Работа, CV-та, HR-и, съвети - 64

• 42 517
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Приятелка е одобрена за позиция в чужда компания с офис в София. Всичките интервюта са били онлайн с чужбина. Искат й някакъв документ, че има право да работи в България. Освен свидетелство за съдимост, какъв може да е този документ?

# 166
Такъв документ се изисква само от чужденци извън ЕС.
Ако е българка няма нужда.
В компанията сигурно не са наясно - ако до сега не са назначавали българи.

# 167
  • София
Благодаря!
Чиста българка е.

# 168
И аз така мисля, само за чужденци има такива питанки имат ли право да работят.

# 169
Как се отказва деликатно работа. Flutter

# 170
  • София
Зависи как са ти я предложили.
“Много добро предложение, но (и тук някаква причина) все още има какво да науча на настоящата си позиция. ала бала”

# 171
Здравейте. Работя, но не си харесвам работата, нито колегите... където се вика от няма и на къде, че тея заеми трябва да се плащат. Колежките са пред пенсия, някои даже на пенсия и плетат интрига след интрига. Не се издържа обстановката. Ама града, в който работя и живея е зле. Трябва да си човека на човека и така започваш хубава работа. Не говоря за добре платена. Тук единствения ми плюс е, че съм с нормално работно време до 17:00 часа, нищо че и събота се работи понякога. Работата ми не изисква висше образование, а сега карам и магистратура. Просто нещата са много зле.

# 172
Как се отказва деликатно работа. Flutter

А каква е истинската причина да не искаш? В голям процент от случаите може да се каже истинската причина, поднесена по деликаатен и тактичен начин.

# 173
Здравейте. Работя, но не си харесвам работата, нито колегите... където се вика от няма и на къде, че тея заеми трябва да се плащат. Колежките са пред пенсия, някои даже на пенсия и плетат интрига след интрига. Не се издържа обстановката. Ама града, в който работя и живея е зле. Трябва да си човека на човека и така започваш хубава работа. Не говоря за добре платена. Тук единствения ми плюс е, че съм с нормално работно време до 17:00 часа, нищо че и събота се работи понякога. Работата ми не изисква висше образование, а сега карам и магистратура. Просто нещата са много зле.

6u6ulina, за жалост в много градове е така. Ако имаш висше образование и възможност, може да обмислиш преместване към някой по-голям областен център.

# 174

Игнорирай колежките, интригите и се опитай да намериш нещо в работата, което да ти харесва, докато си намериш нова. Все нещо положително трябва да има, освен работното време. Например това, че работиш на компютър и имаш възможност да цъкаш бгмама, докато си на работа.

# 175
И аз не си харесвам работата. Не е лоша, но не е моята. Психическото натоварване е голямо, а парите - много малко над МРЗ. Сумирано изчисляване на работното време е и не връзвам часовете по договор защото ме бяха писали с повече почивни дни.

Чистката започва другата седмица. Да видим как ще ме махнат като съм на постоянен трудов договор.

Искам поне месец в Бюрото по труда. Никога не съм била.

И дано следващия ми избор е правилен. Това си пожелах за новата година - да си намеря "моята" работа.

# 176
  • гр. София
Kriskatta, едната заплата е от сферата на хазартния бизнес от другата от сферата на логистиката и транспорта. Като в първия случай е чисто българска фирма и не се осигурява на реалната съма, а във втория е с международно участие и там нещата са си по закон. Simple Smile
Здравей, Rocket! Сега се включвам в темата. Обмислям смяна на моята работа. Интересувам се от детайли за работата в сферата на логистиката и транспорта. Имаш ли представа дали работата е много напрегната(ако имаш личен опит)? Иска ми се да придобия реална представа. Ако прецениш може и на лично съобщение.

# 177
Plava luda lutka , на теб хем не ти харесва , хем да видела как ще я махнат ? Не те разбирам ? Ако искат да те махнат има начини.

ейнджъл12 , в тази сфера е такава лудница че си нямаш на идея. Разправяш се с доставчици , транспортни фирми и клиенти. Ако не ти допада супер динамична работа не си го причинявай.

# 178
  • гр. София
Какво мислите за изречението в обява за работа на дрогерии Лили: "При нас ще получиш коректни трудови отношения работодател-служител". Мен по-скоро ме кара да мисля, че сякаш оправдават лоши слухове или нещо такова. Несериозно ми звучи. Някой има ли информация дали наистина са коректни?

# 179
  • гр. София
Plava luda lutka , на теб хем не ти харесва , хем да видела как ще я махнат ? Не те разбирам ? Ако искат да те махнат има начини.

ейнджъл12 , в тази сфера е такава лудница че си нямаш на идея. Разправяш се с доставчици , транспортни фирми и клиенти. Ако не ти допада супер динамична работа не си го причинявай.

Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт