Второ дете

• 28 212
  • 971
  •   1
Отговори
# 90

Не искаш дете - намираш оправдание и казваш "не ми се занимава".

И защо трябва да са нужни оправдания? И какво му е на не ми се занимава.
Не иска и не му се занимава, това са му възгледите. И трябва ли да му се променят заради енергии, продължения, морали и т.н. и т.н. Човекът се вижда кото баща на едно дете, може да има и други стремежи, може да има понятие от устойчиво развитие, всичко може.
По същият начин е нормално да се тълкува ако една жена иска да е майка на едно дете. Трябвали да се оправдава в такъв случай?

А жената трябва ли да се оправдава, че иска още едно дете?
На "не му се занимава" са му много неща, защото това показва отношението му към жената, тъй като тя много ясно е дала да се разбере, че за нея е важно да има още едно дете! За него явно не е важно какво иска тя...
В случая няма значение дали аз или ти искаме 5 или 10 деца. Или някой не иска въобще. Проблема, е че те двамата не са единодушни по въпроса. Очевидно за да останат заедно някой трябва да направи компромис. Защо да бъде тя?

# 91
Ами да, хубаво е да може да формулираш в 2-3 смислени изречения защо НЕ искаш повече деца. Дали ще е защото искаш да си композитор-пътешественик или просто защото те мързи.

Не че нещо, ама мързелът в тоя форум е недолюбван:)

Ако за жената е важно у дома да се случват навременно дребните ремонти, а мъжът "не му се занимава"  - какво правим тогава? Някои неща просто се правят, защото са част от живота.

# 92

Не искаш дете - намираш оправдание и казваш "не ми се занимава".

И защо трябва да са нужни оправдания? И какво му е на не ми се занимава.
И аз това щях да питам.

А жената трябва ли да се оправдава, че иска още едно дете?
На "не му се занимава" са му много неща, защото това показва отношението му към жената, тъй като тя много ясно е дала да се разбере, че за нея е важно да има още едно дете! За него явно не е важно какво иска тя...
Жената иска нещо, което
1. Той не иска
2. Ще промени живота на всички - на мъжа, който не иска, на детето, което не разбира. Сал една майка, щото ей-така, искала.

Нейните доводи какви са точно и какво търси с този мъж при такова разминаване по важен въпрос? Защо той да прави компромис и с какво точно? 

Последна редакция: пт, 30 ное 2018, 11:36 от Анонимен

# 93
  • София
...
Ако за жената е важно у дома да се случват навременно дребните ремонти, а мъжът "не му се занимава"  - какво правим тогава? Някои неща просто се правят, защото са част от живота.

# 94
Ако финансите са драма, децата може да са стимул да се огледаш, размислиш, да действаш по-комбинативно и да намериш източник.

А я си представи, че не искам да опъвам като вол цял живот, а харесвам по-лежерно съществуване. При такъв начин на живот ще отгледам едно, но не и повече. Та според теб трябва ли да изменя на същността си, за да имам много деца, понеже така трябвало?

И аз искам да питам кое е това "всичко". Да гледаш малкото бебе като цар-модна икона, стил Platinum Babies? да му дадеш къща, кола, вила, да не се мъчи само да си ги изработи? Кое е "всичко"? Едва ли ще режете филията на две, 21 век сме, градска среда, не е военно време.

А защо свързвате даването все с имоти, парцалки и глезотии? Нима няма други неща? За да го научиш да работи с компютър, да кара колело, ски, кола, ролери не струва ли пари? Но това е инвестиция в бъдещето. Ами пътувания? Как може едно дете да намери себе си и да реши какво иска, ако не се е поразходило по света да види? Ами образованието? Доброто такова да не е безплатно?
И не ми повтаряйте, че като получи нещо наготово детето нямало да направи нищо само. Например ако купиш на детето си яхта ще му дадеш шанс да се докаже като преплува океана, което иначе не би могло да направи. И детето ще си понесе трудностите и лишенията, няма да лежи на яхтата. Това беше хипотетичен пример, но мисля, че идеята е ясна.

