още не са намерили хранилката. Врабчета нямаме, интересно, че изчезнаха. Но пък имаме кълвачи. Те са големи и няма да могат да се хранят от нашата малка къщичка-хранилка. Свраките и косовете не ги обичам - ядат ни плодовете от дръвчетата и са много нахални. Но имаме доста и от тях. Ето го синигерчето:

Общи условия

Активация на акаунт