Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
 • Мнения: 12 885
Преди да го уволнят нещо го тормозеха за това, че пишел твърде често в Туитър. Оплака се в профила си Simple Smile
Според мен също е по-добре да забави темпото и да осъществява проектите си един по един. Електрическите коли едва ли имат нужда от неговата личност, за да се усъвършенстват...
Наскоро един сайт изкара статия, според която той бил като д-р Джекил и мистър Хайд и от време на време откачал и уволнявал, който му попадне пред очите. От друга страна, служителите във фабриката били изградили нещо като култ към личността му Laughing
Смешно ми е, но никога не бих работила при тези условия...
От компанията изпратиха официално опровержение (публикувано на същия сайт), в което се обяснява, че той не изпада в "състояния" и не уволнява на случаен принцип Joy Joy

# 31
 • Чужбина
 • Мнения: 6 529
Момичета, според мен Мъск е такъв нарцис, че няма мира. Той успява да впрегне психопатията си в градене, а не в деструкция.
Всичко, което прави Мъск, е да покаже на света, колко е добър. Това му е мисията на живота - АЗ СЪМ НАЙ-ДОБРИЯТ, и вие трябва да го видите.Но вижте как нещо, което по същество е негатив в живота, може да се обърне в позитивно. Щото той човека все прави. И това не можем да му го отречем, нали?


И да се върна пак към темата за доброто и злото. Принципно, много добре разбирам, какво иска да каже Какво?.
Нещата не винаги са еднозначни, т.е. в много ситуации има релативизъм. Например, е ли Унабомберът лош, или е добър?

И да, във всеки от нас има добро и зло - това е като имиджите за ану-то. Има различни по знак енергии, които предизвикват завихряне. И ако ги няма, няма да ни има и нас.

Животът до голяма степен представлява борба между доброто и злото. И може би е така и в астралните светове, и в паралелните вселени, ако ги има. Сигурно това важи за абсолютно всяка форма на съществуване.

И парадоксалното е, че колкото е по-голямо злото, толкова по-голямо е доброто.

Колкото са по-дълбоки корените на едно дърво, толкова е по-голяма короната му.

И нашето нещастно мозъче функционира на полярен принцип:Попрочетох за кундалини - да не се бърка с прана (чи и т.н.). Може и да не съм отключила точно кундалини, а да е нещо с 'чи' (прана).


Според мен, ако беше Кундалини, щеше да имаш видения в буквалния смисъл на думата. И проблемът е, че само най-обучените могат да ги интегрират с онова, което наричаме реалност.

Ако не виждаш ей такива работи, няма страшно:
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 20 дек 2018, 15:47 от Eleonora_27

# 32
 • Мнения: 4 913
Не интелектa,духът рa3ли4aвa добро от 3ло..Simple Smile

Хубaв пример с дървото и корените,му но предстaвете си,4е товa дърво е състaвено то две половини(тъмнa и светлa) и двете пускaт корени и и3грaждaт коронaтa му
Кво ще стaне,aко корените нa тъмнaтa сa плитки,ще се крепи ли сaмо нa другaтa 4aст от кореновaтa си системa и до когa?
Къде отивa бaлaнсът?

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 20 дек 2018, 15:22 от Какво?

# 33
 • Мнения: 663


Ако не виждаш ей такива работи, няма страшно:
Скрит текст:


Това какво трябва да е на снимката? Малко ми се замъгли погледа, докато гледах.

# 34
 • Чужбина
 • Мнения: 6 529
Не интелектa,духът рa3ли4aвa добро от 3ло..Simple Smile

Grinning Е сега вече ми застреля.

Има голям смисъл в това изречение. Аз си мислех, че интелектът различава доброто от злото по критерии за разрушаване и съграждане.

А интуицията, според теб, пак ли е проява на интелекта?

Вкара ме в големи размисли, Какво?


Магдалена, това са рисунки, които представят виденията на употребяващи ДМТ. ДМТ атакува епифизата, или по-скоро я активира за около 15-20 мин:

https://www.google.bg/search?q=dmt&rlz=1C1GGRV_enDE759DE759& … =1538&bih=829

Ония с активирано кундалини разправят, че виждат абсолютно същите работи. На лекарите не им е ясно, каква е причината. Чудят се и се маят.

Виж Джордан Питърсън (сигурно го знаеш):
Моята теория е, че ония в Тибет са си в постоянно такова състояние.Кво ще стaне,aко корените нa тъмнaтa сa плитки,ще се крепи ли сaмо нa другaтa 4aст от кореновaтa си системa и до когa?
Къде отивa бaлaнсът?

Скрит текст:

Няма баланс. Но и това е невъзможен баланс. Първо пускаш корените, после се развива короната. Първо идват демоните, после ангелите, ако използваме тая метафора.Друг пример - ако ги нямаше ония педофили в разноцветни рокли във Ватикана, щеше ли да се образува такова движение срещу педофилията и злоупотребата с деца?

Сигурно нямаше. В този ред на мисли, злото е необходимост, но...след като сме го познали, може би трябва да мръднем малко в развитието си и да кажем: ние го разпознахме тука злото, сега отиваме да прайм щуротии на Марс.

Ох, не знам, дали го обясних добре. Исках да кажа, че няма смисъл вече да проверяваме, дали педофилията и войните са добро или зло. Знаем го тва вече.

Последна редакция: чт, 20 дек 2018, 15:55 от Eleonora_27

# 35
 • Чужбина
 • Мнения: 6 529
Този коментар след малко ще го изтрия и ще го постна пак, за да не са поредни.

Току що намерих едни лекции на Свердлов, които ми изглеждат доста читави. Говори за архетипите, цветовете, тоновете, нещо за Висш Аз и т.н.

Слагам линк в скрит текст:
Скрит текст:


Стюърд трябва да се приема с щипка сол, т.е. всичко да минава през филтър, щото той говори и големи щуротии, да знаете.
Но е, меко казано, забавен.

# 36
 • Мнения: 4 913
Mi..виж например животните,колкото по-ра3вит е интелектът им,толкова по-бе3смислени убийства и въобще насилие вършат..
По Диксвр. имаше един филм 3а косатките(едни от най-интелигентните) как подхвърляше бебе тулен4е във въздуха просто 3а 3абавление.В момента в който бебето умря от блъскането и ужаса,тя просто го заря3а..

Или бобрите(също доста интелигентни) ,които и3насилват бебета видри..

# 37
 • Мнения: 3 436
И след тия постове, ще се похвaля -  стaнaх стопaнкa нa коткa. Мaлък коткозaек. Дългa история. Но я получих тaкaвa кaквaто я искaм. Дълго чaкaх. Пп Винaги съм знaелa, че когaто му дойде времето, ще получиш искaното. Нито по рaно, нито по късно.

Последна редакция: пт, 21 дек 2018, 06:50 от Джаста Праста

# 38
 • Чужбина
 • Мнения: 6 529
Момичета, какво мислите за работите, които ги приказва Свердловия?

Ето малко преведен текст да вляза малко в преводаческа роля, че искам да взема да преведа малко от лекции на Марк Пасио, както бяхме говорили с Какво?:

Става въпрос за матрицата на съществуването.
Божественият Ум е всичко, което съществува. Реалността е манифестация на свръх-интелигентност.

В древните текстове и трудовете на философите ще намерите идеята за Божественият Ум. Когато Божественият Ум започнал да мисли за себе си (ако е имало такова чудо като начало), т.е. да се пита, какво съм аз, на момента генерирал ново ниво на себе си. В момента, в който има само-съзнание или само-осъзнаване, моментално се генерира концепцията за ”Аз съм”. ”Аз съм...нещо”...и създаваш нещото, т.е. създава се онова, което си мислиш, че си. Т.е. създава се реплика на Себе.

Така се създава второто ниво, под Божествения Ум. Това не е личност, а е ниво на осъзнатост. Това е ниво на съществуване под Божествения Ум. Това ниво на осъзнатост, която съществува под Божествения Ум, Стюърд нарича Христово самосъзнание. Но всеки може да си го нарече, както си иска.

И сега, това второто ниво също става само-осъзнато. И то създава следващото ниво на съществувано, което Стюард нарича Ангелска йерархия. Това не са хора, а е друго ниво на съществуване, трето ниво.
И дотук имаме три нива, които образуват триъгълник (това не е триъгълникът, нарисуван на диаграмата). По-скоро става въпрос за три-единство на първите 3 нива.Ангелската йерархия обаче се само-осъзнава и създава нивото на т.нар. ЕТ-та. Това са същества, които са на прага между физическото и ангелската йерархия.
ЕТ-тата са четвъртото ниво под Божествения Ум.
ЕТ-тата създават нивото на хората/извънземните. Под хората е нивото на животните.
ЕТ-тата обаче, а също така и някои извънземни могат да  повишават нивото на животните до нивото на хората.


Всяко по-долно ниво има характеристики на нивото над него. От друга страна, всяко ниво поддържа нивото над него.

Цялата схема всъщност образува кръг.
 
Прекъснатите линии представляват гранични линии. Нивата между двете прекъснати линии представлява физическата реалност.

Всяко ниво поддържа следващото, като служи за храна. И сега въпросът е, ние, хората, как така поддържаме нивото над нас, след като всъщност не служим за храна.

Според Стюард, ние поддържаме нивата над ниво чрез енергийна работа и мозъчна активност – молим се, например.

Всеки един от нас съществува във всяко едно ниво едновременно. И сега, точно тука, Стюърд започва да говори за т.нар. Свръх-Душа или Мастер-Интелигентост. Това е тригълникът на картинката. В момента нашето съзнание е на нивото на ХОРА/ИЗВЪНЗЕМНИ, но ние имаме капацитет да имаме съзнание на абсолютно всички нива, които са нарисувани над триъгълника. Защото в Свръх-Душата съществува абсолютно всяка част от съзиданието. Човек има възможност да се гмурне в това съзнание чрез езика на хипер-пространствените механизми.

Но тази Свръх-Душа е колективна, а не индивидуална. Тя е онази, която осигурява усещането ни за действителност, което понякога е различно от усещането ни за реалност. Това е онова, което осигурява над 7 млрд човека на планетата Земя да имат почти едно и също усещане за нещата от нашия свят. Съществуват фундаментални умствени шамблони, които са общи за всички. Тези фундаментални шаблони се доставят от свръх-душата на отделните видове. Това е една обща основа, която ние всички приемаме – нещо като правила и регулации. В противен случай, би царял абсолютен хаос.

А хаос няма. Ние днес наричаме хаос всичко, което не разбираме. Но всъщност той не съществува.

После в лекцита Стюърд започва да обяснява за съзнанието, подсъзнание и Свръх-съзнанието, и за епифизата. (всичко откраднато от Юнг и психологията Grinning). На мене лекар ми е казвал, че не се знае много за тая жлеза, кво точно прай.


Истина? Лъжа? Заблуда?

Последна редакция: чт, 20 дек 2018, 18:54 от Eleonora_27

# 39
 • Мнения: 12 885
Написаното го има под някаква форма в много митологии. Предполагам, че и Юнг е черпел идеи от там.

# 40
 • Чужбина
 • Мнения: 6 529
Написаното го има под някаква форма в много митологии. Предполагам, че и Юнг е черпел идеи от там.

Юнг е изследвал всичките култури, вярвания, митове и легенди. Но е имал и видения. Той горкия е имал психоза в продължение на няколко години, след като са се скарали с Фройд. През това време рисува и много картини.А тоя Стюърд я е синтезирал тая информация и я поднася по много много разбираем начин. Направо като в детската градина - само дето е добавил Божествения Ум, Християнското самосъзнание и ангелската йерархия.

В тия лекции обяснява и за езика на хиперпространството.

Това бил езикът, който се използва, за да се говори с извънземни.
Този език, Стюърд нарича троица, защото се състои от 3 неща:
ЦВЕТОВЕ
ТОНОВЕ
АРХЕТИПОВЕ

Архетиповете са геометрични фигури в определен цвят, които произлизат от умствените шаблони и от ДНК-то.

Хипер-пространството може да се приеме също като Божествения Ум, защото това е всичко, което съществува. Това е интелигентността зад всичко, което съществува.

Един от първите архетипове е триъгълникът. Триъгълникът е символ на перфектното съзидание. Това е символът на перфектният свят.

Mi..виж например животните,колкото по-ра3вит е интелектът им,толкова по-бе3смислени убийства и въобще насилие вършат..
По Диксвр. имаше един филм 3а косатките(едни от най-интелигентните) как подхвърляше бебе тулен4е във въздуха просто 3а 3абавление.В момента в който бебето умря от блъскането и ужаса,тя просто го заря3а..

Или бобрите(също доста интелигентни) ,които и3насилват бебета видри..

Не мога да не призная, че си права.

Белите "интелигентни" европейци унижиха индианците. Много умно!

Ония, дето се мислеха за свръх-човеци и арийци, щото бяха много умни, трепеха цигани, евреи, инвалиди, хомосексуалисти, психично болни в концлагерите. Много умно!

В интелекта има много психопатия, но нямам идея на какво се дължи.


Последна редакция: чт, 20 дек 2018, 20:11 от Eleonora_27

# 41
 • Мнения: 4 913

Последна редакция: чт, 20 дек 2018, 20:17 от Какво?

# 42
 • Мнения: 1 894

Друго, което 'издиша' в горната схема, е 'минерали - субатомни частици'. Не е логически издържана цялата схема. И това със 'самоосъзнаването' ...

Последна редакция: чт, 03 яну 2019, 10:52 от Magdalena1978

# 43
 • Мнения: 4 913
Цитат
В интелекта има много психопатия, но нямам идея на какво се дължи.]

Е как?

МИ виж дървото де..Кво ще стане с него ако е с половин коренова система?

И щом са му нужни и двете,то колкото по-дълбоки корени пуска едната половина,толкова ще пуска и другата..

Номерът не е да не по3наваш 3лото и да не го носиш в себе си,а да и3бираш кво да правиш с него и кога и дали и3общо да го проявиш..

Последна редакция: чт, 20 дек 2018, 21:53 от Какво?

# 44
 • Чужбина
 • Мнения: 6 529

Номерът не е да не познаваш злото и да не го носиш в себе си, а да избираш, кво да правиш с него и кога и дали изобщо да го проявиш..
+1000 млн

Няма как да бъда по-съгласна.


 
Относно Джордан Питърсън - пак трябва да гледам клипа, защото малкият ме разсейваше. Но явно тези практики променят биохимията на мозъка, ако същите неща се случват и при прием на ДМТ.


Точно така. И двете влияят на епифизата. Води се променено състояние на съзнанието. По всяка вероятност, по време на сънуване, има подобен процес.

Много е възможно повечето от хората да са изпитвали променено състояние на съзнанието, но да не са разбрали.

Щом имаш малко дете, Джордан Питърсън ще ти е интересен. Той разказва много хубави неща за възпитанието.Свердлов ми е доста абстрактен. От къде черпи той тази информация?Свердлов е голяма скица. Аз него едно време съм му гледала клиповете така, все едно гледам научна фантастика. Стар Трек ряпа да яде.

Но понякога казва и много смислени неща. И много психологични концепции има.

Значи, Магдалена, той твърди, че знае всичко това, защото на това са ги учили в рамките на проекта Монтоук. Той е бил участник.

Не знам, дали Какво? му е слушала лекциите за извънземните. Неговите истории са много над над Сичин и сие. Той обяснява, че различните раси на Земята са от различни планети. Даже казва, коя раса от коя планета е. Но ги обяснява нещата толкова художествено - все едно слушаш приказка. Нещо като Властелинът на Пръстените, разказан от Свердлов.

Затова по-рано споменах, че той трябва да бъде консумиран с щипка сол - филтрираш. Но че е много забавен, това не може да му се отрече.

Общи условия

Активация на акаунт