Магията на изтока - тема 56

• 40 814
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
Бел,това не е петъчна снимка.
Ето това е
Скрит текст:
Дори и това не е,но Цупльо Joy само толкова показва
На корейците винаги може да се разчита петъчно - Gong Yoo - тази година два филма с него трябва да видим
Скрит текст:

# 406
  • MJF
Брей Gong Yoo.

Комацубара-Колето на галата на 4К
Wenjing Sui- Cong Han

Последна редакция: пт, 15 фев 2019, 22:49 от Шошулчо

# 407
The Fiery Priest - епизод 1

Хаха, ето такъв свещеник искам и аз. Започна в първите минути като пародия на The Guest, хаха, а вторият главен герой в историята се казва Гу Де Йонг, хаха, това е името на Ду от поредицата Let's Eat.
След това всичко си дойде на мястото и ми стана ясно какъв точно ще е жанра - криминална комедия, но в която ще има и драма. Естествено, корейско е. Надявам се да е в поносими граници.
Ким Нам Гил отново владее екрана. Голям е. Никакъв свещеник не е, а бивш военен. Това ми хареса.
Има интрига, дано продължи добре. Прокурорката става. И Ха Ни не я бях гледала от години.

# 408
Бел,това не е петъчна снимка.
Снимката не е петъчна наистина, само показвах кой е. Не че вие не ме познавате достатъчно, за да се сетите и сами.

Дане, знам, че има и други "изключителни екземпляри". Този не е единственият, когото харесвам, но (засега) ми е на първо място в класацията.

# 409
Споко,Бел Hug
Класацията прогресивно расте,а първото място търпи промени Joy
По едно време и при мен Такешко беше първи.

# 410
Да, аз затова писах, че засега той ми е на първо място. А че класацията расте и се променя е съвсем вярно. Хубаво е да има разнообразие, нали?

# 411
  • София

Maлката сладурана  както винаги е страхотна танцьорка, много труд е вложило детето, но и явно е много талантливо, освен сама, танцува с батковците и каките, браво!!!

Изгледах пет серийния японски сериал с Тамаки Хироши, малко депресиращ ми дойде, но такава е и действителността, която ни заобикаля, хубаво че краят  беше обнадеждаващ. Трудна и опасна професия, да се взираш непрекъснато в лицата на хората, зада ловиш престъпници и да рискуваш живота си.

Изгледах първите две серии на сериалът The Fiery Priest с отчето Ким Нам Гил , хареса ми, динамичен, но и драматичен, както може да се очаква от корейците.Започна като лека комедия, но във втора серия се разбра, че ще има и трагични моменти.Тая корейска полиция ужасно корумпирана - от горе до долу, свързана с мафия и политици.Нашето отче явно ще отмъщава.

Изгледах една серия от The Light in Your Eyes с Хан Джи Мин, няма да го гледам, героинята е бедна, неуспяла и на всичкото отгоре 80% от времето пие  и яде, най-много ги мразя такива.Да е бедна, ама да се бори, за да постигне нещо в живота си и да стане по-успешна, ама не.

Гледам още Babel, Haechi ,  Romance is a Bonus Book, The Crowned Clown и музикалните Виждам твоя глас 6 и
Produce 101.

# 412
  • MJF
Shoplifters (2018)  bowuu изгледан.
Силен филм.
 newsm78 но въобще не знам от къде и накъде да взема да коментирам.  #Crazy толкова оплетено без черно-бяло, с хиляди нюанси , нищо категорично.....сложно както реалния живот а не "като на кино".
Сега съм уморена а ако почна само с един от героите ...... а те са 5-6 главни.
Най-кратко е да кажа браво на Корееда.
И че в някои моменти малко за разведряване на обстановката си помислях с  Simple Smile "хм, интересно как ще интерпретира това зрител не потопен донякъде в японския фронт". Но тези моменти не са много. Филма си е напълно универсален.
Ммм и да за Sakura Andô, която с тази си роля силно ми напомни за героинята си в Mamagoto. Мда, чудесна на големия екран.

# 413
Браво. Радвам се, че го изгледа и остана доволна. Отиди сега и си хапни едно еклерче, а аз ще пусна една прахосмукачка.
Кирин Кики ѝ личеше болката... Играла е себе си, само няколко месеца преди да напусне този свят.

# 414
  • София
Ох, стана ми интересно и загледах The Light in Your Eyes, но много недомислици.Актьорите не подхождат на възрастта на ролите, главната защо връща часовника хиляди пъти все до един и същ момент,въпреки,че видя от първия път, че така не може да спаси баща си.Ми върни го на по-рано и не спи,а го предупреди или намери начин да го спреш.