За мен лично всичко означава съвсем нормален живот, с покрити базови нужди, от време на време някоя глезотийка, 1-2 извънкласни занимания и сравнително добро образование. Не визирам пълно лишение или абсолютно изхвърляне в нито едно от изброените. Ако мога да дам жилище, ще е бонус.

А защо само сравнително добро?  Защо не отлично? Питам само.

# 95
Кога съм говорила за "да опъва като вол"? Има и други начини за изкарване на повече, без чак толкова опъване.

"За да го научиш да работи с компютър, да кара колело, ски, кола, ролери не струва ли пари? "

Струва по-малко, отколкото си мислиш. Повечето неща, на които едно семейство може да научи детето, впрочем са безплатни или струват малко. 

# 96
Мъжете нямат такива количества естроген в кръвта, че да изпитват същото "неистово" желание за деца като жените.
Цял живот съм със завишен естроген, но никога не съм изпитвала потребност от деца. Родих на 25, водена от разума, бях срещнала голямата си любов, той също влюбен в мен, живеехме заедно от 7 г., имахме брак от 2-3 г., отговорен като човек и т.н. Ако не бях родила тогава може би след време щях да усетя потребност, но тъй като вече я бях задоволила, така и не я усетих.

Ами да, хубаво е да може да формулираш в 2-3 смислени изречения защо НЕ искаш повече деца...
И какво като го формулирам? Чета причините защо другите искат повече деца, но не важат за мен, съответно приемам доводите им, но не мога да ги осъзная като реални причини за себе си, защото виждам всеки ден примери, че това, което пишат не е вярно.
Ти, например, защо не се занимаваш с дребните ремонти? Щото не те влече, нямаше желание. Същото и с децата. Не за всяко нещо трябва да има причина, за да не го искаш.

Иначе моята основна причина да не искам повече деца са бременността и раждането. Здрави и прави жени си заминават за секунди, а другите им деца остават без майка. Не съм чак такъв фанатик, че да не излизам от нас и да не правя нищо, има неизбежни рискове, но съзнателни не поемам откакто станах родител.
Но най-важната е, че просто не изпитвам нужда. Да, чудесно е да съм майка, затова съм. Но дотам.

Парите и имотите никога не са били фактор, нито времето, имаме за цял отбор бебета, нито съм се юрнала да водя по допълнителни дейности, дори едното си дете.

Последна редакция: пт, 30 ное 2018, 12:03 от Не се сърди, човече

# 97
След всичко написано - в двойката нещата много по-силно се усещат, не е нужно да се обосновават с доводи и аргументи - искам, не искам. Просто знаеш, мнението на партньора - разбирате се от половин дума, а дори и без думи след определен момент.

И когато вижданията ви за живота, децата, парите са различни, то просто, какво да се коментира ... за мен такива двойки са обречени на пълно нещастие, поради разминаване в ценностите.

# 98
  • Варна
Да, може и отлично, Черна станция. Просто съм реалист и си давам сметка, че е по-добре да искам умерени неща и да ги постигна, отколкото да си навия на пръста фикс идеи и да се терзая, ако по лошо стечение на обстоятелствата не мога да ги осъществя. Надявай се на доброто, но се готви и за лошото, това е хубава максима.

Очевидно за да останат заедно някой трябва да направи компромис. Защо да бъде тя?

Защото след нейния компромис съществени разлики в семейния им живот няма да настъпят, но след неговия ще, и то големи.

Аз не разбирам защо някой трябва да дава сметка на другия, че и с обяснения и фермани. Човекът просто не иска, не е длъжен да си обосновава нежеланието в пространни разговори. А и насила няма как да го накара авторката, така че нещата май клонят към компромис от нейна страна.

# 99
За мъжа се омъжваме, ама главната цел на брака са децата, не да го галиш по главичката и да му е комфортно. Не знам, аз бих загубила уважение към мъж, който не е готов да се включи с колкото деца искам аз, а ми дава някакви доводи, че не иска.

