Магията на изтока - тема 56

• 40 815
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
Тайна, сега видях, че си добавила за Nusumareta Kao.
Изгледах го миналата седмица, когато приключи в Япония. На мен много ми хареса. Ти обичаш такъв жанр сериали. Ще ти хареса и на теб.
Хироши Тамаки направи силна роля.

Ахх, майко мила, поздравява за Свети Валентин. За него ще се жертвам, няма да му откажа на предложението.
Но го искам преоблечен и като принц И Гъм, бъдешият крал Йонгджо (1724-1776).

# 391
Joy JoyСамо по имената ги различавах,тогава се сбъсках с Такеши Канеширо,който е с баща японец и се води тайвански актьор.Joy
Дане,те винаги пишат  - актьор,модел,певец,танцьор,за това ми е трудно разбера с какво точно се занимават.Сякаш е срамно да си само едно нещо.

Шоши,те накрая си помъкнаха катуна,все мотор,сирене,загубено дете и куче.

Tomb of the sea
Имам теория.Гледах 11 еп. В който Wu Xie говореше за жена към която е имал чувства,но е починала,а майката на Малчо е изчезнала и не се знае нищо за нея.Може да са една и съща жена и Малчо да не е син на баща си,а на Wu Xie,което обяснява,защо последния се грижи толкова за него,а баща му е толкоба жесток и неглижиран.

# 392
Тюон, аз за това казах, че не мога да разбера какво точно ме привлича в Джи Хун. Дори бих казала, че не е мой тип, но ми излъчва секс на едно първично ниво. Не толкова като визия, колкото като присъствие. Може би съм повлияна от ролите и играта му, но е факт.
По същия начин не мога да ти кажа защо харесвам Шун или Рейн. Не са изобщо красавци, но видиш ли ги в роля и залепваш за екрана.

# 393
  • DE
Нали съм ви разказвал как при първия ми сблъсъл със Шун и Десонг възкликвам - леле, тоя колко е грозен Mr. Green
Сега и двамата са сред любимите ми азиатци Heart Eyes
Имаме си и поговорка за това - Грозен, грозен та чак хубав Crazy
Според мен е до харизма, като го видиш в движение, чуеш гласа и си запленен. Дълго смятах Топ за грозноват ръб и изведнъж сякаш разцъфна Grinning

# 394
Утивам да си взимам тасманийският дявол от градина,но да си кажа,че когато за първи път видях
Bae Yong Jun  в 4-те бога си казах - "Боже,този истински ли е???" Heart Eyes
Кой да ти знае какво ще последва в подредения ми свят и колко грозновати мъже ще ги виждам красиви.
Scream
А сега е така естествено да ми трепне сърцето пред вида на някое ИК(Т/Я/К)Е Joy

# 395
Много сте писали днес, момичета. Радвам се, че има такова раздвижване в темата. Честит празник от мен! Както казваше една моя учителка в гимназията, Ден на влюбените във виното.

Японците за мен са едни отлични имитатори. Приемат дадена идея, но я и развиват, така че да получат нещо тяхно. А за това се иска акъл и трудолюбие. Те го притежават в огромни количества. Умеели са, в исторически план, да се възползват винаги по най-добрия начин.
Това ми напомни за нещо, което бях чела в книгата "Вишнево клонче". Пишеше, че японците купували патенти от други държави, но не са ползвали съответните изобретения във вида, в който им ги давали, а ги доразвивали според възможностите си. Авторът подчертава, че 80% от суровините, с които се работи в Япония, са внос, но пък японците разполагат с неограничени количества от един ресурс, който е изключително важен - умът.
А сега - относно Shoplifters, първо ти благодаря, че ни информира, че вече може да го гледаме. Аз още не съм, но темата, която засяга (според описаното от теб), за мен лично е важна и наистина мисля, че този филм много ще ми хареса. Филми и книги на тази тема според мен трябва да стигат до по-широка публика. Има доста хора, които вярват, че е достатъчно да родиш дете. За мен по-важното са грижите и отношението към това дете, след като се появи. Разбира се, сега се изразявам най-общо. Повече ще коментирам, след като гледам филма, но мога да си представя какво ме очаква - поредно доказателство за таланта и човечността на Корееда.

# 396
Една уникална нация е японската. А това, че е изолирана, сама, на няколко хиляди острова е помогнало да се запази.
Да приема новото/ различното, да го превръща в нещо свое и да извлича само ползи за своето благо. Останалото е ум, трудолюбие, закони, ред, дисциплина...
Иеясу Токугава, близо тривековното управление на шогуните Токугава и изолацията на Япония от останалия свят, след това Бакумацу-периода и реставрацията Мейджи. Там се крият много от нещата, за които намеквам.

The Last Empress - епизод 23 и 24

Създателите и участниците в този корейски сериал дружно трябва да отидат на психиатър.
Нямаше човешка низост/ глупост/ подлост, която да не бе показана. Отвратих се. Фестивал на човешкото падение. А корейците могат да го показват до безкрай. Смокини и черници!

Удължиха сериала с още два епизода, ще завърши с общо 26 епизода другата седмица, но участието на Че Джин Хьок приключи.
Край, а с това и моето гледане на тази боза, чиито епизоди прехвърлях само заради него.
Заради предварително уговорената му програма, участието му в последните два епизода е било невъзможно. Без обяснения, дадоха го в една сцена по средата на епизода и край. За корейците и това е финал на един от главните герои в сериала.
Разочарована съм от него, заради ролята, която е приел. Крачка назад в кариерата му. Не е актьор за такива роли. Дано занапред си избира по-добре проектите.