# 415
  • MJF
Мне, с един еклер няма да се мина , а то и мини, минах и през палачинките и манджата на Тайна така че ..... сили имам  bowuu Wink Simple Smile

Да започна от някъде на някъде с Shoplifters (2018)
Скрит текст:
Та май ще е някъде по откъм края. Защото гледах някъде 1,30 ч. всичко "мирно и тихо" и минах причинно следвствено през хиляди мисли и то и отпред назад и отзад-напред хронологично гледано по нишката на всеки разкриващ се пред мен герой. И то да подчертая мирно и тихо- Корееда ми осигури тази обстановка.
И как можа да скочи Шота така и да ни дойдат на главата всевъзможните правоохраняващи, правогарантиращи, право усигоряващи и прочие вездесъщи органи, които като социуми и то тези дето се мислим за по-развити сме сътворили и намножили  Whistling ooooh! Whistling. "Мира и тишината" на мига се сринаха. Че и взеха "да сочат с пръсти" по ред нашите главни герои. До степен и до такива изявления без обръщане грам внимание на обстоятелствата и причинно-следствената връзка и хилядите последователни въпроси "защо?" , " ама защо?" които аз мирно и тихо час и половина си задавах почти нон стоп но и си отговарях в следващия момент в хода на разказа. За мен като зрител за  цялото кълбо възли ми бе дадено напълна възможност да го разплета отпред назад и да стигна до някаква същина и до житейската истина че нещата са прости, а една камара човешки обстоятелства, субекти и взаймодействия ги правят сложни, че и вече често до абсурдно сложни.
Честно казано на всички въпроси в първите час и половина които си зададох намирах и смислен и положителен отговор. Отдавна е видно че като социуми боксуваме. И схемата "това не, това е забранено, това не може" без преди това да има широко застапена и работеща система от правилни , верни и пак да повторя работещи в реалността структури, въобще не работи. И се вижда доста изразено и все по -малко хора могат да се правят че не го виждат. Колкото и да се стараят..
.....
Ретроспективно към момента най-пресния ми афект от разказа е това как върнаха малката Юри там от където бе спасена.  Sick /без коментар. С нейния кадър завърши и филма.

# 416
  • DE
Ох, много са ми на сърце китайските бегълци. Много любимци накуп  Heart Eyes Само в едната двойка не ми е познат нито единият Crazy

Wenjing Sui - Cong Han, харесаха ми Heart Eyes

# 417
Shoplifters мисля е 4-ти филм на Кореда (след  Nobody Know,I Wish и Like Father, Like Son),който представя темата семейство,включително грижа,любов,загуба,съвременен свят,избори и почти всичко останало,включително странни и нестандартни личности. С един необичаен мистичен край,достоен за психологическо изследване.
Типичен филм на японеца - спокойно протичане на действието.Започва с бедно семейство,но и с весела бъркотия,до момента в който всъщност виждаме,че е семейство с деградирали морални принципи,които въпреки това,въпреки своите несъвършенства са Хора и главното "х" не е случайно. Група хора,които са духовно свързани,без да са обвързани с кръвна връзка е такъв антипод на В I Wish,където кръвни братя са разделени и мечтаят да се съберат отново. Виждам различни взаимоотношения баща-син от тези в  Like Father, Like Son,но отново ни показва социално-политичеки теми като в  Nobody Know.Доста сложна и емоционално нюансирана семейна драма,която протича плавно,ненатрапчиво с изключение на разкритията в края.
Интерсно е как една история за отвличане и малтретиране в ръцете на Кореда се превръща в сложна система и нищо не е каквото изглежда. Макар че Кореда внимателно изследва моралните последици от такъв начин на живот и героите му получават наказанието си,нищо,че всичко,което правят е от любов и разбиране. В крайна сметка всичко свършва.Кореда не бяга от действителността,но е много по-трудно за гледане когато нещата се разпадат. Още по опустошително е,че този край идва дикретно,без да дава възможност за предварителна подготовка,без да те объркват в чувства,без големи емоции-зрителя диша и мисли,дори когато се случва нешо необичайно - както отвличането на  дете - пулсът на филма остава сравнително стабилен,до финала,къде чувствата взимат превес. Последният кадър е много красноречив.А след него?Какво?Ужасно горчив вкус.

Само едно нещо не ми хареса и ми дойде донякъде клиширано.Вероятно защото е лично,преживяно и осмислено,та нямам нужда да го гледам на филм.

Дане,Race the World ли?

# 418
  • DE
Ахааа  smile3521

# 419
  • MJF
Е голям проблем ми е бързото забравяне на детайли  Crossing Arms. Добре че Tuon ми припомни така погледнато за другите филми на Корееда по тематиката дето сме гледали назад във времето.
 Thinking честно казано завърших филма в полусмирен афект. Някакво такова състояние. Плюс и усета за пълен хаос в мислите породени от двучасовата гледка. Но това не е грам нито критика, нито недоволство от моя страна. Просто споделям факт. Социален дискомфорт отвсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт