Къванч Татлъту-в "Carpisma-Сблъсък"-Шоу тв /&"Искрите на отмъщението"/- тема 79

• 56 085
  • 741
  •   1
Отговори
# 45
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Изгледах серията, никак не ми хареса на мен, едвам изтърпях до края.
Радвам се за вас, че рейтингът се бил повишил, но моят личен рейтинг се понижи дотолкова, че не знам дали бих продължила да гледам...Толкова жестокост, кръв и убийства, токова болка и мъка, такава касапница, толкова издевателства над хора - не ми се гледа такова нещо на мен. От първата серия до сега все някой или умира, или е пребит от бой, или страда за близките си. Мъка и болка. И почти само това.
Аз гледам сериалите за развлечение и разтоварване, но тази серия ми докара главоболие направо.
Знам, че е на кино и не бива да се вживявам, но тогава за какво да гледам?
Жалко, даже много съжалявам, защото ми се гледаше Къванч, а и другите харесвам, но този жанр и този режисьор не са за мен.
Ще последвам съвета на Фенчето и ще търся нещо с птички и пчелички.

Заради вас обаче и заради страхотните артисти пожелавам успех на сериала.

# 46
Светле Hug, разбирам те.....доста жестокости и трагедии има...и на мен убийствата ми идват малко в повече
и въпреки това, интереса ми към бъдещото развитие на историята- ми е на макс!!

mamsity , добре дошла welcome

Момичета сега ще ви прочета по-задълбочено Peace

след финала на серията...на мен не ми стана много ясно-какъв беше плана, играта на Кадир?? или съм затъпяла ooooh! Laughing

ню

# 47
Ооо, момичета, определено имаше доста тежки моменти в тази серия!
За зверството спрямо семейството на Вели не можах да се стърпя и го коментирах още в четвъртък вечерта... там просто нямам повече думи. Пари, вина, плячка или жертва, там за мен просто всичко загуби смисъл. Игрите на всички излезнаха от рамките си и прераснаха в едно отвратително грозно кълбо от бездушие, невинно пролята кръв, отмъщение и мнимо възмездие - общо взето кръговрат на безсмислието. Даже не искам да обсъждам вече миналото на Вели. Той сам си го начерта, а после се ужаси от това, че картината се превърна в реалност. Weary
От цялата тази история най ме е жал за Кадир. Неговата съвест пострада непоправимо. (Въпреки че за мен в момента, в който Кадир свали оръжието за миг и привидно се поколеба, всъщност той умишлено "пусна" Вели да избяга - да, беше преместил наркотика преди да знае, че семейството на куриера е залога за успешната доставка, но след като Вели му обясни за какво става дума, за мен Кадир му даде шанс да избяга и да защити семейството си).

Иначе в тази серия най-много  съжалих Зейнеб и Галиб. Ако целта на злото е не просто да върши злини, а да омърсява всичко около себе си, значи Вели я постигна. Сега и Зейнеб да се измъчва заради принудителното си съучастие е убийството на бащата на детето ѝ. Нямам думи. А Галиб за малко даже спрях да го нареждам словесно, като чух изповедта на необикнатия съпруг... Все пак - дано да е с жилетка!

Този епизод още повече засили усещането ми, че началникът е съюзникът на Вели. Мисля, че той умишлено изпрати цялия личен състав на участъка (то там само кака Пепа чистачката не мобилизира), за да провали плановете на Кадир и да помогне на Вели.

Айре Hug , аз също се обърках накрая кой каква игра играе. Надявам се Кадир да е планирал издънката на Галиб, защото ми се струва твърде умен, за да играе неподготвен за всички варианти. А за човек като Галиб лесно можеш да предположиш, че не спазва обещанията си.

