Работа, CV-та, HR-и, съвети - 64

• 42 528
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Интересувам се, имаме хронични заболявания, имаме допълнителни здравни осигуровки и т.н. Моето решение съм си взела. Един от проблемите на държавата (която сме ние самите) е,че не мотивира и не следи достатъчно добре за спазването на закона и правилата. От това страдаме всички. Когато не сме доволни от дадена услуга, трябва да се борим за подобряване на качеството, а не да не плащаме осигуровки.

# 571
  • Другата България
Изчетох ви горе-долу, интересна дискусия сте провели, но някои и трябва да работим 'се пак, за да внасяме осигуровки за пенсия. Wink
Няма да повтарям ничие мнение, разсъждения или позиция, изцяло подкрепям и съм на мнението на Зайчето по въпроса. Peace

# 572
Аз съм на мнението на Хепи.

# 573
Извинявам се, че прекъсвам дискусията по темата, но имам въпрос относно медицинско за работа, издадено от личния ми лекар.
Вчера ми издаде въпросния документ, но като се прибрах установих, че е вписала грешно името на компанията, за която започвам работа и е писала вместо ЕООД ООД. Явно неясно съм го казала или тя не ме е чула, а също видях, че ми е объркала и мястото на издаване на лична карта. Уж като й я дадох гледаше... Според вас да ходя ли за ново, въпреки, че ми е късно в понеделник или няма да има проблем с така написаното медицинко?

# 574
  • София
Питай като го даваш, при нас нон стоп бъркат, преди беше АД, сега е ЕАД

# 575
Не би трябвало да има никакъв проблем. Медицинското удостоверява здравен статус. А никое от несъответствията не влияе върху декларираното здравословно състояние.

# 576
Много ви благодаря. Притесних се, защото ми звъннаха в последния момент да издам необходимите документи за назначаване предварително и да ги изпратя сканирани, от днес за утре, а личната ме прие  вчера последна без час и в понеделник, за да коригираме, няма свободни часове, а трябва да ги изпращам, а оригиналите ще занеса на място.

# 577
На мен досега на никоя работа не са ми разглеждали какво пише в медицинското.  Давам им го и даже пред мен са го прибирали в папка с моите документи, никой не чете. Да се чуди човек тогава защо го искат, така де заради евентуална проверка най-вероятно.

# 578
От службата по трудова медицина го гледат, за да издадат заключение, което се прилага пак в досието.

# 579
Моят ЛЛ даже не попълва име на работодател, каза на място да се попълни, за да няма грешки.
Важен е здравния статус.

# 580
Благодаря!
Ще представя това, пък ако има нещо, ще ходя за друго. Надявам се да няма проблем.

# 581
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Благодаря!
Ще представя това, пък ако има нещо, ще ходя за друго. Надявам се да няма проблем.
Ако е написала ЛЛ "ООД", пък Ви трябва "ЕООД", просто го добавете то "Е". Никой не гледа... Спокойно.

# 582
Не бих съветвала да дописва по поръчка официален документ. По-добре да го даде така, отколкото да дописва каквото и да е.

# 583
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Давам го като съвет, защото на мен така са ми давали медицинско - ЛЛ вписва само необходимата медицинска информация и ме оставя аз да си попълня лични данни и данни на фирмата, и въобще съм си дописвала всичко извън медицинската информация.
Не претендирам за компетентност, давам съвет от опит.
Моля, за извинение, ако не е уместно.
Hands V

# 584
Неуместно не бих казала. И аз просто давам съвет. Или по-скоро споделям какъв съвет не бих дала.

Общи условия

Активация на акаунт