Магията на изтока - тема 56

• 40 816
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
  • DE
Тук мога и да се прежаля заради принца Heart Eyes
Отдавна не съм го гледала, а той умее да играе в страхотии.

# 376
Весели празници Wine Glass Heart

Ауууу Item звучи много добре.
Майки,тъщи,свеки има ли?

Шош,ааа Scream "даже и кутре има",та то е главен герой.
Дори и бащата се предаде (напълно основателно) и го върна на дъщеря си.
На мен ми хареса и самия разказ на бабата за жълтото куче,защото очаквах нещо по-мистично,а не травиално като любовта Smiley
И розовото куче със зелени очи Joy какъв контраст беше.

Радвам се,че ти е харесал филма.

# 377
  • MJF
 Laughing мани, по шаренийки големи са пада таткото, то розово куче, то ярко зелено сито, шаренийка бе. На контраста на хубавото природно наоколо. Мама шиеше хубави работи на децата. А и с какво се почитаха предците, в затишие гледах и като наля пак туй мляко се  Laughing. Мляко и пак мляко, да им завиди човек, даже и на предците.  Wink
Приказките на старата дама супер. И за ориза.
 Mr. Green то кучо последен иначе ако почна с него ще забравя да пиша за другите.
Мда, екстра е филма.
Продължавам на филмова вълна. Ще ми падне пирамидата от натрупани заглавия на тиквата ми  ooooh!.
Чакай да не забравя и месцето. Озадачи ме сцената дето показаха мама с парче месо правеща някакъв  Thinking хм много миниатюрен огън и на туй ще се пече тоз цял бут/плешка, жалко че не дадоха тоз момент изцяло,  Crossing Arms стана ми любопитно.
А този най-малкия , дребния-вредния как се измъкна от коша и тръгнаха без него .... голям Патиланец  hahaha но направи голяма услуга на кака си , че и на цялото семейство и върна кучо където му е мястото.

Последна редакция: чт, 14 фев 2019, 12:12 от Шошулчо

# 378
Тук мога и да се прежаля заради принца Heart Eyes
..................
А, ти що си мислиш, че го почнах при положение, че не си падам по подобни жанрове Wink.
 Чу Джи Хун изобщо не е типичен, стандартен красавец, но има някакъв секси заряд и загадъчност в него, които ме привличат без да мога да обясня защо.

Ауууу Item звучи много добре.
Майки,тъщи,свеки има ли?
...........
За сега няма, а и не очаквам да има подобни персонажи. Те са приоритет в семейните и романтичните сериали, а този не е от тях.

# 379
  • DE
За мен Джи Хун е невероятен красавец, освен сексапила който излъчва. С годините става все по-хубав, а и е великолепен актьор. Малко му се бях ядосал заради изцепките с дрогата и го игнорирах известно време, но в крайна сметка какво ме интересува кой с какво се трови Rolling Eyes а и е една от първите ми екранни източни любови, а такова нещо не се забравя Grinning

# 380
Шош,ооо,да с иглата и ориза и на мен ми хареса.Брилятно като идея.
За месото не се сещам,но направата на сирене ме впечатли.Сирене правеха от млякото,нали?Майката го правеше,после под гумите на каруцата,режеха с конец и май накрая сушиха.

2в1,нем в The Village: Achiara’s Secret още в първи епизод ни запознаха с досадната тъща,зависимата снаха,синчето под чехъл и внукът върнал се от чужбина.Всички заедно определено щяха да имат дейна роля.Може и да имат,де,но не гледах повече.Резюмето обаче беше интересно и обещаваше крими и мистика.
Нямам доверие на корейците. Joy

Той ли е секси?
Скрит текст:
Гледала съм го в няколко филма.Симпатичен -да,определено има талант,но секси???

# 381
Простете за невежеството ми,но може ли някой да ми разясни по-подробно каква е точно,аджеба,разликата между кореец и японец,освен че,единият е кореец,а другият японец.Ясно е,че има различия,но ми е любопитно вие тук как ги виждате.
А и нали корейците са владяли японците,вторите не са ли усвоили нещо от първите и обратно?Културно взаимодействие,макар и да не е било при най-приятните условия.

# 382
  • DE
Гледай го в "The naked kitchen"  и в "Antique" с много любима визия, а там е и Ким Дже Ук  Heart Eyes
Нагледно с бившата в клип Grinning

Последна редакция: чт, 14 фев 2019, 14:27 от дането

# 383
  • MJF
ome_one_zero , тези въпроси са направо като за трета световна война или поне такава в региона.  Wink Laughing.

Мда, Tuon, верно че млечен продукт правеха, тяхно си сиренце. Туй с млечните продукти и ноу-хауа на всяко племе , а  назад във времето,  кой по-назад, кой още по- назад , все сме номади били. Та тоз аспект и шиенето/плетенето какво  и как винаги ми е много интересна гледка. Та автоматично внимавам в тези моменти  Laughing. То млечни, месо и зърнени храни като ги гледам при този климат, локация и сие. Не розово куче, еле пък при наличие на натурален пухчо,  ами някакъв плод-зеленчух бих нарамила аз на мястото на таткото.  Simple Smile

# 384
А и нали корейците са владяли японците,вторите не са ли усвоили нещо от първите и обратно?Културно взаимодействие,макар и да не е било при най-приятните условия.

Корейски крак никога не е стъпвал на японските острови като окупатор/владетел/ управник и пр., а точно обратното.
Прочети повече за Японската окупация на Корея (1910-1945).

# 385
  • София
Едно време всички ми бяха еднакви, нали са жълти, нали са с дръпнати очи. Откакто гледам,  ги различавам добре корейци, японци и китайци и частично  тайландци.Особено корейци и японци са много, много, много различни.Интересното е,че вече и жълти не ги виждам.

Аз снощи загледах този: Stolen Face ~Fugitive Investigation Unit~ | Nusumareta Kao ~Miatari Sosahan~.

# 386
Дане и двата съм гледала + Confession, Asura: The City of Madness и в двете части на  Along With the Gods
Симпатичен,но секси???
Нагледно,предпетъчно,с тяло на римски бог
Скрит текст:

Нещо ми е размътил мозъка и не расъждавам разумно и логично Scream

some_one_zero,културно дружно са попивали от Китай и то до един момент ( Tenchi: The Samurai Astronomer - чуден фим за създаването на японския календар и защо е било необходимо,нищо,че са имали китайски)
Темата е необятна,същото е като да попташ какви са разликите между българи и турци.

Шош,трудна работа за зеленчук.Номадски племена,сух климът,развита тежка промишленост и животновъдство и почти никакво земеделие.Обаче канчето си беше в зеленчуков цвят Joy
В първият момент си мислех,че майката ниже сухари,но после се сетих,че на такива парчета рязаха сиренето.Много странно.Бих го опитала.

# 387
  • DE
Логично е с хубаво тяло, все пак е бил модел, но като по-млад е ужасно кльощав Crazy с годините се разхубави.
И аз ги различавам, е, не всеки път де Mr. Green , особено тайландците те са много различни.

# 388
Моделът е Китай. Той е началото на всичко в този край на света. История, кухня, религия... Всичко.
Друг е въпроса, че японците, специално, са приели страшно много неща от португалските и холандски пътешественици/търговци след XVI век.
Японска кухня за мен не съществува. Не и във вида, в който ни я представят за тяхна, съвременната, която виждаме и ядем. Тя е смес от китайска и европейска (многооооооо пъти съм говорила за това и съм давала примери), но представена за японска, с която те се гордеят и са развили през вековете. Дори сушито не е японско, а пак измислено от китайците. Но, факт, именно японците са го развили до вида, в който го познаваме в наши дни.
Затова и японската кухня е най-поносима за нас, европейците, най-близко до нас. Ядат най-много хляб от всички азаитци, не обичат люто и още, и още...
Японците за мен са едни отлични имитатори. Приемат дадена идея, но я и развиват, така че да получат нещо тяхно. А за това се иска акъл и трудолюбие. Те го притежават в огромни количества. Умеели са, в исторически план, да се възползват винаги по най-добрия начин.

А за Корея... Дори името на Корея на корейски е ТеХан Мингук. Хан, от народът Хан (ханските китайци).

Китайците освен 4-те от най-важни открия за света (динамита, хартията, печатането, компаса) са дали толкова много други неща.
Те са най-великата империя за мен в историята на света. С наистина уникална и хилядолетна история. А сега, в наши дни си връща позициите, но по друг начин - икономически.
Древните римляни също дължат толкова много на тях, благодарение на Пътя на коприната, но е дълга тема. Не ми се пише, а и нямам време.

За мен и българска кухня не съществува, като понятие. Но това е друга и много дълга тема. Да, регионална кухня е точното име, но не и българска. На Балканите си шляпаме едно и също - ядем мусаки, баклави, баници, сарми и пр.

# 389
  • MJF
Оххх  eat, тук още от обед усетих че стана опасно за гардероба ми. Катинара на хладилника отивам да диря.

Tuon, що ме подсети за онези хубави, големи правоъгълници. Автоматично гледката им ме подсети за панирани сирено-кашкавали. Но ще трябва в целия катун и  newsm57 да се помъкне. Така е то кулинарията иска жертви  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт