Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Тормоза в училище и защо се толерира?

 • 14 128
 • 122
 •   1
Отговори
 • Мнения: X
Здравейте,така съм ядосана,че нямаше как да се стърпя да не пусна темата.
Моята голяма щерка е в 6 клас.На последък я гледаме,че става една по свита,говори за преместване в друго училище и тн.като аз си мислех първоначално,че нещо от хормоните,а то какво било.Има един съученик които постоянно я тормозел.След като разбрахме веднага се обадихме на класната и тя от своя страна каза,че ще се погрижи това нещо да престане.Днеска пак.Идва си моята щерка и ми се оплаква„Вдигнаха ме казва на дъската и той започна да ме обижда колко съм тъпа,проста,селянка,че нищо не знам и хиляди други”това нещо както писах се случва в час.Госпожата не е казала абсолютно нищо😬
Направо съм бясна.Утре ще ходим с ММ,ама трябваше да си кажа та да ми олекне😤

# 1
 • Мнения: 156
Точно така! Не оставяйте детето си само в този момент. Нека и директорът разбере какви учители наема на работа. Успех и пишете какво е станало.

# 2
 • у нас
 • Мнения: 5 537
Успех!

# 3
 • Мнения: X
Благодаря ви.Не бих я оставила в това положение само благодаря на Господ,че детето ми има доверие и сподели.Ще пиша какво е станало.

# 4
 • Мнения: 2 615
Знам поне десетина подобни случая - едно, понякога две деца тормозят дори цял клас. Shocked Родителите на децата - пас, директорът и учителите - вдигат рамене.  Sick Проблемът винаги е в родителите. Една позната премести детето си в друго училище, защото на половината клас родителите с мутренски манталитет и смятат, че всички въпроси трябва да се решават със сила и юмручно право.  Sunglasses Както едно време имаше "Чикагото" в София, така и сега има училища и училища. Rolling Eyes

# 5
 • Мнения: X
Да,това,че си правят пас най ме е яд,но не са познали.

# 6
 • Мнения: 45 990
Моите впечатления е, че не се толерира, за разлика от моите ученически години (78 набор съм).
Възможно е този конкретен учител да не му се занимава, но не поставяйте всички под един знаменател.
Успех!

# 7
 • Мнения: X
Абсолютно,не ги слагам под общ знаменател.Има преподаватели от моите години които никога няма да забравя и мога само с умиление да си спомням.Много ми липсват.

# 8
 • Мнения: 514
Такива учители направо са...Mask
Моята класна (12 клас съм) знаеше, че бях в подобно положение преди 4 години и накрая разбрахме, че е супер двулична. Оплаках й се, говорихме и с майка ми и накрая се оказа, че говори на мен срещу другите и говори на тях против мен. Стигнах до там да искам самостоятелна форма, но нямах 16 години и нямаше как. Сдобрихме се с другата страна, после даже излизахме заедно, но беше гаден период и тогава разбрахме, че класната ни не става и трябва да се оправяме сами, щом има проблем в класа.

# 9
 • Мнения: X
Добро утро.Тази сутрин ходихме в училището и направо при директорката.Не беше кои знае колко заинтересована,даже се опита да обвинява щерката,че видиш ли била в пубертет,нищо не давала да й кажат абе е такива неща.Ама моя мъж като взе да се газира и на госпожата и се отпушиха ушите.И при класната ходихме и тя вдига ръменете.Тогава моя още повече се подпали и утре имаме среща с майката на момчето.
Бащата го нямало,майката била сама и тн.И сега като е така дай до го оставим да си правим каквото иска.Чантата й хвърля,телефона й счупи,заплашва да я удря и ние да му викаме браво😤
Да я видя утре аз тая майка на какво учи това дете или го е оставила на произвола.

# 10
 • у нас
 • Мнения: 5 537
Майката вероятно не подозира какви ги върши момчето ѝ. А пък щом е счупил телефона, нека се бръкне да купи нов. Да видим следващ път дали ще има да прави така.

# 11
 • Мнения: X
Майката би трябвало да знае,защото детето се държи по принцип така и други деца са се оплаквали.За телефона нищо не казахме,защо той е бил в чантата когато я е хвърлил,но да ви кажа даже не го и мисля в момента.По важното е да се говори и да се предприемат мерки.

# 12
 • Най-красивата страна
 • Мнения: 12 037
Учителката и директора не могат да направят нищо.Защото нямат права.Вие обаче можете да направите нещо.
Например да пуснете жалба .Директорът ще извика родителите на другото дете.Той друго не може да направи.
Пускайте жалби всеки път,когато детето ви е тормозено.
Разговаряйте и с родителите на агресивното дете.

Проблемът идва от родителите,защото на агресивните деца обикновено им липсва домашно възпитание или има някакъв проблем в семейството .Родителите им пък се правят,че не виждат проблема,защитават ги и правят скандали вместо да вземат мерки.

При нас имаше подобен проблем в предучилищна група.
И след няколко жалби и разправии,на родителите на агресорчето им писна и го преместиха в друго училище.

Последна редакция: ср, 05 дек 2018, 14:12 от -veni-

# 13
 • Мнения: X
Да veni,знам,че не могат да направят кои знае какво.Аз не очаквам чудеса,но нещата няма да оставя така.Ако трябва както казваш ще ги спукам от жалби.Много зависи утре дали тази майка ще се държи адекватно или не.
Притеснява ме това,че нещата могат да излязат извън контрол.За съжаление имаше такъв случай в същото училища.
И едно не ми е ясно,значи някой учители могат да раздават шамари на ляво и дясно,а на такива деца нищо не могат да кажат.Не говоря да ги пляскат,в никакъв случай,просто едно престани или нещо от този вид.Да пресекат това още в началото и да видят тези деца,че няма да бъде тяхното.
Малката ми дъщеря беше в същото училище и я преместихме защото класната не става и тук съм без извинение.Най много и голямата да преместим.

# 14
 • Варна
 • Мнения: 10 493
Бившата класна на сина ми го беше нарекла "клюкар" защото се беше оплакал от тормоз  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт