Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 6 дек. 2018, 21:34 ч.

Провайдърът в съвременното общество

 • 12 252
 • 447
 •   1
Отговори

Анкета

  Колко кинта му трябва да един муньо да стане " провайдър " ?  

Опции:

# 15
 • Мнения: 27 032
Провайдърство значи с дохода на единия да се покриват доволно и неусетно всички разходи, без да тежи.

Защото номерът е там, че парите в банковата сметка не се превръщат магически в хубавите неща в живота. Трябва още работа, докато от пари се произведе хубава храна, спокойствие и каквото там си намислиш от даровете на живота. Не че нещо, но с един свободен партньор може да се окаже, че животът става по-качествен. Защото при двама с уплътнен ден доста от допълнителния доход отива по логистиката и купуване на време.

За мъжа да е провайдър на семейството не е екстра, а базово изискване. Това, че днес мъже без данни да издържат семейство някак се сдобиват с такова, е повече от странно. Аз си мисля, че ако един мъж е развейпрах и бохема, ако няма успехи и самочувствие от тях, то за жената-бунтарка скоро ще намалеят и духовните удоволствия -той просто няма да е интересен с дребното си мислене и липса на постижения.

# 16
 • Мнения: 11 614
Съгласен съм да провайдърствам добре надарена млада дама.
Предложения може да отправяте на ЛС.

Това включва ли собствен бизнес, застраховка живот, имоти и спестявания, след като изчезне взаимното желание? Ако не, значи не си никакъв провайдър.

# 17
 • Варна
 • Мнения: 8 635
Щото жената наедро като я мисли, та само с мисленето си остава. Това че носиш женски полови белези не е основание да искаш.
Да останеш сама жена с деца - не се умира от туй. Simple Smile

# 18
 • Мнения: 39 264
За мен провайдър има там, където няма любов, а отношения са шеф и подчинен.

Ако двойката се състои от отговорни хора, те ще си подложат предварително, преди децата, и после - дай боже всичко да е наред и тя да си получава майчинството (което си е здрава работа като детегледачка), а той да носи доходи, но да ражда една жена деца и да се чувства спокойна, само защото мъжът ѝ носи приличен месечен доход е доста самонадеяно. Да не влизам в черни обяснения, но това не е положение, с което да се хвали.

Да не говорим, че ако двамата са работили преди това и са съумели да инвестират в нещо, което носи пари, няма да се налага бащата да компенсира нищо и ще може да присъства и в живота на децата си. Защото да си родител не значи само да ги създаваш физически, а после да не ти виждат очите. Парите са важни, няма спор, но не купуват всичко.

И извънредните ситуации далеч не се изчерпват с няколкото години гледане на малки деца. Има много други непредвидени, които могат да засегнат и жената, и мъжа. Винаги ми е било странно, че такива временни моменти въобще се обсъждат. Въпросът е какво е положението в останалите години.

Провайдърът купува не само ботушки, ботоксче и силикони - провайдърите на умните жени им помагат да си намерят позиции след децата...
С една дума жените са смотани и бездарни същества, които мъжете хранят и обличат, а после им намират занимание.

# 19
 • Варна
 • Мнения: 8 635
мойта социална  среда изобилства от провайдъри и подчинени. Страхът е голяма работа.

# 20
 • Мнения: 180
Това включва ли собствен бизнес, застраховка живот, имоти и спестявания, след като изчезне взаимното желание? Ако не, значи не си никакъв провайдър.
Това включва ли...След като животът стана тъй циничен...и някак твърде прозаичен...
Не ми задавай въпроси, а кажи какво предлагаш. Все пак, любовта се обърна на търговия.

# 21
 • София
 • Мнения: 2 058
Бунтарката имала 2 деца и си ги издържала сама. Мъжете й били само за духовно-емоционални наслади.
Това означава ли, че авторката го играе провайдър, а мъжете й (мн.ч.?) са в ролята на наложници или най-малкото донори?

# 22
 • Варна
 • Мнения: 8 635
Има жени,  свободни в изборите си - дали и кога да остане сама, без да се усеща осакатена, дали и с кого да има партньорски отношения, лишени от тежестта на очакванията.
Ти само това ли успя да измислиш - ако не е с провайдър, то значи тя играе тази роля, а мъжът е в другата?

