Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 56

• 48 618
  • 734
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Никакви масажи и топла вода, не знаеш какво може да отключат. Особено човек, който не е професионалист, не е препоръчително да ти прави масаж, дори и ако не си бременна.  Аз като бях бременна излизах на разходка абсолютно всеки ден, стига да не вали, и това доста ми помагаше. Иначе се схващах и ми беше още по-тежко. 

# 256
Да, определено редовните разходки ме спасяваха и мен, допреди да родя, всеки ден 7-10 км ходене, сега с бебето по-скромно, но пак всеки ден сме навън, ако не вали/духа силно. Като бях бременна, ако се залежа уж да почивам само, на втория ден кръстът ми беше тотално схванат, само движението ме спасяваше. Ходенето ще помогне и против отоци в краката. Общо взето, за повечето неща по време на бременност май просто чакаш да мине.

# 257
  • Перник
Аз съм в 8 месец и за болките в гърба ми помага седенето на гимнастическа топка. Самото седене и леко пружиниране на топката някакси облекчава напрежението в целия гръбнак, таза.

# 258
За болки в гърба само леки разходки . Никакъв масаж и топло.

# 259
Момичета, как се справяте с болките в кръста?
Чудя се може ли топла вода да сложа на кръста, масаж ли...

Малко е рано за болки в кръста от тежестта на корема. Може би трябва да си коригираш стойката при ходене и при седене. Не стой изпъчена с корема напред, нито при ходене, нито при седене. При лежане е добре да си на една страна, най-добре на лявата. Попитай лекаря си дали може да се мажеш с магнезиево олио. Миналата бременност имах болки в гърба от възпален нерв и магнезиевото олио много ми помогна.

# 260
Здравейте, от тази сутрин усещам високо горе, малко под ребрат, в дясно при лек натиск, болка като след синка, но нямам нищо, не съм се и удряла, матката ми е все още до пъпа, така че предполагам не е свързано с бебето, но малко се притесних. От снощи усещам бебето някак си да ме рита по-ниско, понякога дори и към дупето, не знам дали е възможно(седалищно е).Някой нещо подобно да е изпитвал. Вчера бях на лекар, всичко е наред. Но тези неща ми се появиха през нощта и тази сутрин.

# 261
Миналата бременност имах болки в гърба от възпален нерв и магнезиевото олио много ми помогна.
+1
Аз към пети-шести месец имах мускулен спазъм малко над кръста, ходих на невролог и ме оправиха със специален спирт и спрей за охлаждане.

# 262
Здравейте !

Бременна съм в 9 седмица още в самото начало Simple Smile но имам ужасно гадене не мога да се храня и да пия каквито и да било течности.Знам,че в началото е нормално но чак до такава степен не съм сигурна.Нощем никакъв сън а денем умирам за сън.Моля за съвети ако някой е бил в същото положение .
Благодаря Ви

Привет Simple Smile спокойно това отминава, аз бях така в началото, беше ужасно...от всичко ми се гадеше включително и от сапуни и шампоани, а за храната да не говорим. Изкарах месец само на лютеница...само от нея не ми беше гадно. Ще мине потърпи, няма как Simple Smile

# 263
Момичета, как се справяте с болките в кръста?
Чудя се може ли топла вода да сложа на кръста, масаж ли...

Малко е рано за болки в кръста от тежестта на корема. Може би трябва да си коригираш стойката при ходене и при седене. Не стой изпъчена с корема напред, нито при ходене, нито при седене. При лежане е добре да си на една страна, най-добре на лявата. Попитай лекаря си дали може да се мажеш с магнезиево олио. Миналата бременност имах болки в гърба от възпален нерв и магнезиевото олио много ми помогна.
Уви, преди 2 януари няма как да питам... И друг път съм чела за магнезиево олио, трябва да проверя дали тук го има и дали без рецепта може

# 264
Момичета,пили ли сте суроватъчен изолат на Биогейм? При мен установиха повишен риск от прееклампсия и сега освен протеина , който приемам трябва да пия суроватъчен изолат,но в моя град не намерих друг. Като състав не ми харесва има добавени разни аминокиселини или обикновенните форми на фолиева киселина и б 12( които аз не усвоявам). На 2.01 ще съм в София и мога да си взема друг,но до тогава дали ще навреди ако приемам този?Изписаха ми и Допегит и Идеос. Кръвното взе да скача от време на време ,а албумина и общият белтък спадат .

# 265
Лимонче, аз понеже съм си едра и сега като бях на прегледи... от днес съм вече в 10г.с. , но всеки ден меря кръвно и записвам.. ендокринолога ми изписа Допегит и на мен.. по 1т дневно.. но ако надкача 140.. още не съм го стигнала слава богу.. явно това е което изписват за кръвно при бременни.. Blush

# 266
  • Пловдив
Здравейте! Някой използвал ли е "Траумил с" гел при разранени зърна? Казаха ми, че много помагал и бил хомеопатичен.

# 267
Лимонче, а как установиха при теб, че си с повишен риск от прееклампсия?

# 268
Не  знам кой би препоръчал тоя медикамент, с наличие на алкохол в него за разранени зърна. За целта ви трябва крем с ланолин, Лансинох е чудесен. Аз ползвах и чисто кокосово масло. Има тема за кърменето, там може да задавате въпроси по темата.

# 269
Лимонче, а как установиха при теб, че си с повишен риск от прееклампсия?
Кръвното започна да скача,а общият белтък и албумина да спадат . Ще правя и допълнителни изследвания,но чак на 31 ,че сега няма работеща лаборатория.

Общи условия

Активация на акаунт