Да не искаш деца значи да се страхуваш от живота. Да искаш да ограничиш бройката. Разбирам го, на 39 е все пак, може да се е поуморил, макар че от какво ли - едно дете, някаква там работа...жив да го ожалиш здрав и прав мъж.

Ти пък за мен си върховната егоистка (според постингите ти). Аз да съм ти мъж, да съм те изритала отдавна Twisted Evil Говориш за напъване, ама все донорът трябва да се напъва и да се чуди как да печели повече, а не ти. Теб ти дай само да искаш. А сега и това "колкото деца искам аз", егати егоизма. Ти съпруг ли имаш или феодален крепостен??? Какъв е този брак, дето единият иска и натяква, а другият трябва да козирува? Аз пък бих загубила уважение към мъж, търпящ жена като теб, честно казано Mr. Green

# 100
Защо насила , кой здрав, прав мъж ще откаже секс?Пък ако стане бебето, да се стягат за още радост в семейството.
И защо я овиквате Сирената?Малко звучи като "гроздето е кисело"Stuck Out Tongue Winking Eye

# 101
Секс=бебе?
Това в кой век Simple Smile

# 102
  • София
Децата са доста лично нещо и усещанията за деца, да имаш или нямаш, са строго индивидуални... Thinking
Как беше лафа "детето е като татуировка на лицето, трябва да си сигурен че я искаш" и е така де... точно...
Обче е по - честно да кажеш, че не искаш, а не да го създадеш/ родиш и да не се грижиш за него или да не го обичаш, да ти тежи.... има и такива... ( мен от това повече ме е страх) от изоставени деца...даже не физически, морално и емоционално изиставени има много, дори във на вид "добри семейства"
Може да съм чувствителна на темата, понеже освен моите 2 деца, гледах дете което беше изоставено от майка си... тя беше жена , тогава към 27 годишна, с 2 магистратури и владееше 3 езика, жена с много претенции беше и още е, беше млада, мързеше я да работи обаче, да поеме отговорност, изплаши се, избяга, остави детето на 2 години... беше майка по Скайпа (после дълги години)... Добре че бащата  на детето беше на място... и аз , бабите,..... жените около нея.
Та затова, ако искате деца, е добре да е обмислено , желано, и да се посветиш, даже не е до пари, до любов е, и надмогване на егоизма. толкова. Друго няма !  

Последна редакция: пт, 30 ное 2018, 12:58 от Yangdze

# 103
Защо изобщо трябва да се аргументираш защо искаш второ дете. Все едно тия дето искатв да си останете с едното може да се аргументирате защо го искате. Аз имам едно дете и то от много скоро, но бих родила и второ и трето - ей така, защото имам любов за даване и защото не отказвам да я получавам. Финансово не би ми било проблем да отгледам три и с моментните си доходи, а за вбъдеще смятам, че и моите и на съпругът ми ще се повишават, защото сме така да се каже в началото на професионалния си път. Твърдя, че дете може да се отгледа стойностно и без толкова ммого пари, за което постоянно говорите. Абсолютно смело го твърдя, защото около мен имам достатъчнп примери за успешни хора, които са живели по-скромно, но са били обичани вкъщи и обратното. Ако сте с едно или две деца каква ще е разликата финансово да ги заведете на море? Колко повече ще дадете за играчки? За образование колко толкова ще дадете повече, като и без това 90% от вас с няма и едното си да запишете в Американския колеж.
Парите са супер малоумно оправдание, честно! Смятам, че просто не ви се занимава 🙂
П.п. Не смятам за редно определението обаче “ние като умрем брат му/сестра му им е най-близкия човек”. Предполага се, че когато родителите ги няма децата вече имат свои половинки - мъже, жени и това са им най-близките хора. В България обаче ни е малко трудно май да оставим децата ни да пораснат и да имат собствени семейства 😉

Последна редакция: пт, 30 ное 2018, 12:29 от Millster

# 104
  • Варна
Да бе, той мъжа щото толкова е загубен, че няма да усети жена си, ако му налети с идеята да го "изнасили" за да прихване.

Общи условия

Активация на акаунт