7 жълтъка се разбиват с 1 ½ чаена захар. Прибавят се 3 супени лъжици препечено брашно и се добавят към 1 литър прясно мляко. Сварява се крем / става малко по- рядък/. Накисват се 3 желатина в 6 супени лъжици студена вода и като набъбне , се затопля на водна баня и се добавя към топлия крем . Седемте белтъка се разбиват със седем лъжици захар на твърд сняг. Прибавя се към охладения крем и се разбърква внимателно.
Формата – цвете се намазва с масло и се облива със студена вода. Отделя се една малка част от крема / колкото да запълни цветето на дъното на формата / , добавя се настърган лимон и се запълва формичката . Слага се в хладилника за няколко минути – да стегне жълтата смес . Останалото количество се дели на две – в едната част се слага какао , а в другата натрошени бисквити и орехи . Слага се кафявата смес и след като престои малко да стегне в хладилника и другата жълта смес.
http://images07.snimka.bg/000820021.jpg
http://images07.snimka.bg/000820018.jpg
Формата :
http://images07.snimka.bg/000820077.jpg