Последна редакция: сб, 29 дек 2018, 21:01 от Poli_Mircheva

# 48
Поли  Hug благодаря!  bouquet Няма опасност да те отлъчим, имаш лайк от мен за коментара си. Много ми хареса  Peace И аз предпочитам да гледам такава трудна любов. А Кадир и Зейно наистина са вече съвсем други хора и тепърва ще се преоткриват. И аз чета какво коментират феновете, някои наистина искат вече да гледат любов, но повечето разсъждават като нас, просто искат да покажат нещо от миналото им като гаджета.
Али  Heart Eyes ааа, ясно. Аз реших, че нещо съм изпуснала при превода. Благодаря! Надявам се да е така, както предполагаш, по-интересно ще е отколкото Вели да се яви пред Мъртвия с фалшиви банкноти, онзи веднага ще го убие.
Галип си спомни какво му заръча Кадир, когато Вели му звънна и му даде да говори с Айлин. Кадир му каза да отиде на 3- я адрес но, в никакъв случай да не слуша какво иска от него Вели , защото и той не знаел какво ще предприеме след това. Явно Вели му е наредил да отиде на адреса, където изпрати Зейнеп и Галип отиде  ooooh!
Светле  Hug  Наистина имаше много тежки сцени, така е. Но, това е крими драма, не съм и очаквала друго. Не само нашия сериал е с такива сцени
https://vk.com/feed?z=video260397888_456240305%2F953c8e66fe7e9b6 … -123508620_322647
Ами тогава наистина започвай Птичките, ако не си го започнала вече, там няма от какво да те боли главата, само корема  Wink
Айре  Heart Eyes  затъпяла била  Laughing Планът на Кадир беше уж да му върнат парите, Зейно да вземе Айлин , а той да залови Вели. Да, ама не ... иначе ще свърши сериала  hahaha
Поли  Hug и аз на това се надявам, да видим  newsm78 Но, не мисля, че началникът играе с Вели, не  Thinking Някак не ми се връзва с описанието на образът му, още преди да започне сериала  newsm78 Но, от друга страна и очаквам всичко в този жанр  Thinking

Много хубав на новата фотка, благодаря, Айре  Heart Eyes!  bouquet

Последна редакция: сб, 29 дек 2018, 21:24 от queen_fenka

# 49
  • гр. Върбица обл. Шумен
Ти си нашият велик водач.
Ти на злото си гробокопач.
В гърдите ти бие лъвско сърце.
Животът ни е в твоите ръце.

Припев: С Кадир, с Кадиир
на война и в мир!
Кадир, Кадир -
боец и командир!

Пръв си в бойните редици.
Биеш се с юмруци и ритници.
Всеки бяга, щом те види.
Вели, нека ти завиди.

Припев: С Кадир, с Кадиир
на война и в мир!
Кадир, Кадир -
боец и командир!

Мисията ти е невъзможна,
ако мисълта ти е тревожна.
Затова спаси Зейнеп
от мафиотския вертеп!

Припев: С Кадир, с Кадир
на война и в мир!
Кадир, Кадир -
боец и командир!

Без любов победа няма.
Самотата е бездънна яма.
Любовта ти чука на вратата.
Излез, хвани я за ръката!

Припев: Кадир, Зейнеп -
срещу света свиреп!
Зейнеп с Кадир,
заедно за мир!

Малко се поотървах, но ме извинете! Като ми влезе нещо в главата, нямам спиране... Joy

# 50
Момичета, супер коментари newsm10
имам и аз какво да кажа/утре евентуално/....ама вие ме комплексирате с вашите анализи Wink Laughing
пък и в момента съм на арт вълна
изостанах с новогодишното си творчество Whistling

Поли Hug, може да успокоиш мъжа си, не мислим да те отлъчваме Peace Laughing

Кате Hug, готино, мерси!!! Wink

звездите от сериалите на Шоу тв, записват кратки клипчета за НГ
може утре и Къванч да се появи Peace

сега се появиха-с хубаво качество

хайди, лека вечер Hug

Последна редакция: сб, 29 дек 2018, 22:46 от Airra

# 51
  • София

Здравейте, момичета,
           Честита Коледа!

Върнах се жива и здрава от Лондон.  Както ви бях казала, отивам на запознанство със сватовете. Харесахме се. Много хубаво си прекарахме и съм много доволна. Младите са щастливи - какво повече да иска човек като вижда детето си да грее от щастие. Пожелавам на всички да имат такова през следващата година. Това са те, щастливците!