# 23
 • Мнения: 27 032
Провайдърът купува не само ботушки, ботоксче и силикони - провайдърите на умните жени им помагат да си намерят позиции след децата...
С една дума жените са смотани и бездарни същества, които мъжете хранят и обличат, а после им намират занимание.

Не, изобщо не значи това. Значи да има търпение и да отдели ресурс, за да си стъпиш пак на пътечката, от която децата сериозно отклоняват.

Не знам защо провайдър се смята за мръсна дума. Аз говоря за съзнателен човек, не тип шеф и бей. Има си жени и за такива хора де.

# 24
 • София
 • Мнения: 2 058
Дренка, не съм измислила нищо. Попитах, защото така ми звучи. Обикновено децата имат по двама родители (ако не са починали и дори да са разведени, стига да са достатъчно отговорни) и не се налага само единият да СИ ги издържа.
Ако в едно семейство се случи единият да се налага да влезе в ролята на провайдър и това да не е личен избор, а сложили се обстоятелства (смърт, развод, умишлено решение за самотно родителство с донор и др.), тогава спорът става излишен.
Ако е личен избор и на двамата, това си е лично решение. Това, че някой е За или Против няма значение.
Ако единият е поставен насила в ролята на провайдър или на получаващ, ако неудовлетворената страна не е под запрещение - винаги може да изяви мнението си и да промени ситуацията. Същото е в пъла сила и ако любовта си е отишла и партнорите или поне единият не е удовлетворен от връзката.
За неудовлетворен от една връзка, но черпещ финансови облаги, възползвайки се от другия човек, аз имам една конкретна дума, която ще си спестя рано сутрин.

Последна редакция: пт, 07 дек 2018, 07:31 от Fever Ray

# 25
 • Мнения: 3 230
Много е далеч тази тема от мен. Никога не съм била провайдвъна (даже и не знам как се пише, научих думата от този форум) и едва ли бих позволила да съм. Всеки мъж, който ми се изпречи на пътя с  идеята да ми дава някакви пари (миналия месец ми предлагаха 5000 да съм си помогнела за закупуването на кола) бива презиран от мен и шанса му изчезва преди да се е появил. Някакси странно ме възпита майка ми да бъда непоклатим бетон с непробиваеми принципи па макар и  гладна мишка. Така  и ще си замина де- гладна мишка. Не приех пост вървящ ръка за ръка с това да съм любовница на шефа. Не приех кола, не приех и апартамент. Щото може да съм гладна мишка ама не бих позволила да изглеждам такава в нечии очи. Ще блъскам сега здраво за да си купя таратайка от 3500 и ще и се радвам дори и изморена като пребито куче.
Не бъдете като мен- няма да издържите, а и не е за всеки. Намерете си по един тарикат и се правете цял живот на по-тъпи от него.

# 26
 • Варна
 • Мнения: 8 635
Обикновено, невинаги де, децата вървят в комплект с майката. Често, невинаги, отхвърленият от жената мъж - баща, не донор реагира по тертип - гледай си децата, като си толкоз отворена. И помага, символично, колкото да не е без хич. Зависи и децата в какви отношения са с него и дали сами не желаят помощтта му.
Това не зная доколко го разбираш, ако ти е непонятно, филосфстването е излишно.

# 27
 • София
 • Мнения: 2 058
Разбирам го, защото е част от професията ми. Но тогава става дума за външни обстоятелства, а не за личен избор (допълних горния пост и няма да се повтарям).

# 28
 • Варна
 • Мнения: 8 635
Винаги става дума за личен избор, в различните нюанси на причините и следствията.
Не виждам защо чоплиш в мотивите на жената да не иска подкрепа от бащата на децата си, освен ако не си медиатор, ама малко клиширано разсъждаваш 😊

Последна редакция: пт, 07 дек 2018, 07:47 от Дренка

# 29
 • София
 • Мнения: 2 058
Личен избор имаш дали да се оставиш да те издържат, да бъдеш равноправен партньор или ти да си издържащият. И само до там. Насила не можеш да наложиш твоя избор на партньора. Затова тези решения е редно да са двустранни.

Общи условия

Активация на акаунт