През теза, подлог и катет СЕДМОКЛАСНИКЪТ върви напред

• 48 926
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
При разлика на оценката от диплома и НВО, повече от единица, има нормативен документ, който указва начина. За обратното не съм чула. Поправете ме, ако греша.
Няма нормативен документ, който да обвързва годишната оценка по предмет с оценката от НВО при определена разлика. От тази година няма и оценка по шестобалната система от първия модул на НВО.
Досега беше така:
(5) Оценката от първия модул на всеки от изпитите от националното външно оценяване по ал. 1, изразена с качествен и с количествен показател, се отразява в училищната документация като текуща оценка по съответния учебен предмет.
Вече е така:
(11) Оценката на ученика на всеки от изпитите по ал. 6 и 7, както и на изпита по ал. 8, в случай че е положен, се изразява като процент от максималния брой точки и се записва в точки.

# 241
  • Варна
Аз пък точно обратно, смятам, че трябва всеки учител да има малко повече свобода. Така или иначе на матурите става ясно кой как е преподавал.

Точно в София и в по-големите градове въобще не става ясно как е преподавал учителят според мен. При огромен процент деца, посещаващи школи и уроци извън училище, какво показват матурите? Това, което е учено в училище? По скоро матурите показват знанията на децата, като при някои деца има и знания,получени в училище.

# 242
И при моята госпожица класното по БЕЛ мина и е било само ОЛВ, нищо друго. В училище досега не са правили преразказ, само ОЛВ, нито пък им дават тестове по формата на НВО. Тя е със самочувствие, че знае, но е в слаб клас, така че чакам първите ПИ февруари месец, да се ориентирам. На КМС, на което се яви не се е представила добре, по нейно мнение, но видимо не е притеснена от това - били им дали материал, който още не са взели - за бизнес и работа. Казах й, че вероятно са го учили и в 5 и 6 клас. Засилила се е и на олимпиади да ходи......

# 243
  • Разпиляна във въображението
Много неприятно с пощата. Аз я ползвах за пробните изпити и гледах да изчезвам по-бързо от страх да не затрия нещо по невнимание. Може да се ползва и старата такава. Да си призная, че не заглеждам много материалите по-стари от година две, защото нещата постоянно се менят.

# 244
  • Sofia
didorani, Revolving Hearts това от зодията ли е Grin
Аз да вметна, че даже не му беше подчертано 7х7=14 за грешка в тази задача, а един знак при прехвърляне, който е правилен. Той затова ми вика "мамо, провери ми тази задача, че нещо май аз съм прав в знака".

Силно се надявам учителите в 7-ми клас да са не режат децата на инат. Нашият е лигоч, пуска майтапи в час и не е трудно учител да му вдигне мерника. Говоря му, обяснявам му да е най-прилежният, най-хрисимият, че ако го набележат и му намалят оценката заради поведение, целият ни труд ще е на вятъра...

По английски език така стана - с настоящата преподавателка беше до 5-ти клас и ѝ беше любимец. Тази година е пак с нея, подходи тя с любов към него, на състезание иска да го праща, а той не спира да прави мистър Бийн-ските маймунджалъци, които забавляват класа 6-ти и 7-ми час в понеделник вечер. Е, сега вече не ѝ е любимец. За да не ѝ пречи в часа, го товари с много и сложни упражнения и вече нашари оценките, не са само 6, както беше свикнал по този предмет.

# 245
  • София
Вилиан, браво на детето и на вас като родители!

Светкавица, напълно съм съгласна - детето трябва да има отдушник.
Много ме учудиха родителите на приятелка на дъщеря ми, които тази година я отписали от танците, на които ходи, за да не се разсейва. То пък само учене ли да е? Моята ходи на балет за удоволствие, не съм си и помисляла да я спирам. В началото на годината  ходеше 4 пъти седмично, но сама ги намали на два.

Това МОН-ско съобщение от кога е?

# 246
Моят син ходи на школа по китара. Децата се готвят и явяват на олимпиади, той се чуди какво да облече за концерта, в края на тази седмица е. Не е чак толкова добър, но свири със страст и за удоволствие. Отнема доста време, но не ми дава сърце да го спра, макар да не е ученолюбив.

# 247
И моята прави същите грешки от невнимание - объркани знаци, изчислителни грешки, непреписана част от израз... Не знам вече какво да я правя, решава задачите, но почти няма тест без грешки от този сорт. До миналата година учителят й правеше забележка, вече и той се отказа. 🤔

# 248
  • София
Моят син ходи на школа по китара. Децата се готвят и явяват на олимпиади, той се чуди какво да облече за концерта, в края на тази седмица е. Не е чак толкова добър, но свири със страст и за удоволствие. Отнема доста време, но не ми дава сърце да го спра, макар да не е ученолюбив.
Светкавица, и моята щерка не "изпуска" китарата, днес е на прослушване за концерт в училището следващата година. Дори ми се струва, че китарата повече я вълнува от матурите  #Cussing out
Освен да им спретнем един дует на двамцата и да ги засилим съм музикалното  dance

# 249
  • София
Вилиан, поздравления за младежа! Пожелавам му още много успехи!

И аз смятам, че е много важно да имат отдушник. По тази причина, тази година решихме да махнем английския, но тенисът си остана със същата интензивност. Както тя каза: "Ако ми махнете тениса, мога директно да се гръмна!"

При нас става голяма драма с БЕЛ. Госпожата преподава грешни неща. Девойката се усъмнила, попитала доц. Станчева в школата и тя потвърдила съмненията. Също така, на последния тест има въпроси, които не е преподала преди това. Има и изказване: "На курсовете не са ли ви го преподали?" Не знам как да подходя в ситуацията. От една страна, идва ми да отида и да вдигна училището във въздуха, но от друга, това само ще озлоби въпросната "преподавателка". Чувствам се в безизходица.

# 250
Светкавица, и моята щерка не "изпуска" китарата, днес е на прослушване за концерт в училището следващата година. Дори ми се струва, че китарата повече я вълнува от матурите  #Cussing out
Освен да им спретнем един дует на двамцата и да ги засилим съм музикалното  dance

Давай да ги запознаем!  Sparkling Heart

# 251
Моята госпожица днес е на олимпиада по БЕЛ. По отношение на тъпи грешки и разсеяност е шампионка. Решава трудните задачи и бърка лесните.Така че anik и Didorani , явно е от влиянието на зодията и звездите:kissing_smiling_eyes:
За допълнителните дейности, рязко ще ги намалим от януари, поне наполовина. Ходи почти всеки ден на нещо допълнително пеене, танци и театрално. Светкавица и  звездица, моля  включете я и нея към дуета китари, да стана трио,тя може да пее и танцува! Heartbeat

# 252
  • Sofia
Светкавица и  звездица, моля  включете я и нея към дуета китари, да стана трио,тя може да пее и танцува! Heartbeat

Квартет с нашия китарист - загърбил е и компютър, и плейстейшъни, всяка свободна минута е на китарата.

etomira, направо не знам как да реагираш. И нашата нова по БЕЛ (втора седмица е) допуска грешки. Викам на синковеца - трай си да не ти вдигне мерника И тя. Ще учим правилно в къщи, на школа и урок... От тези там само 6-ца ни трябва Weary Много е жалко, че е така, но аз съм вдигнала ръце.

Ако ви публикувам тук класната на дъщеря ми в първи клас с колко правописни грешки пишеше....На втория ден от втори клас я преместих в кварталното ни училище, не можах да преглътна тази да ми учи детето, че и да го возя всеки ден в друг квартал за ТАКОВА образование. При напускането не се стърпях и казах на заместник директорката Rolling Eyes Още една майка си премести детето по същата причина. Жалко е, че вместо да решим проблема, бягаме от него, но както каза зам.директорката "какво да правим, знаете ли колко е трудно с кадрите". А то паралелка с немски език, платена....

Пак се отплеснах Relaxed

Последна редакция: вт, 11 дек 2018, 12:31 от aniK

# 253
  • Пловдив
Нашата класна по БЕЛ мина-първи модул на НВО и характеристика на герой! Изобщо ги побърка от писмени изпитвания по формата на НВО, преразкази поне по един път седмично...натрупал е десетина оценки. При нас смело мога да кажа, че няма нужда от допълнителни уроци, нооо аз го държа на такива, само заради домашната, която дава госпожата и която той изпълнява. Така поне се упражнява доста, което иначе сам няма да направи. Всичко се кара по най-тънкото съпротивление, но пък иначе учи по всичко, не мога да се оплача. Тренираше футбол, но след края на първия полусезон, преди няколко седмици сам се отказа, защото с всекидневни тренировки и мачове в събота или неделя, прецени че  не може да се справя. И аз виждам, че сега е доста по-спокоен. Друг е въпросът колко по-концентриран е!
Що се отнася до пощата, надявам се че е било случайно!

# 254
  • София
Идеално, квартет китари звучи прекрасно.  Sunglasses Ще си имаме и една танцьорка  Laughing
В края на сагата в 7 клас, ще си спретнем едно парти с китарен концерт    bowuu
Etomira, много неприятна ситуация. Дано успеете да излезете от ситуация.
Може би в този случай правилния подход е да не се разчита на знания от училище а да се наблегне извънкласно да се навакса... А заяждане не е необходимо,нито обвинения, по-скоро там само оценката ще е основната Ви цел и сокротце соблаго.  

Общи условия

Активация на акаунт