Азиатска козметика и грим 6

• 46 246
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
Не съм ползвала паралелно корейски и западни. В началото ползвах само water drop skin watchers  и един слънцезащитен не се сещам за малката но корейски /купих и двата от бг сайт/, нищо друго не ползвах, защото исках да залича едно петънце от слънцето, така че спрях всякаква друга която ползвах.
В момента, в който видях, че този крем действа и действително премахна петното ми, реших да се поразровя и да намеря някаква информация за корейската козметика...гледах видеа в интернет, започнах да купувам козметика от един бг сайт...подарих всички кремчета и каквото имах на западни фирми на майка ми и поръчах само корейски.
След което 1г. си я ползвах, след което написах в гугъл корейска козметика и ми излезна този форум, започнах да чета и да трупам повече информация и все повече поръчки Laughing .Ще започвам и декоративната корейска, но искам още малко да понатрупам и изхвърлям западната, аз не ползвам и много декоративна, предпочитав да не ми личи, че съм гримирана.

# 256
Питам, защото все още имам количества качествени продукти, които не искам да изхвърлям - Шисейдо, ЕЛ, Nuxe, etc. 
Shiseido е японски бранд, защо не си го оставиш. Иначе аз не изхвърлям нещо само за идеята. Ако ми харесва си го доизразходвам и така. Според мен няма как съвсем изцяло да се мине на азиатска козметика. Например от декоративната нямам нищо май тяхно. Дори и от бялата си имам любими неща, които нямам намерение напълно да зарязвам. Поне засега..

# 257
  • Zagreb CROATIA

Момичета, ... help ...
Абе тия от Style Korean нямат ли по човешки цени за доставка ? Сложих два подаръчни комплекта в кошницата ( има промоция : https://www.stylekorean.com/shop/pr_listtype.php?idx=83&tag= … CONPURCTEPA0000CT )и ми искат 60 $ 😳 доставка !!!!!  Как да я докарам прилична тази доставка , по един продукт ли поръчвате ?
Явно ти е повече от 2 кг и тогава вече не пощенска пратката, и автоматично препраща към скъпите методи. Поръчвала съм и сетове, и кутия с нормалната доставка (10-14долара)

Благодаря ти,  Viola , че се отзова, и аз така мислех и само 400 г е пакета , но изобщо не ми предлагат обикновена поща ...

# 258
Момичета, линкът към The little book of skin care не работи. Може ли някой ми я прати?

# 259
LOTUS , какво искаш да поръчваш и до БГ ли? При мен я има обикновената, да не е някакъв бъг на мобилното приложение?

Agent Provocateur,
при мен се случи така, че търсих едни маски и попаднах на МарияСерт и (знаете тя как примамливо обяснява Grin) първо поръчах шийт-маски и тестери на Sulwhasoo, Whoo и sum37, малко след това измивните и  охлювените Бентън, защото борех пигментация. Ползвах ги сигурно месец, като през това време четях разни ревюта и гледах видеа, и бях толкова възхитена от видимия ефект само за това кратко време, че направо подмених цялата грижа за няколко седмици. Разпродадох и подарих всичко от западните марки (а имах количества като за една година), защото реално от корейското съм много по-доволна и не съжалявам и за момент.  Важен за това решение беше и фактът, че горе долу всеки продукт, който ползвах има същата или по-добра азиатска алтернатива , но на много по-ниска цена. Както бях свикнала да давам по 200-400 лева за кремове и серуми... Декоративна все още си ползвам западна- държа да видя цвят и текстура. Като стигна до Сеул може и това да се промени, защото съм пробвала няколко техни неща и определено си заслужават  Smile

Последна редакция: нд, 16 дек 2018, 22:21 от Viola Tarakanova

# 260
Момичета, не мога да ви опиша колко се радвам, че ви намерих Simple Smile
Преди почти година се запалих по азиатската козметика и през цялото това време попивах информация само от чуждестранни източници, а така ми се искаше да открия нещо и на родна почва. Докато четях по-старите ви теми почувствах, че съм намерила сродни души, с които да споделя новата си страст Relaxed

