Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 340
Здравейте,

Аз се следя в Щерев в София и уж първоначалната идея беше да се ползвам с правата си като здравноосигурена и допълнителните изследвания, които не се покриват от НЗОК, да заплащам отделно. Да, ама ме карат да плащам вече доста неща допълнително и нещо взе да ми писва. Исках една микробиология да направя, която ми се покрива от касата, оказа се, че трябва да я заплащам въпреки това, защото тяхната лаборатория била платена. А имат един лекар, който води ЖК с НЗОК там. Въобще не мога да им разбера номерата.. Моля който се е следил там, да удари едно рамо. Въобще възможно ли е това да се следиш по НЗОК и да доплащаш каквото е необходимо? Реално рентабилно ли е? Имам чувството, че си ме карат да плащам някакви неща просто ей така, не че реално са наложителни да се правят. Все едно се мъчат да ме склонят да дам 800 лв за пакета им, но понеже нямам финансова възможност избрах комбинирания вариант, но като че ли и той не е особено рентабилен. А за ползите на пакетното проследяване ми е ясно.. просто не ми е по джоба. До момента (11 седмица) съм дала около 300—400 лв вече за ехографии, простотии, скрининги, взимане на кръв, взех си талон от личната с цел да се намалят плащанията, но нищо такова не се случва до момента и вече съвсем се обърках. Всякакви мнения и съвети от по—опитни мами са добре дошли.

# 1
  • Мнения: 137
А записахте ли се при доктора по ЗК . До колкото знам само той може да ви назначи изледвания без да ги заплащате.

# 2
  • Мнения: 372
В Щерев всичко се плаща, смисъл аз не знам нещо да им минава по ЗК, като цяло ако нямаш възможности доста солено ще ти излезе.Аз избрах да не взимам никакъв пакет Simple Smile . Изследванята които ти пускат също са платени, така че намери си доктор по ЗК и той да ти ги пуска

# 3
  • Мнения: 137
Аз утре ще се запиша и по здравна каса и ще кажа със сигурност. Но док ми каза , че ще ми пусне изледванията и 2те Узита които ми се полагат без проблем .

# 4
  • Мнения: 103
Здравейте,

Сигурна ли сте, че има лекар, който води консултация по НЗОК там? Аз родих юли месец и си следих цялата бременност в клиниката.Винаги всичко е платено.

# 5
  • Мнения: 137
Да има. Др. Билчев следи и по здравна каса. А също така и раждане и болничен престой имат разлика ако си здравно осигурен или не.

# 6
  • Мнения: 372
Аз за Д-р Билчев не съм чела особено положителни мнения Simple Smile

# 7
  • Мнения: 137
Ами аз четох много разнородни , но реших да му се доверя и на този етап съм доволна . За всеки лекар могат да се намерят и добри и лоши мнения.

Общи условия

Активация на акаунт