И разбира се, изгледах 6 епизод със субтитри. Хареса ми. Но може би защото играе Къванч. Май само затова. Аз обичам екшъни, но филм. Друго е серии наред по два часа и повече само битки, кървища, насилие, безсмислени убийства.  Давам си сметка, че ако не беше Къванч нямаше да гледам и един епизод. Не че ще спра, но това е истината.
            Който казва, че няма любов е в дълбока грешка. Има я от първия миг. А това, което Кадир каза на Зейнеп докато чакаха Вели да се обади, облегнати на стените ако не е любов, то не знам какво друго е. Той й каза да не заминава и пророни една сълзичка, тя се усмихна и каза няма да замина. Това си е повече от любовно обяснение с тръшкане и клетви.

Освен това тя май вече е вдовица. Предполагам, че ще влезе в затвора след като историята свърши, но за малко. Тя така или иначе ограби банката (няма значение причината), открадна кола, блъсна полицай, накрая може и да я обвинят в убийството на мъжа й, отпечатъците й са по пистолета ( ако го намерят полицаите изобщо) и т.н.  Може би Вели ще се погрижи Кадир да страда и да му отнеме любовта и може сега нея да отвлече... и т.н., да не прекалявам със сценария.
              Сега ще се успокоим и ще изчакаме трите седмици след празниците до следващия епизод.  През това време и актьорите ще си починат. Ще им минат белезите от раните от първите 6 епизода и ще започнат да творят с нови сили.
             Лека нощ на всички и ви пожелавам хубава неделя. bouquet bouquet Grinning

# 52
Ах, Кети, наистина греят от щастие! Дай боже винаги да са така!

Кой е казал, че няма любов? Мен поне само тя ме задържа. И ако устискам да продължа, пак ще е затова.
Не знам още. Ще надникна може би в 7-ма, когато му дойде времето, че то бая ще почакаме и дотогава ще позабравя днешното си настроение след серията и ако касапницата е понамаляла, може да се пробвам пак. И много ясно, че заради Къванч, Елчин и Алперен.

# 53
Кети, привеет wavey
все така щастливи да са твоите хора!!!
коментара ти ми хареса,,,,както и прогнозите Peace

Светле, аз се надявам и за двете двойки....да ни покажат любовно развитие Wink

имаме новички Heart Eyes

# 54
Здравейте вечерно, момичета!

Кате, ти си била истински талант! bouquet  Най-ми хареса онази част с "Вели нека ти завиди" ! GrinningGrinningGrinning

Кети, bouquet все така да са щастливи им пожелавам и аз! А щом родителите ги подкрепят, ще са още по-щастливи!

Айре, като каза "двете двойки" и се сетих, че съвсем забравих да спомена Керем и Джемре! А толкова ми харесаха в тази серия! Най-сетне видях някакъв отблясък в тъмните очи на тази красота, досега не ме впечатляваше с особена изразност като Керем, на който очите му си отразяваха едно към едно чувствата на героя! Ще пламне и тук искрата, трудно, мъчно и с много съмнения, но ще пламне! Ето ме, на, готова съм да стана фен на любовната им история, давам им шанса да ме запленят!

Момичета, три седмици са си много време, леле....Сега като минат празниците ще ми стане скучно и какво ще гледам... Ще взема да си направя един маратон с ЧБЛ и 6-те епизода на "Сблъсък"...иначе ще се съсредоточа прекалено много в работата още от първите дни на новата година, а така тръгне ли ми, така ще продължи и отиде....

Лека вечер, аз утре следобед пътувам и ще пиша от телефон, та предварително се извинявам, ако изобретя някоя нова писменост!

Последна редакция: нд, 30 дек 2018, 00:57 от Poli_Mircheva

# 55
  • AMS

Добро утро, дружки!!!
 На мен нещо не ми се спи.
 Благодаря ви за интересните постове, за стиховете
 за снимките гифчетата и всичко споделено!!!
 Изгледах серията с превод, прочетох ви и пак прехвърлих преведената.
 И на глътки, и на екс все тази. И повторното гледане не помага.
 Играта е жестока. Мисля, че Кадир нямаше точно план.
 Това е Игра. Игра без правила. Игра, в която залогът е живот.
 Игра, в която ипотекираш не нещо материално, а живот.
 И оня Мъртвият, може би е загубил играта,
 но не е платен залогът - ипотеката и за това е още жив.
 Играта продължава.
 Кадир от части обясни на Галип и Зайнеп
 как ще се играе от техния отбор срещу Вели.
 Ход едно, ход две, ход три и после в движение.
 Oт това, че познава Вели, се надяваше да отгатне ходовете му.
 Ако всеки изиграе добре ходовете си, всички ще са живи,
 ако - не,  някой ще умре.
 Кадир успя да отгатне, че Вели няма да предаде Айлин на Галип, а на Зайнеп.
 На Галип беше поръчал в началото да отиде на третия адрес,
 но да не прави нищо, което му казва Вели.
 Но Вели не му каза - ела да вземеш детето, или не идвай,
 а накара Айлин да каже по телефона - нали идваш да ме вземеш, татко.
 Зайнеп беше изненадана, че Галип дойде.
 Когато Кадир разбра играта на Вели, нямаше как да съобщи на Галип.
 Нали имаше тел. връзка само със Зайнеп, а Галип беше без телефон.
 По отношение на белия пуловер на Галип и според мен има нещо.
 Не се разбра там на вторият адрес, защо наредиха да се преоблече.
 Но имаше една реплика на Кадир в началото към Галип -
 "Между нас тримата, само ти говориш с корема си."
 Може би е било сложено устройство за връзка,
 но след преобличането са я видели или вече я няма,
 а и Вели сигурно е уведомен за това.
 Та Кадир като видя, че Галип пристига, тогава разбра,
 че играта се обърка и Вели е разбрал.
 Това, че дойдоха полицаите не беше грешка на началството.
 Кадир му каза, че Вели е там и наблюдава и скоро ще се появи.
 Началството разбра, че този път Кадир ще убие Вели,
 ще тръгне на саморазправа и не можеше да не реагира.
 А нали самия той още в 2008-ма вкара Кадир в тази игра.
 За сега това ми остана в главата, но очаквам
 да се върнат в следващата серия на този момент
 и да ни дадат уговорката между Кадир и началството
 и пълните инструкции на Кадир към Галип и Зайнеп.
 Имаше много моменти, които не са показани.
 Вели спечели за сега играта за голямо съжаление.
 Разбра навреме, че Кадир стои зад всичко
 и играе срещу него. Още чувам думите му - Ти си слаб играч Адалъ.
 Макар да повярва на Зайнеп, че е избрала да е на негова страна
 бързо се усети и това му даде възможност да я използва в своята игра.
 Изпълни програмата си - Ти ще ми докараш Галип,
 Ти ще ми докараш и Кадир, ... Ти ще убиеш Галип.
 А дали ще върне Айлин - Не се знае.
 Ако имаше такова намерение, след като се предадоха парите,
 срещата трябваше да е там, където е и Айлин.
 А там стоеше оная мутра с телефон и пистолет в ръка.
 Благодаря за много важното уточнение за белязаните, а не фалшивите пари.
 Но се страхувам, че и за това може да се досети Вели.
 Най-силният му ход беше като насъска тълпата.
 И сега са ми пред очите. Отначало ги съжалих, че са бедни и ...
 Но сега - не. Те са били, или са куриерите на дрога от махалата,
 които са ипотекирали - заложили и загубили живота на близките си.
 Няма какво да губят повече.
 Иначе кой би дръзнал така с голи ръце срещу полицията.
 Серията за сега показа, че Вели води в опасната игра.
 В тази игра той цели Кадир да извърши престъпление по служба.
 Играта изключително много загрубя. Залогът е неимоверно висок.
 Залогът е и живота на едно невинно дете. Не съм съгласна с тази игра.
 Няма да крия, че зарязах сериал, именно заради нечовешкото отношение към дете.
 Шести епизод макар и да вдигна рейтинга, ме остави много разтревожена.

