През теза, подлог и катет СЕДМОКЛАСНИКЪТ върви напред

• 48 926
  • 748
  •   1
Отговори
# 225
Моята днес е правила класно по БЕЛ - ОЛВ. Все се надявах да е подобие на НВО, за да свиква с времето, което никога не й стига.

# 226
А уточнено ли е преразказ или какво друго съчинение (ОЛВ?) ще бъде втората част на единствения модул?

# 227
ПО БЕЛ 99, 99% ще са две части. И от доста време мисля, че е ясно, че втората част ще е трансформиращ преразказ на неизучаван текст.

# 228
За ОЛ В-Учебник по литература, Просвета 1945гстр 177

Много добре е предадено.
Но си спомням, че поне в моето детство от 5 до 7 клас се редува а олв и преразкази, за да се изглади стилът на писане. Олимпиада и изпит за ЕГ-Олв. Но се трупаше опит.

Пропуснах и аз да поздравя младежа, да има още много победи! Мисля си, че в това напрежение децата трябва да имат отдушник някакъв, нещо друго, в което да се стремят да са добри, нещо в което влагат страст и ги вдъхновява.

Последна редакция: вт, 11 дек 2018, 07:34 от Светкавица

# 229
  • у дома с любимите си хора
Благодаря,Светкавица и Didorani!
Благодаря за поздравленията!Усилията са си на детето,моята работа е само да го подкрепям.Спунк,в Ст.Загора тренира.За съжаление някои от талантливите деца 2004 набор не участваха /не знам дали защото са в 8 клас или по други причини/,за което много ме е яд,тъй като е удоволствие да ги наблюдаваш.

# 230
  • София
Вилиан поздравления за постижението на твоя младеж!

# 231
  • Sofia
Вилиан, браво на детето! Все така добре да се представя в спорта, учението, във всичко! Успех на всички деца, които в тази напрегната година не са спрели да се занимават с допълнителните си дейности!

Много мразех ОЛВ като ученичка и силно се радвам, че досега наборът не са го учили и писали в училище. Учебникът на Просвета е достъпен в електронен вариант (само напомням Relaxed).

Аз снощи нещо много се скапах - от три теста по Мат в училище има три 5-ци. На първия не си нанесъл два от отговорите вярно от черновата в беловата, на втория не знам каква глупост беше, вчера връща третия - скапал една от задачите като на последен ред някъде умножава 7х7=14 SobSobSob А задачата иначе си е бая сложна, решил си я е, но крайният му отговор е грешен. Най-често са му такива грешките - от невнимание Weary Редовно преписва грешно условието, за знак +/- да не говорим. Най-лошото е, че на него му писна - напъва се, решава задачи, умее ги и все нещо е сгафил Triumph Представям си да му остави 5-ца за годината ... (знам, че има време, но не ми пречи да си мисля в черни краски).

# 232
Моето скромно мнение е, че трябва да имаме силата да приемем и 5, и 4, и 3 за срока.

# 233
  • София
Рихан, човек би приел с една идея по-лесно, ако оценяването е реално и еднакво навсякъде. Но тъй като на много места има хора с 6, чиито знания едва стигат за 3-4, то не може да бъде определяно като такова...Затова всеки драпа за 6, и можещ, и не толкова, та поне на старта да е с равни шансове, а после - каквото сам си направи...

# 234
Моето скромно мнение е, че трябва да имаме силата да приемем и 5, и 4, и 3 за срока.

Зависи какви амбиции има детето. Не мога да приема за нормално отлично представяне на НВО, 6-ци по бел и мат, и успех 3.50 в дипломата. Американският колиж, например, имат изискване, диплома над 5.00, ако не се лъжа.

# 235
  • София

Зависи какви амбиции има детето. Не мога да приема за нормално отлично представяне на НВО, 6-ци по бел и мат, и успех 3.50 в дипломата. Американският колиж, например, имат изискване, диплома над 5.00, ако не се лъжа.
Skulpture, по -скоро обратното се случва в България-масово 6 в дипломите и 4-ки на НВО. Това също не ми се струва нормално и е именно, както посочи Русалка, поради различния аршин за оценките в различните училища.

# 236
Твърде субективно е, съгласна съм. При разлика на оценката от диплома и НВО, повече от единица, има нормативен документ, който указва начина. За обратното не съм чула. Поправете ме, ако греша.

# 237
И аз съм на мнение класните да бъдат единни за всички деца и да се правят по едно и също време, а не кой както каквото и когато реши, пък не даде това, дето е рекъл на децата, пък за оценяване се кара на око - имам предвид един отговор по литература, просто лепната една четворка и това е. Та трябва да търся допълнителни учители и да внесат яснота защо, какво липсва, има ли нещо добро в работата, няма ли.

# 238
  • Варна

aniK, и моята прави точно такива грешки, на всички тестове с големи букви ѝ пише "внимавай", изчислителна грешка в края на задачата е често срещана. Мисля, че има време до края на годината, надявам се, че нещата ще се случват с натрупване и втория срок ще има ефект от усилията сега. При нас оценяването и по БЕЛ и по МАТ е като при НВО, режат ги по тестовете за всяка грешчица.
Класното по БЕЛ е другата седмица - ще е като първи модул от изпита. По МАТ остава за веднага след ваканцията, за да са завършили с уравненията и текстовите задачи.

# 239
  • София
Аз пък точно обратно, смятам, че трябва всеки учител да има малко повече свобода. Така или иначе на матурите става ясно кой как е преподавал. Дори си мисля, че е по-добре годишната оценка да не се включва в бала именно заради субективизма. От друга страна съм съгласна, че трябва да има повечко елементи в балообразуването, а не да е само върху матурите....🤔

Общи условия

Активация на акаунт