Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 21 дек. 2018, 23:54 ч.

Какво ви дразни в работата ви?

 • 10 096
 • 157
 •   1
Отговори
# 45
 • София
 • Мнения: 8 428
В моята работа ме дразни двойният аршин - за едни може, за други - не.

Да не работим заедно?
Същото + постоянни болнични за деца,  после за майката. И понеже е счетоводство как децата все се разболяват в най- напечения период. За други - абсурд да са в болнични. Случи ми се 2 пъти за 10 год. - постоянно  звъняха да отида поне за няколко часа, нищо че съм болна. Обясних и изпратих снимка със системата в Пирогов, на сутринта друга от натегачките звъни.
Сега искам да си направя сериозни изследвания за определени болести - ами няма как.
Заместничката се занимава само с касата. А другите  ежедневни задължения се натрупват докато ме няма и после няма наваксване. Ще избутам до след Великден и май ще им метна ключа от касата.

# 46
 • Мнения: 7 396
Да, а в моята служба когато една майка, перманентно в отпуск заради болно дете /няма лошо, налага се, всички разбираме това/ ми направи проблем, че когато аз веднъж си бях позволила да съм с 40 градуса температура и да изляза в болничен тя видите ли гледала пак болното си дете и не сме свършили някаква обща работа. Думите й бяха "Ами то аз да бях болна, щях да дойда, ама нали детето...и така натък" .  Стана ми много криво и Айша мисля, че хора като нас си привличат подобни неща - все на тях се хвърля отговорността, работата и прочее. За изследвания - и аз имам нужда и да живеят доктори и лаборатории, които работят в събота. За друго нямам време и ще си плащам цената един ден сигурно.

# 47
 • София
 • Мнения: 196
За мен е важно реалното осигуряване, не заради пенсия, а заради гаврата с нивото на заплатите. За мен е огромен плюс ако работното място не е прекалено далеч от вкъщи или с удобен транспорт. В сегашната ми работа ме дразни, че в някои от офисите ни колеги си клатят краката, а други офиси работят до припадък. Нямаме бонуси нито коледни. Не може да излизаме в отпуск през Декември и Юни, предвид естеството на работата. Колективът - голяма част са заети с това колко работи другарчето, а не те какво трябва да свършат. Ако трябва да минеш за годишни прегледи - почивен ден трябва да се взема. Поне заплатите се дават навреме и осигуряват на реална заплата.

# 48
 • Мнения: 7 396
Дори нямам против в определено време от годината отпуските да са забранени - тогава човек ще си предвиди друго време, в което да излезе и да почива.  В моята служба никога не е ясно дали и кога ще мога да изляза в отпуск, ако се зададе спешна задача - стоиш там и работиш, няма значение какво си планирал. През август е по-спокойно, но пък тогава няма как всички да се изсулим и да ни няма. Ако някой се излъже горкият да стои и да замества, тогава пък попада във водовъртежа на септември и отново има проблем с отпуската. Чиста експлоатация му викам аз на това.

# 49
 • Мнения: 660
Общо взето нищо не ме дразни, но понякога заради даден срок се случва да работя вместо някого, който си клати краката и не е особено приятно. За някои крайните срокове не са проблем, аз обичам всичко да е точно и навреме.

# 50
 • Мнения: 1 028
Работя от около 15-16 годишна (сега съм на 20). В началото работех без договор, след това на осигуряване на мин. работна заплата и т.н. ...Сега работя на реално осигуряване(това, което получавам). С течение на тези няколко години започнах да държа на именно това осигуряване, защото за бъдещ период е от значение. Иначе като цяло ходя на работа с идеята, че отивам там за да изкарвам пари, абстрахирам се от обстановката и клиентите (трудно, но успявам).
п.с. За много години!! Heart

# 51
 • Мнения: 4 686
Блонди за младо момиче, разсъжденията ти са много правилни. Браво

# 52
 • Мнения: 1 188
натегачество

# 53
 • BG
 • Мнения: 479
Заплатата!  Close Close Close

# 54
 • София
 • Мнения: 8 428
От началото на тази година - всичко ме дразни.
Самото ходене там и безсмисленото търчане на офисния планктон ми е противно.

# 55
 • Мнения: 92
Дразни ме, когато ме юркат в моя район - Северозапад, а всички сте наясно, че тук нещата не се случват много лесно. В същото време колегата от Пловдив, примерно, бичи айляк и никой не му дава зор за нищо.
С плаващо работно време съм и работя в движение. Дразни ме много, когато се прибера в 19:00 няма проблем, а когато изляза за работа не в 8:30, а в 9-проблем.
Дразни ме и когато се опитват да ми промиват мозъчето и искат от мен да говоря врели-некипели. И все пак, могс да го преживея - всичко останало е наред

# 56
 • София
 • Мнения: 196
Да допълня: Дразни ме, че трябва да си обявявам отпуска в началото на годината и да не мога да използвам незаявен такъв / което отдавна е отпаднало по КТ/. Дразни ме, че от този месец имам нови задължение, но заплатата ми не се променя. Дразни ме, че има определени месеци, в които не може да се излиза в отпуск.

# 57
 • Мнения: 7 396
То ти си направо щастливка, поне имаш гарантирано излизане в отпуск и знаеш в кои месеци не може да излизаш. При мен е абсолютно неизвестно това и всеки път съм на тръни - все пак са платени едни пари и то не малко на риск.

# 58
 • София
 • Мнения: 7 328
Ние сме малка хара. Абсолютно е задължителен графика, иначе страда работата.
Мислим да си избираме една седмица лятото и една късна есен и да пускаме всички накуп. По празниците почивахме две седмици.

В тоя ред на мисли. Дразни ме факта, че утре съм на работа.

# 59
 • Мнения: 1 797
Дразни ме, когато ме юркат в моя район - Северозапад, а всички сте наясно, че тук нещата не се случват много лесно. В същото време колегата от Пловдив, примерно, бичи айляк и никой не му дава зор за нищо.
С плаващо работно време съм и работя в движение. Дразни ме много, когато се прибера в 19:00 няма проблем, а когато изляза за работа не в 8:30, а в 9-проблем.
Дразни ме и когато се опитват да ми промиват мозъчето и искат от мен да говоря врели-некипели. И все пак, могс да го преживея - всичко останало е наред
Търговски представител ли си? С промитите мозъци се свиква, просто ги оставяш да си дрънкат, казваш да, добре и толкова. Аз съм работила преди и до 9-10 вечерта, да се доказвам, накрая тиквен медал ще ти дадат. Сега си спазвам до минута работното време, това ми беше едно от основните изисквания като започвах в тази фирма.

Общи условия

Активация на акаунт