Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 24 ноем. 2018, 11:09 ч.

Вегетарианска тема 11 - какво ще готвим днес

  • 16 167
  • 258
  •   1
Отговори
# 210
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 11 534
вчера зеленчуци на тиган със сметанов сос към тях безглутенови катми
крем супа от тиква и пащърнак
днес:
тиквеник с оризови кори
паниран камамбер
паста с пармезан
запечени картофи
салата от китайско зеле евентуално и още една от краставица с чесън. newsm78
имам и един алабаш, може да го сваря на кубчета и да го направя със сметанов сос утре за обед newsm78

# 211
  • София
  • Мнения: 579
Броколи за днес
Утре кюфтенца от целина.

# 212
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 3 608
Днес отворих буркан с бърза туршия. Много вкусна станала.
Соба с гъби порчини за обяд.
За вечеря още йв аъм мислила.

# 213
  • Германия
  • Мнения: 844
Гъбена супа, пица с блат от полента с гъби и моцарела, червена леща на къри, картофена салата с каперси, варени кестени, картофи на фурна, киноа с моркови+праз+маслини, оризови банички.
Детето е луднало по мравки на клон и яде при всяка възможност.
Киселото ни зеле свърши! Sad

# 214
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 4 295
Филии с фъстъчено масло и сладко.
Постен зелен боб със зеленчуци и чесън.
Шопска салата.
Гуакамоле.
Добруджанки (едни измислени бързи питки с пълнозърнесто брашно и овче сирене).

# 215
  • София
  • Мнения: 1 971
Днес забърсах соленичко бриошче от една симпатична пекарна. И се чудя дали да се вкарам в беля и да направя домашни. Ако направя, ще ям и аз. Не че нямам нужда от калории напоследък, но ми е съвестно...

# 216
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 11 534
хляб от динкел и слънчоглед
2 тави чипс от кейл
мъфини по рецептата за безглутеновата торта
салата от китайско зеле и портокал
гуакамоле
японски пици (за по-бързо във фурната, че беше пусната  Crazy)

утре няма да готвя, че сме навън.

# 217
  • Мнения: 820
Тутманик с масло и сирене, ще го полея с малко мед като се изпече, за да уважим празника.

# 218
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 11 534
безгл. хляб готова смеска. май маята не беше читава, стана на тухличка  Whistling
хлебчета за бъргъри
зеленчуково къри с оранжева леща и басмати ориз
печен сладък картоф с млечна салата (имах един голям и го направих за обед на мъжа ми. не мога да го ям, много ми е сладък, чак гадно ми става, дори и други неща да сложа  Rolling Eyes)
палачинки
минипици - купени

днес смятам да правя пюре от картофи и целина
имам и корени от магданоз  newsm78, може би ще ги направя на супа с броколи.
ако някой има друга идея, да казва  Grinning

# 219
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 11 534
днес набрах първата коприва за тази година и смятам да я направя на крем супа  Mr. Green

# 220
  • The QC to be!!!
  • Мнения: 4 563
Ася, браво  smile3501 Не спираш да ме впечатляваш с количествата разнообразна храна която готвиш.

Аз срамота, само една крем супа от грах, нахут, тиква, лук и чесън.  Blush В Събота правих баница, само аз си я ядох. Май за тази година това ще ми е последната баница ако само аз ще се напъвам да я ям. Червени чушки от буркан смесих с мариновани сушени домати за салата.  Blush И до края на тази седмица друго няма да правя. Има ябълки, банани, цитруси, и това ще е за закуска и вечеря в следващите няколко дни.

# 221
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 11 534
Baby, количеството е малко.
просто вкъщи всеки яде нещо различно.

аз съм оптимизирала процеса, така че с минимум време да сготвя за всеки нещо.

скоро сварих картофи, целина, яйца и морков.
детето получи картофи с бял сос, мъжът ми крем супа от картоф, целина и морков, аз ядах веге руска салата  Joy
повечето неща така ги правя, иначе трябва само в кухнята да стоя. Crossing Arms

и аз имам печени чушки в буркан, замислям се за салата с боб и лук. Thinking
добра идея даваш.

