Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки ІІІ

• 48 688
  • 740
  •   1
Отговори
# 630
Дези, ти колко кг-ма още искаш да свалиш? Какво тегло гониш? От снимките, които си пускала изглеждаш много изчистена и основно замускулена. Но това виждаме ние отстрани  Hug Heart Eyes

Представям си, че на 47-48 ще съм идеална. Имам тлъстинки от вътрешната страна на бедрата най-вече, също на хълбоците.

Истината е, че имам чудесен прогрес, но колкото повече се приближавам до целта, толкова повече изпадам в странни настроения.  Twisted Evil Laughing
И май нямам реалистични очаквания.
Трябва да започна работа за вътрешно бедро. Все забравям да си купя ластици. Rolling Eyes За парфюми няма да забравя обаче. Непоправима съм. ooooh!

Банана, много ми се иска да ям от всичко, но ме е страх да не кача, защото знам колко трудно се сваля. Но ще е прекалено да орежа и плодовете.

Много ме вдъхновявате с вашите Юли и Белчо Христов, но се опасявам, че те не могат да дойдат у нас и да ми залепят вечер устата с тиксо. Освен така да си организирам храненето, че вечер да не огладнявам, но вечер тренирам, защото работя в първата част на деня и водя деца на училище.

Ще ям ориз на първо време. Започвам експеримент как ще ми се отрази. Сварила съм си го за утре.
Днес оплесках сюжета с оризовки, защото не бях подготвена добре и друго не намерих. Бях си взела грах с яйца, но не ми стигна.
Калории 1923 П 124, В 232, М57. Тъпо. Утре по-добре. Ще си пре-логна всички дажби и ще се обадя на киборга да ме следи, че ме е страх да не се освиня.

Тренировки- 18.5км в парка и кратка силова за крака с акцент глутеус. Кратка, защото на 3тото упражнение увяхнах, та реших да приключа. Пак не стигнах до напади и български клек. Утре.

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 19:07 от Deziderata

# 631
Храната вчера  К 1 531   В92 М77 П113   
Закуска - филия бонус, пъстърма, 2 яйца, чай с мед, 20 гр. черен шоколад 70%
Обяд - две кебабчета, салата домати и краставици
След обяд - скир+протеин на прах+банан блендирани и към това 20 гр. о. Ядки
Вечеря - Две яйца изпечени като палачинка и в тях завити една шепа спанак и 50 гр. пушена сьомга, един бонбон сушард
Тази сутрин се събудих в 4.40 от глад.

# 632
  • Бургас/Пз
Привет и от мен  Hug
Вчера почивен ден и много ужасен ... добре, че не ме изби в ядене - само 4-5 желирани бонбона и около 40г шоколад отнесох.
Калории 1688 П83 / В 158/ М64

Днес пак се очертава да нямам тренировка, много тъпо така като се появят непредвидени ангажименти и ми разместят цялата програма  Whistling Tired

# 633
Дези, какво означава болднатото (за мазнините)? Че са много ли?

# 634
Дези, какво означава болднатото (за мазнините)? Че са много ли?

Да, много е според мен. Ако ще се ядат въглехидрати, мазнините трябва да са по-ниски. Искам да ги държа на 20гр, ще видим доколко ще успея.

Днес 1712кал, П 110, В 243, М 42. Три веган барчета следобяд- какво ме прихвана не знам. Май не трябваше да ям 2 мандарини в 15.00. Разядоха ме. Или просто от увеличените тренировки последните 3 дни ми се увеличи и апетита. В ову съм, а при мен е страшно. Подута съм като бременна и апетита ми е като на бременна. Купих си хапчета за отводняване за първи път в живота. Май ме е ударила перименопаузата....
Или просто ще трябва да се адаптирам към увеличеното натоварване.

# 635
Дези, според мен сега изглеждаш страхотно, направо ти се чудя защо искаш да сваляш още.Сега си тренирана, но и женствена.Ако свалиш още килограми, няма ли риск да стане малко момчешко? Защото едно е просто слаба жена, тежаща четиридесет и нещо килограма, друго е слаба и мускулеста. Ти може би някога си била толкова, но тогава имаше ли  същите мускули? Освен това ми се струва, че се храниш супер изчистено и просто няма какво да променяш, а само да се радваш на страхотната форма
Ама може би не съм критерий, защото си се харесвам и  на над 60 килограма...