Имам въпрос Simple Smile
Колко време ви отне да минете към ексклузивна грижа само с корейски продукти? И колко продължи паралелният ви период с корейски + западни продукти паралелно?
При мен стана от раз, защото нищо от това което имах досега, не ми вършеше работа. Преди години ми се отключи много мъчително хронично кожно заболяване - себореен дерматит. Ходих при няколко дерматоложки, които ми скъсаха нервите, здравето и портфейла, докато си играеха на налучкване без особен резултат. Ядосах се и тръгнах сама да експериментирам по родните аптеки. Накрая, в пристъп на лудост, си поръчах от Алиекспрес някакво китайско кремче, което твърдеше че е панацея за куп кожни проблеми. Поръчах го твърдо убедена, че няма начин да върши работа и че ще е цяло чудо ако не ми смъкне кожата (всички знаем що за съвест имат китайските печалбари). Все още ума ми не го побира как е възможно, но кремчето подейства и то още от първото мазане. След решаването на този проблем, изведнъж се отвори място в живота ми и за козметика, която не е медицинска. Та така се започна - първо няколко китайски кремчета, после налазих корейските и японските. Единственият западняшки продукт, който ползвам, е една мицеларна вода на Avene, която е в огромно шише и упорито не иска да свърши, та затова засега почистването ми вечер е трипъл, вместо дъбъл Smile. Но може и да си остане трипъл, защото ей това седи и чака реда си -
Скрит текст:

И да споделя една горчиво-сладка покупка - Rohto Hadalabo Gokujyun Alpha Anti-Aging Lotion Collagen & Elastin
Скрит текст:
Сладка, защото на първо четене много ми допада -  лека, млечна консистенция, овлажнява и подхранва без да "натежава" на мазната ми и проблемна кожа, попива бързо. Идеална междинна стъпка. Това ми е първият продукт с ретинол и засега нямам никакви лоши реакции към него, ура Simple Smile
А ето и горчивата част. Още отначало тръгнаха на зле нещата - японеца ми отмени поръчката и после ме помоли да пусна нова, защото объркал метода на изпращане. Викам си добре, грешки стават, пуснах нова поръчка и зачаках... и дойде... честитка от митницата. Пакетче, което струва 13,70$ и тежи 260г. (според уведомителното писмо), да се озове на митница! По телефона много дръпнато ми се обясни, че пратката била маркирана като колет и затова била спряна. Та няма значение, че не дължа нищо на митницата, пощата ме жулна 16лв. ей така за тоя дето духа.
Ще се радвам ако може на някой по някакъв начин да му е полезна тази история, че поне нещо положително да излезе от нея.

# 261
blixa здравей и добре дошла? От къде си поръчваш нещата обикновено и по специално злополучния лосион?
Иначе за китайските, аз още не смея от там да поръчам мазила, въпреки че със сигурност имат и хубави неща. Сподели кои си използвала и какъв е опита ти с тях?

# 262
  • Zagreb CROATIA
LOTUS , какво искаш да поръчваш и до БГ ли? При мен я има обикновената, да не е някакъв бъг на мобилното приложение ?

Viola , от Хърватия поръчвам и явно тук таксите са други ... май ще клъцна Style Korean от списъка ...

# 263
  • Русе
Здравейте, искам да си поръчам от roseroseshop. Ако ги помоля да напишат, че продуктите ми са на стойност общо 16 долара, смятате ли, че пак ще минат през митница? Просто нямам този ЕОРИ номер и наистина не ми се главоболи с всички тези такси и други неща.

# 264
Здравейте, искам да си поръчам от roseroseshop. Ако ги помоля да напишат, че продуктите ми са на стойност общо 16 долара, смятате ли, че пак ще минат през митница? Просто нямам този ЕОРИ номер и наистина не ми се главоболи с всички тези такси и други неща.
Тези неща тук не се обсъждат.