Довечера започва Ким Нам Гил в The Fiery Priest. Нямам търпение.
Уникалният ми и толкова любим корейски актьор. Играе всичко - драма, комедия, няма превъплащение, в което да не е бил убедителен. Версатилен. И винаги дава най-доброто от себе си.

# 397
Дане,можеше да ме предупредиш за древнокитайския гуаулд и ваденето му. Scream
Догледа ми се Старгеит.
Още не съм наясно кой е добър,кой лош,кой лъже Blush
Ама на тази не е чиста работата.
Скрит текст:

Петък.Барон Stuck Out Tongue Closed Eyes
Скрит текст:

# 398
  • DE
Абе, доста се чудех дали да го спомена  Thinking Mr. Green
Това сигурно е бащата мафиот на Барон. Ама как само обичат да намесват истински факти от живота на актьора във филмите в които играят
В "Плувеца" С Майки към края се появи бременност за която няма спомен как е станала с жена която не обича  Rolling Eyes
Направо им се чудя как се навиват да играят такива роли.
Барон играеше син на мафиот, Десонг игра в сериал с катастрофа на моторист, Майки с непланирано дете.... а съм сигурна, че има още такива актьори играещи роли свързани с истории от техния личен живот, някак тъжно ми звучи Tired

Тъкмо тези дни се рових да търся къде да гледам онлайн "Старгейт Атлантис" или "Ентърпрайз", но греда, при мен няма начин, а не ми се свалят цели сезони.

Последна редакция: пт, 15 фев 2019, 13:00 от дането

# 399
Аха,таткото е,но Барон е отгледан от баба си и баща си по майчина линия.Не,че има значение.
И ако трябва да вярваме на интернет това трябва да е любимата му песен - Justin Timberlake - Cry Me A River

И аз им се чудя защо приемат разни откачени роли,но работа и благинките струват пари.Пък и може да не им пука.

Гледали този Старгейт.
Не лош.Малко и кратки епизоди.С Трип от Ентърпрайз

Ако ти се гледа Барон+риалити в което обикалят света и се състезават - тук на чист китайски,ама си личи,че не обича да губи.

# 400
  • DE
Това, че не обича да губи го разбрах още от ролите му  Grinning
Понякога истинските чувства изплуват и сякаш знаеш, че е таки и им вярваш. Пък той е достатъчно мъжкар да не обича да губи, но е цупльо(баси и думата Crazy ), а на мен ми е много смешно мъж да се сърди Grinning  Но ще го погледам, липсва ми на екран, а скоро май няма къде да го гледам.

Ще потърся някъде превод, заинтригува ме. От толкова отдавна не съм гледала качествена фантастика Heart Eyes

Изгледах "Piece" предвид дължината на епизодите 20мин. се гледа за един ден. Брилянтна психо-драма. Сценариста е психопат да измисли такава история, актьорите са бижуто на филма, направо съм потресена тези млади хора как изиграха такива драматични образи, не че не знаех де. Обичам японските ученически драми. Изклютелен Nakayama Yuma, от тези дето играят само с очи  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 15 фев 2019, 13:08 от дането

# 401
  • Под звездите
До като чакам да качат в нашите торент тракери нов епизод с бг превод на Memories of the Alhambra, изгледах и аз The Negotiation, заради Hyun Bin. Съгласна съм с Tuon. Няма динамика, екшън, сюжета върви доста предвидливо. Но признавам се това ми стана най-любимата визия на Bin.
И не ми беше достатъчно.
 Върнах до 2009 година с Friend, Our Legend отново с него Heart Eyes Не знам дали и колко и какви операции може да си е правил, обаче този мъж с годините става все по-хубав. Сериите много ми харесват. Отдавна не бях гледала по-стар сериал, а като прибавим и че действието се развива през 80-те години става супер различно усещане. Гангстери, мафиоти, бой, затвори, сделки, пари. Тематиката ми допада определено. Няма драма, розови напудрени балони, еднорози и сърца и тази захаросаност на съвременните сериали. Към 11-12 епизод малко разводняват с една от любовните истории, но май това ще е за всички серии. А бях на път да се откажа още на първа серия, защото почва със сцени без особена връзка помежду си, един вид като единични моменти от всички серии събрани на куп и чак от 2-ра серия нататък следва времевата линия. Но въпреки това има доста напред-назад във времето, от миналото в настоящето.
Искам да изтегля Mask (2015/20eps), ама няма да стане в тоя живот. Няма никакъв сийд в торента, а превод има.

https://www.vbox7.com/playlist:2137498  Тук го има.

# 402
Доколкото помня, през седмицата стана дума, че в петък ще се види кой в кого е влюбен. Та ето, показвам (не че нямам и други увлечения, но този ми е номер едно, май за никого тук няма да е изненада кой е).

Скрит текст:

# 403
  • DE
Недей така Бел, при това изобилие на ИАзиатскиЕ е направо престъпление да е само един Crazy

# 404
Coffee Friends - епизод 7

Макнето най-после се появи като гост в предаването. Нам Джу Хьок също, но той беше за кратко, другата седмица повече.
Сехун също ще продължи другата седмица и май ще е това.
Метнаха го още от вратата да помага - да мие чиниите, да чисти, да продава мандарини, а Хун нали си е добра и изпълнителна душа - се включи веднага. Добро макне, добро. Гордост за хьонговете си.

Като ги гледах Нам Джу и Сон Хо Джун заедно в сцените, ми се прииска да погледна първите два епизода на The Light in Your Eyes, само заради тях, но...
Ох, корейска мъко, с такива сюжети ме отказват веднага, а и с неприятната актриса. Не се наиграха на темата с разменените тела, а ми се гледат и двамата в сериал. Заедно, както тук.

Общи условия

Активация на акаунт