# 636
Според мен е ок да отслабне, ако си го е наумила и иска. Качването е най-лесното нещо, ако не се хареса. ЗА свалянето съм, макар Дезидерата да не е "дебела" и т.н. Знам какво е човек да се усеща на места не както трябва, да харесва определен тип бедро примерно и да иска да го постигне. По-добре така отколкото да се завъждат и отглеждат някакви комплекси на базата на "уф ами ако се бях понапънала". :Д

Иначе не искам да се меся, ама 20 гр мазно е супер малко за нормален хормонален баланс. Бях го чела поне, че поне 40 са нужни, около 50на е супер. Ама мое мнение де. Със сигурност има гурута, които оборват и това твърдение. В нета. :Д Най-важното е човек да стигне сам до истината. :Д Успех Дезидерата!

Аз ти се възхищавам как можеш да слабееш с толкова много спорт, аз бих била само пред хладилника след 18 км тичане, че и тежести и глутеуси и т.н. :Д Изобщо стане ли дума за слабеене съм на вълна колкото дойде на силовата тренировка, колкото мога на разходка и колкото може по-малко в чинията.

Аз също почнах да се отводнявам! Пия един чай за увеличаване на прогестерона -Frauenmantel на немски- и тръгнаха надолу грамовете, ходя много до тоалетна. Не съм в дефицит. Скоро ми почва почивката от тренировки за 2 седмици и съм много притеснена как ще ми е отрази на тонуса и килата, ама щом е по разписание...

Последна редакция: чт, 28 фев 2019, 19:14 от bananadana

# 637
Благодаря за включването, момичета. Ще видя как ще е с мазнините. Може и малко да е, засега не съм го пускала в действие.
За 48те кг, визуално пресмятам, че "виждам" около 3 кг мазнини по краката, но може и грешно да го пресмятам. Помня си краката на 49кг, супер добре бяха. Ама не ги задържах тогава, липсваше ми опит, и се струпаха много неща наведнъж. Нямах време да се погледна. Сега нещата стоят по друг начин и съм по-информирана.

Каквото можах, свалих. Ще се храня в режим за задържане, дано не си надценя енергоразхода и нуждите. Ще корегирам според нуждите, кантара, и сантиметъра. Друг начин и без това няма.

Банана, благодаря ти! bouquet

# 638
  • На ръба..
Дези, и аз съм на мнение, че си много добре така, но ти си знаеш колко какво целиш и дали можеш да го поддържаш. Ох, и при мен нещата се движеха много добре, докато не пристигна на обяд баклава от Йордания, ами не можах да й устоя, кога друг път ще ям от там баклава 😂
 И така стигнах днес до 1700кал + 400 в/у моите, но поне тренировката беше много потна ама то след тея захар и мазнини 😊
Два-три ден ще се ограничавам пак..

# 639
DiDora, блазе ти за баклавата! Като е епизодично, какво толкова!

Чета си Advanced Marathoning (By Pete Pfitzinger & Scot Douglas), и не вярвам на очите си. Това някак си не го бях осмислила:
"Your daily carbohydrate requirement depends on your weight and how much you are training. If you are averaging an hour to an hour and a half of training per day, you need approximately 7 to 8 grams of carbohydrate per kilogram of your body weight per day. If you're training for 2 hours or more per day, you need approximately 9 to 10 grams of carbohydrate per kilogram of body weight per day."

...

"After a long run or a long interval workout, therefore, your glycogen stores are depleted. It typically takes 24 to 48 hours to completely replenish your glycogen stores. When you do two long or hard workouts in a row, therefore, you risk going into the second workout with partially filled glycogen stores, becoming depleted, and having a bad workout. The frequency with which you can train hard is determined by your recovery rate between workouts, and this will be increased greatly by replenishing your glycogen stores quickly."
..................................................................

"After a glycogen-depleting workout, increase your carbohydrate intake to approximately 10 grams per kilogram of body weight during the next 24 hours." (Това, предполагам, е за борци които тичат по 150-200-240км+)

Wow! Аз със моя панически страх от въглехидрати добре се подредих! hahaha Joy
Аз не тичам чак толкова много, но дори препоръчаните 4гр въглехидрати на килограм тегло за моя километраж ме стресират ужасно.
Но поне си дадох сметка защо често съм като парцал, и то гладен като вълк парцал. Днес заспивах на работа. Ужасно беше. Отпаднаха ми сутрешните часове, и аз, разбира се, хукнах към парка за 12км след вчерашните 18.5. Към 2 ми се затваряха очите. И после защо метнах 3 барчета. Нямах ориз под ръка.

Ще ви държа в течение. 

