Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 690
  • София
  • Мнения: 676
mariyaogneva, за първи ден на МЦ се брои денят с обилно кървене.

# 691
  • София
  • Мнения: 27 496
Бихте ли погледнали тези изследвания? 10 месеца няма резултат от правене на бебе и пуснахме тези хормони.(Заедно с други общи изследвания, които са всички в норма). Глюкозната толерантност е в норма.
ДХЕА-С е 12.1 което пише че е високо(извън нормата)...Другите два хормона не са изслезли...
Скрит текст:
Thyroid Function
Thyroid Stimulating Hormone [TSH]2.0 0.32-4.00mIU/L
Thyroxine Free [Free T4]13   9-19pmol/L
Thyroglobulin Antibody <10 < 40kIU/L
Thyroperoxidase Antibody 11< 35kIU/L
Pituitary Function
Follicle Stimulating Hormone [FSH]7.4 IU/L
---------------------------------------------
Follicular: 3.0-8.0 IU/L
Mid-cycle: 3.0-22.0 IU/L
Luteal: 1.5-5.5 IU/L
Post-menopausal: 27.0-133.0 IU/L
Luteinizing Hormone [LH]4.1IU/L
---------------------------------------------
Follicular: 2.0-12.0 IU/L
Mid-cycle: 8.0-90.0 IU/L
Luteal: 1.0-14.0 IU/L
Post-menopausal: 5.0-62.0 IU/L
Prolactin 9.7 5.0-27.0 ug/L
Reproductive and Gonadal
Anti-Mullerian Hormone 9.7 1.1-53.5 pmol/L

Estradiol 84 pmol/L
    
Follicular: 77-921 pmol/L
Mid-cycle: 139-2382 pmol/L
Luteal: 77-1145 pmol/L
Post-menopausal: <103 pmol/L

Progesterone 1.2 nmol/L
 
---------------------------------------------
Follicular: <1.7 nmol/L
Luteal: 4.0-50.0 nmol/L
Post-menopausal: <1.7 nmol/L
Androstenedione   Results are pending ...
17OH Progesterone   Results are pending ...

Dehydroepiandrosterone [DHEA-S]HI 12.1 < 9.8 umol/L
Testosterone 0.9 < 1.8 nmol/L
    
Testosterone Free 12 <30 pmol/L
Мерси много!
Извинявай - нищо лично, понякога се случва да пропусна някое мнение.
Оправи си настройките за ЛС
Скрит текст:
Потребителят 'Mimi_TO_' е забранил получаването на лични съобщения.

ТСХ е добре, но го следи, защото Т4 е малко нисък и при бременност, ТСХ може много бързо да скочи. При следваща контрола пусни и Т3 /заедно с ТСХ и Т4/
Нямаш Хашимото, което е супер.
ФСХ е висок, АМХ е нисък и показват НЯР - консултирай се със специалист по репр. медицина. Шанс има, но не трябва да губите време.
ДХЕА е висок - косултирай се с Ендокринолог.
Провери за дефицити - вит.Д, желязо, В12...
Успех и дано скоро да се похвалиш с най-прекрасната новина Peace

Последна редакция: вт, 14 май 2019, 07:39 от denis.

# 692
  • Мнения: 49
Бихте ли погледнали тези изследвания? 10 месеца няма резултат от правене на бебе и пуснахме тези хормони.(Заедно с други общи изследвания, които са всички в норма). Глюкозната толерантност е в норма.
ДХЕА-С е 12.1 което пише че е високо(извън нормата)...Другите два хормона не са изслезли...
Скрит текст:
Thyroid Function
Thyroid Stimulating Hormone [TSH]2.0 0.32-4.00mIU/L
Thyroxine Free [Free T4]13   9-19pmol/L
Thyroglobulin Antibody <10 < 40kIU/L
Thyroperoxidase Antibody 11< 35kIU/L
Pituitary Function
Follicle Stimulating Hormone [FSH]7.4 IU/L
---------------------------------------------
Follicular: 3.0-8.0 IU/L
Mid-cycle: 3.0-22.0 IU/L
Luteal: 1.5-5.5 IU/L
Post-menopausal: 27.0-133.0 IU/L
Luteinizing Hormone [LH]4.1IU/L
---------------------------------------------
Follicular: 2.0-12.0 IU/L
Mid-cycle: 8.0-90.0 IU/L
Luteal: 1.0-14.0 IU/L
Post-menopausal: 5.0-62.0 IU/L
Prolactin 9.7 5.0-27.0 ug/L
Reproductive and Gonadal
Anti-Mullerian Hormone 9.7 1.1-53.5 pmol/L

Estradiol 84 pmol/L
    
Follicular: 77-921 pmol/L
Mid-cycle: 139-2382 pmol/L
Luteal: 77-1145 pmol/L
Post-menopausal: <103 pmol/L

Progesterone 1.2 nmol/L
 
---------------------------------------------
Follicular: <1.7 nmol/L
Luteal: 4.0-50.0 nmol/L
Post-menopausal: <1.7 nmol/L
Androstenedione   Results are pending ...
17OH Progesterone   Results are pending ...

