Работа, CV-та, HR-и, съвети - 64

• 42 558
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
Осигурителната справка върши работа само на хора осигуряващи се до максималния праг.
Той колко стана между другото?

# 376
3000 е вече
Няма какво да ти е неудобно. Хората постоянно искат бележки- за кредитни продукти, за визи и подобни, за градина, детски, данъчни декларации и какво ли не. Това си е тяхно право и работодателят е длъжен да ги издаде, а и обичайно изготвя толкова много, че би било странно да се впечатлява.

# 377
Мерси Happy! Бях чела за предложението да стане 3000лв, но не знаех дали е прието.

# 378
Аз съм вземала кредит от банка, в която ми превеждаха заплатата(различна от банката на работодателя). Не са ми искали бележка за дохода.  А хем едва от няколко месеца им бях клиент.
Явно зависи от банката.
Но и на мен би ми било неприятно да се обяснявам какво и защо.

# 379
  • София
Откъде някъде ще ги уведомяват че съм напуснал... И като ги уведомят какво - служител Х от банката ще ми се скара ли? 🙄
Нали си плащам редовно...

Пп. За кредитна карта не се изисква 6 мес нали? За да не чакам 6мес

Последна редакция: сб, 19 яну 2019, 09:00 от Starrydream

# 380
  • София
Вчера приятелка иска документ от работодателя за доходите, бланката беше от ДСК и също имаше искане да бъдат уведомени, ако тя напусне. Работодателят обаче попълни друга бланка, като и обясни, че го прави точно заради това условие и досега винаги са я приемали. Приятелката ми звънна в ДСК на служителката, която ще и придвижва документите за кредита, и въпросната и каза че от понеделник вече няма да го има това в бланките, сменят ги и ще придвижва нейната тогава. Явно много работодатели отказват да се разпишат под такова “задължение” и са осъзнали че няма смисъл. Не знам за другите банки дали ще отпадне.

# 381
  • София
Все пак има достатъчно банки...
То ако е голяма фирмата - всяка седмица някой напуска...

# 382
Откъде някъде ще ги уведомяват че съм напуснал... И като ги уведомят какво - служител Х от банката ще ми се скара ли? 🙄

За всичко в банката искат 6 месеца стаж в тази фирма. Идеята е, че по време на изпитателния срок могат всеки момент да те махнат и банката увисва.
А това, че си бил плащал и какво ги бъркало, е доста... наивно твърдение.

# 383
Особено за ипотечен кредит - нали залагаш имот. Ако спреш да плащаш, вземат ти имота. Не виждам защо трябва да е обвързано с работодател.  newsm78

# 384
Особено за ипотечен кредит - нали залагаш имот. Ако спреш да плащаш, вземат ти имота. Не виждам защо трябва да е обвързано с работодател.  newsm78
Много разправии са да се продаде после този имот и банката да си вземе парите.
Взимаш пари, връщаш повече пари. Този, който ти дава парите, няма интерес да има междинни занимавки с имущество, за да си ги върне.

# 385

Никоя банка не иска имоти на склад. Целта и е парите- бързата ликвидност. Дори и да заложиш по-скъп имот от кредитираният, задължително искат обезпечаване от дохода на кредитоискателя.

# 386
  • София

За всичко в банката искат 6 месеца стаж в тази фирма. Идеята е, че по време на изпитателния срок могат всеки момент да те махнат и банката увисва.
А това, че си бил плащал и какво ги бъркало, е доста... наивно твърдение.
Не разбрах кое е наивното в случая? И какво ще ги стопли тях като им докладват че съм напуснал... може да съм сменил работата......

# 387
В чужбина съм, тук при нас не занимават работодателите, банките имат достъп до електронната система и още докато кажеш, че искаш кредит, банката вижда  къде работиш и заплатата ти. 
Работодателят ти  не трябва да не знае имаш ли кредит или не. Не го интересува. Това е лична информация.

# 388
Не разбрах кое е наивното в случая? И какво ще ги стопли тях като им докладват че съм напуснал... може да съм сменил работата......
Банката ти е дала пари и иска да знае, че ще й ги върнеш в уговорения срок и на уговорените вноски. Единствената гаранция, че ти въобще имаш някой лев в джоба, е наличието на работа. 'Ама аз ще си плащам' върви на маса с ракия, не и в сериозна институция.
Приятелски съвет - оставяш впечатление за серийно безработен и все ненамиращ подходящата работа. В същото време имаш доста фриволно мислене относно чужди пари в твоя джоб. Изчакай първо трайно да се видиш с твои лично изработени пари, тогава мисли за кредити и ипотеки.

Последна редакция: сб, 19 яну 2019, 11:59 от Анонимен

# 389
  • София
В чужбина съм, тук при нас не занимават работодателите, банките имат достъп до електронната система и още докато кажеш, че искаш кредит, банката вижда  къде работиш и заплатата ти.  
Работодателят ти  не трябва да не знае имаш ли кредит или не. Не го интересува. Това е лична информация.
Точно това имам предвид!

При ипотечен, банката изчислява  само на база доход от работа. Изобщо не взеха предвид, че самофинансираме 80% и за исканите 20% залагаме скъп имот. Вадят минимум за живеене на член от семейството, разходи по кредитни карти и т.н. и единствено и само на база това взимат решение дали да ти отпуснат кредита.
Веднага им "светва лампата" ако спрат вноските от заплата ( теглят си автоматично погасителната вноска от там ).
Поне при мен беше така.

Общи условия

Активация на акаунт