Грешките във възпитанието на децата ни

 • 19 851
 • 181
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 11 427
Опита ми показва, че не всички се раждат егоисти. Определено пък за тази им черта родителското възпитание няма никакво значение.

Грубияните, простаците, неискрените, манипулаторите и целият букет от качества са си личностни черти а не плод на възпитанието. Така са се родили, но като са порастли е техен избоор да го поддържат и култивират, че даже и да се правят, че е някакво предимство.

# 46
 • София
 • Мнения: 38 781
Моята голямата е доста голям егоист. Аз  гледам да разширя малко мирогледа й и се радвам на всяка проява на алтруизъм.
Перфекционист въобще не съм. Каквото - такова. Между нас да си остане, дъщеря ми няма кой знае какви способности в нито една област. Обича спорта, но и там не бих натиснала до професионални висоти.

# 47
 • Мнения: 10 998
фрии дъщеря ти е много красива и това и е най-ценния капитал. То аман от докторанти и други с особени качества и умения. Във форума е пълно с такива.

# 48
 • София
 • Мнения: 38 781
Мерсиии!😚
Освен това е много общителна и май това й е най-добрата способност.

Може би защото баща ми беше именно професор, който много ме натискаше и потискаше, аз гледам да не правя това с децата.
Майка ми е още по-черногледа. От типа "кофите, болницата, затвора, ще караш тролей и пр"😁

# 49
 • Мнения: 10 998
по принцип собствениците на фирми за чистота са сред най-богатите хора в целия свят. Така, че кофите е и въпрос на гледна точка. Аз самата съм много амбициозна, доволна съм от работата и парите, макар, че за новата година искам освен здраве и смяна на работата, но се сещам за някои хора от ученическите ми години, които бяха от зле справящите  се, но после в живота постигнаха може би повече от мен. Сега каква цена са платили -те си знаят, но в училище не бяха добри.

# 50
 • София
 • Мнения: 38 781
Сега се сетих, че така както не съм амбициозна и перфекционистка, вкарах дъщерята в едно училище от топ 20. И сега й е трудно и мърмори. Понякога се чудя дали не беше грешка, понякога си мисля, че е за добро.

# 51
 • Мнения: X
фрии дъщеря ти е много красива и това и е най-ценния капитал. То аман от докторанти и други с особени качества и умения. Във форума е пълно с такива.
Нито една жена не трябва да разчита единствено и само на външния си вид.Нито ТОВА да е най-ценното, което може да предложи на света....
Не казвам, че всяка трябва да е бъдещата Мария Кюри, но е ...някак подценяващо, ако човек не може и няма нищо друго ценно, освен една гола красота.
Мнението ми не е към Фрии и дъщеря й, не я познавам, идея нямам какъв човек е...използвам поста за отправна точка.   Two Hearts

# 52
 • София
 • Мнения: 38 781
Така е, спор няма. Пък и тя някак не е от този тип, които биха разчитали само на това.
Въпреки че я има жаждата за внимание на всяка цена. Мисля, че това е много важно - да не превръщаме децата си в роби на вниманието. По един или друг начин - дали с оценки или външен вид или поведение.

# 53
 • Мнения: 11 179
Поколения и поколения наред са били неглижирани и не са били възпитавани целенасочено по някакъв особен начин. По тоя начин са израствали всякакви личности - от късметлиите и склонните към самоусъвършенстване - свестни хора, от останалите - неособено. Общо взето, естествен подбор Simple Smile
Аз, дето съм "гледано" дете преди 40+ години, за разлика от по-голямата ми сестра - пак е било до 3-4 годинки, оттам нататък - на самотек, училището, партията и улицата ще свършат останалото.
Сега отглеждаме първите поколения, в които на възпитанието и грижата за децата изобщо се отделя някакво внимание. Естествено, че ще има грешки. Естествено, че и аз като родител правя такива. Доста викам, като се афектирам, люлеят се стените. Това да ми е недостатъкът, сигурно имам и други, които не могат да се изчерпят в едно изречение.
Надявам се детето да наследи безупречните ми морални критерии (нямам особени съмнения в тях), да пази здравето си и да се отнася добре към себе си и към другите. За останалото нямам кой знае какви претенции.

Последна редакция: чт, 13 дек 2018, 13:44 от Параход

# 54
 • Мнения: 10 998
Аз сто пъти предпочитам жени кифли , които имат комуникативни умения, отколкото тип - гениална Мария Кюри. Мисля и работодателите. Въобще тия умните, често не се търпят. От личен опит говоря.

# 55
 • Мнения: 9 196
Това, че е красиво детето на агента, изобщо не означава, че е тъпо и кифла. Ще ме извинявате ... И ако не е запалила, по някоя научна област, също не означава, че е глупачка.
Природата не прави грешки, естествено симпатичните жени са и умни. Грозноватите патоци, са тия без две мозъчни клетки и силикон до шията.

# 56
 • Мнения: X
Скрит текст:
Това, че е красиво детето на агента, изобщо не означава, че е тъпо и кифла. Ще ме извинявате ... И ако не е запалила, по някоя научна област, също не означава, че е глупачка.
Природата не прави грешки, естествено симпатичните жени са и умни.
Скрит текст:
Грозноватите патоци, са тия без две мозъчни клетки и силикон до шията.
По това може доооооста да се спори.....    Laughing
Само няколко примера:
Николета Лозанова, Емануела, Мира Добрева, Джулиана Гани (за тези се сещам на прима виста, защото скоро ги гледах), и още милиони "кифли с Фафли", дето освен за кукли, за друго не стават.
Което не означава, че всички красавици са и тъпачки, но съчетанието красота+ум е изключително рядко срещано, в зоната на изключенията.
Масовата красавица не блести с особен интелект ....

# 57
 • Мнения: 3 048
Изпадате в крайности, а в реалния живот нещата не са само бели и черни като оптималния баланс който търсим най-често е в нюансите между тях. Не всеки се е родил и красив и умен и това трудно може да бъде променено, но може да бъде компенсирано в голяма степен например от развиването на вътрешната красота, която може да се придобие включително и чрез доброто възпитание. Въпрос на индивидуален подход към всяко дете е да се открият и развият силните им козове, а не да си създават комплекси с това с което са били ощетени от природата. Поне знам какво трябва да направя за да не се повторят някои от моите грешки, а дали ще успея и дали ще бъде възприет моя модел не зависи само от мен. Развиването на силна психика например може да е в основата и го възпитавам и развивам чрез спорт и състезания. И най-добре възпитаното, умно и красиво дете може да бъде пречупено психически от живота в даден момент, ако не е подготвено да се бори с трудностите, да може да си поставя цели, да ги разделя на последователни етапи и успешно да ги осъществява преодолявайки всички неизбежни проблеми по пътя.

# 58
 • Мнения: 25 756
Сега се сетих, че така както не съм амбициозна и перфекционистка, вкарах дъщерята в едно училище от топ 20. И сега й е трудно и мърмори. Понякога се чудя дали не беше грешка, понякога си мисля, че е за добро.

Ама ти ли я вкара, или тя сама си влезе?
Освен ако не е нещо с връзки...

# 59
 • София
 • Мнения: 38 781
Аз. Не е с връзки. Просто се поразходих на 4то класиране. Абе хич не е просто, един месец главата ми пушеше.

Общи условия

Активация на акаунт