Работа, CV-та, HR-и, съвети - 64

• 42 559
  • 742
  •   1
Отговори
# 210
  • Другата България
И защо да не кандидатства? Може да има други качества, които да се оценят и високото ниво на владеена на езика да не е чак от толкова голямо значение
Ами именно заради това, което казва - че ще има и въпроси на английски, което значи, че ще е от значение. Не може да пишеш в СВ-то, че го владееш, а на практика да е обратното. Щом го има като изискване, значи ще трябва в процеса на работа.
Никога не съм лъгала или преувеличавала относно това какво мога, умея или владея. Винаги лъсва лъжата, в някои случаи още на първото интервю.

# 211
  • Сф
Въпросите на английски са като на български- могат да варират от какво ти/ не ти харесва в сегашната работа, през как се виждаш след 5 години, до какво обичаш да правиш през свободното си време.
Колкото и да ги подготвяш предварително, ако не ти се силен езикът, веднага ще си проличи.

# 212
Е като не си добре с английския защо кандидатства в подобна фирма?
Нали хората ще искат да преценят степен на владеене, знания.

Защото не предполагах, че за тази позиция ще изискват високо ниво, пък и като цяло английски и реших, че пасвам на описаните изисквания. Обявата си е на български, моята автобиография, в която съм написала средно ниво, също е на български.
Иначе, ако беше посочени, че изискват добро ниво, може би щях все пак да изпратя СВ, но едва ли щяха да ме поканят на среща. Лично мнение.

# 213
Ами именно заради това, което казва - че ще има и въпроси на английски, което значи, че ще е от значение. Не може да пишеш в СВ-то, че го владееш, а на практика да е обратното. Щом го има като изискване, значи ще трябва в процеса на работа.

Ние не знаем какво е писала в сивито като ниво на владеене и дали сивито е на английски. Доколкото разбирам е разбрала, че ще я препитват на английски след като са я поканили на интервю.

# 214
Въпросите на английски са като на български- могат да варират от какво ти/ не ти харесва в сегашната работа, през как се виждаш след 5 години, до какво обичаш да правиш през свободното си време.
Колкото и да ги подготвяш предварително, ако не ти се силен езикът, веднага ще си проличи.

Благодаря Ви!

# 215

Ние не знаем какво е писала в сивито като ниво на владеене и дали сивито е на английски. Доколкото разбирам е разбрала, че ще я препитват на английски след като са я поканили на интервю.
Да, в последствие стана ясно, че част от интервюто ще е на английски. В самата обява беше акцентирано да други изисквания.

# 216
Тогава няма какво да се притесняваш. Ако са искали да си fluent да са го написали в обявата.

# 217
И защо да не кандидатства? Може да има други качества, които да се оценят и високото ниво на владеена на езика да не е чак от толкова голямо значение
Никога не съм лъгала или преувеличавала относно това какво мога, умея или владея. Винаги лъсва лъжата, в някои случаи още на първото интервю.
Явно наистина малко или много ще е необходим за позицията.
На предната ми работа ми се налагаше писмено да го ползвам, а разговорно -  преди време като студентка в сферата на продажбите, но там се справях някак си с това си ниво.
Никога не съм лъгала или преувеличавала в СВ-то си за каквото и да е било, защото съм на мнение, че всичко си проличава и за мен няма смисъл.

# 218
hintt, щом си написала средно ниво, няма какво да се притесняваш. Ще очакват от теб средно ниво.

# 219
Всеки би искал да се представи възможно най-добре.
hintt, потърси стандартни интервюта на английски език в ютуб.

# 220
Всеки би искал да се представи възможно най-добре.
hintt, потърси стандартни интервюта на английски език в ютуб.
Да, много искам тази работа. Мотивирана съм и ще дам колкото мога от себе си, пък каквото стане в крайна сметка.

# 221
  • София
Според мен не се притеснявай излишно. Щом си била честна в CV-то си, би трябвало да нямат големи очаквания за езика.

В една от бившите ми фирми - пише в обявата, че задължително условие е английски език - за длъжността инженер. Идва колегата на интервю, сяда шефката (тя чужденка) и се налага да викат офис асистентката да превежда. Simple Smile Но явно пък опитът му е като инженер е бил завиден, защото като застъпих на работа той си беше там и беше и ръководител на проект.

# 222
Една позната работи във фирма, където започна, защото искаше да си поддържа нивото на езика и много се ядосва, защото след една камара тестове и препитвания, сега я карат да пише по 10 стандартни имейла на месец и да преведе някое писмо.
Мисълта ми е, че понякога изискванията в обявите не отговарят реално на нивото, което всъщност е нужно.

# 223
@hintt
не може да се прогнозира точно какво ще ви попитат на английски на интервюто.
Понякога още в началото ти дават думата на английски, да се представиш, да разкажеш за себе си, с какво превъзхождаш останалите кандидати.
Но може анлийския да е и в края на интервюто и да те попитат нещо странично. Мен са ме питали коя ми е най-добрата приятелка, какво в нея ми харесва и др. Веднъж пък, в телефонно интервю, ме питаха къде обичам да ходя на екскурзия, да им разказвам за любимия ми град, забележителности и т.н, което въобще няма общо с работата.
На някои интервюта пък ми се е случвало да ме карат само да пиша на английски нещо, свързано с работата - писмо до клиент, отговор на писмо по някой конкретен практически въпрос, свързан с позицията.

Но все пак можете да си помогнете да се представите максимално добре  на интервюто. В интернет има много сайтове с най-честите въпроси и отговори. И на английски има. 
Например: Кои са ви силните страни? Посочете/опишете една конфликтна ситуация. Как се виждате след 10 години? Какво би казал бившия ви мениджър за вас? Защо напускате предишната си работа? Как се справяте със сърдити клиенти/колеги?   Какво знаете за нашата фирма? (мн. важен въпрос), опишете как протича един ваш ден на еди коя си работа от биографията ви.
За мотивацията също се подгответе. Трябва много добре да познавате обявата и да изброите почти всички изисквания, на които отговаряте и в каква степен.
И накрая ще са нужни и някакви ваши личностни качества, които са подходящи за тази работа (пр. комуникативност, организираност, лоялност, работа в екип или самостоятелно, взимане на решения, поемане на отговорност)

# 224
hintt, няколко дни мисли за себе си и работата си на английски. Кое как би казала, кое след кое, където запъваш и не можеш да си подредиш мисълта - google translate. Много помага мислено да се поставиш в ситиацията на интервюто.

Успех! Blush

Общи условия

Активация на акаунт