# 640
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Ехо, момичета, тук съм Simple Smile

Банана, аз докато отговоря и ти си намерила решение Simple Smile

При мен последните 2 седмици са доста динамични, почти не се спирам, ям каквото намеря  - хубавото е, че намирам разни супички Grinning Сутрин закуската ми стана абсолютно задължителна, което ме учудва, обаче пък така издържам до обяд и не се нахвърлям на каквото видя. Общо взето взимам си и парченце шоколад и бисквитка, но е за да се поглезя, а не за да се нахраня.
Иначе вчера денят ми изглеждаше така, не съм броила калории. Днес мисля да започна пак да въвеждам и утре вече ще ви пиша какво ми се е получило.
Нямам кантар, но след седмица приключвам 2-ра фаза и ще се меря с метъра. Преди 2 дни обаче си свалих дънките закопчани Grinning

И така вчера: овесени ядки със суш плодове + прясно мляко = 244 калории (това го въведох преди малко за пост уъркаоут)
на обяд - крем супа телешко варено с крутони
с.з. 1 бисквитка +1 парче шоколад с кафе с мляко
вечеря: 3 препечени бонус с кьополу (не съм готвила от 2 седмици)

Бягам по разни задачи, не съм се отчаяла, не съм се отказала, напротив. Приемам го като временна пауза и се мятам на ново, защото мисля, че каквото зависеше от мен го направих. Време е да се върна към нормалното си ежедневие Simple Smile

Дези, за 1 килограм ли се втелясваш, честно ли ? Я споко  - дишай и си гледай живота Wink

# 641
Нямам кантар, но след седмица приключвам 2-ра фаза и ще се меря с метъра. Преди 2 дни обаче си свалих дънките закопчани Grinning

Дези, за 1 килограм ли се втелясваш, честно ли ? Я споко  - дишай и си гледай живота Wink

Ехааа! Браво! Дай Боже всекиму! Grinning

Втелясвам се от ову-то сигурно. Всеки път съм така, сякаш за първи път ми се случва.  hahaha Чувствам се крива, балоноподобна и недоволна. Всеки месец мрънкам по едно и също време.

Сега си гледам поста от сряда, и си се чудя на акъла, как на 2-3 яйца и зеленчуци очаквам да не съм гладна след 18км, силова, и още 12км на следващия ден. Ами поне 150гр ориз да бях сложила на обяд.

В неделя ще си пусна пост с всичките си тренировки за седмицата, така изолирано не се вижда какво всъщност правя. И ще си избера някой да ме следи.

# 642
Дези,
знаеш ли за връзката прогестерон-кортизол? Когато кортизолът е up up  в небесата, "краде" директно от материала за произвеждане на прогестерон, а когато последният залипсва, човек се чувства точно като парцал, подут и нервен около овуто. Е, не само това е възможна причина. Но след като пусна тези интересни факти от книгата, си помислих дали пък не ти се е вдигнал кортизола от липсата на достатъчно въглх/регенерация? Със сигурност това го знаеш,  но след тренировка човек ако не яде веднага нещо (най-добре въглехидратно), кортизолът остава по-дълго повишен, а при жените с такава наклонност и тестостерона, което продължително не е уместно. Получава се бърн аут.

Спекулирам си, човещинка. Grinning Сори, такава ми е природата. Давам идеи.

Относно мен:

Вчера:
Трен беше само 15 мин, но днес имам мускулна.
З: Банан и еспресо
2ра: хлебче с фъстъчено масло, банан
обяд: пил бут с много кожа, броколи
следобед: 2 шепи пекан, 1 топчица линд 70%
вечеря: 100 гр шунка със сланина по нея, салата домати и чушки и зехтин, половин авокадо и 3 крекера Уаза с фибри

# 643
Добро утро!
Храната вчера:  К 1 479   В130   М58   П102   
Закуска обичайната - бонус, яйце, пъстърма, чай с мед, пълнозърнеста бисквитка с мед и овес
Обяд  - киноа с гъби и замразени зеленчуци и пилешки гърди
След обяд - пълнозърнеста юфка с мед, сирене и масло, 20 гр. черен шоколад
Вечеря- две яйца, 50 гр.пушена сьомга, спанак
Преди 2 дни обаче си свалих дънките закопчани Grinning
Браво, ей това се казва сигурен признак за отслабване.

# 644
  • Бургас/Пз
Дези, щом си си го наумила, действай смело. Сигулна съм, че ще стигнеш до определените цели съвсем скоро  Hug Най-важното е обаче да се чувстваш добре, защото усещането да си парцал и непълноценна хич не е хубаво!  Peace

ТДИ, браво на теб, хич не ти трябва кантар при такъв резултат  Hug

Аз почивах вчера и онзи ден. С ужасен цикъл съм, чак днес малко ми просветна. За сметка на това пък вчера отвързах яко звяра, ама каквото такова. Ще се меря чак като ми свърши.
Днес ми е ден за крака  Flutter

Честита Баба Марта на всички! Да сте много здрави, останалото ще си го постигнете сами  bouquet Hug

Последна редакция: пт, 01 мар 2019, 10:49 от ani_d

Общи условия

Активация на акаунт