Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 2

• 246 865
  • 4 167
  •   1
Отговори
# 3 690
Между другото, работя в американска компания и нашите афилиейт линкове дават 50% на "инфлуенсъра" за покупката, та най-вероятно при всичките моми е така и после или им пращат кеш, или им дават ваучери за пазаруване.
Напоследък забелязах че всички са полудели по GD Coco, където едно подстригване е 80 лв. Само на мен ли ми се струва безумна тази цена?!

# 3 691
100% членува в скритите/тайни групи във фейса, които предлагат качествени ментета в алиекспрес.

Тя трие коментарите, в които я разобличават за носене на ментета. В един от предните клипове дори рекламираше някакъв сайт, който се оказва източвал кредитни карти. Незнам дали хората си играха отново да пишат, но първите им коментари бяха затрити.

# 3 692
А забелязвате ли скритата реклама на серума на Гала? Ася Енева, която ми е много симпатична, показа разни процедури против бръчки и, разбира се, серума. Но останах шокирана от Ерика Думбова, която в последното си видео случайно отваря чекмеджето на баба си - о, серума на Гала, я, да се намажа. Grinning И, разбира се, призова да го подарим на майките и бабите ни. Това ме озадачи.

# 3 693
Колко пък да е скрита рекламата при положение, че наскоро качи снимка с явна реклама в ИГ

# 3 694
Серумчето на Гала никак не се рекламира мащабно, не знам как вървят продажбите.  Само хора от екипа правят реклама в социалните мрежи.

# 3 695
Да, и мен ме подразни рекламата на серума. Но по-дразнещо е, че през цялото време, докато Ерика Думбова си миеше зъбите, водата шуртеше на макс.

# 3 696
Mного е смешна Попова с това, че прави на глупави хората и по-точно децата, които я гледат. В последното си видео прави реклама на някакъв сайт,  който е изцяло със стоки от Алиекспрес с трикратно и повече повишени цени. И ето го великият гивъуей:

Стоката в алиекспрес:
Скрит текст:

Стоката в сайта, който рекламира Попова:
Скрит текст:

Не знам как може човек да е доволен от това да направи реклама на такъв сайт и да подценява хората и да си мисли, че това е "работа".
Да, работиш, Попова като "викач" пред сергийка на морето...

# 3 697
Това като Зоринца и Ree.bg. Пълно е с такива сайтчета и тук и в чужбина. Аз първите вече ги докладвах на КЗП, освен и тези да поемат по същия път.

# 3 698
  • София
Доста е дразнещо това с рекламирането на стоки за долар като уникални. Особено ФБ като започне с рекламите... Отврат.
Обаче си признавам, че ако искам да купя нещо от алиекспрес, сигурно ще го купя от БГ сайт. Изобщо не искам да се регистрирам и да чакам...

В този ред на мисли не знам зако въпросните блогърки не рекламират ръчно изработените украшения и дрехи. Толкова сръчни хора има по нашите ширини, с толкова прекрасни бижута, шалове и други продукти на не много високи цени. Но си давам сметка, че толкова им е капацитета на тези момичета.

# 3 699
Доматите ги ядем с колците.

# 3 700
Доста е дразнещо това с рекламирането на стоки за долар като уникални. Особено ФБ като започне с рекламите... Отврат.
Обаче си признавам, че ако искам да купя нещо от алиекспрес, сигурно ще го купя от БГ сайт. Изобщо не искам да се регистрирам и да чакам...

В този ред на мисли не знам зако въпросните блогърки не рекламират ръчно изработените украшения и дрехи. Толкова сръчни хора има по нашите ширини, с толкова прекрасни бижута, шалове и други продукти на не много високи цени. Но си давам сметка, че толкова им е капацитета на тези момичета.

Поръчвала съм от Алито рокли, не от евтините и ако платиш 2-3 долара отгоре за по-бърза доставка, идват за 2-3 седмици. Ако ми трябва нещо на момента, отивам в някой магазин - меря и купувам. Никога не бих платила двойно, само защото не ми се чака, като знам, че ще ги доставят пак от Китай и може и да не ги дочакам. Хора се оплакват, че нещата им така и не са пристигнали. Още повече, че в тези сайтове има явна измама - рекламират фалшиви намаления, нещо, което в никакъв случай не трябва да се толерира.

Последна редакция: пн, 28 яну 2019, 13:46 от Анонимен

# 3 701
А как се докладват такива смешници като този сайт в КЗП. Защото в сайта на КЗП изискват потребителят да е лично засегнат, т.к.искат да се приложи документ, който доказва връзка между търговец и потребител, например касова бележка.

# 3 702
  • София
Скрит текст:

Поръчвала съм от Алито рокли, не от евтините и ако платиш 2-3 долара отгоре за по-бърза доставка, идват за 2-3 седмици. Ако ми трябва нещо на момента, отивам в някой магазин - меря и купувам. Никога не бих платила двойно, само защото не ми се чака, като знам, че ще ги доставят пак от Китай и може и да не ги дочакам. Хора се оплакват, че нещата им ката и не са пристигнали. Още повече, че в тези сайтове има явна измама - рекламират фалшиви намаления, нещо, което в никакъв случай не трябва да се толерира.

Да, аз точно от това изхождам - я дойде, я не дойде, я се окаже някаква измама. После ходи се разправяй. Поръчвам единствено от сайтове, когато поръчвам ръчно правени неща и знам, че може да се поправи.

И друго ме дразни - по магазините, когато продават китайски стоки с етикети все едно са шити тук например или са някакви уникати. Не мога да разбера каква е тази страст у хората да купуват много неща, да имат много дрехи, да се показват, но за сметка на това всичко да е фалш, докаран от далечна страна... с все екологичния отпечатък и невъзможността след това да се рециклира.

Не съм маниячка на тема 0-waste, ама тия китайски ментета на чанти, които показват блогърките, които никога няма да си ги позволим... са ми абсолютно пропиляни ресурси.

# 3 703
Момичета, тая Драганова бие Пепета, Герита и т.н.
Няма толкова нелепо момиче, аз също съм и' писала коментар и вече не го виждам, а като чета сега под последния клип, всички много и' се кефят? Какъв трябва да си, че да не можеш да свържеш 2 и 2?
Според мен има сериозни ментални проблеми...Едно време работех в златарски магазин и имахме една рускиня към 50те, която през ден в продължение на месеци, ако не беше година, идваше и стоеше по часове да мери и да гледа, уж или за нея или за подарък за дъщеря си и все "щяла да го мисли". Като я видех, ми призляваше и си мисля, че и в Гучи, Версаче и сие не могат да я гледат Марето вече Grinning

# 3 704
Аз пазарувам много от Алиекспрес, предимно разни дребни джунджурии, кейсове за телефон и подобни.
Неприятно е, че се чака, но пък имам и доста неща, пристигнали за 10-тина дни. Ако нещо не пристигне в срок или е с дефект, връщат прите веднага.
Естествено, ако ми трябва нещо бързо, ще отида да си го купя от магазин.

Но разни такива сайтове наистина много големи надценки слагат, поне да се бяха постарали собствени снимки да направят. (Но пък така ако си харесам нещо, по-лесно ще го открия в Алиекпрес 😀)

Блогърките предполагам, че ги рекламират, защото собствениците им имат повече възможност да платят за реклама.
Докато хората, които се занимават с ръчна изработка, особено прохождащи в занаята, нямат много възможности и контакти за масова реклама. Разчитат предимно на собствените си страници и публикации по ФБ групи.

Общи условия

Активация на акаунт