През теза, подлог и катет СЕДМОКЛАСНИКЪТ върви напред

• 48 903
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
  • Sofia
Аз мисля, че вече им се е събрала много умора, най-вече психическа, но и физическа. Всички с нетърпене чакаме ваканцията, дано не им дадат много домашна, за да починат качествено!
Аз се старая да внуша, че матурите не са края на света, колкото са по-спокойни, толкова по-добре.

# 166

Може би е прав, че не се нуждае от допълнителни уроци по мат, щом е в мат. паралелка, но за да сте сигурни и спокойни, трябва да отиде на пробен изпит, за да сверите часовника.

Точно за това настоявах за изпита, но не мога насила да го завлача. Ограничаването на компютъра е много трудна задача със спорен ефект, но и това ще направя за пореден път. Знам, че на малко деца на 13-14 години им се учи, но пък не са малки, за да разберат, че в живота човек не прави само каквото желае. Аз не смятам, че той е насъбрал толкова умора, защото ако учи общо половин час на ден и смята, че е много. Това е крайно малко, още повече че и оценките му тръгнаха надолу. Не знам, много ми се отразява на психиката. Матурите не са края на света, но пък са доста важни и според мен има значение къде ще попадне след 7 клас...

# 167
Ами и на моето момиче не му се учи. До миналата година самата старателност. Не се кара с мен, много е мила, уж разбира като говорим и после се разсейва. Май се стресна от резултатите на пробните, особено математиката, но ще видим... За сега приоритет са пеенето и театралното, приятелките и момчетата. След Нова година значително ще намалим артистичните дейности.

# 168
Това че не им се учи го разбирам, обаче имам въпрос.
Какъв е обема домашни по предмети от училище и от уроци. Не само БЕЛ и математика, а всичко общо? 

# 169
Синът ми отделя максимум по 10 минути по предмет. Според мен ги претупва, а и на един преразказ от курса имаше такава рецензия - че е много повърхностно и непълно. Rady, колко точки получи дъщеря ти на пробните изпити?

# 170
Tony, по БЕЛ 79 с чудесен преразказ и теза, но куп елементарни грешки от недочитане и липса на време. По математика, шок 40 точки и тя не знае как са толкова, днес ще видя работата и, никога не е имала проблеми с математиката, винаги се е класирала на втори кръг олимпиади, очаквах поне 60,колкота и да са по-трудни пробните на Междучасие от НВО. Тя и работи бавно, при достатъчно време резултатите са и добри, затова трябва да решава, да добие рутина.

# 171
И на моето дете не му се учи, ама никак. Но в неговия случай това не е новост. Не си отбелязва и дамашните, заради което има големи проблеми. На инд уроци е по Бел и мат, но нещата вървят доста лежерно там

По всички предмети има много за учене. По АЕ повечето деца ходят на курсове дори през лятото и са много напред. В резултат и като не пише редовно домашни, той от 5 слезе на слаби оценки. Откровено, не ми се дават и пари за АЕ, но очевидно трябва, за да стигне нивото на учещите предварително. Защото учителите не учат децата, а гледат какво са научили някъде си.

По география не бях поглеждал а учебника до оня ден. Ами то едни шарени, едни чудеса и факти, изсипани като с чувал. Писано какво ли не, а коя е столицата на Германия-на една сбутана картинка

# 172
  • Sofia
~Tony~, не си сама Kissing Дълго е да разкажа и ние през колко етапа минахме докато най-сетне сме постигнали някакво примирие - почете, почине си, попише, почине си, всичко е под минути. Обаче аз работя от къщи - пред очите ми е постоянно. Понеже е втора смяна, до обяд само с него се занимавам - ВАРДЯ да учи и пише. Изпусна ли го от поглед, ще претупа нещата, после го карам пак да ги прави, но това не става без скандал. Пък той вече лонгур, мустаци наболи, гласът възмъжал - не мога и да го заплаша да го нашамаря за сефте на дърти години Grin

Ние влизаме в нова схема с школа и уроци, но чакам той да реши окончателно след днешното занимание. Не му харесва БЕЛ в школата, ходи и на урок, където учат доста по-интензивно. От друга страна пък по случайност вмъкнахме урок по Мат, който му хареса  и иска да ходи И там....

# 173
  • Варна
Това с онлайн пробните ми изглежда добра идея за местата, където още не се е развила добре този вид дейност. Ходенето на пробни в нашия случай ще е да е свикне с обстановката и формата и за да се види къде се намира спрямо останалите. При нас започват към февруари май, ще потърпим дотогава, и без това преместиха изпитите по-късно, ще трябва да останат сили и за там. А и самото явяване си е време, което трябва да се отдели. Иначе девойката вчера беше на олимпиада по БЕЛ, другата събота -по мат. И двете госпожи настоявали да се яви, та нямало как според нея, трябвало да отиде. Подготовката си върви при нас, без да е особено напрегнато, пестим сили и двете засега. Laughing Със сигурност може и повече, но засега ми е по-важно да е спокойна и уверена, и ако може да реши какво и се учи занапред, ще е добре. Засега знае, че не иска немски. Аз ще се опитам да си спестя истериите около кампанията, засега ми се получава.

# 174
  • София
Здравейте, момичета,
Качих в пощата пробен по математика от днес на пчмг. Не можах да изтрия отговорите от телефона, за което се извинявам. А и предполагам, че някои не са верни, но се надявам повечето да са такива Simple Smile

# 175
Благодарим Flowers Hibiscus
Уф, този мързел...мъчи всички ни..
Умора се е натрупала в трудолюбивите деца, при моя мъзел не виждам умора, та ваканцията ще решава задачи и тестове, и мисля да му дам да преписва тези. Трудно ми е да го надзиравам ежечасно..хвърча на две работи..но все пак гледам да не го оставям..Не е за състезания, още рутинни неща греши..

# 176
Съвсем нормално е да не им се учи. Честно казано и на мен никак не ми се учи, а работата ми е такава, че няма как. Засега мога да кажа, че моята ходи с голямо желание на школа. Ние пък сменихме индивидуалните уроци по БЕЛ с школа. По математика също се занимава много. Обаче, друг е въпросът дали и какво влиза в главата й. Вчера беше на олимпиада по БЕЛ, гласи се да ходи и по математика. В училище не всичко е розово, даже хич. По БЕЛ трудно ще изкара шестица, много работа трябва. По математика й е по-лесно. По другите предмети е доста шарено - от всичко има Simple Smile Аз тази година изобщо не помагам. Опитвах по БЕЛ, ама не ми издържат нервите. По английски, когато попита, съм насреща, по химия един-два пъти нещо обяснявах и това е. Освен всичко, цяла година ще са втора смяна, а тя сутрин има уроци. Учи вечер, след училище. Сама се организира кога какво. Не мога да я натискам за максимума по всички предмети. Ей такива работи. Дано нещата вървят добре за всички.

# 177
Благодаря на всички за отговорите, много са ми полезни. Всъщност на тях общ успех не им е нужен, нали? Класирането е на база резултата от матурите и евентуално оценки по 1-2 предмета, в зависимост от училището?

# 178
  • София
На никой не му се учи, това е ясно. Моята дъщеря е бъзлива и затова прави нещо, но или умът ѝ е на друго място, или претупва нещата и от това страда качеството. Другото е умората - човек не може да е по 8-9 часа на ден, непрекъснато на макс. концентрация.
След вчерашното КМС се оказа, че модулите от 6 клас са ѝ тъмна Индия, а и координатната система - не можела да запомни кой квадрант къде е и кое се казвало абциса и кое ордината. Та малко ще се наложи да навакса през ваканцията.

Тони, ситуацията с твоя син, ми напомня на тази с моя (макар, че той е 3 години по малък). Единствените ефективни действия са ми подобни нa тези на  AniK. Аз работя от вкъщи и контролирам. Наказанието без комп. не действа при нас, действа поощрението с комп. Пише половин час, давам някакво време за игра на комп-а. После задачи: ако ги реши без грешка знае, че ще има по-дълго време за игра, отколкото ако допусне грешка. Доста често ме бойкотира. Казва НЕ и толкова. Нито наказания го плашат, нито иска награди, нито заплахите ми и сърденето ми. Не му пука - той е безстрашен Wink В такива случаи гледам да сменя вида на ученето от зубрене сменям на тест с ограждане или от писане на четене...абе каквото се сетя. Ако успея да се овладея (да не стигнем аз до крясъци, а той до сълзи и сополи) почти винаги се случват добре нещата. Но се искат много здрави нерви и алкохол.

# 179
Доста често ме бойкотира. Казва НЕ и толкова. Нито наказания го плашат, нито иска награди, нито заплахите ми и сърденето ми. Не му пука - той е безстрашен Wink

Все едно описваш моя син. Но при него не действа и това да има време и за учене, и за игри. Има доброто желание да спази всичко, но седне ли на компютъра, става друг човек и ученето отива в трета глуха. Знам, че няма да помогне, но от утре ще е без телефон и компютър. Нека и той се почувства малко зле в крайна сметка.

Общи условия

Активация на акаунт