Работа, CV-та, HR-и, съвети - 64

• 42 537
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
Какво мислите за изречението в обява за работа на дрогерии Лили: "При нас ще получиш коректни трудови отношения работодател-служител".

На мен не ми звучи така. Звучи ми като лоша реклама, по-скоро. А лоша реклама ми звучи като лоши ЧР.

# 181
Те набират млади хора, за които това е първа работа. Само като видиш обръщение на 'ти' в обява за работа, трябва да ти е ясно, че е насочена към хора под 25 с малко или никакъв общ трудов опит. Доколкото знам, плащат коректно, плащат извънредните, не глобяват за нереализирана и вече извън годност, нито за повредена стока. Обаче работата е си е физическо гърбене.

# 182
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Обявата от Лили, според мен, значи че ще ти предложат малко пари, за относително к-во работа, но ще подпишеш за парите, които реално ще вземаш. Нищо под масата няма да получаваш.

# 183
Аз в джобс преди време бях срещала обяви, които сред плюсовете си изреждаха, че се ползва отпуска и се осигурява на реална заплата. Сигурно е необходимо да напишеш, че спазваш закона сред море от неспазващи го, но е малко тъжно. Такова ми е усещането и за тази обява.

# 184
Понеже си търся работа и основно на джобс разчитам, ми прави впечатление в доста обяви, които съм разглеждала, че посочват платения годишен отпуск, осигуряване на реална заплата и коректни трудови взаимоотношения като едва ли не социални придобивки, а според мен това са си неща, които така или иначе се полагат по закон. Тъжно е наистина.

Сега се сещам наскоро бях на интервю за работа, обявата за която много ми хареса. Тъй като фирмата е извън града, хората бяха посочили в обявата, освен другите привилегии, и осигурен транспорт. на интервюто се оказа, че нямало всъщност такъв, а имало вариант да се договоря с някои евентуално от пътуващите и да се присъединя. Имаше и още 2 разминавания в информацията в обявата и тази, която ми дадоха на срещата.
Не ми направиха добро впечатление с това и така или иначе не започнах там де.

# 185
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
За съжаление на много места, все още е привилегия осигуряването на пълна заплата и отпуск, без да се отработва... Казвам го от личен опит. През ноември и декември ходих на 10тина интервюта. Поне половината не осигуряваха на реален доход. Кандидатствам с 8г. стаж в търговия и образование Ветеринарна медицина, англ. език - добър говорим, средно ниво на писмен. Позициите се въртяха в областта на медицинските услуги - рецепция, кол център, специализирани продукти и т.н. През Джобса всички интервюта.

# 186
От септември ходя по интервюта и забелязвам, че често се случва наистина да има разминавания от написаното в обявата и това, което се казва на интервютата.
Вече се замислям за преквалификация.

# 187
Аз пък от началото на трудовия си стаж съм попадала само на едно интервю, на което стана ясно, че не осигуряват на реална заплата. Взеха ме, но аз не ги взех Grinning Не бих се съгласила на това и не е като да не се намират места с реално осигуряване, предполагам има значение, че става въпрос за София.

# 188
Определено има значение,  че става въпрос за София.  Там имаш избор,  докато в провинцията нямаш.  Аз съм работила за две местни фирми,  и при двете трябваше изрично да си поискам пълни осигуровки,  за да ги получа.

# 189
Понякога човек е притиснат от обстоятелствата и се съгласява на условия, които не са му удовлетворяващи. За съжаление държавата ни е такава, че неща като редовно плащане, осигуровки и отпуск се считат за плюс.

# 190
Докато има хора, желаещи да работят с ниски осиуровки, няма да се променят нещата. Или трябва някой да подава сигнали където трябва за некоректните работодатели.

# 191
Докато има хора, желаещи да работят с ниски осиуровки, няма да се променят нещата. Или трябва някой да подава сигнали където трябва за некоректните работодатели.

+100 Peace

Момичета, имам  питане.

Може ли да се издаде болничен със задна дата и конкретно за 31.12.
Дъщеря ми беше с повръщане и разстройство, никъде не намери лекар да я прегледа, освен в спешното, но те не можели да издават болничен. Дали са само амбулаторен лист. Вчера ЛЛ е отказала да издаде също, под предтекст, че НАП нямало да го признаят. Това вярно ли е, или тя своеволничи?

# 192
Ох ,момичета положително няма в работата. Интригите се плетат на макс. После защо никой не искал да работи с по-възрастни, мисленето им е още от комунистическо време и правят интриги простоо.. Днес ме изкараха от сутринта в 8:00 че имам връзка с един колега, който е набор на баща ми, само защото си приказвам с него. Просто ми идва вече много и не знам как да подходя като нямаш гръб. А работа трябва,че сума и заеми имаме с мъжо.

# 193
6u6ulina, не им се връзвай. Като ги кажат "Имаш връзка с еди кой си..!", кажи им "Да, що завиждаш ли...?" Да видиш как ще спрат. Peace

# 194
А при нас е обратното - младите колеги клюкарстват и създават интриги.
В отдела/35 служители/ сме 3 -4 над 50 годишни. Само ние си работим кротко на бюрата и не се връзваме на простотийките им. 
Какво комунистическо мислене - аз тогава съм била работила 2 -3 год. Целия тр. стаж ми е минал при т.н. демокрация.

Общи условия

Активация на акаунт