Магията на изтока - тема 56

• 40 781
  • 741
  •   1
Отговори
# 555
Шо, благодаря! Мисля, че Tokyo Family си е направо задължителен за гледане, след като е със същите актьори от What A Wonderful Family . Ще ми е интересно да ги видя. Резюмето на About Her Brother също ми допада много, така че и той ще се гледа със сигурност. Може би и The Little House, за останалите още не мога да реша.

# 556
  • MJF
Не пропускай и The Yellow Handkerchief 2011. Помня че историята бе много трогателна, добре дадена с изненада/развръзка  до самия край и добре изиграна.
Ха,  вярно че вTokyo Family е не малка част от каста на сагата What A Wonderful Family. Паснали са си явно много добре тези сладури  Laughing.

# 557
За мен най-любимият филм на Йоджи Ямада е Тасогаре Сейбей (The Twilight Samurai).
Беше номиниран за Оскар за Най-добър чуждестранен филм през 2004 г.
Страхотна главна роля за Хироюки Санада в тази прекрасна и много трогателна японска история.
Гениален филм.

# 558
На Yoji Yamada и Kyoto Story е страхотен.Много трогателен и човешки.С любовна история в основата,различни характери и ситуации.Лиричен.Помня,че много ми хареса.

Дане,викаш нямам отчайващ вкус за мъже Joy
Бялата перука ми действа така Heart Eyes Незнам защо???
Виктория е онази Виктория която ме дразнеше в The Love Knot: His Excellency's First Love с него Heart Eyes Heart Eyes
Какво значи "завърши прилично"?Само единият от главните ли умря?
Ще го видя,но първо във филм.Не се пускам на дълбокото:smiling_imp: с епизодични.

Барон още е на първо място.

# 559
  • DE
Ама разбира се, че не, нали повечето дето аз ги харесвам ги харесваш и ти Heart Eyes Crazy Mr. Green

Те нали са в леденото кралство и повечето са с бели перуки.
Същата Вики дето е дървена като талпа, а все се набутва да играе с ИКЕ Tired

Прилично означава, че никой не умря Mr. Green

# 560
  • MJF
Ммм Kyoto Story явно някога като съм го търсила не съм го намерила, ще се разровя.
 Blush Тасогаре Сейбей (The Twilight Samurai) преди като го гледах търсейки линк се оправдах, че отдавна съм го гледала и нищо не помня ни гледайки постера ни четейки резюмето.  ooooh! памет не радост.
Бел , явно те чака голямо гледане  Simple Smile.

# 561
Принцът на Япония е новото рекламно лице на Sekkisei.

Haechi - епизод 9

Малко ме издразниха в първата половина на епизода. Започнаха с пълнежа/ локума, но засега е търпимо. Във втората част имаше повече действие и развитие. Бойните сцени няма да ги коментирам... Типично по корейски - наивни/ нелепи/ смешни. Вълнува ме цялостната картина и историята на крал Йонгджо. Останалото се старая да не го забелязвам, стига да не се набива прекалено много и да дразни.

И погледнах първи епизод на стартиралия вчера He Is Psychometric. То не беше реклама от месеци, то не беше чудо и накрая едно голямо корейско нищо.
Пълен шит, не си заслужава изгубеното време, а tvN се доказаха отново като посредствена/ затънала тв, която няма нищо общо с това, което беше преди години.
Нищо стойностно не са направили след финала на Prison Playbook.

# 562
  • MJF
Реших че нещо съм се объркала и пак съм в темата фигурно п.  Laughing. Стресна ме направо.  Laughing

Choosing Spouse By Lottery изгледан още миналата седмица. Какво да кажа?! Много добре разнищиха темата. Един спорен акт от страна на властите а толкова поднюанси/аспекти  и частни случаи възникнаха като последица. Чудесно онагледяване въобще на такъв акт от страна на власт принципно. Докато гледах казусите се сещах за още сума потенциални , въобще гледане с мислене както обичам. Екстра заглавие. Сега като пиша не веднага ясно че сума детайли няма да спомена. Сериала е от тези дето се гледа и ако се коментира то след всеки епизод има бол материя/материал за дискусия. Повече от доволна.
Засегна се един съвременен проблем който е и у нас.
Мда , заглавието заслужава гледане епизод по епизод и дискусия след всеки. Жалко че не ни си получи така.

# 563
Нали? Отличен японски сериал с поредната порция за дискутиране/ поставяне на наболели проблеми в съвременното общество и справянето им с тях.
Японци. Такива са. Винаги искат да дават добър пример, да възпитават.

След като си приключила с него, ти е ред за Kemono ni Narenai Watashitachi.
Най-после го качиха и като за теб с английски превод.
Знаеш, говорих много за него есента, когато се излъчваше в Япония. Рюхей Мацуда, Юи Арагаки и прекрасната Акико Ноги, като сценарист. Отново много теми за дискутиране, които със сигурност ще те докоснат и накарат да се замислиш.
Прекрасни диалози, само това мога да добавя. Чудесен по японски, а на финал оставаш с приятно чувство и се усмихваш широко.

