Второ дете

• 28 208
  • 971
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Между другото, аз се дърпах за второ. И ако седна да напиша аз какви загуби понесох и компромиси направих за това второ ... Не ми се разваля настроението от сутринта.
Мъжът ми се стимулира да си намери по-хубава работа. И получи наследство като единствено дете.

# 76
Аз имам братовчедка, която е единствено дете. Родителите и са били по 6-7 деца в семейство, живяли са в голяма бедност и предварително са си решили, че ще имат едно дете, за да могат да му осигурят всичко. Но са били абсолютно единодушни по този въпрос. Не знам какъв съвет може да се даде на авторката в случая.

# 77
Съвет изобщо не трябва да се дава за въпроси, които не касаят нас или нашите семейства. Тя знае ситуацията си и човека до себе си и тя трябва да взема решенията, защото последиците след това ще са за нея.

# 78
Съвет изобщо не трябва да се дава за въпроси, които не касаят нас или нашите семейства. Тя знае ситуацията си и човека до себе си и тя трябва да взема решенията, защото последиците след това ще са за нея.

Ами това обезсмисля съществуването на форуми за взаимопомощ, където всеки да сподели аргументи, гледни точки, възможности, лични истории ако щеш. Нали това е идеята - друг да се включи, защото понякога като мислиш сам, не излизат нещата.

# 79
  • София
Ами да попитаме авторката какъв извод си направи от темата?

# 80
С риск много хора да не са съгласни и да ме изядете с парцалите, аз смятам, че крайното решение за броя деца трябва да е повече на жената. Не разбирам и не харесвам мъже, които се дърпат за ВТОРО дете, не за десето, все пак. И да, говоря за някаква разумна бройка, за да не започнат коментари сега, ама тя жената може и 7 да иска. Да, може, но аз имам предвид бройка от 2 - 3 деца, които са сравнително стандартно решение за нашата страна. Не за някакви екзотики. За щастие с мъжа ми сме на едно мнение по този въпрос.
Смятам, че жената има много повече причини да се дърпа за още едно от мъжа, които просто ще трябва евентуално да се понапъне да изкарва повече пари, а в някои случаи и това не се налага. Тук дори авторката е съгласна да направи опит ТЯ да си повиши доходите, така че от горкия мъж и това не се изисква, ама не, на него не му се занимава.

И как Тя ще си повиши доходите - ще работи по 16 часа? За колко време ще си повиши доходите? Нали като роди тези същите доходи ще паднат рязко, поне за втората година от майчинството.
Като свършат и двете години - как ще работи за повишение на доходите с две деца - тях кой ще ги гледа.

# 81
Ами да попитаме авторката какъв извод си направи от темата?
Това вече си е нейна работа. Нашата част е да си представим аргументите. След това изводи, планове и действия си ги прави тя.

Макар че ако парите са проблем, то таткото веднага трябва да започне търсене на по-платена работа.

# 82

Ами това обезсмисля съществуването на форуми за взаимопомощ, където всеки да сподели аргументи, гледни точки, възможности, лични истории ако щеш. Нали това е идеята - друг да се включи, защото понякога като мислиш сам, не излизат нещата.
Разбирам, че сериозно се изживяваш на съветник (когато повече нужда от помощ имаш ти), но мога да те успокоя, че нямам нужда да ми бъде оправадавана нуждата от "взаимопомощ" в теми, в които през мнение пишат основно едни и същи потребители, разписали се вече до втръсване (почти) навсякъде.
А може би трябва да поискаме от модераторите да направят тестове за познания по основни дисциплини и клонове от човешкото знание за участие във форума. Достатъчно ми е да видя дори нивото на грамотност на някои участници, за да си направя съответнитие изводи и за съветите, които могат да дадат.

В личен план, ако искам да получа мнение от страничен на моята ситуация човек, подхождам избирателно на база строги критерии.

# 83
С риск много хора да не са съгласни и да ме изядете с парцалите, аз смятам, че крайното решение за броя деца трябва да е повече на жената. Не разбирам и не харесвам мъже, които се дърпат за ВТОРО дете, не за десето, все пак. И да, говоря за някаква разумна бройка, за да не започнат коментари сега, ама тя жената може и 7 да иска. Да, може, но аз имам предвид бройка от 2 - 3 деца, които са сравнително стандартно решение за нашата страна. Не за някакви екзотики. За щастие с мъжа ми сме на едно мнение по този въпрос.
Смятам, че жената има много повече причини да се дърпа за още едно от мъжа, които просто ще трябва евентуално да се понапъне да изкарва повече пари, а в някои случаи и това не се налага. Тук дори авторката е съгласна да направи опит ТЯ да си повиши доходите, така че от горкия мъж и това не се изисква, ама не, на него не му се занимава.

И как Тя ще си повиши доходите - ще работи по 16 часа? За колко време ще си повиши доходите? Нали като роди тези същите доходи ще паднат рязко, поне за втората година от майчинството.
Като свършат и двете години - как ще работи за повишение на доходите с две деца - тях кой ще ги гледа.

Как авторката може или не може да си повиши доходите, не знам. Нито й знам професията, нито по колко часа щяла да работи. Не е моя работа. Само за сведение доходи не се повишават само с повече работа като количество, а по - скоро има други начини.
Въпроса тук е друг. Че тя е склонна да смени работа, поприще и т.н. и мисли в посока повишаване на доходите, докато мъжът изобщо няма намерение за второ дете и не мисли как да съдейства. Схващаш ли тънката разлика? Искаш дете - мислиш и търсиш варианти.
Не искаш дете - намираш оправдание и казваш "не ми се занимава".

# 84
Да допълня въпросите - с колко % ще си повишат доходите, за да посрещнат още едно гърло? За да има качествено повишение на доходите, трябва човек да вкара ресурс да подобри собственото си предлагане на трудовия пазар. Ако увеличението е 50-100 лв, след 3-4 години като даде детето на градина, няма да й стигнат тия левчета за държавна такава. А тогава и голямото ще има други нужди, няма да минава с песнички на английски в ДГ. Както някой писа назад, то не е още един черпак вода в чорбата и да износва старите дрешки на голямото дете. Ами ако се случат разнополови?
Въобще, учудвам се, че раждали жени не могат да си направят сметката, че зорът не е само 9 месеца носене и после да повиваме кукличката, ами наистина децата трябва да се гледат. По възможност от родителите, не стандартът при 2 деца с повечко разлика - каката гледа малката, да се учи. Тез деца, ако не им направим братя и сестри, вечно ненаучени за живота ще са, значи.
А като отрасне и тая кукличка, ще врънка за трето ли? Щото било енергия, развитие и да не остават със стандартните две?

Последна редакция: пт, 30 ное 2018, 11:28 от Анонимен

# 85
Иза, какво правиш във форума, като нито искаш, нито даваш съвети? Аз лично откривам много полезни за мен неща сред дадените на друг съвети.

# 86
Аз съветвам авторката да бъде по-настоятела, не се отказвай!Лично при мен второто дете ни се роди изцяло по моя инициатива.Уведомих съпружието, че махнах спиралата, искам бебе, имахме вече собствено жилище, нормални заплати.Моето изцяло егоистично желание, беше да възпроизведа красивия си ген:stuck_out_tongue_winking_eye:JoyХахаха, даа, голямата ми дъщеря е копие на баща си, аз пък да не съм по-назад и по-грозна.Ами успях, малката прилича на мен и е красавица.Имам две красиви дъщери, щастлива съм.

# 87
Хайде стига, аз когато родих третото, имах възможност финансово да гледам и 5 деца. Просто такъв е бил момента. После нещата се промениха, но децата пак са си имали всичко. Финанси се печелят, губят, променят и т.н. но се изкарват, стига желание да имаш да работиш. Много съм знаела аз като съм раждала първото и второто какво ме чака. Не съм знаела - трудното идва чак като поотраснат и почнат курсовете и разходите за какво ли не скачат. Няма начин да знаеш всичко от предварително, точно бебетата са с най-малки разходи реално. Или поне за мен, защото аз не се вълнувам от скъпи колички и кошчета и люлки с механизъм. В училищна възраст става интересно, а дотогава спокойно можеш да мислиш как да изкарваш повече. Две деца не могат да сринат ничий бюджет, ако са здрави деца, без специални грижи.

# 88
Иза, какво правиш във форума, като нито искаш, нито даваш съвети? Аз лично откривам много полезни за мен неща сред дадените на друг съвети.
Във форума чета и пиша понякога, не се вземам насериозно, че мога да съм фактор в нечий живот.
Изводи могат да се правят и от теми, които дори са чисто информативни, но ти явно го знаеш Wink

# 89

Не искаш дете - намираш оправдание и казваш "не ми се занимава".

И защо трябва да са нужни оправдания? И какво му е на не ми се занимава.
Не иска и не му се занимава, това са му възгледите. И трябва ли да му се променят заради енергии, продължения, морали и т.н. и т.н. Човекът се вижда кото баща на едно дете, може да има и други стремежи, може да има понятие от устойчиво развитие, всичко може.
По същият начин е нормално да се тълкува ако една жена иска да е майка на едно дете. Трябвали да се оправдава в такъв случай?

Общи условия

Активация на акаунт