За повишаване на настроението  ще мятам 
 Кафетата за вас >>>

# 56
Добро утро!  Hug Hug Hug
Дива  Hug вече ни е заредила с кафета  bouquet за това аз ще ви поднеса чай и симит  Hug

Айре  Heart Eyes благодаря за новичките снимки  bouquet
Цитат
Кыванч Татлытуг , исполняющий роль Кадира Адалы в сериале "Столкновение" был замечен в ТЦ. Внимание привлекла кепка актёра. Совершив быстро покупки на вопрос журналистов как он отметит новый год не ответил, сказал , что спешит💥
Идвам и с преводче  Peace
Цитат
Интервью Кыванча о фильме "Организованные дела 2". GQ декабрь 2018.
Наше путешествие с Йылмазом Эрдоганом когда-то началось с худ. фильма "Сон бабочки". Пока мы работали над фильмом, в течение года, наши отношения сформировались каким-то интересным образом, как между старшим (аби) и младшим (кардеш) братьями. Проходили годы, я часто ему говорил: "Написал бы что-нибудь, сыграли бы вместе."
Часто вечерами сидели вместе, беседовали, Йылмаз рассказывал о своих сценариях, вместе читали, обсуждали. Очень много его сценариев прослушал, но как-то он не говорил, что вот над этим буду работать, это буду снимать. Однажды Йылмаз аби позвонил и говорит: "Я тебе сценарий пришлю, прочитай, подумай, потом поговорим."
Первый фильм "Организованные дела" для меня культовый.
"Взять на себя ответственность? Сыграть? Никогда не играл в комедийной роли?" Множество вопросов кружились в голове.
Прочитал. Ну конечно же очень понравился, хороший сценарий.
И вот Йылмаз спрашивает: "Ну как тебе сценарий?"
Я говорю: "Очень понравился!"
Спрашивает: "Ииииии???"
Отвечаю: "Очень хорошая, но маленькая роль. Ещё добавь, допиши."
Йылмаз Эрдоган присоединился к нашему интервью и рассказал:
"Я сказал тогда Кыванчу: "Немного подожди." В итоге, с такими дружескими пререканиями персонаж Сарухана из небольшой гостевой роли превратился в одну из ведущих ролей."
Йылмаз Эрдоган: "Я конечно же был очень доволен энтузиазмом всех актёров, которые хотели подключится к проекту. Кыванч Татлытуг создал потрясающий типаж Рыжего Сарухана и отлично сыграл роль."
Кыванч Татлытуг: "Я вначале хотел воздержаться. Думал. Обычно я не выбираю комедийные роли. Вернее, я хотел играть в комедии, но из-за отсутствия хорошего сценария до сих пор не решался."
Перевод: Nur Nurieva для vk.com/kivanc_tatlitug
По-късно ще го преведа  Peace
Кате  Hug страшна си, благодаря!  bouquet
Кети  Hug Добре си се завърнала! Пожелавам да са все така щастливи твоите деца!  bouquet Радвам се, че сте се харесали със сватовете, това е важно  Peace
Поли  Hug  bouquet
Дива  Hug много ми хареса споделеното от теб!  bouquet Да, едва сега , като те прочетох се замислих, че сигурно това е била причината за преобличането на Галип  ooooh! По повод тази реплика на Кадир за корема си мислех, че нещо с превода е объркано, но пък май началото го превежда Синан, така, че няма как да е грешка, със сигурност си права за устройството  Peace  Ех, всичко предвижда този Вели, бе  Rolling Eyes Грешката на началника не е в това, че изпрати екипа, а че много рано им каза да са готови - и разбира се, къртицата е съобщила на Вели, че се готви нещо и този е навързал нещата. Така мисля поне. Сигурна съм, че в 7 епизод ще ни покажат нещата, които не видяхме в 6 серия.  А за детето не се притеснявам, зная, че Вели няма да посегне на него, няма и нечовешко отношение към него в нашия филм.
Наистина ли толкова тежки ви идват сцените, че да се откажете да гледате  newsm78  Не знам, аз явно не се филмирам толкова  Rolling Eyes И Чукур гледам с удоволствие, нищо, че Киво не играе в него. Е, разбира се, всеки си има вкус, на мен любимия ми е сериал е " Престъпни намерения " а там повярвайте има много по-ужасяващи сцени, просто харесвам този жанр. Едно време много се впечатлявах и аз, но толкова много кримки, екшъни и трилъри съм изгледала, че явно съм претръпнала  Laughing

