Работа, CV-та, HR-и, съвети - 64

• 42 568
  • 742
  •   1
Отговори
# 240
За мен игрите са губене на време.  По-скоро бих си намерила работа,  където да говоря този език,  отколкото да играя игри. Освен ако не съм решила да участвам в правенето или администрирането им.  Т. е. това да ми е работата

# 241
  • София
А видиш ли някои предлагат работа където можеш и игри да играеш Joy

Много време ще отнеме да стигнеш левъл чрез игрите да научиш английски, но е факт, децата така учат

# 242
Не е само от игрите, но много помагат.
Брат ми говори английски далеч по-добре от мен. Смея да твърдя, че имам усет за езици и разбирам кога на някой му е матерен този език и кога само си мисли, че го владее перфектно. Учил се е на комуникация точно с игри - първо WoW,  после на LoL (сега осъзнах колко безумно изглеждат едно до друго😂). Не е останал само с играенето, но за да не се дъниш, трябва да имаш ниво. А когато имаш ниво, в хода комуникацията се изглаждат и грешките.

# 243

Да,  на някои работата им е да играят игри.

# 244

Да,  на някои работата им е да играят игри.
така ли, кой играе игри? Simple Smile) Изпробвате ли ги, или ги продавате?

# 245
За мен игрите са губене на време.  По-скоро бих си намерила работа,  където да говоря този език,  отколкото да играя игри. Освен ако не съм решила да участвам в правенето или администрирането им.  Т. е. това да ми е работата
В един работен процес няма как да обхванеш разнообразни теми.
Тъй като съвсем се отплеснахме, слагам в скрит текст и спирам със спама:
Скрит текст:
Я пробвай в 23.00 с чаша вино в ръка да ходиш за риба или да трепеш нещо с корпоративен адвокат, физик, две IT-та и градинар например (всички с различна националност)...ми разговорите са уникални. Има и простотия, има смях, има обаче сериозни дискусии и отваряне на речник, щото някои думи даже и аз не ги знам Joy

# 246

Да,  на някои работата им е да играят игри.
така ли, кой играе игри? Simple Smile) Изпробвате ли ги, или ги продавате?

Ми например тези,  които ги тестват.

# 247
За мен игрите са губене на време.  По-скоро бих си намерила работа,  където да говоря този език,  отколкото да играя игри. Освен ако не съм решила да участвам в правенето или администрирането им.  Т. е. това да ми е работата
В един работен процес няма как да обхванеш разнообразни теми.
Тъй като съвсем се отплеснахме, слагам в скрит текст и спирам със спама:
Скрит текст:
Я пробвай в 23.00 с чаша вино в ръка да ходиш за риба или да трепеш нещо с корпоративен адвокат, физик, две IT-та и градинар например (всички с различна националност)...ми разговорите са уникални. Има и простотия, има смях, има обаче сериозни дискусии и отваряне на речник, щото някои думи даже и аз не ги знам Joy
Всяко хоби е нещо, дето се прави през свободното време и за удоволствие. Игра или друго, при който каквото му е мерак, не се хващайте за това че игра се спомена първоначално. Ако пък има и нещо  полезно от него - защо не? На мен ми беше много полезно, да се "очупя" да говоря свободно, това го няма в курсове, в конференции и прочие. Срещала съм някъде да се обсъждат езикови кафенета или не помня как им казваха, където се събират хора точно да практикуват езика, но такова нещо на живо не съм виждала, сигурно е хубаво и би вършило същата работа.
Скрит текст:
Под това в скрития текст мога да се подпиша, често си се обсъждат различни теми и доста подробно, аз поне не си намирам приказка с пубери дето едвам връзват по два лафа. Писмения английски си го поддържам с много четене - и специализирани неща, и романи. Говоримия - по описания по-горе начин, от време на време. И при двете ми се налага да посягам към речник, т.е. научавам постоянно нови неща, така че за мен работи.
Ако си намеря работа, която да ми осигурява същото, бих била много доволна, но за сега това е вариантът, а междувременно продължавам да търся.

# 248
За човек без деца става, да.

# 249
  • София
В LoL-a поне на времето с датчаните най-добре се получаваше лафенето. Верно бяха деца (пубери), ама много хубав английски език вадиха Grinning

# 250
На всички скандинавци им е добър английския. Виж испанци/италианци/франсета...въх, нИдей Joy

# 251
  • София
Не ми се отваря нова тема... но брат ми са го глобили за не минал ГТП, акра служебна кола, а същата е под наем от фирма Х. В службата му всеки вдигал рамене... демек той си е виновен и си е платил 50лв.
Това не е ли задължение на собственика - да следи тези неща? И как може да се процедира в случая. Аз му казах да попита шефовете - къде пише че той е отговорен за тези пера.... но засега ги е прежалил и не му се разправя повече. Имат няколко служебни коли.

# 252
Не ми се отваря нова тема... но брат ми са го глобили за не минал ГТП, акра служебна кола, а същата е под наем от фирма Х. В службата му всеки вдигал рамене... демек той си е виновен и си е платил 50лв.
Това не е ли задължение на собственика - да следи тези неща? И как може да се процедира в случая. Аз му казах да попита шефовете - къде пише че той е отговорен за тези пера.... но засега ги е прежалил и не му се разправя повече. Имат няколко служебни коли.
По принцип, когато управляваш служебен автомобил, независимо, дали е еднократно или е поверен лично т.е. с него да работиш, си отговорен да провериш дали има документи и дали всички документи са в срок. По  принцип работодателя би трябвало да има служител, които да отговаря за тези неща, но отговорността в практиката е споделена. Все пак брат ти нека да говори с някой от шефовете.

# 253

Не разбрах. Фирмата на брат ти наема автомобил от друга фирма? И този автомобил служи като оборотен? За много служители или само брат ти го кара?
По принцип глобите са си лични. Отговорността за изправността на автомобила (включително и документално) е на собственика. В случая обаче може да има много отговорни по веригата. Затова е важно да се уточни кой е собственика, при какви условия собственика отдава автомобила под наем на фирмата на брат ти. При какви условия фирмата на брат ти предоставя този автомобил на служителите си...не е еднозначен отговора.

# 254
Искам да ви попитам, ако сте на работа в момента, но отивате на интервю за друга работа и в интервюто ви попитат защо искате да напуснете какво ще кажете ? Истината ли? Защото аз искам да се махна заради колектива, то е кошер с оси при мен...

Общи условия

Активация на акаунт