# 265
blixa здравей и добре дошла? От къде си поръчваш нещата обикновено и по специално злополучния лосион?
Иначе за китайските, аз още не смея от там да поръчам мазила, въпреки че със сигурност имат и хубави неща. Сподели кои си използвала и какъв е опита ти с тях?
Здравей и благодаря Simple Smile
Всичко поръчвам от Jolse и от еBay, а сега повлияна от прочетеното тук, направих поръчка и от stylekorean. Лосиончето е от eBay, виновна съм, че поръчах от неопитен продавач, но пък тогава нямаше други читави оферти от Япония, основно тайландски търговци. Изненадващо се оказа, че ми го е пратил с действащ и на наша територия проследяващ номер. Ето го търговеца, свестен изглежда, просто е още много зелен https://www.ebay.com/usr/japan.culture.amazak36?_trksid=p2057872.m2749.l2754

Относно китайските помади - има и съмнително изглеждащи, има и прекрасни попадения. Гмурнах се с ентусиазъм да експериментирам и въпреки че кожата ми е доста чувствителна, склонна към акне, с куп алергии и проблеми - нямах лоша реакция към нищо изпробвано. Ето ми любимите находки:
https://www.aliexpress.com/item/Emu-Oil-Anti-Wrinkle-Facial-Crea … .0.27424c4dnb3Axz
Скрит текст:
Взех го за около 6 евро през януари тази година, шашна ме стабилната опаковка, това чудо няма пукане Laughing
Крема хидратира прекрасно, идеален е за суха кожа. Моята е мазна, но беше много дехидратирана и измъчена от себорейния дерматит, затова ми понесе чудесно, а и не омазнява и попива бързо. Когато времето започна да се затопля усетих, че вече ми става тежък за дневен крем, а и кожата ми вече не беше така жадна и гладна както в началото. Нямам спомен дали имаше аромат.
Ето този също е от категорията на по-богато подхранващите кремове и също ми остави хубав спомен (ползвах го като нощен), беше около 5 евро през януари - https://www.aliexpress.com/item/HANKEY-Moisturizing-Snail-Cream- … .0.27424c4dnb3Axz
Скрит текст:
Това е кремчето, което ми пресече себорейния дерматит (търговеца от който го поръчах вече не го предлага, но го намерих и тук) - https://www.aliexpress.com/item/Dropshipping-ZUDAIFU-Psoriasis-C … a5c3-37c3aad47f3f
Усеща се силно камфор, чак очите ми се насълзиха като се намазах, смътно си спомням че лютеше доста. Обаче на сутринта сърбежа, люспите и кошмара изчезнаха Simple Smile След няколко седмици усетих, че дерматита тръгва да се връща - слаб сърбеж и леко загрубяване тук-там на кожата. Веднага се намазах и край, вече 9-10 месеца спокойствие. Подозирам, че упоритото мазане и дълбокото хидратиране държат проблема под контрол.
Купих си и 3-4 маски на Meiking, не съм сигурна коя точно ползвам в момента, защото много си приличат, а и всички надписи са на китайски. Не почиства черните точки, както се рекламира, но ми помага при успокояването на кожата, когато ми излязат пъпки. Усеща се миризма на мокро дърво, както когато прясно се извади още влажен корен от земята. Приятно е, кара ме да вярвам, че вътре наистина има куп билки и може би наистина има женшен. https://www.aliexpress.com/item/1Rose-Extract-Whitening-Mask-120 … .0.27424c4dPspDY3
А това ми е първият околоочен крем - https://www.aliexpress.com/item/QYANF-Whitening-Snail-eye-Cream- … .0.27424c4d0uf5Ot
Взех си от същата серия и крем за лице с охлюви, в момента е един от трите които ползвам и не е никак лош, но не ми допада миризмата му. Нямам спомен дали и околоочният беше така напарфюмиран.
Сега ползвам корейски околоочен -
Скрит текст:
Малко повече ми допада корейският, сега за зимата е екстра, докато китайският е по-лек.
Ето едно хубаво сапунче от бамбукови въглища, обаче е доста миниатюрно, а и предпразнично са му надули цената сега - март месец беше 2,50 евро бройката https://www.aliexpress.com/item/activated-charcoal-crystals-hand … .0.27424c4dY2m2no
Пробвах и серни сапуни на друга марка, някой ако се интересува ще опитам да изровя линк.
Накупих си и арганово масло за косата, но не отчетох факта, че се ползват само по няколко капки и май ще се окаже, съм се заредила за цял живот Unamused
Никога не съм си купувала китайски шийт маски, нито пачове за околоочния контур - шестото чувство ми подсказва да не експериментирам с тях. Сега съм се заринала с корейски шийт маски + няколко японски, налага се да ползвам по една всеки ден от страх, че срокът им ще изтече... Единствените пачове, които имам, а и са първите ми изобщо, та нямам база за сравнение са ето тези -
Скрит текст:

Има още едно китайско кремче, което много ми допадна, с охлювен секрет и женшен, но трябва да се поровя още, за да го намеря.
---
Относно ЕОРИ номера - преди време се опитах да разбера как става освобождаването на пратки. Този номер може всеки да си го извади, но трябва да имаш и електронен подпис, за да освободиш пратка. След дълго обикаляне и разпитване по гишетата и в стаята където се подават заявленията за този номер, стана ясно, че на теория човек може сам да освободи пратката си, но на практика не е така.   

