Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

лек стрес от силен шум... или обратното...

 • 2 058
 • 11
 •   1
Отговори
 • Варна
 • Мнения: 4 818
И да споделя тревогата на близките, защото аз приемам това за нещо нормално, но те се чудят... А може би трябва да потърсим специалист.. Примерно бебешки психолог. Thinking Хъх...
Бебе от малка се стряска при резки шумове. Това ясно. Дофторите казаха, че много добре било, че се стряска, защото чувала (беше в първите месеци все пак). Добре, но вече е на почти 8 месеца и подскача от силен шум и реве много. По-точно се стресира от прокашлянето на бащата си. Той има някакъв проблем явно, твърди, че от неправилно отстранени сливици и има навика да се изкашля. Но в нейно присъствие не бива, защото Мая много се разстройва и е много нажалена. На дай си Боже да тръгнем да се сополивим и да бършем сАпол в кърпичка.. Що рев реве от едно издухване... Издала съм забрана наум да кашля съпружеството, а аз ще си залепя носа, да не събира сополи по случайност... И както я уча да се смее на собствените си кихавици и кашлици, смеем се на гръмотевици и разни други силни шумове, с това нещо не мога да се справя. Дали е нормално? Случвало ли ви се е нещо подобно?  ooooh!
Много странно ми се вижда, като го чета... Сега си давам сметка, че ревва при всякакво кашляне . мое, на някоя баба. Дали пък бащата не я е стресирал от ранно детство?  #2gunfire
Исках да споделя...  Надявам се ще ме успокоите, че няма място за тревоги и да си ревем и кашляме на воля...

# 1
 • Мнения: 713
И при нас беше така. Точно от бащините и кашляници и кихавици. Ама и той има едни дробове, ще те издуха. Тя го приемаше като нещо ужасно, което се случва с дади. Мисля, че не обичаше и когато аз се смеех силно като кикотене хи хи ха ха Grinning . Не си спомням вече кога спря да плаче, но мисля че беше около годинката. Сега е на мода приплакването от прахосмукачката и сешоара. Преди спеше като бръмчеха ама сега кви-кви.
Не се притеснявай ще и мине и ще се започне нещо друго Grinning .

# 2
 • Мнения: 5 255
Какво да кажа аз, като Лора се изплаши много от сирената на алармата ни.
И така периодично, без причина пищи.
Иначе потрепвания има. Но те са безобидни в сравнение с ужаса, който дори и аз изживях.
Ляхме корум по заръка на майка ми (без коментар) и незнам от внушение ли, но от тогава е по- спокойна.

# 3
 • До хладилника, който обичам
 • Мнения: 22 079
И моята Мая се плашеше ужасно - кихане, кашляне - рев!!!
Като по-малко бебе не обръщаше внимание, но после на същите шумове се сяпкаше, подскачаше и ревваше жално и уплашено...
И това мина. Сега много рядко подскача от рязък непознат шум, но не се плаши.

# 4
 • Варна
 • Мнения: 4 818
newsm20 Господ здраве да Ви дава.... Настъпи успокоение в мойта изстрадала душа. Няма причини за тревога значи. Да си реве. Полезно било. Благодаря.

# 5
 • София
 • Мнения: 6 173
Мони изпадаше в истерия, ако някой кихне. Да не говорим за позвъняване по телефона, на вратата, друг рязък шум (няма значение дали е силен или не чак толкова).
Като зайче плашливо - подскачаше и ревеше ужасяващо.
С течение на времето започна да се поуспокоява.
Сега е на почти 3 г.
Пак се стряска от време на време, но не чак толкова и не при всички шумове.
Спокойно - ще се поуспокои и ще го израсте.

# 6
 • гр. Пловдив
 • Мнения: 6 190
Да допълня същото - от кихане и то само от мъжът. Rolling Eyes
Сутринта като се разкиха, малкият направи една обидена физиономия за секудни и после жален рев. И понеже мъжът киха здраво, дори след като го гушнах, чупеше джучки и ревеше.
Споко, alma.

# 7
 • Видин
 • Мнения: 6 755
аlma,добре че си я пуснала тази тема, защото аз моя мъж съм го изгонила да кашля и киха във входа Twisted Evil .Той така громогласто ги прави тези неща, че и аз си мислех че нещо е стреснал детето.Не дай си боже,докато я кърмя или държа в ръце да ми се докашля или докиха, че настава чудо.Ако не успея да се устискам и дам воля на кихавицата, първо ме поглеждат с обидена физиономия и след секунди ъгълчетата на устните падат надолу и започва един рев.....
Опитвам се след тези физиологични,човешки нужди да го обърна на смях, за да и покажа че не е страшно,но за зега с минимален успех.радвам се, че се израства този проблем, защото наистина се бях притеснила.

# 8
 • Мнения: 493
Alma, макар че скоро ще ставаме на 2г. и уж малко се очовечехме и ние се стряскаме от шумове. Така,че споко мила  Close-mas:

# 9
То това е май при всички мъже. Баща ми /живея при родителите си/ също киха като цапнат, хем не е пушач, ама бебо се стряска от кихането му, кашлянето му и т.н, и с майка също сме му забранили когато тя спи, той да стои в стаята и  да ги върши тези неща. Но общо взето не се стряска много много и се надявам да е така и занапред.
Спомням си че жената която ни проверяваше водомерите ме посъветва да науча малката да спи на шум, на музика и сега изобщо с шумовете нямаме проблем, ама пусто м укашляне на баща ми... Това е единственото което я стряска.

# 10
 • гр.Варна
 • Мнения: 720
И моят син се стряскаше от всякакви по силни звуци. Постепенно свикна с повечето ,но все още (1г.9м.) има неща които го стряскат. Като започна  малко повече да разбира ,започнах да го предупреждавам /примерно като пускам сокоизстисвачката или миксера/ и постепенно свикна.

# 11
 • Мнения: 4 966
Цитат на: luda`mlada`mama
...Спомням си че жената която ни проверяваше водомерите ме посъветва да науча малката да спи на шум, на музика и сега изобщо с шумовете нямаме проблем, ама пусто м укашляне на баща ми... Това е единственото което я стряска.


Абсолютно съм съгласна. От както сме се прибрали от родилния дом - вкъщи има правило - през деня е шумно (включен е телевизорът или уредбата, говорим на висок глас, телефоните и децата са в 1 стая и т.н. - улеснява ни и това, че бебки имат режим, според който през деня будуват, а през нощта спят по 12 часа).
Нощно време обаче пазим тишина - след 22:30, когато обикновено заспиват, телевизорът се намаля, говорим по-тихо, телефоните се оставят само на вибрация и др., а децата "отиват" в креватчетата си (през деня са предимно в хола или си играят на спалнята). Така постигам няколко цели: 1. много бързо се научиха кога е дин и кога е нощ; 2.през нощта са много кротички - спят непробудно, а ако случайно се събудят - си мълчат и си разглеждат музикалната играчка; 3.учат се, че в креватчетата се спи, а не се играе или яде; 4.  Bulb  свикнали са с различни шумове и не се плашат  Bulb - дори вчера бяха с мен в кухнята и изпуснах 1 капак, от което подскочих, а те започнаха да се смеят - бяха много сладки.

Общи условия

Активация на акаунт