вчера детето искаше да ходим на пикник и направих набързо бухтички от намачкан банан, кокосово брашно и брашно от просо. станаха супер крехки. детето одобри.

имам останали геврек и хлебчета, които са вече много твърди, ще ги направя на кнедли, трябва да измисля сос към тях. може би гъби със сметана. newsm78

# 222
  • Германия
  • Мнения: 844
И аз свалям шапка на всички жени, които изцяло са поели изхранването на домочадието, че и на капризи угаждат. При нас май най-често аз ям нещо различно Embarassed, но поне си го правя сама.
То иначе ако разчитам на менюто на мъжете... В неделя ядоха Dutch baby за закуска, пица за обяд, сладкиш за следобедна закуска и за вечеря вече се предадоха и ядоха само салата. Joy
Сладкишът беше мое дело, този с брашно от елда, който пусна asyalein. Харесахме го.
И безглутеновата торта правих. Блатът наистина е малко сух за торта (аз го правих с ябълков мус и сложих двойно количество), но на мен и кремът ми беше малко малко. На вкус ни хареса.
Сега са ми наложили временен запор на правенето на сладкиши, че мъжът ми горкият 2 седмици всеки ден торти закусва. Joy Ние с детето ядем по едно парче и сме дотам.
Иначе съм си купила продукти за онзи италиански кестенов сладкиш с кедрови ядки, стафиди и розмарин. Много ми е любопитно какъв е на вкус. Някой правил ли го е?

Днес ще правя гъбена супа и брюкселско зеле на фурна.
Последните дни имаше леща с всички спешни зеленчуци от хладилника, картофен огретен, застроена зеленчукова супа, броколи на фурна. Аз съм се заела да изям кестените от фризера, че като се запролети и вече не ми се ядат.

Копривата още не е тръгнала при нас. Имам си в една саксия навън и я следя. Тук напоследък е все под нулата нощно време...

Harpalike, солен бриош ми звучи много вкусно. Какво точно представлява? Същото тесто като за сладък, но просто солено ли?

# 223
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 11 534

Копривата още не е тръгнала при нас. Имам си в една саксия навън и я следя. Тук напоследък е все под нулата нощно време...

при вас е по-топло, отколкото при нас.
при нас също е под нулата.
аз я брах на едно защитено място, малко като дигичка е. от към защитената част имаше, горе на билото още нямаше.
та, саксията не е ориентир Peace

обаче някаква много бодлива се оказа тази коприва.
имам доста дълбоки кръвоизливчета по пръстите Rolling Eyes
2 дена едвам пипах нещо, мазах се със специален крем, сега само изглежда зле, ама пипам вече... Whistling

днес смятам да направя някакви катми от каквото брашно намеря.
за вечеря нямам идея. имам накиснат мунг боб, може да го сготвя на яхния със зеленчуци.

# 224
  • София
  • Мнения: 1 971
Синьо, точно такова е тестото -  пухкаво и мазно като на сладкия, но без захар. За разкош може и сирене да се сложи. Така и не ги направих.
Аз съм нещо в период на силна чувствителност към захар и се опъпчасах дори от едни сурови барчета, защото изядох 2 онзи ден. Явно каквато и да е захар ми влияе много Sad, а определено имам нужда от въглехидрати, защото напоследък тичам дълги разстояния...  Толкова ми докривя, че два дни ядох сладко. Така и така съм пъпчива!

При нас също мъжът ми редовно закусва торта, защото видите ли ситното се оказва, че не обичало много сладко (не че е зле). Което не му пречи да ме кара да му правя сладки всяка седмица.

Тези дни правих сушена жълта фава със спанак, салата от нахут и кампари доматчета, мъфини със стафиди и натурален шоколад. Днес ще са брюкселски зелки, запечени със сметана и моцарела. За утре закуската ще е от хладилно тесто, което ще стане или на мекици или на хачапури. Яде ми се морковено къри с кокос, тофу и зелени чушки, но да видим какво ще го завъртя накрая. Сладките за другата седмица ще са тиквени, защото имам едни замразени дозички от тиквено пюре.

Общи условия

Активация на акаунт