Dehydroepiandrosterone [DHEA-S]HI 12.1 < 9.8 umol/L
Testosterone 0.9 < 1.8 nmol/L
    
Testosterone Free 12 <30 pmol/L
Мерси много!
Извинявай - нищо лично, понякога се случва да пропусна някое мнение.
Оправи си настройките за ЛС
Скрит текст:
Потребителят 'Mimi_TO_' е забранил получаването на лични съобщения.

ТСХ е добре, но го следи, защото Т4 е малко нисък и при бременност, ТСХ може много бързо да скочи. При следваща контрола пусни и Т3 /заедно с ТСХ и Т4/
Нямаш Хашимото, което е супер.
ФСХ е висок, АМХ е нисък и показват НЯР - консултирай се със специалист по репр. медицина. Шанс има, но не трябва да губите време.
ДХЕА е висок - косултирай се с Ендокринолог.
Провери за дефицити - вит.Д, желязо, В12...
Успех и дано скоро да се похвалиш с най-прекрасната новина Peace
Много благодаря! Имам записан час с репродуктивен специалист,който е ендокринолог и едвам дочаквам да чуя какво ще ми каже. Ще пиша какво е станало. Simple Smile

# 693
  • София
  • Мнения: 63
Бихте ли погледнали тези изследвания? 10 месеца няма резултат от правене на бебе и пуснахме тези хормони.(Заедно с други общи изследвания, които са всички в норма). Глюкозната толерантност е в норма.
ДХЕА-С е 12.1 което пише че е високо(извън нормата)...Другите два хормона не са изслезли...
Скрит текст:
Thyroid Function
Thyroid Stimulating Hormone [TSH]2.0 0.32-4.00mIU/L
Thyroxine Free [Free T4]13   9-19pmol/L
Thyroglobulin Antibody <10 < 40kIU/L
Thyroperoxidase Antibody 11< 35kIU/L
Pituitary Function
Follicle Stimulating Hormone [FSH]7.4 IU/L
---------------------------------------------
Follicular: 3.0-8.0 IU/L
Mid-cycle: 3.0-22.0 IU/L
Luteal: 1.5-5.5 IU/L
Post-menopausal: 27.0-133.0 IU/L
Luteinizing Hormone [LH]4.1IU/L
---------------------------------------------
Follicular: 2.0-12.0 IU/L
Mid-cycle: 8.0-90.0 IU/L
Luteal: 1.0-14.0 IU/L
Post-menopausal: 5.0-62.0 IU/L
Prolactin 9.7 5.0-27.0 ug/L
Reproductive and Gonadal
Anti-Mullerian Hormone 9.7 1.1-53.5 pmol/L

Estradiol 84 pmol/L
    
Follicular: 77-921 pmol/L
Mid-cycle: 139-2382 pmol/L
Luteal: 77-1145 pmol/L
Post-menopausal: <103 pmol/L

Progesterone 1.2 nmol/L
 
---------------------------------------------
Follicular: <1.7 nmol/L
Luteal: 4.0-50.0 nmol/L
Post-menopausal: <1.7 nmol/L
Androstenedione   Results are pending ...
17OH Progesterone   Results are pending ...

Dehydroepiandrosterone [DHEA-S]HI 12.1 < 9.8 umol/L
Testosterone 0.9 < 1.8 nmol/L
    
Testosterone Free 12 <30 pmol/L
Мерси много!
Извинявай - нищо лично, понякога се случва да пропусна някое мнение.
Оправи си настройките за ЛС
Скрит текст:
Потребителят 'Mimi_TO_' е забранил получаването на лични съобщения.

ТСХ е добре, но го следи, защото Т4 е малко нисък и при бременност, ТСХ може много бързо да скочи. При следваща контрола пусни и Т3 /заедно с ТСХ и Т4/
Нямаш Хашимото, което е супер.
ФСХ е висок, АМХ е нисък и показват НЯР - консултирай се със специалист по репр. медицина. Шанс има, но не трябва да губите време.
ДХЕА е висок - косултирай се с Ендокринолог.
Провери за дефицити - вит.Д, желязо, В12...
Успех и дано скоро да се похвалиш с най-прекрасната новина Peace
Много благодаря! Имам записан час с репродуктивен специалист,който е ендокринолог и едвам дочаквам да чуя какво ще ми каже. Ще пиша какво е станало. Simple Smile
Моля да споделите името на този репродуктивен специалист, който е и ендокринолог. Благодаря.