И на края едно кратко видео с Киво и Джем  Peace
https://vk.com/feed?z=video-123508620_456240801%2Fe4e43d8a13af68 … -123508620_322789

# 57
Цитат
Интервю на Къванч за филма "Организирани дела 2". GQ декември 2018 г.

Нашето пътешествие с Йълмаз Ердоан някога започна с филма " Сънят на пеперудата " Докато работехме над филма, с течение на времето нашите отношения се оформиха по интересен начин, като между по-голям и по-малък брат. Минаха години, аз често му казвах : " Да беше написал нещо, да играем отново заедно " Често вечер седяхме заедно, разговаряхме, Йълмаз разказваше за своите сценарии, четяхме ги заедно и ги обсъждахме. Много негови сценарии изслушах, но той веднъж не каза - ето над този ще работя, този ще снимам. Един ден батко Йълмаз ми позвъни и ми каза : " Сега ще ти пратя сценарий , прочети го, помисли и после ще говорим. " Първият филм " Организирани дела " за мен е култов. " Да поема ли отговорност ? Да я изиграя ли ? Никога не съм играл в комедийна рола ?"
Много въпроси се въртяха в главата ми. Прочетох го. Разбира се, много ми хареса, хубав сценарий. И ето Йълмаз ме пита : " Хареса ли ти сценария ? " Казвам му : " Много ми хареса "
А той : " Иииии ??? "
Отговорих му : " Много хубава, но много малка роля. Добави още, допиши "
Йълмаз Ердоан се присъедини към нашето интервю и разказа :
" Казах на Къванч : " Малко почакай " В резултат, в такива приятелски спорове образът на Сарухан от малка гост-роля се превърна в една от водещите роли във филма. Аз, разбира се бях много доволен от ентусиазма на всички актьори, които искаха да се включат в проекта. Къванч създаде потресаващ вид на Рижия Сарухан и изигра ролята отлично. "
Къванч : В началото исках да се въздържа. Мислих. Обикновено не избирам комедийни роли. Вярно е, че исках да играя в комедия, но поради липса на добър сценарий до този момент все не се решавах.

# 58
Фенче, не само сцените, целият сюжет в полицейската му част, която от полицейска се превърна пак в отмъстителска (най-омразната ми тема евър), ме натоварва, неприятна ми е и нямам желание да гледам. Този жанр съм сложила в архива отдавна, след всичко изгледано за толкова години в цялото световно кино. Даже може да се каже, че още Граф Монте Кристо ми задоволи напълно и достатъчно любопитството и потребността в тази посока. Grinning
А конкретно в турските сериали тази тема е номер едно - в почти всичките присъства по един или друг начин. Аз разбирам, че отмъщението, за жалост, е част от човешката същност, но след като имам избор, предпочитам да не гледам. И насилието, и жестокостта са част от живота, но не ми се гледат на сериали.
И аз като Дива зарязах сериал заради жестокост към дете и то не толкова заради жал към измисленото дете от сериала, колкото заради истинското, онова, което играеше ужасния живот на екранното дете. Просто си представих как се натоварва психиката на детето-артист и ми опротивя моето развлечение със сериала.

Ще се опитам със следващата серия, защото наистина много харесвам артистите и отдавна ми се гледаха точно тези трима.
Относно вкуса си права, разбира се. Познавам хора, които с удоволствие гледат хорър филми.  

# 59
Здравейте Благодаря за превода,коментарите и всичко Страхотно стихотворение Кате
Кети да са ти живи и здрави младите и само да Ви радват

Общи условия

Активация на акаунт