Магията на изтока - тема 56

• 40 810
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
  • DE
На 30 епизод съм на гробниците Crazy май само толкова са излъчени, превода е светкавичен. У Лей като придоби самочувствие повече ми харесва, предпочитам да е самоуверен перко отколкото мижав неудачник и наистина има връзка с У Се, но все още е много неясна.
До тук разбрах, че са 9 семейства обирачи на гробници, като има и 10 тайно Crazy
Мисля да метна и "The Mystic Nine" който има връзка с историята и е преведен целия.
"The Lost Tomb" съм гледала първите няколко епизода, но съм го зарязала неизвестно защо. Май не ми бе много интересен Thinking

# 436
  • MJF
Прескачам дането  Hug, за да си допиша.  Simple Smile

Shoplifters
Скрит текст:
За Тя. Всъщност за мен тя е главния герой на този филм. Дори за това което казваш Tuon,точно тоз тъпизъм дето изръси полицайката, как чу и изслуша това ГГ и как реагира на точно тези думи. И тя като мене все едно не ги чу.
Преди това взаймодействието, приказките на Тя с трите деца поотделно. За тези моменти съм решила даже да видя след време ако се появи друг превод да направя справка, дали има нещо изпуснато, недопреведено... от този род. Мда.
Цялата сцена на плажа.
В образа на Той през целия филм имаше заигравка пък с понятието "татко". И там тънко бе "подхвърлено" и "описано" това понятие от различното съдържание което "грачеха"полицията/медиите. Да не говора пък кой кого и дали изостави . Ей това точно ми бе най-големия афект дето ми докараха "обществените простотии" последните 30 минути. Това за мен е също насилие, което полицита изръси на трите деца  Peace.Тези били изоставили Шота, бабата била само за пари с тинейджърката, момиченцето отвлечено, Шота отвлечен и ....точка. На възрастните такива глупости не изръсиха, тях директно "сочеха с пръст".
 Thinking повтарям и завтарям полицията но ясно че не точно нея имам предвид. Тук просто тя се яви в ролята на обществения официален представител. Ето сега намерих за какво да изкритикувам филма  Mr. Green. Но това е пряко свързано и с моята мантра за липсата на трите П на далекоизточния фронт. Вместо само полицаите тук всичките клишета в последния половин час можеше да са сложени в устите и на други институции освен полицията и медиите. Ей на , така само те го отнесоха а има бая още в тази рубрика.

# 437
Son Seung Yeon - Close To Night (Item ost)

# 438
Дане,кога успя?
Всичките са излъчени.В тубата ги има (ти ми даде линк),но само до 31 еп. има букви.
За семействата и аз рабрах.Онзи от ресторанта май ръководи всичките,но за 10-тото незнаех.
Още не съм разбрала защо очичките му стават черни и получава супер сила.Картата на гърбаму е не е само карта?Спорите от гробницата?
Осъзнавам само,че У Лей няма късмет с учителите си.Нищо не му казват,бива тормозен,плашат го и го боли.
Лекарката също има следи по гърба като онзи от ресторанта (много дълго това за писане:blush:,ане му помня името),които се появяват когато се намокрят.

Ще ти кажа,че поне  The Lost Tomb 3 ще го погледнеш. Innocent
Този ли The Mystic Nine
Мисля,че съм гледала някой от филмите.

Шош,за мен всеки в един момент беше главен герой,включително децата. Майката и момичето,бащата и момчето,бабата и тийна.Бяха в симбиоза и се допълваха и никой нямаше да е това ако не беше другия.
Аз разбирам и полицията,социалните и преста.Това е другата страна,закона,който трябва да се спазва и въпреки добрите чувства всеки е отговорен за постъпките си.Да,момиченцето е отвлечено.Преста - от мухата са способни да направят слон,а тук имаха цял такъв.
Това ми хареса,че дадоха различен поглед на ситуацията - човешка,правна,емоционална,работна...Всеки е прав според моралните/работните принципи и всеки греши спрямо същите на другите.
И аз ще го погледна пак,но трябва да отлежи във времето.

# 439
  • DE
Картата е ключ и се спуках от смях като го разчитаха  hahaha
И все пак учителите му го обичат, може методите им да са такива  ooooh! Grinning Май има някакво вещество вкарано с картата, някъде се спомена в предишни серии Thinking а и вероятно е кръвно свързан със семейство У, нищо не разкриват мръсниците, трябва да чета коментари та да разбера Crossing Arms
Онзи от ресторанта ми е най-интересен, а този с въдицата ми е любим, за пръв път виждам такова приложение Shocked
Докторката не я харесвам, но ще имат история с този от ресторанта, татуировката ли имаш предвид newsm78 дето се появява при повишаване на температурата?

"The Lost Tomb 3" - още преди да го отворя да проверя бях сигурна, че ще участва Барон Grinning много ще му легне такава роля... надявам се.

# 440
Haechi - епизод 3

Режисьорът и сценаристката явно са били на редовен преглед при психиатър и невролог, и са пили редовно предписаните по рецепта хапчета.
Приятно изненадана съм колко добре върви този исторически сериал, без грам фентъзи-глупости и корейски фантасмагории.
Така вдигнаха нивото и във вчерашния 3-ти епизод, че всяко стъпване накриво и опропастяване на отличната идея и насоката, която зададоха на сериала, за мен ще е провал. Дано не го направят.
Противният кандидат-крал Мил Пунг (И Тан, който не е син на краля, но е роднина и кандидат за престола) го разкараха бързо. Така и очаквах, предвид истинската история на крал Сукджонг и синовете му. Движат се точно по историята, макар и всичко останало да е художествена измислица.
Ще стане крал героят на Чонг Ил У, така е и в историята - той става крал под името Йонгджо, но ще има много препятствия по пътя му.
Няма скука - действие от начало до края. Не усещам кога свършват тези 59 минути на епизод. А искам и още, още. Довечера 4-ти епизод и после седмица в очакване на новите два.

Куон Юл ми харесва. От изродът, който беше във Voice 2 и отрицателните му роли, в които съм го гледала, до ролята му тук... Браво. Толкова различен, толкова интересен. Рядко се срещат такива кадърни актьори, които да могат да играят всичко.
Включиха повече и Пак Хун. Ще става още по-интересно и около него. Много добър.
Го Ара - аааа, изненадаме тази жена. Не го очаквах. Браво. Мъжко момиче, на място.
Дано тази година остана доволна от корейците. SBS ме радват с двата техни сериала, които следя - Haechi и The Fiery Priest. Не са лигави любовни абсурди с поредната неориентирана глупачка (такива и в двата сериала липсват, ура), а напротив. Това искам. Нещо сериозно, с действие, интригуваща история и разплитането на финал да е логично на всичко, което са ни показали от начало.

Хареса ми много как малкият хечи-асистент, сладкото гномче, нарече подлият Уи Бьонг Джу:"배신자 пешинджа (предател)."

Не останах много очарована вчера от новото им парче, но мисля, че с всяко слушане започва да ми допада/ става слушаемо.
Могат много повече, но Starship, че вече не са онази компания, която бяха. Частите на макнето и на Джухон винаги са на ниво.

Последна редакция: вт, 19 фев 2019, 18:04 от rossonera

# 441
  • MJF
Мда,Tuon, така е, всичко това бе онагледено.
Да допълня последно към темата Shoplifters а и го свързвам и с първата реплика за деня от Тайна.
Скрит текст:
Живота въпреки правилата, живеенето, а някои казват на това не живеене а живуркане м/у правилата, лавирайки м/у тях. Това с допълнението как голяма част от живущите в България правим точно това. Ако се чака прилагането на иначе наличните правила , ако се очаква прилагането им ...чакай си от умрял писмо ... а живота тече и не чака. Бол житейски ситуации които и няма как да попаднат точно и отвсякъде в правила.
.....въобще цялата тази тема.
А иначе един бонус/похвала за полицията във филма  WinkMr. Green, че направо им се зачервиха ушите от моите критики. Когато в болницата Тя и Той се изнизаха пред полицая, де факто историята можеше все пак да продължи "мирно и тихо" както се е случвало до този момент. Но не би, машината се задейства.

# 442
"The Lost Tomb 3" - още преди да го отворя да проверя бях сигурна, че ще участва Барон Grinning
Scream Имаш вълшебно кълбо и знаеш бъдещето?

Мен приятелчетата много ме забавляват. Двамата са добродушни,но единия е наивно сладурест,а другия се опитва да изглежда лош.

Лекарката си търси мъж и в тези моменти ми е забавна.Свързана с нещо,но според мен не иска да е свързана. Дам,татуса имах предвид.

Рибарчето,значи.Защото го видях с въдицата да сервира чай и бях впечатлена Smiley и реших,че е мъжът на живота ми.Няма да чупи чаши като го  накараш да ги измие Joy

# 443
Haechi - епизод 4

Еххх, Йонинг-гун!
Доволна съм. Трите трупа и драмата не ме изненадаха. Нужни бяха на историята, за да започне отмъщението и трудния път до възкачването на трона.
Силен епизод и сега петдневно чакане до понеделник... Аййшш!
В последните три години само Scarlet Heart Ryeo, Prison Playbook и The Guest са ме радвали най-много от корейските сериали, а сега и Haechi.
Видях, че режисьор е И Йонг Сок, човекът създал Илджиме преди 11 години.
Дам, почеркът си личи.
Имам надежда.

# 444
  • MJF
Miracles
Неусетно минах първите  6 серии. Напълно разбирам студентите защо взеха да се събират за лекциите на нашия герой. И на мен са ми интересни  Simple Smile. И полевата работа  Laughing. Запомняща се роля от  Issey Takahashi, много добре ги намира и подбира.

# 445
My Amazing Boyfriend 2
Имало субтитри Blush ,просто съм голяма бяла птица (лебед) и ми трябва повече време,за да ги открия (не ги крият).
Така....много е странно да гледаш историята с други артисти.Сякаш е съвсем друг сериал,нищо,че историята е продтлжение.
Тя е ужасна (или не съм и свикнала) - преиграва и се опитва да наподоби оригиналната Тя с мимики,жестове,глас, но не и се получава.
Той е твърде изразителен и не успява да го доката "тип дърво" като корейчето.
Няма как да ми се угоди. Innocent
Освен това Той е по-нисък или Тя е по-висока и вече не са Голямчо и Малчо и тя няма нужда да се надига на пръсти.
Гледах само първи епизод (залисах се с новото видио на Джефри Стар),но набелязаха героите,появи се ново чудовище,дори две,все пак е забавен и става за гледане.

# 446
  • DE
Майк е такъв вулкан от страст, че трудно ще го докара дърво. Той говори само с очи.
За да си дърво трябва да ти идва от вътре Grinning

# 447
Факт Heart Eyes
За игрането с очи.За това не му се получава да играе  многогодишно растение с голямо стеблото.
Макар,че не ми е сред любимците съм се забавлявала с два негови сериал (този не го броя) и във филм в ролята на прасенце.
В сериозна роля не съм го гледала,но май и не искам.Като му видя името и искам да се забавлявам Blush Има едно такова весело,позитивно излъчване и ме кара да се усмихвам.

# 448
Погледнах го и аз и напълно подкрепям написаното от Тюон. За сега съм пас точно заради съществените разлики с предишните главни.

Trap
Извратена работа Scream. Да организираш лов като целта е човек. Да го накараш да избира дали да спаси жена си или детето си и през това време да го преследваш като диво животно. Два епизода изгледах и се чудя дали да продължа и с другите два излъчени или да изчакам да излезе целият. Така или иначе е само 7 епизода.

# 449
Да се изкажа и аз за Shoplifters. Ще се опитам да не повтарям онова, което вие вече писахте и с което съм съгласна. Имах малко по-различни очаквания за този филм. Очаквах чисто семейна история, а тук са засегнати много теми. Социално неудобни теми. Иска се смелост за подобно нещо и Корееда заслужава уважение заради това, че се е осмелил. Преди време прочетох статия, според която някои представители на властта в Япония критикували филма. Сега разбирам защо. Има филми, които са си чиста реклама с цел привличане на туристи в дадена страна. Този със сигурност не е от тях. Показва действителността без да я разкрасява. И в същото време е обективен. Никого не съди, не си позволява да определя кое е редно и кое не е, усеща се толерантност и разбиране към всеки един от участниците в тази история.

Общи условия

Активация на акаунт