# 694
  • Мнения: 49
Бихте ли погледнали тези изследвания? 10 месеца няма резултат от правене на бебе и пуснахме тези хормони.(Заедно с други общи изследвания, които са всички в норма). Глюкозната толерантност е в норма.
ДХЕА-С е 12.1 което пише че е високо(извън нормата)...Другите два хормона не са изслезли...
Скрит текст:
Thyroid Function
Thyroid Stimulating Hormone [TSH]2.0 0.32-4.00mIU/L
Thyroxine Free [Free T4]13   9-19pmol/L
Thyroglobulin Antibody <10 < 40kIU/L
Thyroperoxidase Antibody 11< 35kIU/L
Pituitary Function
Follicle Stimulating Hormone [FSH]7.4 IU/L
---------------------------------------------
Follicular: 3.0-8.0 IU/L
Mid-cycle: 3.0-22.0 IU/L
Luteal: 1.5-5.5 IU/L
Post-menopausal: 27.0-133.0 IU/L
Luteinizing Hormone [LH]4.1IU/L
---------------------------------------------
Follicular: 2.0-12.0 IU/L
Mid-cycle: 8.0-90.0 IU/L
Luteal: 1.0-14.0 IU/L
Post-menopausal: 5.0-62.0 IU/L
Prolactin 9.7 5.0-27.0 ug/L
Reproductive and Gonadal
Anti-Mullerian Hormone 9.7 1.1-53.5 pmol/L

Estradiol 84 pmol/L
    
Follicular: 77-921 pmol/L
Mid-cycle: 139-2382 pmol/L
Luteal: 77-1145 pmol/L
Post-menopausal: <103 pmol/L

Progesterone 1.2 nmol/L
 
---------------------------------------------
Follicular: <1.7 nmol/L
Luteal: 4.0-50.0 nmol/L
Post-menopausal: <1.7 nmol/L
Androstenedione   Results are pending ...
17OH Progesterone   Results are pending ...

Dehydroepiandrosterone [DHEA-S]HI 12.1 < 9.8 umol/L
Testosterone 0.9 < 1.8 nmol/L
    
Testosterone Free 12 <30 pmol/L
Мерси много!
Извинявай - нищо лично, понякога се случва да пропусна някое мнение.
Оправи си настройките за ЛС
Скрит текст:
Потребителят 'Mimi_TO_' е забранил получаването на лични съобщения.

ТСХ е добре, но го следи, защото Т4 е малко нисък и при бременност, ТСХ може много бързо да скочи. При следваща контрола пусни и Т3 /заедно с ТСХ и Т4/
Нямаш Хашимото, което е супер.
ФСХ е висок, АМХ е нисък и показват НЯР - консултирай се със специалист по репр. медицина. Шанс има, но не трябва да губите време.
ДХЕА е висок - косултирай се с Ендокринолог.
Провери за дефицити - вит.Д, желязо, В12...
Успех и дано скоро да се похвалиш с най-прекрасната новина Peace
Много благодаря! Имам записан час с репродуктивен специалист,който е ендокринолог и едвам дочаквам да чуя какво ще ми каже. Ще пиша какво е станало. Simple Smile
Моля да споделите името на този репродуктивен специалист, който е и ендокринолог. Благодаря.
Казва се Д-р Найот и практикува в Торонто.

# 695
  • София
  • Мнения: 63
Благодаря, Mimi_To. Малко ще ми е далеч Simple Smile. Помислих, че е в България. Успех.

# 696
  • София
  • Мнения: 2
Здравейте,
Моля да видите и коментирате изследванията ми. Съобразени са с дните, които са посочени на 1-ва стр.
На 40г. съм, имам дете на 11 г.
С мъжът ми правим опити за второ дете от 3 г.





Благодаря предварително 🤗

# 697
  • Мнения: 101
Deniz. Може ли да помоля да погледнеш моите изследвания и по колко и какви капки vit.D да пия.Благодаря ти!  
                                                                                                                                                                               Витамин Д 3/25-ОН-Vitamine D 3  L  19ng/ml 10-20латентен дефицит                                                                                                        

Последна редакция: чт, 16 май 2019, 14:44 от nina_kika

# 698
  • Мнения: 155
Денис , бих искала отново помощта ти при разчитането на тези изследвания
Пролактин 7,2ng/mL.    (2,8 - 29,2)
AMH.  8,37ng/mL (0.47-9,5)
Инсулин  на гладно- 4.8μIU/ml (2.6-24.9)
Инсулин 60'     -   67.47μIU/ml (8.0-112.0)
Инсулин 120'. -   15.6μIU/ml  (5.0-79.0)

# 699
  • София
  • Мнения: 27 496
Здравейте,
Моля да видите и коментирате
Скрит текст:
изследванията ми. Съобразени са с дните, които са посочени на 1-ва стр.
На 40г. съм, имам дете на 11 г.
С мъжът ми правим опити за второ дете от 3 г.





Благодаря предварително 🤗
Здравей!
Прогестеронът е нисък - показва, че е имало някаква О., но ако всичко с О. е наред, той е на горна граница.
ФСХ е висок, най-вероятно от годините и показва НЯР - не трябва да губите време, посетете клиника по репр. медицина
Имаш още едно изследване, което показва че не е имало О. - ако Прогестерона /10,24/ е изследван точно на 7 ден, след предполагаемата О.
Има някакъв проблем с О. - провери всички останали хормони, вкл. АМХ и Инхибин В и се консултирай със специалист.
Успех и дано скоро да ни се похвалиш с най-прекрасната новина

# 700
  • София
  • Мнения: 2
Здравейте,
Моля да видите и коментирате
Скрит текст:
изследванията ми. Съобразени са с дните, които са посочени на 1-ва стр.
На 40г. съм, имам дете на 11 г.
С мъжът ми правим опити за второ дете от 3 г.





Благодаря предварително 🤗
Здравей!
Прогестеронът е нисък - показва, че е имало някаква О., но ако всичко с О. е наред, той е на горна граница.
ФСХ е висок, най-вероятно от годините и показва НЯР - не трябва да губите време, посетете клиника по репр. медицина
Имаш още едно изследване, което показва че не е имало О. - ако Прогестерона /10,24/ е изследван точно на 7 ден, след предполагаемата О.
Има някакъв проблем с О. - провери всички останали хормони, вкл. АМХ и Инхибин В и се консултирай със специалист.
Успех и дано скоро да ни се похвалиш с най-прекрасната новина

Благодаря 🤗

# 701
  • София
  • Мнения: 27 496
Deniz. Може ли да помоля да погледнеш моите изследвания и по колко и какви капки vit.D да пия.Благодаря ти!  
 
Скрит текст:
                                                                                                                                                                            Витамин Д 3/25-ОН-Vitamine D 3  L  19ng/ml 10-20латентен дефицит                                                                                                        
Имаш дефицит на вит.Д - дозата трябва да е поне 5-6000МЕ/дн.
Вит. Д - продукт форма cholecalciferol, напр. Вигантол


Денис , бих искала
Скрит текст:
отново помощта ти при разчитането на тези изследвания
Пролактин 7,2ng/mL.    (2,8 - 29,2)
AMH.  8,37ng/mL (0.47-9,5)
Инсулин  на гладно- 4.8μIU/ml (2.6-24.9)
Инсулин 60'     -   67.47μIU/ml (8.0-112.0)
Инсулин 120'. -   15.6μIU/ml  (5.0-79.0)
Пролактинът е добре.
АМХ е добре, ако не си с ПКЯ.
Нямаш ИР

Последна редакция: чт, 16 май 2019, 19:36 от denis.

# 702
  • Мнения: 155
Благодаря Денис, за съжаление имам кисти, да! За ПКЯ не знам, съотношението на LH и FSH ми е почти единица, но са високи (бях ги дала по-рано). Търся причината за лошите стойности и кистите.

# 703
  • Мнения: 101
Благодаря Денис♥🍀

# 704
  • София
  • Мнения: 27 496
Благодаря Денис, за съжаление имам кисти, да! За ПКЯ не знам, съотношението на LH и FSH ми е почти единица, но са високи (бях ги дала по-рано). Търся причината за лошите стойности и кистите.
За нищо  Hug
Само съотношението ЛХ:ФСХ, не е достатъчно, трябва УЗ преглед, самите стойности на ЛХ, ФСХ и Е2, стойностите на другите хормони и т.н. Най-точно е тълкуването когато се гледат абсолютно всички хормони, по възможност изследвани е вдин и същ МЦ, като преди това са те гледали на УЗ че няма кисти или ЗФ.
Тълкуването може да е за текущия МЦ или за МЦ и О. като цяло.
Когато има проблем с МЦ, както случая при теб - образуваш кисти/ЗФ - много често е трудно да се открие причината и затова ти трябва добър лекар. Търсиш такъв, докато намериш.
Това, което ти може да направиш е да попълнив всички дефицити ( ако има такива), докато търсите причината за проблема при теб. Ако си с ИР - държиш инсулина в ниски граници ( с режим на хранене - основно), защото високите нива, освен че влияят и на другите хормони ( дисбаланс), но и увреждат яйцеклетките.

Общи условия

Активация на акаунт