И за десерт...
Ето, да се повозиш малко виртуално на "летящите" японски влакове в прекрасната Камакура.

# 564
  • MJF
Мерси за разходката  Hug yes. Човек да си почине есетично от всякакви архитектурни кривини около нас- кулимангери както му казвам на нашите "архитекти".  Гледам "градския софтуер" на видеото и се афектирам за този около мен, който е не повече от една "свинщина" направена от нас си.
Другата седмица виртуално се местя в Сайтама и там се надявам да е и Юзу на леда.

Ок. Значи  Kemono ni Narenai Watashitachi. Ще гледам да коментирам след епизод, че ей на на Choosing Spouse By Lottery  е му се случи  а не заслужава тази участ.  Crossing Arms

Гледам и Guddo Waifu. Как звучи на японски този инглиш  Mr. Green. Първите няколко епизода анблок и после според преводача/качвача го ситня. И те се придържат към оригинала доколкото могат. Гледах корейския вариант преди време. А преди това си опресних и довърших изцяло американския та са ми пресни и трите така да се каже.

# 565
Джапинглишът е така, знаеш. В японския - срички. Няма как да завършват на съгласна.
Преводачът е точен. Излъчват епизодите в Япония и той до ден-два пуска английските субтитри. Сега вече, ако при твоите онлайн-тарикати положението е различно... Нали знаеш, друг е виновен, а не преводача.
В неделя излъчиха 9-ти епизод. Свършва другата седмица, мисля. Не съм гледала в японските сайтове, предполагам.
Като приключи, тогава ще го изгледам. Сега следя/ следих други японски и нямах време и за него.

Гледай и коментирай. Ще пътувам една седмица из Азия и няма да влизам и да следя темата, но когато прихвана wi-fi ще се постарая да прочета.
И, да, жалко, че не успя да коментираш паралелно с гледането на Kekkon Aite wa Chusen de.
Бих се включила тогава...

# 566
  • MJF
Мда, до тук регулярно го качват, да видим дали до края ще е така или ще запецнат "по техенски"  Mr. Green. Реално в американския сериал имаше един образ който ме  Joy. Сега да не ровя за името но този персонаж от мъжки пол , който съветваше глевния герой след като излезе от ареста и който изтри/скри любовното признание на влюбения в ГГ колега -адвокат. Сега не се сещам този порсонаж как бе в корейската версия. Но в японската това е променено и тоз съществен момент бе изпълнен от самия съпруг. Това ме  Mr. Green Joy.

Значи другата седмица сме "азиати",  кой реално, кой вирутално   Laughing. Няма да се силя анблок на Kemono ni Narenai Watashitachi. Приятно пътуване.

# 567
A Better Tomorrow
Aко го бях гледала когато го открих щях вече да съм видяла Мa Тianyu Heart Eyes
Бонус има  Darren Wang (което обяснява,защо е бил набелязан) и Kai Wang (който съм гледала и преди).
Римейк е на A Better Tomorrow (1986),корейците също имат своя версия - A Better Tomorrow и то с един звезден каст.
Не съм гледала оригинала,а от корейското не помня нищо. Blush
Незнам защо е с толкова нисък рейтинг в ИМДБ,но е приличен екшън с крими елементи.
Двама братя от свете страни на закона и изборите,които им се налага да направят. Сблъсък с миналото,което влияе на настоящето. Лоялност,гангстери,наркотици....изкупление,прошка,братската любов...
 Kai Wang е добър,но Darren е с толкова осезаемо присъствие,че направо краде вниманието от общите им сцени.
 Мa Тianyu е добричкия брат-полицай.В движение ми хареса още повече.Добре се справи - емоции,катарзис,съмнения,мъка...
Ето ги от представянето на филма
Скрит текст:

Искам да го гледам с дълга коса,която се вее от вятъра.

# 568
  • DE
Ето да му се порадваш Grinning изобщо не се чуди кой пее песента към филма.

Това е бонус, престъпно е мъж да е толкова красив Crazy

И сагата със Сънгри завърши като в корейска драма с оттеглянето му от шоубизнеса. Помията която се изля в мрежата постигна своето. Без реални доказателства за каквото и да е, без присъда, без изясняване на случая.

# 569
Heart EyesHeartHeart Eyes
Това е бонус, престъпно е мъж да е толкова красив Crazy
Да питам ли защо го криеш,а?

Ох,ще видя това ледената драма с Вики-то.

Сънгри за  постоянно ли казва чао или ще изчака да затихне скандала,някои да излязат от казарма и да пуснат нещо ново?

Общи условия

Активация на акаунт