Последна редакция: пн, 17 дек 2018, 17:20 от blixa

# 266
Здравей, всяка една пратка може да бъде задържана на митница независимо от стойността, която е обявена. Дори и да имаш EОРИ номер самото освобождаване е хипер трудно за неспециалист (има тема за митницата и можеш да прочетеш там за какво става въпрос). При задържана пратка варианта за освобождаване е чрез представителство на БГ ПОЩИ и съответно 15.50лв.  допълнителни такси освен ДДС. Иначе самата процедура е лесна-всичко се праща като документи на имейл и пратката можеш да си я вземеш от пощенския клон, където заплащаш дължимите суми. В темата не обсъждаме доставки и суми, но ако те интересува нещо по-специално пиши на ЛС Simple Smile

Искам да похваля TIAM  spot remover kit - направо трепе гадините (пъпките де Simple Smile ) за едно денонощие! В комплекта има тампон за почистване напоен с киселини Aha/bHa, много ефективно кремче с ценков оксид и каламин, и лепенки 12бр. Реално само тампона е еднократен, количеството на крема е поне за няколко намазвания.
Скрит текст:

# 267
Може ли препоръка за маска за лице за почистване на порите? Става въпрос за младежка кожа, обгрижвана ежемесечно от козметичка, но претенцията иска да мине на маски, защото при козметичката много боляло и не й се давало пари за болка. Според мен маска не може да замени едно хубаво изстискване на нечистотиите, ама кой ти слуша...Rolling Eyes

# 268
При мен тази маска имаше видим резултат http://jolse.com/product/skinlab-glacial-clay-facial-mask-100ml/ … p;display_group=1
Успокоява зачервяванията и възпаленията, свива порите, но черните точки нищо не е в състояние да ми ги премахне.
Като човек преминал през дълго пубертетско, а и след това акне, мога да кажа, че стискането е най-лошото, което може да се прави в този случай, пък било то и от козметик. Кожата се разранява, остават белези, при изстискване не докрай - още по-лошо възпаление. Изобщо куп проблеми, от които болката е най-малкият.
---
Добавям полезно видео на една американска дерматоложка, от 4-та минута започва по същество, но и преди това е образователно.
https://www.youtube.com/watch?v=IdnDLmRBPKs
Ето и друго нейно видео за порите https://www.youtube.com/watch?v=VCriqiw2uEg

Последна редакция: пн, 17 дек 2018, 19:16 от blixa

# 269
  • Prismatica Aerie
Колко време ви отне да минете към ексклузивна грижа само с корейски продукти? И колко продължи паралелният ви период с корейски + западни продукти паралелно?
Аз нямам чак толкова много корейски продукти, някак устоявам на манията да купувам всичко, което ми харесва и доста време прецизирам какво ми трябва Наистина и какво ще ползвам Наистина : )
В тоя ред на мисли- нямах/нямам чак толкова много каквато и да е бяла козметика ("нямам" на фона на тук имащите Smile ).
Към момента доизразходвам 2 серума на GoW и едно CeraVe.
Богат околоочен за тази възраст и аз търся. Сампъли има, но не обичам - съхранението им ме напряга, особено на околоочен, имайки предвид, че седи по-дълго отворен.

Пoлучих кутията от Stylekorean Heart Ще ми се наложи да ползвам шийт маски Grin За тази на Huxley Mask Glow And Brightness ми трябва и обучение Nerd
Сложили са и мостри на Pyunkang Yul - мист тонер, ампула, серум, крем.

П.п. blixa, състави на тези кремове, които купуваш от алиекспрес има ли някъде?

Общи условия

Активация на акаунт