През теза, подлог и катет СЕДМОКЛАСНИКЪТ върви напред

• 48 902
  • 748
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Отзивите от КМС при нас бяха намусено: "Не знам, уморена съм, постарах се".
Чак ми дожаля за нея до 12:30 на КМС, в 13:30 се прибра, хапна, почина малко и в 14:30 потегли за курс до 19:00. Ще се прибере в осем вечерта Sad Ама учителката им по математика настоя за това КМС.

# 151
  • Варна
И при нас положението е същото след КМС. И синът ми използва
същата дума - налучквах на някои задачи. За първи път след толкова състезания. Беше доста нервен и изобщо не му се говореше. Сега е на гости при приятелче. Дано му мине!

# 152
Послушах съвет на математик че КМС е подходящо и реших да го запиша.
 Той се прибра смазан."Нищо не направих , писах но нищо не направих, имаше задачи които не разбрах.... "
След като не са им дали задачите по спомен ми обясни какви са били и наистина имало е от работа, беше редно да ги съобразят с изучения материал.

# 153
  • Варна
http://smb-pleven.com/?page_id=207
Тук има задачите.

# 154
  • Разпиляна във въображението
И аз преди малко отворих задачите + отговорите. Изпуснах срока за записване така че утре сутрин с лист, химикал и часовник ще ги започва.

# 155
Задачи от работа се решават и в шести клас в уроците за Моделиране с уравнения от вида a . x = b, a ≠ 0.
А и все пак това е състезание

# 156
  • София
Мерси за отговорите. Моята си носеше листа и е събрала около 40-45т. Не мога да преценя какво е писала по последните задачи, но е оплескала първите.

# 157
  • София
.

Последна редакция: сб, 08 дек 2018, 23:21 от звездица

# 158
# 159
  • София
И ако си купиш 3 ваучера, ти дават 4-ти безплатен Wink Можем да ги побъркаме от ПИ тия деца Grinning
В интерес на истината се замислих дали да не се възползвам, но факта, че са в един ден (четвъртък или неделя) и БЕЛ и МАТ ми се струва доста натоварен. Трябва да е някоя ваканция, че да не е на курс и на училище.

# 160
  • София
но факта, че са в един ден (четвъртък или неделя) и БЕЛ и МАТ ми се струва доста натоварен.
Само в неделя - всяка 2-ра и 4-та от месеца.
Синът ми в неделя си има курс и няма как да ги пробвам.

# 161
Добро утро! Има ли тук родители, които буквално се борят с децата си за постигане на резултати? Моят син от ученолюбив и държащ винаги да бъде пръв се превърна в тотален мързел, който въобще не се интересува от нищо, освен от компютърните игри. Днес например отказа да отиде на пробен изпит по математика (не ходи на курс) и заяви, че трябва да го запиша, защото нямало да се представи добре. А е в математическа паралелка и в началото на годината ме убеди, че ще се справи сам. На пробния по български има 72 точки. Направо съм отчаяна вече. След всичко не мога да го оставя той да решава, залогът е твърде голям и няма връщане назад. Някой може ли да ми даде съвет?

# 162
  • София
Тони, и моята щерка го удари на тотален мързел. По всичко и постоянно! Беше в група по бел, смених с индивидуално, по математика трябваше да е индивидуално, оказа се, че са 8 деца на 2 чина, смених с индивидуално. И вкъщи нищо не поглежда. Сменям програмата и сядаме да учим заедно, като в 1ви клас.
Кривото е, че не знае какво иска да учи ( то кой ли знае на 13), т.е. трябва да търся среда, което е доста трудно..., А и осмокласникът ми създава грижи, ще търся да го местя 2я срок...

# 163
Не мога да седна да уча с него. Той тотално отказва дори да ми разкаже урок. Не знам как да го накарам да се трогне поне малко. Съжалявам, че и при вас е толкова напечено, особено и с проблемите на сина ти. Той къде учи, че ще го местите? Аз имам и по-малко дете, с него за момента поне всичко е наред, но пак се чувствам луднала.

# 164
  • София
Тони, едва ли има някой 13год. на който му се учи. Усещат, че порастват, пред тях тъкмо се открива един нов интересен свят, пробуждат се чувства и.... в това време се появява майка ти да те пита дали си си написал преразказа.
Много неподходяща възраст за такова изпитание като НВО, но трябва да минем през него. Няма как. Електронните игри действат като наркотик-колкото повече играеш, толкова повече ти се играе. Аз бих ги забранила или ограничила до някакво споразумяно с детето време. Трябва да се прояви твърдост. На мен ми се налага всеки ден с цената на много нерви и от двете страни.
Може би е прав, че не се нуждае от допълнителни уроци по мат, щом е в мат. паралелка, но за да сте сигурни и спокойни, трябва да отиде на пробен изпит, за да сверите часовника.

Общи условия

Активация на акаунт