Работа, CV-та, HR-и, съвети - 64

• 42 520
  • 742
  •   1
Отговори
# 405
след като мога да работя с хора, с които ми е по-приятно.

Това можеш да си го позволиш само, ако си собственик на бизнес и сам наемаш хората си, въпреки че и тогава няма гаранция, че няма да попаднеш на  дразнител. Истината е, че ако си на ниско стъпало в йерархията, не можеш да промениш много неща. Ако си новопостъпил и не на мениджърска позиция, в повечето случаи ще се опитват тия над теб да те пречупят и не те ще се нагаждат по теб, а ти по тях.

Тези неща вероятно зависят от същността на работата, защото с 1-2 изключения, винаги съм се чувствала много добре с шефовете и с колегите в отдела ми.

Това може да е полезно на някой:
https://www.facebook.com/groups/WWW.JOBRADAR.BG/

# 406
  • Другата България
Здравейте, публикуван е конкурс за длъжност в РЗИ в моя град и искам да подам документи. Самото писмено  заявление по образец за участие в конкурса на място ли се попълва на тяхна бланка, както и " декларация от лицето, че е пълнолетен български гражданин, не  е поставяно под запрещение, не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер на лишаване от свобода и не е лишено по съответния ред от правото да заема определена длъжност"?
Ако конкурсът е за ДСл, всички документи следва да са по образец, и следва да ги има в самата обява за изтегляне.

# 407
Благодаря. В обявата ги няма, но ще потърся в интернет бланките.
А относно копие от документи, удостоверяващи професионален опит-трудовата книжка ли?

# 408
  • Другата България
Да, трудовата, а ако имаш и служебна - била си ДСл досега, и нея.
Документите - заявлението и декларациите, са стандартните за конкурс за ДСл.

# 409
Не, не съм била ДСл но реших да се пробвам и малко ми е неясна частта с документите.
Благодаря отново за съдействието. Изясниха ми се нещата с Ваша помощ.
Обадих се на жената и каза, че на място ще ми даде бланките, ако нямам такива, но аз смятам да си ги подготвя днес и утре да отида.

# 410
  • Другата България
Няма за какво, аз заявлението винаги в къщи съм го правила, защото хем ми е по-прегледно като е на компютър, хем има изреждане на дати и срокове къде и какво си работил, образование, сертификати за езици и т.н., а аз естествено не помня всичко наизуст по дати.
Затова си пишех всичко в къщи и направо нося на място за подаване.
Успех ти пожелавам!

# 411
Много благодаря!
Ще ми е и на мен по-лесно да си ги попълня предварително.

# 412
  • В един копнеж!
Здравейте, публикуван е конкурс за длъжност в РЗИ в моя град и искам да подам документи. Самото писмено  заявление по образец за участие в конкурса на място ли се попълва на тяхна бланка, както и " декларация от лицето, че е пълнолетен български гражданин, не  е поставяно под запрещение, не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер на лишаване от свобода и не е лишено по съответния ред от правото да заема определена длъжност"?
Отиваш в страницата на РЗИ и там търсиш образците на документи. Предсатвят се заедно с твоите док. При подаването им за кандидатстване.

# 413
И последна, надявам се, питанка, там, където подробно трябва да изредя трудовия си опит в различните фирми, задължително ли е да пиша абсолютно всички места, на които съм работила преди това или е важно, имайки предвид,че трябва да представя и копие от трудовата книжка, удостоверяващ стажа ми?

# 414
  • Другата България
Аз съм писала всички.

# 415
Здравейте, извинявам се предварително, още не мога да намеря как да пусна нова тема за това ще попитам тук присъстващите.Има ли няко, който работи с онлайн платформа CRM? И чувал ли е за фирма SHCR, чийто офис се намира в София?

# 416
CRM = Customer Relationship Management.

# 417
CRM-и има най-различни и много от нас са работили с такива.

# 418
Пред дилема съм предложиха ми работа, където заплатата е с малко повече, но не осигуряват на реалната, а сегашната ми работа искам да я напусна, защото почнаха да ме карат да отговарям за склада, което аз не искам.
Забравих да питам, когато съм отпуска и болнични колко ще получавам дали за колкото сме се разбрали и на колкото ме осигуряват, иначе местоположението и работното време и на двете работи ме устройва. Чудя се дали да рискувам

# 419
Болничните ще се изчисляват на база това, на което те осигуряват. А колко ще ти плащат за отпуск - само те си знаят. Но всичко над заплатата по договор е на добра воля. Ако искат - ще ти го дадат. Ако не искат - няма да ти го дадат.

Общи условия

Активация на акаунт